• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

حاکمان اسلامگرا در کابل و دمشق؛ احمد شرع یک ماه حقوق اضافی به کارمندان دولتی پرداخت می‌کند

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۶:۲۰ (‎+۰ گرینویچ)

در حالی‌که کارمندان دولتی در رژیم طالبان در افغانستان، از تاخیر چند ماهه در پرداخت معاش خود شکایت دارند، احمد شرع، رئیس‌جمهور حکومت اسلامگرای سوریه، با امضای فرمانی به مناسبت عید فطر، یک ماه حقوق اضافی به کارمندان دولتی و بازنشستگان پرداخت می‌کند.

احمد شرع گفته است که این تصمیم به منظور حمایت از کارکنان دولت و قدردانی از خدمات آنان اتخاذ شده است.

این در حالی است که در افغانستان، بسیاری از کارمندان دولتی و بازنشستگان همچنان در انتظار دریافت حقوق خود هستند.
سه ماه از فرمان هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، درباره پرداخت حقوق بازنشستگان می‌گذرد، اما تاکنون این وعده عملی نشده است. بازنشستگان در سه‌ونیم سال گذشته بارها به دلیل بی‌تفاوتی طالبان به پرداخت حقوق انان دست به اعتراض زده‌اند. امروز شنبه نیز شماری از بازنشستگان در کابل دست به اعتراض زده و از طالبان خواستند که به مطالبات آنها رسیدگی کنند.

علاوه بر این، گزارش‌ها نشان می‌دهند که طالبان حقوق سه‌ماهه کارمندان دولتی را نیز پرداخت نکرده‌ است.

در شرایطی‌که دولت سوریه با وجود بحران‌های اقتصادی، یک ماه حقوق اضافی به کارمندان خود پرداخت می‌کند، طالبان حتی قادر به پرداخت حقوق ماهانه کارکنان و بازنشستگان به وقت معین آن نیست.

عدم پرداخت حقوق کارمندان نارضایتی گسترده‌ای را در افغانستان به همراه داشته است. به دنبال تعلیق کمک‌های ایالات متحده به افغانستان، رژیم طالبان با فشار اقتصادی شدید روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: سه ماه پس از فرمان هبت‌الله، حقوق بازنشستگان پرداخت نشده است

بیشتر بخوانید: شماری از کارمندان دولتی می‌گویند طالبان معاش دو ماه اخیر آنها را نپرداخته است

پربازدیدترین‌ها

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد
۱

قاضی‌القضات طالبان: نظام بر پایه ظلم دوام نمی‌آورد

۲
اختصاصی

طالبان خدمات نصب اینترنت فایبر نوری برای خانه‌های جدید در کابل را متوقف کرد

۳

فرهمند: تورکستان‌خواهان در مرزهای رسمی افغانستان خواهان حقوق‌ شهروندی‌اند

۴

طالبان: اشرف غنی حق دارد به افغانستان برگردد

۵

آنگاه که قانون ابزار سرکوب می‌شود؛ نگاهی به اصول‌نامه طلاق طالبان

•
•
•

مطالب بیشتر

امارات متحده عربی ماهواره دیافراگم مصنوعی «اتحاد سات» را به فضا پرتاب کرد

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۶:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)

امارات متحده عربی ماهواره «اتحاد سات»، اولین ماهواره رادار دیافراگم مصنوعی خود را روز شنبه، ۲۵ حوت از از پایگاه واندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرد.

ماهواره رادار دیافراگم مصنوعی در مدار بالا برای شناسایی نشت نفت، وضعیت آب و هوا و بلایای طبیعی و ردیابی ناوگان دریایی استفاده می‌‌شود.

پیش از این اعلام شده بود که این ماهواره با همکاری شرکت کره‌ای «ساتریک اینشیتیو» توسعه یافته است.

امارات متحده عربی ۲۶ جدی نیز ماهواره «محمد بن زاید سات» را با استفاده از موشک فالکون-۹ از پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب کرده بود.

این ماهواره در زمینه‌هایی از جمله نظارت بر محیط زیست و جلوگیری از بلایای طبیعی استفاده می‌شود.

امارات متحده عربی پیش از این و در هفتم عقرب ۱۳۹۷، ماهواره «خلیفه سَت»، اولین ماهواره ساخت کشور خود را با موفقیت به فضا پرتاب کرد.

این ماهواره از مرکز فضایی تانیگاشیما در جنوب در ژاپن به مدار زمین ارسال شد.

پس از «دبی ست-۱» و «دبی ست-۲»، این سومین ماهواره امارات بود که به فضا فرستاده می‌شد.

پروژه آماده‌سازی ماهواره خلیفه ست، از سال ۲۰۱۳ آغاز شده بود. هدف این ماهواره، تهیه تصاویر با کیفیت از زمین و کنترل متغیرهای محیطی است. داده‌های این ماهواره مستقیما به مرکز فضایی «محمد بن رشید» در دبی ارسال می‌شود.

دهم سرطان ۱۳۹۸، شرکت آریان‌اسپیس اعلام کرد که پرتاب یک موشک ماهواره‌بر برای امارات متحده عربی با شکست مواجه شده است.

این شرکت چندملیتی، از مشتریان خود به‌دلیل این شکست عذرخواهی کرد.

ماهواره‌ای که قرار بود این موشک را برای امارات متحده عربی در مدار زمین قرار دهد، از نوع ماهواره دیده‌بانی بود که دو هدف را دنبال می‌کرد: یکی پاسخگویی به نیازهای ارتش امارات متحده عربی و دیگری جمع‌آوری اطلاعات برای اهداف تجاری.

این ماهواره هزار و ۱۹۷ کیلوگرم وزن داشت و قرار بود در فاصله ۶۱۱ کیلومتری زمین قرار بگیرد.

ارتش پاکستان: دو سرباز و ۹ شبه‌نظامی در خیبرپختونخوا کشته شدند

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۴:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

ارتش پاکستان اعلام کرد که در دو عملیات جداگانه نیروهای امنیتی در ولسوالی‌های دیره اسماعیل‌خان و مهمند خیبرپختونخوا ۹ جنگجوی تحریک طالبان پاکستانی کشته شدند. در بیانیه ارتش آمده است که دو سرباز نیروهای امنیتی نیز در این عملیات‌ها جان باخته‌اند.

دفتر روابط عمومی ارتش پاکستان روز شنبه، ۲۵ حوت در بیانیه‌ای نوشت که در پی این دو عملیات در خیبرپختونوا مقداری سلاح و مهمات جنگجویان تی‌تی‌پی نیز به دست نیروهای امنیتی افتاده است.

این دفتر هویت دو سرباز کشته شده در این عملیات‌ها را محمد زاهد، ۳۷ ساله، ساکن ولسوالی ملاکند و آفتاب‌ علی‌شاه، ۲۶ ساله، ساکن چترال اعلام کرده است. ارتش پاکستان تاکید کرده است که عملیات «ضدتروریسم» و پاکسازی در این منطقه ادامه خواهد داشت.

ارتش پاکستان روز پنجشنبه نیز از کشته شدن ۱۰ طالب پاکستانی و زخمی شدن یک سرباز در منطقه تانک خیبرپختونخوا خبر داده بود.

ایالت خیبرپختونخوای پاکستان اخیرا شاهد افزایش حملات مرگبار بوده است.

نخست‌وزیر جدید کانادا می‌گوید می‌تواند با ترامپ کار کند

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۳:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

مارک کارنی، نخست‌وزیر جدید کانادا، می‌گوید با توجه به تجربه‌های کاری که با دونالد ترامپ دارد، می‌تواند با رئیس‌جمهور امریکا کار کند و اقتصاد کشورش را از ویرانی نجات دهد. کارک کارونی گفت او برای حل مسائل با ایالات متحده رویکرد متفاوتی را در پیش خواهد گرفت.

مارک کارنی، نخست‌وزیر جدید کانادا که در بحبوحه وضع تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی کانادا توسط رئیس‌جمهور امریکا به قدرت رسیده است، به خبرنگاران گفت: «از بسیاری جهات، بخشی از تجربه من با رئیس‌جمهور ترامپ همپوشانی دارد. ما هر دو به دنبال منافع کشورهای خود هستیم.»

نخست‌وزیر جدید کانادا تصریح کرد که او و دونالد ترامپ با توجه به تجارب طولانی که دارند، قطعاً می‌توانند راه‌حل‌های متقابلی پیدا کنند که به سود هر دو کشور باشد.

مارک کارنی پس از ادای سوگند به خبرنگاران گفت: «ما به رئیس‌جمهور ترامپ احترام می‌گذاریم.» او تاکید کرد که دونالد ترامپ برخی موضوعات بسیار مهم را در رأس دستور کار خود قرار داده است و گفت: «ما دستور کار او را درک می‌کنیم.»

نخست‌وزیر جدید کانادا همچنین اضافه کرد که در حال حاضر هیچ برنامه فوری برای گفت‌وگو با رئیس‌جمهور ترامپ ندارد. او همچنین تهدید ترامپ برای الحاق کانادا به ایالات متحده را «جنون‌آمیز» توصیف کرد.

براساس گزارش‌ها، مارک کارنی برخی جابه‌جایی‌ها در کابینه کانادا را نیز به دلیل آمادگی برای رسیدگی به مسائل پیش‌آمده با ایالات متحده انجام داده است. او پس از معرفی به عنوان نخست‌وزیر، دومینیک لبلان، وزیر دارایی را به اداره تجارت بین‌الملل منتقل کرد و فرانسوا فیلیپ شامپاین، وزیر نوآوری را جایگزین او در وزارت دارایی ساخت. کارنی گفته است که ملانی جولی، وزیر امور خارجه، در سمت خود باقی می‌ماند.

این در حالی است که با وضع تعرفه‌های سنگین بر کالاهای وارداتی کانادا توسط دونالد ترامپ، روابط کانادا با امریکا به تیرگی گراییده است. مارک کارنی همچنین بر گسترش روابط کشورش با اتحادیه اروپا تاکید کرده و گفت هفته آینده از لندن و پاریس دیدن خواهد کرد.

فرمان اجرایی جدید ترامپ فعالیت صدای امریکا و شش نهاد دیگر را محدود می‌کند

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۱:۵۱ (‎+۰ گرینویچ)

رئیس‌جمهور امریکا روز جمعه دستوری اجرایی را امضا کرد که فعالیت‌های رسانه صدای امریکا و شش آژانس فدرال دیگر را محدود می‌کند. دونالد ترامپ دستور داده است که صدای امریکا و شش نهاد دیگر وظایف، اختیارات و کارمندان خود را تا حد ممکن کاهش دهند.

این فرمان اجرایی بر فعالیت‌ سازمان‌هایی که بودجه موزه‌ها و کتابخانه‌ها را تأمین می‌کنند و همچنین نهادی که در زمینه مقابله با بی‌خانمانی فعالیت دارد، را نیز تاثیر می‌گذارد.

در متن این فرمان آمده است: «این دستور بخشی از تلاش‌های رئیس‌جمهور برای کاهش عناصر غیرضروری بوروکراسی فدرال است.»

ترامپ که در دوره اول ریاست‌جمهوری خود با «صدای امریکا» تنش‌هایی داشت، کری لیک، مجری سابق اخبار و یکی از متحدان نزدیکش را به عنوان مدیر جدید این رسانه منصوب کرده است. لیک بارها رسانه‌های جریان اصلی را به داشتن گرایش‌های ضد ترامپ متهم کرده است.

«صدای امریکا» که به بیش از ۴۰ زبان در سراسر جهان فعالیت دارد، تحت نظارت «آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده» اداره می‌شود. این آژانس همچنین تأمین مالی رادیو آزادی (Radio Free Europe/Radio Liberty) و رادیو آزادی آسیا (Radio Free Asia) را بر عهده دارد.

علاوه بر «آژانس رسانه‌های جهانی»، دستور ترامپ نهادهای فدرال دیگری از جمله «خدمات میانجی‌گری و مصالحه فدرال»، «مرکز بین‌المللی وودرو ویلسون برای پژوهشگران»، «مؤسسه خدمات موزه‌ها و کتابخانه‌ها»، «شورای فدرال بی‌خانمانی ایالات متحده»، «صندوق مؤسسات مالی توسعه جامعه» و «آژانس توسعه کسب‌وکارهای اقلیتی» را هدف کاهش عملیات قرار داده است.

بر اساس این دستور، نهادهای مذکور باید تمامی فعالیت‌هایی را که در قوانین مصوب کانگرس تعریف نشده‌اند، متوقف کنند و همچنین «وظایف قانونی خود و پرسنل مرتبط را به حداقل میزان مورد نیاز کاهش دهند.»

این اقدام جدیدترین گام ترامپ برای تغییر ساختار بوروکراسی فدرال محسوب می‌شود. این پروژه عمدتاً در اختیار ایلان ماسک و «اداره کارآمدی دولت» (DOGE) او قرار دارد.

تاکنون، این تلاش‌ها منجر به پیشنهاد کاهش بیش از ۱۰۰ هزار شغل در میان ۲.۳ میلیون کارمند غیرنظامی فدرال، مسدود شدن کمک‌های خارجی و لغو هزاران برنامه و قرارداد شده است.

برخی از جمهوری‌خواهان مدت‌هاست که «صدای امریکا» و دیگر رسانه‌های عمومی تأمین‌شده از سوی دولت را به داشتن سوگیری علیه محافظه‌کاران متهم می‌کنند. ماه گذشته، ایلان ماسک در شبکه اجتماعی اکس خواستار تعطیلی کامل «صدای امریکا» و «رادیو آزادی» شد و مدعی شد که این رسانه‌ها بودجه عمومی را هدر می‌دهند.

در جریان کنفرانس سیاسی محافظه‌کاران (CPAC)، کری لیک ضمن دفاع از ضرورت اصلاحات در «صدای امریکا» اعلام کرد که درک می‌کند چرا برخی افراد خواستار انحلال کامل این رسانه هستند اما او معتقد است که این سازمان می‌تواند بهبود یابد.

نیویارک تایمز: هزاران زن اوکراینی ممکن است از سوی سربازان روسی مورد تجاوز قرار گرفته باشند

۲۵ حوت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

نیویارک تایمز گزارش داد که از آغاز حمله روسیه به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، بیش از ۳۴۴ پرونده خشونت و تجاوز جنسی در این کشور ثبت شده است. با این حال، گروه‌های حقوق بشری معتقدند که تعداد واقعی قربانیان تجاوز جنسی به احتمال زیاد به هزاران نفر می‌رسد.

به گفته این گروه‌ها، آمار ممکن است به هزاران نفر برسد چرا که در هر روستای تحت کنترول نیروهای روسی حداقل یک مورد تجاوز گزارش شده است.

در میان افرادی که روایت‌های خود را به اشتراک گذاشته‌اند، لودمیلا، یک معلم بازنشسته ۷۷ ساله از منطقه خرسون، تجربه وحشتناکی از دوران «اشغال» روسیه را به یاد می‌آورد. او با صدای لرزان گفت: «مرا لت‌وکوب کردند و به من تجاوز شد، اما هنوز زنده‌ام.»

تتیانا، یک زن ۶۱ ساله که به همراه همسرش در یکی از روستاهای خرسون یک مغازه دارد، از تجاوزی که توسط دو سرباز روسی در اپریل ۲۰۲۲ صورت گرفت، سخن گفت. او توضیح داد که چگونه در شب، دو سرباز به خانه‌اش حمله کردند، او را به زمین انداختند، موهایش را کشیدند و سپس یکی از آنها به او تجاوز کرد.

این زنان و دیگر قربانیان تجاوز جنسی در سال‌های اخیر در روستاها مجموعه‌ای از نشست‌ها را برگزار کرده‌اند تا مردم را از خشونت جنسی مرتبط با جنگ آگاه کنند. این نشست‌ها یکی از نخستین تلاش‌ها برای روشن کردن یکی از دردناک‌ترین ابعاد حمله روسیه به اوکراین بوده است.

با این حال، بسیاری از زنان اوکراینی به دلیل برچسب ننگ اجتماعی، از گزارش تجاوزهای جنسی خود خودداری کرده‌اند. این ننگ به‌ویژه در مناطق روستایی که جامعه‌ای مذهبی و سنتی دارند، مانعی بزرگ در برابر افشاگری‌ها است.

سیما (SEMA) یک سازمان حقوق بشری که به بازماندگان خشونت جنسی خدمات روانی، پزشکی، حقوقی و مالی ارائه می‌دهد، گزارش کرده است که بسیاری از قربانیان هنوز ساکت و منزوی هستند و در برخی موارد افکار خودکشی دارند. این سازمان در تلاش است تا روسیه را به‌عنوان یک طرف مسئول در جنایات جنسی در اوکراین معرفی کند.

در همین راستا، گزارشی از سازمان ملل نیز ده‌ها مورد از جنایات جنسی توسط سربازان روسی ثبت کرده است. نیویارک‌تایمز نوشته هیچ مدرکی مبنی بر سوءاستفاده مشابه از سوی سربازان اوکراینی ارائه نشده است.