• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رئیس‌جمهور روسیه ورود مجدد ترامپ به کاح سفید را تبریک گفت

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۶:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

ساعاتی پیش از مراسم تحلیف دونالد ترامپ در واشنگتن، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پیامی تبریک برای وی ارسال کرد و از «تمایل ترامپ به احیای روابط با روسیه» استقبال کرد.

پوتین در جریان نشستی با شورای امنیت روسیه اعلام کرد که برای گفت‌وگو با حکومت جدید ایالات متحده درباره پایان دادن به جنگ در اوکراین، بر اساس «برابری و احترام متقابل» آمادگی دارد.

همزمان با شروع دوره ریاست‌جمهوری ترامپ، مسکو و کی‌یف برای احتمال برگزاری مذاکرات صلح آماده می‌شوند و در تلاش هستند تا جایگاه بهتری در مذاکرات آینده در برابر روسیه داشته باشند.

پوتین روز دوشنبه، در اظهاراتی که به نظر می‌رسید تلاشی برای جلب توجه رئیس‌جمهور منتخب امریکا باشد، با اشاره به سوءقصد علیه ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی، وی را «شجاع» توصیف کرد.

پوتین همچنین ادعا کرد که ترامپ و خانواده‌اش «پیوسته تحت فشارهای شدید» قرار داشتند اما توانستند «پیروزی قاطعی» را به دست آورند.

ترامپ وعده داده است تا به سرعت به جنگ در اوکراین پایان دهد، اما مسیر روشنی برای دستیابی به صلح وجود ندارد.

پربازدیدترین‌ها

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»
۱

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»

۲
اختصاصی

رئیس پیشین امنیت ملی: هند در ساخت پهپاد با طالبان همکاری می‌کند

۳

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت

۴

ندیم امیری، فوتبالیست افغان‌تباری که آلمان را از شکست نجات داد کیست

۵

عراق سفر مردان مجرد افغان از ایران به نجف و بغداد را محدود کرد

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

رهبران مذاهب گوناگون در مراسم تحلیف ترامپ دعا می‌خوانند

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۶:۱۴ (‎+۰ گرینویچ)
رهبران مذاهب گوناگون در مراسم تحلیف ترامپ دعا می‌خوانند
100%

در مراسم افتتاحیه ادای سوگند ترامپ، شش رهبر مذهبی — کاتولیک، پروتستان، یهودی و مسلمان — برای دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ دعا خواهند خواند. امام هشام الحسینی، بنیان‌گذار مرکز آموزش اسلامی کربلا در دیربورن میشیگان دعای پایانی را خواهد خواند.

در مراسم افتتاحیه ادای سوگند ترامپ، شش رهبر مذهبی — کاتولیک، پروتستان، یهودی و مسلمان — برای دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ دعا خواهند خواند.

کاردینال تیموتی دولان، اسقف اعظم کاتولیک نیویارک، و فرانکلین گراهام، رهبر انجمن یک انجمن مذهبی مسیحیان تبشیری، قرار است دعای افتتاحیه را بخوانند. هر دو نفر در مراسم افتتاحیه نخستین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ نیز هشت سال پیش دعا خوانده بودند.

همچنین، خاخام آری برمن، رئیس دانشگاه یشیوا و امام هشام الحسینی، بنیان‌گذار مرکز آموزش اسلامی کربلا در دیربورن میشیگان دعای پایانی را خواهند خواند.

گفته شده که هشام الحسینی اولین امام مسلمانی است که در این مراسم سخنرانی می‌کند.

اتحادیه اروپا ۱۶.۵ میلیون یورو به برنامه جهانی غذا در افغانستان کمک کرد

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۵۹ (‎+۰ گرینویچ)
اتحادیه اروپا ۱۶.۵ میلیون یورو به برنامه جهانی غذا در افغانستان کمک کرد
100%

برنامه جهانی غذا خبر داد که اتحادیه اروپا ۱۶.۵ میلیون یورو به این نهاد در افغانستان کمک کرده است تا فصل سرما به گروه‌های آسیب‌پذیر رسیدگی کند. این نهاد با این کمک مالی به تامین نیازهای غذایی شش میلیون نفر در هر ماه در سراسر کشور رسیدگی خواهد کرد.

برنامه جهانی غذا روز دوشنبه، اول دلو در خبرنامه‌ای نوشت که این کمک مالی این نهاد را قادر می‌سازد تا کمک‌های غذایی خود را برای خانواده‌های آسیب‌پذیر و برنامه‌های تغذیه‌ای برای مادران و کودکان خردسال حفظ و گسترش دهد.

فرانسوا گومانز، که بر عملیات کمک‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا در افغانستان نظارت می‌کند، گفت: «علیرغم بهبود امنیت غذایی و کمک‌های بشردوستانه موثر، افغانستان همچنان یک کانون گرسنگی در جهان است و بیش از یک چهارم جمعیت این کشور گرسنه هستند.»

برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در زمستان امسال با بحران و سطوح اضطراری ناامنی غذایی مواجه هستند.

این نهاد همچنین تاکید کرده است که درحال حاضر توزیع مواد غذایی برای جوامع در مناطق دورافتاده که تقریباً به دلیل برف و سرما قطع شده‌اند، دوباره آغاز کرده است.

در خبرنامه این سازمان آمده است: «بحران شدید مالی ما را مجبور کرده است که فعالیت‌های برنامه جهانی غذا را در افغانستان کاهش دهیم. تقریبا نیمی از سال ۲۰۲۴ میلادی، ماهانه به یک میلیون نفر کمک کرده‌ایم و ۱۱ میلیون نفر از دریافت نیازهای خود محروم شده‌اند.»

برنامه جهانی غذا می‌گوید که امسال درنظر دارد با کمک مالی اتحادیه اروپا، هر ماه در مجموع به شش میلیون نفر در سراسر کشور کمک غذایی و پول نقد کند.

گزارش‌ها شده است که اتحادیه اروپا در دو سال گذشته ۸۶.۳ میلیون یورو به برنامه جهانی غذا در افغانستان کمک مالی کرده است.

برگزاری مراسم در داخل ساختمان کنگره پس از ۴۰ سال

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۴۱ (‎+۰ گرینویچ)
برگزاری مراسم در داخل ساختمان کنگره پس از ۴۰ سال
100%

مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، روز دوشنبه اول دلو(۲۰ جنوری) به‌دلیل سرمای شدید در داخل ساختمان کانگرس امریکا برگزار خواهد شد. این اولین بار در ۴۰ سال گذشته است که مراسم تحلیف رئیس‌جمهور به داخل ساختمان منتقل می‌شود.

ترامپ روز جمعه در شبکه اجتماعی خود، تروث سوشیال (Truth Social)، نوشت: «یک موج سرمای قطبی در حال عبور از کشور است. نمی‌خواهم مردم به هیچ‌وجه آسیب یا صدمه ببینند.»

او افزود: «بنابراین دستور داده‌ام که سخنرانی تحلیف، دعاها و سایر سخنرانی‌ها در ساختمان کانگرس ایالات متحده برگزار شود.»

دومین مراسم سوگند ریاست جمهوری رونالد ریگان، آخرین باری بود این مراسم به‌دلیل سرمای شدید به داخل ساختمان منتقل شد. در سال ۱۹۸۵ بود، سرمای همراه با باد به حدود منفی ۲۳ تا منفی ۲۹ درجه سانتی‌گراد رسید.

پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در واشینگتن هنگام ادای سوگند ترامپ حدود منفی هفت درجه سانتی‌گراد باشد، اما وزش باد باعث خواهد شد که سرمای بیشتری احساس شود.

بایدن از ترامپ در کاخ سفید استقبال کرد

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا و جیل بایدن، بانوی اول این کشور، از دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب و ملانیا ترامپ در کاخ سفید استقبال کردند.

به طور معمول، رئیس‌جمهور امریکا رئیس‌جمهور منتخب را برای مراسم ادای سوگند تا ساختمان کانگرس ایالات متحده همراهی می‌کند.

100%

پاکستان از آغاز عملیات گسترده علیه شورشیان در مناطق هم مرز با افغانستان خبر داد

۱ دلو ۱۴۰۳، ۱۵:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)
پاکستان از آغاز عملیات گسترده علیه شورشیان در مناطق هم مرز با افغانستان خبر داد
100%

مقام‌های پاکستان روز دوشنبه گفتند که نیروهای امنیتی این کشور عملیاتی را برای از بین بردن جنگجویان در ایالت ناآرام خیبرپختونخوا در مرز با افغانستان آغاز کردند. این اولین عملیات نظامی گسترده در این منطقه در سال‌های اخیر خوانده شده است.

عملیات نظامی تازه در پی افزایش خشونت‌ها و درگیری‌های فرقه‌ای در مناطق شمال غربی پاکستان راه‌اندازی شده است.

آخرین حمله شورشیان در ولسوالی کرم خیبر پختونخوا روز جمعه بود که در آن افراد مسلح ناشناس لاری‌های کمکرسانی را به آتش کشیده و دو پرسنل امنیتی و دست‌کم پنج راننده را کشتند.

ارتباط منطقه کرم با سایر مناطق از ماه نوامبر پس از مسدود شدن جاده‌ها در پی درگیری میان قبایل شیعه و سنی توسط مقامات قطع شده است. در آن زمان، افراد مسلح به کاروان موترهای حامل مسافران حمله کردند و ۵۲ نفر را که اکثراً شیعه بودند، کشتند. حملات تلافی‌جویانه نیز بیش از ۷۰ کشته بر جای گذاشت.

از آن زمان صدها هزار نفر از ساکنان منطقه با کمبود غذا و دارو مواجه شده‌ند و سازمان‌های امدادی قادر به ورود به منطقه نیستند.

سیف علی، سخنگوی حکومت ایالتی خیبرپختونخوا گفت که این عملیات به دنبال افزایش خشونت‌ها و درگیری‌های فرقه‌ای "حتمی" شد.

او همچنین گفت که مقام‌ها برخی از ساکنان منطقه را به کمپ‌های موقت دولتی منتقل می‌کنند و همزمان عملیات در چندین منطقه از جمله شهر باگان که بیشترین خشونت‌ها از آنجا گزارش شده است، ادامه دارد.

معتصم بالله، یکی از مقام‌های دولتی گفت که هدف از این عملیات بازگرداندن کامل صلح و اطمینان از تصمیم دولت است.

پییشتر، مولانا فضل‌الرحمان، رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان گفته بود که برای پایان درگیری‌های فرقه‌ای در منطقه کرم باید جرگه برگزار شود. او گفت: «ما باور داریم که جرگه بهترین راه‌حل برای حل مشکلات است و تصمیمات یک‌جانبه یا استفاده از زور هیچ‌گاه نتیجه‌ای نخواهد داشت.»

مولانا تأکید کرد که برای ایجاد صلح پایدار در این منطقه، دولت باید بزرگان هر دو گروه درگیر را در روند تصمیم‌گیری دخیل کند.

قبایل شیعه بر بخش‌هایی از ولسوالی کرم تسلط دارند، اگرچه شیعیان در بقیه پاکستان در اقلیت هستند. این منطقه دارای سابقه درگیری‌های فرقه‌ای است و گروه‌های سنی شبه نظامی قبلاً شیعیان را هدف قرار داده بودند.