• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تکرار هشدار ترامپ: گروگان‌ها آزاد نشوند، در خاورمیانه جهنم به راه خواهد افتاد

۱۹ جدی ۱۴۰۳، ۰۳:۱۷ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۱:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ بار دیگر هشدار داد درصورتی‌که قبل از آغاز به کار حکومت جدید امریکا در اول دلو، حماس گروگان‌ها را آزاد نکند، در خاورمیانه جهنم به راه خواهد افتاد. هم‌زمان نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه از پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه خبر داد.

ترامپ سه‌شنبه ۱۸ جدی در یک نشست خبری در عمارت مار-ئه-لاگو در فلوریدا با هشدار درباره اینکه آزاد نشدن گروگان‌ها تا پیش از آغاز به کار دولت جدید امریکا به نفع حماس و هیچ‌کسی نخواهد بود گفت: «جهنم به راه خواهد افتاد. لازم نیست بازهم این را تکرار کنم، ولی واقعیت همین است.»

ترامپ پیش‌تر نیز در اظهاراتی مشابه بدون اشاره به جزییات هشدار داده بود اگر گروگان‌ها آزاد نشوند، در خاورمیانه «جهنم» به راه خواهد افتاد.

با وجود تکرار این هشدار رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، سه‌شنبه در نشست خبری مشترک خود با ترامپ گفت در روند تلاش‌ها برای رسیدن به توافق آتش‌بس غزه پیشرفت‌های زیادی صورت گرفته است. او ابراز امیدواری کرد که تا پیش از مراسم تحلیف ترامپ در اول دلو، توافق آتش‌بس غزه قابل دستیابی باشد.

ویتکاف با اشاره به اینکه در آخرین دور از مذاکرات آتش‌بس غزه به میانجیگری قطر و مصر در دوحه حضور داشته است، گفت در همین راستا در روز‌های چهارشنبه و پنج‌شنبه دوباره به خاورمیانه سفر خواهد کرد.

او گفت: «پیشرفت‌های بسیار خوبی داشته‌ایم و واقعا امیدوارم تا پیش از مراسم تحلیف، بتوانیم خبرهای خوبی را اعلام کنیم.»

تکرار هشدار ترامپ درباره لزوم آزادی فوری گروگان‌ها در حالی صورت می‌گیرد که اسامه حمدان، از مقام‌های ارشد حماس، تاکید کرد اسرائیل برای آزادی گروگان‌ها باید جنگ غزه را به طور کامل متوقف کند.

حمدان سه‌شنبه ۱۸ جدی در یک نشست خبری در پایتخت الجزایر گفت ترامپ باید با «نزاکت و دیپلوماسی بیشتری» اظهارنظر کند.

در مقابل اسرائیل می‌گوید تا زمانی‌که همه گروگان‌ها آزاد نشوند، به جنگ در نوار غزه ادامه خواهد داد. یکی از مدیران ارشد وزارت خارجه اسرائیل سه‌شنبه در یک نشست خبری با تاکید بر عزم این کشور برای رسیدن به توافق آتش‌بس گفت حماس تنها مانع موجود بر سر راه آزادی گروگان‌هاست.

در حالی که دولت اسرائیل یکی از موانع موجود در مذاکرات را مشخص نبودن فهرست حماس برای آزادی گروگان‌ها عنوان کرده است، یک مقام حماس به رویترز گفت این گروه لیست پیشنهادی اسرائیل برای آزادی ۳۴ گروگان در مرحله اول توافق را به تایید رسانده است.

در فهرست این ۳۴ گروگان، نام سربازان زن، افراد سالخورده و غیرنظامیان زن و کودک گنجانده شده است. با این حال، دفتر نخست‌وزیری اسرائیل می‌گوید هنوز مشخص نیست که همه افراد نام برده در این فهرست هنوز زنده هستند.

در حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل، هزار و ۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به غزه گروگان گرفته شدند. همچنین از زمان آغاز جنگ در نوار غزه، علاوه بر ویران شدن بخش عمده‌ای از این باریکه، بیش از ۴۶ هزار فلسطینی کشته و بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان نوار غزه آواره شده‌اند.

علاوه بر مساله آزادی گروگان‌ها و پایان درگیری‌ها، چگونگی اداره غزه بدون حضور حماس، یکی دیگر از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی اسرائیل است.

رویترز سه‌شنبه ۱۸ جدی گزارش داد که امارات متحده عربی با اسرائیل و ایالات متحده در مورد مشارکت در اداره موقت نوار غزه پس از جنگ کنونی مذاکره کرده است.

به گزارش رویترز، این مشارکت تا زمانی صورت خواهد گرفت که تشکیلات خودگردان فلسطینی، با اصلاحاتی که انجام می‌دهد، بتواند مسئولیت را در نوار غزه بر عهده بگیرد.

طبق این گزارش، گفت‌وگوهای پشت‌پرده امارات با امریکا و اسرائیل، شامل امکان نظارت موقت امارات و ایالات متحده همراه با سایر کشورها بر حکومت و امنیت و بازسازی غزه پس از عقب‌نشینی نظامیان اسرائیل از این منطقه بوده است.

پربازدیدترین‌ها

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»
۱

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»

۲

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت

۳

عراق سفر مردان مجرد افغان از ایران به نجف و بغداد را محدود کرد

۴
اختصاصی

رئیس پیشین امنیت ملی: هند در ساخت پهپاد با طالبان همکاری می‌کند

۵

ندیم امیری، فوتبالیست افغان‌تباری که آلمان را از شکست نجات داد کیست

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

رئیس سابق بانک مرکزی کانادا تمایل خود را برای جانشینی جستین ترودو اعلام کرد

۱۸ جدی ۱۴۰۳، ۲۳:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)
رئیس سابق بانک مرکزی کانادا تمایل خود را برای جانشینی جستین ترودو اعلام کرد
100%

مارک کارنی، رئیس پیشین بانک مرکزی کانادا گفت ورود به رقابت‌ها برای جانشینی جستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا را بررسی می‌کند. او گفت در روزهای آینده تصمیم خود را اعلام خواهد کرد. ترودو روز گذشته پس از ۹ سال نخست وزیری اعلام کرد از سمتش کنار می‌رود.

کارنی، ۵۹ ساله، در کنار کریستیا فریلند، معاون پیشین ترودو از چهره‌های مطرح برای رهبری حزب لیبرال هستند.

ترودو گفت که تا زمان انتخاب رهبر جدید حزب در سمت خود باقی می‌ماند. تصور می‌شود که حزب لیبرال تا پایان ماه مارچ رهبر جدید خود را برگزیند.

مارک کارنی، اقتصاددان و بانکدار سرشناس، پیش از این مشاور جستین ترودو بود و پس از استعفای کریستیا فریلند از وزارت مالیه، ترودو مایل بود که او را برای این سمت برگزیند اما آقای کارنی پیشنهاد ترودو را رد کرد.

رئیس پیشین بانک مرکزی کانادا و بریتانیا روز سه شنبه به روزنامه فایننشال تایمز گفت که پس از مشوره با خانواده‌اش در روزهای آینده در مورد نامزدی برای رهبری حزب لیبرال تصمیم خواهد گرفت.

حزب لیبرال با دو آزمون بزرگ و فوری رو به رو است: مقابله با تهدیدهای ترامپ برای اعمال تعرفه‌های سنگین اقتصادی و بهبود جایگاه بسیار بد حزب لیبرال در نظرسنجی‌ها. بر اساس نظرسنجی‌های کنونی، حزب لیبرال در انتخابات زودهنگام شکست فاحشی از حزب محافظه‌کار به رهبری پییر پالی‌یف خواهد خورد.

مارک کارنی برخلاف خانم فریلند و به رغم تجارب زیاد مالی و تجاری، تجربه سیاسی ندارد و این یک نکته ضعف برای او به حساب می‌آید.

رویترز: قطر قصد دارد با حکومت جدید سوریه در افزایش معاشات همکاری کند

۱۸ جدی ۱۴۰۳، ۲۳:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
رویترز: قطر قصد دارد با حکومت جدید سوریه در افزایش معاشات همکاری کند
100%

یک مقام امریکایی به رویترز گفت که قطر در حال برنامه‌ریزی‌ برای کمک مالی به افزایش معاشات دولتی در سوریه است. یک مقام عرب نیز گفت که مذاکرات برای کمک مالی قطر در جریان است و کشورهای دیگر به‌شمول عربستان سعودی نیز ممکن است به این تلاش بپیوندند.

یک مقام سعودی روز سه‌شنبه به رویترز گفت که عربستان سعودی متعهد به همکاری با شرکای منطقه‌ای و بین‌المللی برای کمک به سوریه است و حمایت کنونی آن بر کمک‌های بشردوستانه به‌شمول غذا، سرپناه و تجهیزات پزشکی متمرکز است.

حمایت از حکومت جدید سوریه پس از معافیت تحریم‌های ایالات متحده، امکان‌پذیر شده است و امکان دادوستد با نهادهای حاکم در سوریه را به‌مدت شش ماه فراهم کرده است.

منابع افزودند که قطر، حامی دیرینه قیام مسلحانه علیه اسد، به شدت با واشنگتن برای صدور معافیت از تحریم‌ها لابی کرده است تا بتواند به صورت رسمی بودجه ارائه کند.

شورشیان سوری به رهبری تحریر شام در ۸ دسامبر در یک حمله برق‌آسا قدرت را از اسد گرفتند و از آن زمان حکومت موقتی را بر سر کار آورده‌اند که وعده افزایش ۴۰۰ درصدی حقوق کارکنان بخش دولتی را داده است.

وزیر مالیه سوریه گفته است که مجموعه هزینه ماهانه دستمزدها حدود ۱۲۰ میلیون دالر است و بیش از ۱.۲۵ میلیون کارمند در لیست دریافت دستمزد بخش دولتی هستند.

هرچند حزب تحریر شام سال‌ها قبل توسط واشنگتن به عنوان یک نهاد تروریستی معرفی شد، اما مدت‌هاست که روابط خود را با گروه شبه‌نظامی اسلام‌گرای القاعده قطع کرده است و در سال‌های اخیر رویکردی معتدل‌تری را به‌نمایش گذاشته است.

حاکمان جدید سوریه وعده داده‌اند که یک فرایند سیاسی فراگیر را در سوریه آغاز خواهند کرد که در برگیرنده تمام گروه‌های قومی و مذهبی سوریه خواهد بود.

اسعد شیبانی، وزیر خارجه موقت سوریه هفته گذشته در اولین سفر رسمی خود به خارج از کشور از ریاض دیدن کرد و پس از آن به امارات، قطر و اردن نیز رفت.

برای طراحی انفجار سایبرتراک مقابل هتل ترامپ از هوش مصنوعی استفاده شده بود

۱۸ جدی ۱۴۰۳، ۲۲:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)
برای طراحی انفجار سایبرتراک مقابل هتل ترامپ از هوش مصنوعی استفاده شده بود
100%

سرباز امریکایی که پیشتر موتر سایبرتراک تسلا را در مقابل هتل ترامپ در لاس‌وگاس منفجر کرد، برای طراحی این انفجار از هوش مصنوعی استفاده کرده است. پولیس گفت متیو لیولزبِرگر از چت‌جی‌پی‌تی برای کسب اطلاعات درباره نحوه اجرای نقشه خود استفاده کرده است.

بررسی جستجوهای متیو لیولزبرگر، سرباز ۳۷ ساله در «چت‌جی‌پی‌تی» نشان داد که او به دنبال اطلاعاتی در مورد اهداف انفجاری، سرعت حرکت گلوله‌های خاص و قانونی بودن تیراندازی در آریزونا بود.

مقامات هفته گذشته گفتند که لیولزبرگر یادداشت‌هایی از خود به‌جای گذاشته است که گفته این انفجار «صدای بیداری» برای مشکلات کشور بوده است.

انفجار سایبرتراک تسلا در روز نخست سال‌ نو میلادی باعث کشته شدن لیولزبرگر و زخمی شدن هفت نفر شد.

نامه‌های لیولزبرگر حاکی نارضایتی‌ او از مشکلات سیاسی، اجتماعی و مسائل داخلی و بین‌المللی از جمله جنگ در اوکراین بوده است.

انفجار تسلا در نزدیکی هتل ترامپ بازرسان را واداشت تا مشخص کنند به دنبال ارسال یک پیام سیاسی بوده یا خیر.

مقامات مجری قانون گفتند که لیولزبرگر هیچ نیت منفی نسبت به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا نداشته است.

متا راستی‌آزمایی محتوای کاربران در فیس‌بوک و اینستاگرام را متوقف می‌کند

۱۸ جدی ۱۴۰۳، ۲۲:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)
متا راستی‌آزمایی محتوای کاربران در فیس‌بوک و اینستاگرام را متوقف می‌کند
100%

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا روز سه‌شنبه اعلام کرد برنامه راستی‌آزمایی محتوای کاربران را در شبکه‌های فیس‌بوک، اینستاگرام و تردز حذف می‌کند و تصحیح آن را به عهده کاربران می‌گذارد. حذف و سانسور محتوا در بحث مهاجران و هویت جنسی در متا انتقاد محافظه‌کاران در امریکا را برانگیخته است.

زاکربرگ، مدیر عامل متا روز سه شنبه در پیامی ویدیویی گفت: «ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر اشتباهات زیادی وجود دارد و سانسور زیادی اعمال می‌شود. وقت آن رسیده که به ریشه‌های خود در آزادی بیان بازگردیم.»

او گفت این شبکه‌های اجتماعی روند فعلی راستی‌آزمایی از سوی اشخاص ثالث را کنار گذاشته‌اند و آن را با سیستمی مشابه «کامیونیتی نوت» در شبکه اجتماعی اکس جایگزین خواهند کرد.

کامیونیتی نوت اشاره به روندی است که در آن کاربران توضیحات تکمیلی یا اصلاحیه‌هایی به محتوای منتشرشده اضافه می‌کنند تا شفافیت و درکی بهتر ایجاد شود. یادداشت‌ها با رای کاربران تایید و عمومی می‌شوند.

مدیرعامل متا درباره بخش‌های دیگر تغییرات پیش‌رو در فیس‌بوک و اینستاگرام، به محتواهای مجازی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری در امریکا در دوره‌های اخیر اشاره و اعلام کرد قصد دارد محدودیت‌هایی را که در موضوعاتی مانند مهاجرت و جنسیت اعمال و موجب سانسور نظرهای کاربران شده بود، حذف کند.

متا پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶ امریکا با هدف جلوگیری از انتشار اطلاعات کذب، سیستم راستی‌آزمایی شخص ثالث خود را راه‌اندازی کرده بود که این اقدام از همان زمان با انتقاد دونالد ترامپ همراه شد.

متا می‌گوید سیاست‌هایی که در ابتدا با هدف شامل کردن طیف گسترده‌تری از افراد در مباحث مختلف شکل گرفته بود، به مرور زمان به ابزاری برای محدود کردن آزادی بیان افراد با عقاید متفاوت تبدیل شد.

زاکربرگ گفت که فیلترهای فعلی که به‌صورت خودکار تخلفات در محتوای منتشرشده در فیس‌بوک و اینستاگرام را شناسایی می‌کنند، اشتباهات زیادی مرتکب می‌شوند و اکنون قرار است این فیلترها تنها بر تخلفات غیرقانونی و با شدت بالا، مانند موادمخدر و تروریسم، متمرکز شوند.

او با اشاره به اینکه حتی حذف اشتباه یک درصد از محتواها به منزله حذف پست‌های میلیون‌ها کاربر است، خاطرنشان کرد متا برای رسیدگی به تخلفات با شدت کمتر، بر مبنای گزارش کاربران عمل خواهد کرد.

متا علاوه بر جایگزینی فیلترهای راستی‌آزمایی با یک سیستم مشابه «کامیونیتی نوت»، همچنین قصد دارد خط مشی خود را در زمینه محتوای تولید شده از سوی کاربران، ساده‌سازی کند.

حرکت جدید متا کوتاه آمدن این شرکت معروف در برابر فشار ترامپ و هوادارانش تلقی شده است. آنها می‌گویند که متا کاربران محافظه‌کار و حامی ترامپ را سانسور می‌کند و فضا را تنها برای بیان لیبرال ها و چپ‌ها فراهم می‌سازد.

زاکربرگ اذعان کرد که انتخابات اخیر امریکا و تحولات در فضای سیاسی و فرهنگی این کشور در تصمیم جدیدش موثر بوده است. زیرا، «بار دیگر آزادی بیان در اولویت قرار گرفته است.»

زوال برنامه راستی آزمایی محتوا سازمان‌های همکار متا غافلگیرکننده بوده است.

جسی استیلر، سردبیر اجرایی «چک فور فکت» گفت: «ما نمی‌دانستیم که این تغییر در حال رخ دادن است و برای ما شوکه‌کننده است. این قطعاً بر ما تاثیر خواهد گذاشت.»

کریستین رابرتس، مدیر گانِت مدیا گفت: «حقیقت و واقعیت‌ها برای همه مفید است - نه برای راست‌گراها و نه برای چپ‌گراها - و ما همچنان به ارائه آن خواهیم پرداخت.»

وی افزود: «این حرکت بیشتر به نظر می‌رسد که به‌جای سیاست هوشمند، به‌دنبال آرام کردن سیاست‌مداران است.»

این تغییرات بزرگ‌ترین تغییر در سیاست شرکت متا در مدیریت محتوای سیاسی در شبکه‌های اجتماعی است و در حالی رخ می‌دهد که دونالد ترامپ به زودی به کاخ سفید بازخواهد گشت. مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، ابراز تمایل کرده است که با حکومت جدید امریکا همکاری داشته باشد.

ارتش پاکستان از کشته شدن ۱۹ شبه‌نظامی در خیبرپختونخوا خبر داد

۱۸ جدی ۱۴۰۳، ۲۱:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)
ارتش پاکستان از کشته شدن ۱۹ شبه‌نظامی در خیبرپختونخوا خبر داد
100%

ارتش پاکستان اعلام کرد که در سه عملیات جداگانه در پشاور، مومند و کرک خیبرپختونخوا، دست‌کم ۱۹ شبه‌نظامی را کشته است. در این عملیات‌ها، سه سرباز ارتش پاکستان نیز جان باختند.

ارتش پاکستان روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای گفت که در یکی از عملیات‌ها در پشاور، هشت شبه‌نظامی کشته شده‌اند.

به گفته ارتش پاکستان، در عملیات دیگری در منطقه مومند، هشت شبه‌نظامی دیگر کشته شدند. همچنین در ولسوالی کرک در خیبرپختونخوا، سه شبه‌نظامی دیگر از پای درآمده‌اند.

ارتش پاکستان تاکید کرده است که عملیات‌ها در خیبرپختونخوا تا «ریشه‌کن شدن آفت تروریسم» ادامه خواهد داشت.

تا کنون، تحریک طالبان پاکستان واکنشی به این بیانیه ارتش پاکستان نشان نداده است.

خیبرپختونخوا روزهای پرآشوبی را سپری می‌کند. این ایالت در سال گذشته شاهد افزایش ۹۰ درصدی خشونت‌ها بود. حکومت پاکستان طالبان افغان را متهم می‌کند که از تحریک طالبان پاکستان حمایت می‌کند. مقامات پاکستانی همچنان ادعا می‌کنند که خاک افغانستان علیه این کشور استفاده می‌شود. اما طالبان هرگونه حمایت از تحریک طالبان پاکستان را رد کرده است.