• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هشدار ایلان ماسک به‌ کی‌یف: اگر استارلینک را خاموش کنم خط مقدم اوکراین فرو می‌پاشد

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۱۲:۰۲ (‎+۰ گرینویچ)

ایلان ماسک، رئیس شرکت‌های اسپیس اکس، تسلا و اکس گفت که سامانه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک او برای ارتش اوکراین نقش حیاتی دارد و اگر بخواهد آن را تعطیل کند، خط مقدم این کشور فرو می‌پاشد. او گفت سیستم استارلینک ستون فقرات ارتش اوکراین است.

ایلان ماسک، مشاور بهره‌وری رئیس‌جمهور ایالات متحده و مالک شبکه اکس نوشت: «من به معنای واقعی کلمه ولادیمیر پوتین را در جنگ با اوکراین به چالش کشیدم».

منظور ایلان از به چالش کشیدن پوتین، ارائه انترنت ماهواره‌ای به اوکراین است.

ماسک افزود: «اگر سامانه انترنت ماهواره‌ای استارلینک برای اوکراین را خاموش کنم، تمام خط مقدم جنگ این کشور فرو می‌پاشد».

این مرد ثروتمند جهان و مشاور بهره‌وری دونالد ترامپ نوشت که از سال‌ها کشتار در یک وضعیت بن‌بست که اوکراین قطعا در آن شکست خواهد خورد، «حالش بد» شده است. به باور او کسانی که وضعیت را درک می‌کنند و به آن اهمیت می‌دهند، خواستار توقف این کشتار هستند.

ایلان ماسک همچنان خواستار اعمال تحریم‌ها علیه دست‌کم ۱۰ اولیگارش برتر اوکراین شد و گفت که این اقدام جنگ را پایان خواهد داد. او گفت: «اعمال تحریم‌ها بر الیگارشی‌های برتر اوکراین، به‌ویژه آنهایی که عمارت‌هایی در موناکو دارند، جنگ را بلافاصله متوقف خواهد شد کرد».

با این حال، رسانه‌های اوکراین به نقل از منابع مطلع نوشتند که اگر کی‌یف توافق کاخ سفید مبنی بر مبادله مواد معدنی کمیاب را برای تداوم تضمین‌های امنیتی نپذیرد، دسترسی اوکراین به سامانه اینترنت ماهواره‌ای استارلینک متوقف خواهد شد. به گفته کارشناسان سامانه استارلنک برای اوکراین در میدان جنگ نقش حیاتیی را بازی می‌کند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

Tweet unavailable

•
•
•

مطالب بیشتر

بخش‌هایی از زمین بازی گلف ترامپ به‌دست حامیان فلسطین تخریب شد

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۱۱:۱۳ (‎+۰ گرینویچ)

بر اساس گزارش رویترز، تفریحگاه گلف «ترنبری» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در اسکاتلند با گرافیت‌های طرفداران فلسطینی تخریب شده است. یک گروه معترض سیاست‌های ترامپ مسئولیت این اقدام را بر عهده گرفته است.

رسانه‌های محلی امریکا روز گذشته تصاویری را منتشر کردند که نشان می‌دهد رنگ سرخ روی دیوارهای این میدان نوشته شده و شعارهایی مانند «غزه را آزاد کنید» و «فلسطین را آزاد کنید» به همراه توهین‌هایی علیه ترامپ دیده می‌شود.
همچنین جمله «غزه فروشی نیست» روی یکی از چمن‌های سبز نوشته شده و برخی از سوراخ‌های زمین گلف نیز حفر شده‌است.

گروه «اقدام برای فلسطین » مسئولیت این این کار را بر عهده گرفته و در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «در حالی که ترامپ تلاش می‌کند با غزه همچون ملک شخصی خود رفتار کند، باید بداند که ملک خودش در دسترس است.»

100%

افزایش تهدید تروریسم؛ امریکا به شهروندانش درباره سفر به پاکستان هشدار داد

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه امریکا به شهروندانش درباره سفر به پاکستان هشدار داده و آن‌ها را از سفر به بعضی مناطق این کشور از جمله ایالات خیبر پختونخوا و بلوچستان منع کرده است. این وزارت افزایش فعالیت‌های تروریستی و ناامنی را دلیل این هشدار اعلام کرده است.

در این هشدار که روز یکشنبه منتشر شد، از شهروندان امریکایی خواسته شده است که به ایالت‌های بلوچستان و خیبر پختونخوا، به‌ویژه مناطق قبیله‌ای، سفر نکنند؛ زیرا در این مناطق حملات مسلحانه و ناامنی افزایش یافته است.
در این هشدارنامه همچنین از شهروندان امریکایی خواسته شده که از سفر به مناطق نزدیک مرز هند و پاکستان نیز پرهیز کنند. گفته شده است که در این مناطق نیز تهدید جنگ و تروریسم وجود دارد.

در این بیانیه به سفارت و قنسولگری‌های امریکا در پاکستان تذکر داده شده است که کارکنان حکومت امریکا هنگام سفر به برخی مناطق، چه برای امور رسمی و چه شخصی، باید از خودروهای زرهی و اسکورت مسلح استفاده کنند.

وزارت خارجه امریکا هشدار داده است که گروه‌های تروریستی همچنان در حال برنامه‌ریزی برای حملات در پاکستان هستند. این وزارت افزوده که حملات بزرگ گاه‌به‌گاه در بلوچستان و خیبر پختونخوا رخ می‌دهد و حملات کوچک نیز بسیار رایج است.
وزارت خارجه امریکا بدون نام بردن از گروهی گفته است که ، «تروریست‌ها» اغلب غیرنظامیان، نیروهای پولیس و امنیتی را هدف قرار می‌دهند و بدون هشدار قبلی به بازارها، فرودگاه‌ها، مکاتب، شفاخانه‌ها، مساجد و ادارات دولتی حمله می‌کنند.
وزارت خارجه امریکا وضعیت امنیتی پاکستان را بی‌ثبات و غیرقابل پیش‌بینی توصیف کرده اما گفته است که در شهرهای بزرگی مانند اسلام‌آباد، نیروهای امنیتی برای پاسخگویی به شرایط اضطراری حضور دارند.

همچنین در این هشدار آمده است که گروه‌های مسلح در پاکستان تیم‌های واکسیناسیون فلج اطفال، پولیس و سربازان را هدف قرار می‌دهند و موارد آدم‌ربایی نیز افزایش یافته است.

یک زن اسرائیلی و میزبان هندی‌اش در جنوب هند مورد تجاوز گروهی قرار گرفتند

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۰۹:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

پولیس هند اعلام کرد که دو مرد را به اتهام تجاوز گروهی به یک زن اسرائیلی و میزبان هندی‌اش بازداشت کرده است. این حادثه زمانی رخ داد که این دو زن همراه با سه مرد به تماشای ستاره‌ها رفته بودند که سه موتورسایکل‌سوار، مسافران مرد را به کانال آب انداخته و به زنان تجاوز کردند.

رام ال آراسیدی، یکی از مقام‌های پولیس هند، گفت که سه مرد موترسایکل‌سوار به این افراد نزدیک شده و از آن‌ها پول درخواست کرده‌اند. طبق گزارش‌ها، پس از مشاجره، این سه مرد مسافران مرد را به داخل کانال آبی انداختند که یکی از آن‌ها غرق شده است.

پولیس هند همچنین اعلام کرد که این رویداد شب پنجشنبه، ۱۶ حوت در هندی‌اش در شهر کوپل ایالت کارناتاکا رخ داده است. جسد فرد غرق‌شده دو روز پس از این رویداد در روز شنبه پیدا شد.

هند اعلام کرد که پولیس یک تیم تحقیقاتی ویژه را در این مورد تشکیل داده و دو نفر از مظنونین را بازداشت کرده است. این افراد به اتهام قتل، تجاوز گروهی و سرقت تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.

تجاوز جنسی زنان در هند به یک مسئله آشنا تبدیل شده است. در سال ۲۰۲۲، پولیس این کشور بیش از ۳۱ هزار پرونده تجاوز را ثبت کرده بود. به گفته دفتر ملی آمار جنایی این کشور، رقم واقعی تجاوزها در هند بسیار بالاتر از آمار ثبت‌شده است.

هند قانون سختگیرانه‌ای علیه افراد متهم به تجاوز جنسی دارد. به‌طوریکه حکم اعدام برای افرادی که به تجاوز کودکان زیر ۱۲ سال محکوم می‌شوند، در نظر گرفته است. اما باوجود این قوانین، موارد تجاوز جنسی به‌طور مستمر گزارش می‌شوند.

اخیراً یک زن ۱۸ ساله از ایالت کرالا در جنوب هند ادعا کرد که از سن ۱۳ سالگی توسط ۶۴ مرد مورد آزار جنسی قرار گرفته است. پولیس هند اعلام کرده بود که ۲۸ نفر را در ارتباط با این پرونده دستگیر کرده است.

چین، روسیه و ایران مانور دریایی مشترک برگزار می‌کنند

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۰۹:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت دفاع چین اعلام کرده است که این کشور در روزهای آینده یک مانور مشترک دریایی با ایران و روسیه برگزار خواهد کرد. بر اساس خبرنامه این وزارت، این رزمایش نظامی در آب‌های نزدیک به ایران انجام می‌شود.

در همین حال خبرگزار تستیم که وابسته به سپاه پاسداران است نیز از برگزاری رزمایش مشترک امنیت دریایی با شرکت جمهوری اسلامی، چین و روسیه در بندر چابهار در روز سه‌شنبه خبر داد.
بنا بر این گزارش ناوها و شناورهای رزمی چین، روسیه و ناوهای نیروهای دریایی ارتش و سپاه پاسداران در این رزمایش حضور خواهند داشت.

گفته شده است که این رزمایش به میزبانی نیروی دریایی ارتش ایران برگزار خواهد شد.

هدف از برگزاری این مانور، تقویت امنیت و ثبات در منطقه، گسترش همکاری چندجانبه میان کشورهای مشارکت‌کننده، نمایش حسن نیت و توانایی این کشورها در حمایت مشترک از صلح جهانی و امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک اعلام شده است.

پاناما تحت فشار نهادهای حقوق بشری، ده‌ها مهاجر اخراج‌شده از امریکا را آزاد کرد

۱۹ حوت ۱۴۰۳، ۰۸:۲۳ (‎+۰ گرینویچ)

پس از هفته‌ها شکایت و انتقادهای گسترده گروه‌های حقوق بشری، پاناما روز شنبه ده‌ها مهاجر را که پس از اخراج از امریکا در یک اردوگاه دورافتاده نگهداری می‌شدند، آزاد کرد. مقام‌های پاناما به این مهاجران گفتند که ۳۰ روز فرصت دارند این کشور را ترک کنند.

مهاجران می‌گویند این ضرب‌الاجل، بسیاری از آنان را در شرایطی نامشخص و دشوار قرار داده است.

حیات‌الله، ۲۹ ساله و پناهجوی افغان که پس از تصرف قدرت توسط طالبان، در سال ۲۰۲۲ از کشورش گریخته بود، در میان این مهاجران است. او با ابراز نگرانی درباره آینده خود گفت: «ما پناهنده هستیم، پولی نداریم، نمی‌توانیم در پاناما هتل بگیریم و هیچ بستگانی در اینجا نداریم. تحت هیچ شرایطی نمی‌توانم به افغانستان بازگردم... طالبان کنترول کشور را در دست دارند و آن‌ها می‌خواهند مرا بکشند.»

بیشتر بخوانید: امریکا شماری از پناهجویان افغان را به پاناما اخراج کرد

مقام‌های پاناما اعلام کردند که مهاجران می‌توانند در صورت نیاز، ۶۰ روز دیگر اقامت خود را تمدید کنند، اما بسیاری از آنان همچنان از آینده خود بی‌خبرند.

مهاجران آزادشده از ملیت‌های مختلف از جمله افغانستان، چین، روسیه، پاکستان، ایران و نپال هستند که هفته‌ها در شرایط نامناسب در اردوگاه‌های پاناما نگهداری شده‌اند.

پاناما اعلام کرده است که قصد دارد با حکومت امریکا همکاری کند تا «پیامی بازدارنده» به کسانی که قصد مهاجرت دارند، ارسال کند. این اقدام بخشی از توافق بین حکومت ترامپ با پاناما و کاستاریکا است که به موجب آن، مهاجران پیش از بازگردانده شدن به کشورهایشان، در این کشورها متوقف می‌شوند.

منتقدان این سیاست را به عنوان روشی برای «صادرات فرآیند اخراج» از سوی امریکا توصیف کرده‌اند. این توافق زمانی بیشتر مورد انتقاد قرار گرفت که صدها مهاجر اخراج‌شده در یک هتل در پاناماسیتی، پیام‌هایی را پشت پنجره‌های خود نگه داشته بودند و درخواست کمک می‌کردند.

گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهد که بسیاری از مهاجران در اردوگاه‌های مرزی پاناما تحت شرایط سختی نگهداری شده‌اند. آن‌ها از دسترسی به وکیل و ارتباط با دنیای بیرون محروم بوده و از وضعیت خود بی‌اطلاع مانده‌اند. به گفته حیات‌الله، شرایط اردوگاه طاقت‌فرسا بوده و بسیاری از مهاجران با کمبود غذا، گرمای شدید و برخوردهای خشن مقامات پاناما مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: برزخ کمپ جنگل؛ مهاجرانی که از امریکا به پاناما اخراج شده‌اند، آینده‌ شان نامعلوم است

برخی از مهاجران مانند نیکیتا گاپونوف، ۲۷ ساله از روسیه، به دلیل تهدیدهای جانی ناشی از تعلق به جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو+، امکان بازگشت به کشور خود را ندارند. او که هنگام ورود به امریکا از ارائه درخواست پناهندگی محروم شد، اکنون بدون سرپناه در پاناما سرگردان است و می‌گوید: «همین امشب باید روی زمین بخوابم.»

مقامات پاناما تاکید دارند که این مهاجران قصد ماندن در این کشور را ندارند. کارلوس رویز-هرناندز، معاون وزیر امور خارجه پاناما، در مصاحبه‌ای گفت: «هیچ‌کدام از آن‌ها نمی‌خواهند در پاناما بمانند. آن‌ها می‌خواهند به امریکا بروند.»

با این حال، برای بسیاری از این مهاجران، بازگشت به کشور خود غیرممکن است. سازمان‌های بین‌المللی امداد در تلاش‌اند تا مسیر انتقال برخی از آن‌ها به کشورهای ثالث را فراهم کنند، اما با توجه به محدودیت‌های شدید در اعطای ویزا، این امر به چالشی بزرگ تبدیل شده است.

یکی از این مهاجران، یک زن چینی که نخواست نامش فاش شود، به آسوشیتدپرس گفت که قصد دارد علی‌رغم همه سختی‌ها، به سفر خود به سمت امریکا ادامه دهد. او گفت: «رویای امریکایی‌ام را رها نخواهم کرد.»

بیشتر بخوانید: پاناما گروهی از مهاجران اخراج شده از امریکا را به جنگل دارین انتقال داد