• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی: ۲۵ درصد بیماران مبتلا به سل در ایران، مهاجران افغان هستند

۱۰ حمل ۱۴۰۴، ۰۹:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت جمهوری اسلامی در گفت‌و‌گو با رسانه‌های ایران دلیل شیوع و گسترش بیماری توبرکلوز را به مهاجران افغان نسبت داد. قباد مرادی گفت ۲۵ درصد بیماران توبرکلوز در ایران، مهاجران افغان هستند.

این مقام جمهوری اسلامی روز یکشنبه، دهم حمل به خبرگزاری کار ایران «ایلنا» درباره برنامه‌هایی که این مرکز در سال جاری پیگیری خواهد کرد، توضیح داد.

او گفت جمهوری اسلامی در زمینه ارائه خدمات برای کنترول بیماری توبرکلوز وضعیت مناسبی در میان کشورهای منطقه دارد. این مقام وزارت بهداشت ایران اما ورود افغان‌ها از مسیرهای «غیرقانونی» را از آسیب‌های موجود در این زمینه عنوان کرد.

قباد مرادی گفت: «مهاجران افغان در هنگام ورود به کشور ما، خودشان آلوده به این بیماری هستند. این بیماری را در جامعه ما گسترش می‌دهند.»

او همچنین تاکید کرد که جمهوری اسلامی تلاش دارد اقداماتی را برای شناسایی بیماران مبتلا به توبرکلوز در میان مهاجران افغان، افزایش دهد.

آقای مرادی افزود: «کنترول ورود و خروج اتباع در اختیار ما نیست اما در مکان‌های که این افراد حضور دارند سعی می‌کنیم توجه بیشتری از نظر بیماریابی انجام دهیم.»

با این که این مقام جمهوری اسلامی هیچ آماری از شمار مبتلایان بیماری توبرکلوز در ایران ارائه نکرده است اما گفته است که یک‌چهارم بیماران مبتلا به این بیماری در این کشور، مهاجران افغان هستند.

اخیرا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که در سال ۲۰۲۴ میلادی بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا به بیماری توبرکلوز یا سل در افغانستان گزارش شده است.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۴

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۵

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

روزنامه پاکستانی: بازداشت و اخراج مهاجران افغان بحران انسانی دیگری در پاکستان می‌سازد

۸ حمل ۱۴۰۴، ۲۲:۰۴ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه اکسپرس تریبون نوشت که با نزدیک شدن مهلت تعیین‌شده برای اخراج افغان‌ها از پاکستان، پولیس به خوابگاه‌های دانشجویی، مناطق مسکونی و مهمانخانه‌ها یورش می‌برد. این روزنامه نوشته که این اقدامات، پاکستان را در آستانه بحران انسانی دیگری قرار داده است.

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون روز شنبه، نهم حمل در مطلبی نوشت که با نزدیک شدن مهلت تعیین‌شده برای اخراج افغان‌ها از پاکستان، بحران انسانی دیگری در این کشور در حال شکل‌گیری است. به گفته این روزنامه، روند بازداشت گسترده مهاجران، تاثیر منفی بر وجهه پاکستان دارد.

۸۵۰ هزار دارنده کارت شهروندان افغانستان (ای سی سی) فقط تا ۳۱ ماه مارچ،‌ سه روز دیگر وقت دارند تا پاکستان را ترک کنند.

امتیاز گل، نویسنده این مطلب نوشت که روش بازداشت مهاجران بدون مدرک بیشتر از آنکه به حل مشکل کمک کند باعث مشکلات بیشتر می‌شود. او با اشاره به آزار و اذیت، بازداشت و اخراج مهاجران نوشت: «شخصیت‌های پاکستانی‌ها با درخواست‌ کمک از سوی مهاجران روبرو می‌شوند، اما تمایل مقام‌ها به سوءاستفاده از این فرصت‌ها برای منافع شخصی، بر هر گونه تماس‌ و پیشنهاد سایه می‌اندازد.»

در این نوشته آمده است که هرچند حکومت پاکستان خبر داده که برای بازگشت‌ کنندگان امکانات غذایی و صحی مناسب تهیه شده، اما با آن هم رسانه‌ها گزارش داده‌اند که حدود ۱۰ موسسه صحی مهاجران افغان در اطراف پیشاور بسته شده‌اند و شمار زیادی از پزشکان و موسسات صحی تا سه روز دیگر تعطیل می‌شوند. به گفته نویسنده این مقاله، همه تحصیل‌کردگان،‌ بازرگانان و داکتران در ایالت خیبر پختونخوا پی برده‌اند که این تصمیم حکومت نهایی و غیر قابل تغییر است.

به گفته نویسنده این مقاله، مهلت خروج مهاجران باعث کشیدگی بین اسلام‌آباد و طالبان شده و مهاجران افغان‌ها را که چندین دهه در پاکستان زندگی‌ کرده‌اند به شدت متاثر کرده؛ به طوری که حتا افراد تحصیل‌کرده افغان هم قربانی رفتار پولیس بوده‌اند.

در این مطلب همچنین اشاره‌ شده است که احساسات عمومی در پاکستان نسبت به پناهندگان افغان و کسانی که با ویزای موقت به این کشور آمده‌اند، منفی است و افغان‌ها نیز در مورد پاکستان نگاهی «مثبت» ندارند.

به باور نویسنده این مطلب، روایت‌های که حکومت‌های حامد کرزی و اشرف غنی درباره پاکستان به عنوان «دشمن نزدیک» ساخته‌اند، در ذهن بسیاری از افغان‌ها تاثیر زیادی گذاشته است.

در این مطلب همچنین آمده است که طالبان نیز باوجود درخواست‌های متعدد برای کنترول گروه‌های مختلف از جمله ارتش آزادیبخش بلوچستان و تحریک طالبان پاکستانی، تمایل دارند مسئولیت مشکلات را به دوش پاکستان بیندازند.

امتیاز گل نوشت: «رویکرد کوتاه‌مدت پاکستان که شامل رفتارهای حمایتی و سیاست‌های تجاری و ترانزیتی غیرمنطقی است، باعث شده که مشارکت‌های مثبت پاکستان در افغانستان نادیده گرفته شود.»

نویسنده این مطلب همچنین توصیه کرده است که پاکستان باید رویکردی نرم و سازنده در قبال افغانستان در پیش گیرد و افغان‌ها باید به مرز پاکستان و افغانستان احترام بگذارند تا روابط دو کشور پیشرفت کند.

وزیر داخله پاکستان: تمام آمادگی‌ها برای بازگشت مهاجران افغان انجام شده است

۸ حمل ۱۴۰۴، ۱۷:۵۶ (‎+۰ گرینویچ)

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان اعلام کرد که تمامی آمادگی‌ها و مقدمات برای بازگشت دارندگان «کارت‌های شهروندی افغان» تکمیل شده است. او گفت که بازدید خانه به خانه مهاجران برای مطلع ساختن آن‌ها از روند بازگشت، آغاز شده است.

وزارت داخله پاکستان روز جمعه، هشتم حمل نشستی را با هدف «ارزیابی پیشرفت تلاش‌ها برای بازگشت مهاجران و راهبرد حکومت برای تضمین یک روند شفاف» برگزار کرد.

محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان در این نشست تدابیر اتخاذشده برای بازگشت مهاجران افغان را بررسی کرد و گفت این روند با همکاری کامل ادارات فدرال و ایالتی اجرا خواهد شد.

طبق گزارش تلویزیون پاکستانی سما، وزیر داخله پاکستان در این نشست بر اهمیت برخورد دوستانه با مهاجران در جریان روند اخراج، تاکید کرده است. او همچنین از تشکیل کمیته نظارت بر اجرای شفاف این روند، خبر داده است.

در این نشست مقام‌های دیگر پاکستانی نیز بر هماهنگی و ارتباط مستمر برای اجرای این روند تاکید کرده‌اند. قرار است مهلت تعیین‌شده حکومت پاکستان برای خروج دواطلبانه مهاجران افغان از اسلام‌آباد و راولپندی تا دو روز دیگر تکمیل شود.

نگرانی‌ها از اخراج افغان‌های آسیب‌پذیر به افغانستان درحالی افزایش یافته است که بازداشت و اخراج آن‌ها از پاکستان همچنان ادامه دارد. پیشتر روزنامه دان گزارش داد که نیروهای امنیتی این کشور ۹۲۳ مهاجر افغان را بازداشت و ۲۱۳ نفر را اخراج کرده‌اند.

پاکستان ۹۲۳ مهاجر‌ افغان را بازداشت و ۲۱۳ نفر را اخراج کرد

۸ حمل ۱۴۰۴، ۱۶:۱۹ (‎+۰ گرینویچ)

رسانه‌های پاکستان گزارش دادند که نیروهای امنیتی طی عملیات پسین ۹۲۳ مهاجر افغان را به اردوگاه گلرا منتقل کردند که از آن جمع، ۲۱۳ نفر اخراج شده‌اند. روزنامه دان به نقل از منابع خود نوشت که دست‌کم ۲۲ مهاجر روز چهارشنبه از اردوگاه گلرای راولپندی متواری شده‌اند.

شماری از رسانه‌های پاکستان جمعه، هشتم حمل گزارش دادند که طی عملیات‌های نیروهای امنیتی پاکستان ۹۲۳ مهاجر افغان بازداشت و در اردوگاه گلرا در نزدیکی راولپندی نگهداری می‌شدند. به گزارش این رسانه‌ها، از این جمع ۸۶ نفر دارای پاسپورت و ویزا بوده‌اند و ۱۱۶ مهاجر هم کارت شهروندی افغانستان (ای‌سی‌سی) داشتند.

به گزارش رسانه‌های پاکستان از این میان ۲۹۰ نفر کارت اقامت ‌پی‌او‌آر در دست داشتند که با توجه به مهلت تعیین شده توسط دولت این کشور، دارندگان این کار تا آخر ماه جون اجازه دارند در اسلام‌آباد اقامت داشته باشند.

روزنامه دان پاکستان نوشت که نیروهای امنیتی این کشور آمادگی‌های لازم برای بازداشت و اخراج مهاجران افغان طبق برنامه از پیش اعلام شده را روی دست گرفته‌اند. این روزنامه گفت در حال حاضر جاده متصل به اردوگاه مهاجران گلرا در راولپندی به عنوان «منطقه سرخ» تحت تدابیر شدید امنیتی قرار دارد.

این رسانه افزود که از مقامات پولیس خواسته شده هنگام اجرای عملیات جستجو و بازداشت، اطراف بازداشتگاه را به درستی محاصره کنند. این روزنامه معتبر پاکستانی افزود که پولیس مکلف شده تا در مناطقی که عملیات اجرا می‌کند، کمربند امنیتی و حصار ایجاد کند.

بر بنیاد گزارش‌ها، قرار است مشخصات و سوابق کامل مهاجران افغان پس از بازداشت بررسی شود. گفته شده که مهاجران افغان حق ندارند در زمان نگهداری در اردوگاه از موبایل استفاده کنند.

این در حالی است که تنها دو روز دیگر به پایان مهلت تعیین شده برای خروج داوطلبانه مهاجران افغان از اسلام‌آباد و راولپندی باقی مانده است. بر اساس طرح جدید دولت پاکستان صرف آن دسته از مهاجران افغان می‌توانند در این دو شهر اقامت داشته باشند که ویزای معتبر در دست دارند.

هرچند در پی اعلام این طرح توسط دولت پاکستان، شماری از سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری و نهادهای حامی مهاجران خواستار مدارا با این مهاجران افغان شده‌اند. اما دولت پاکستان اخیرا بارها تاکید کرده است که این طرح عملی و غیرقابل تغییر است.

برخی از سازمان‌های بین‌المللی هشدار داده‌اند که شماری از مهاجران افغان با بازگشت به افغانستان در معرض خطر قرار می‌گیرند. گفته شده که شمار زیادی از مهاجران افغان از ترس اقدامات انتقام‌جویانه طالبان به پاکستان پناه برده‌اند.

طالبان می‌گوید ۲۵۷ خانواده مهاجر افغان از ایران و پاکستان اخراج شدند

۸ حمل ۱۴۰۴، ۰۹:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

طالبان می‌گوید که روز گذشته ۲۵۷ خانواده مهاجر افغان از ایران و پاکستان اخراج شده‌اند. خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داد که ۷۱ خانواده از پاکستان و ۱۸۶ خانواده دیگر از ایران به افغانستان اخراج شده‌اند.

این رسانه تحت کنترول طالبان جمعه، هشتم حمل گزارش داد که این خانوده‌ها روز پنجشنبه از طریق گذرگاه‌های تورخم، اسپین بولدک، پل ابریشم و اسلام‌قلعه به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

دولت پاکستان به مهاجران افغان ساکن اسلام‌آباد و راولپندی هشدار داده است که تا ۳۱ مارچ این دو شهر را ترک کنند.

ایران نیز اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و حضور افغان‌ها را در شماری از شهرهای این کشور ممنوع اعلام کرده است.

عفو بین‌الملل: نشان‌دادن پناهجویان افغان به عنوان تهدیدی برای پاکستان، فریبکارانه است

۶ حمل ۱۴۰۴، ۱۱:۳۴ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان عفو بین‌الملل خواستار لغو فوری طرح اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان شد و آن را نقض جدی حقوق بشر و اصول بین‌المللی دانست. این سازمان تاکید کرد که اجرای چنین طرحی باعث تشدید رنج پناهندگان افغان و نقض حق بازگشت داوطلبانه آنان، می‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه، ششم حمل، در خبرنامه‌ای نوشت که حکومت پاکستان هیچ دلیل روشنی برای موضع خود در برابر پناهندگان افغان ارائه نکرده و درخواست‌های اخراج آن‌ها بیشتر جنبه «تبلیغاتی» داشته است.

این سازمان تاکید کرده است که نسبت دادن جرایم مختلف، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر و فعالیت‌های «تروریستی»، به افغان‌ها بهانه‌ای برای اعمال محدودیت‌ها علیه پناهجویان افغان بوده و منجر به نقض حقوق آن‌ها شده است.

عفو بین‌الملل در این خبرنامه از اخراج افغان‌ها از پاکستان به عنوان «اخراج‌های خودسرانه و اجباری» یاد کرده و گفته است: «پناهندگان افغان به‌طور نادرست به عنوان مجرمان و تروریست‌ها معرفی می‌شوند.»

ایزابل لاسی، معاون مدیر منطقه‌ای جنوب آسیای این سازمان، گفت: «اینکه پناهندگان افغان را تهدیدی برای شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی نشان دهیم، فریبکارانه است. حکومت پاکستان در حال قربانی کردن جامعه‌ای است که سال‌ها از حقوق اولیه خود محروم بوده و از آزار و اذیت فرار کرده‌اند.»

مونیزا کاکر، وکیل حقوق بشر، به عفو بین‌الملل گفت که اخراج اجباری پناهندگان افغان، حتی در صورت جابجایی در داخل پاکستان، می‌تواند برای خانواده‌ها «ویرانگر» باشد.

عمر گیلانی، وکیل که علیه تصمیم حکومت برای اخراج افغان‌ها به دادگاه عالی اسلام‌آباد شکایت کرده است، گفت: «اطلاعیه رسمی مربوط به ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ تحت هیچ قانون خاصی صادر نشده است، بلکه صرفاً یک دستور اجرایی است. این اقدام نه‌تنها برخلاف حقوق اساسی است، بلکه با قوانین مکتوب نیز مغایرت دارد.»

معاون مدیر منطقه‌ای جنوب آسیای عفو بین‌الملل همچنین تاکید کرد که حکومت پاکستان بدون هیچ‌گونه پاسخگویی حقوق پناهجویان افغان را نقض می‌کند. او افزود که تصمیم خودسرانه پاکستان فاقد شفافیت است و اجرای آن سال‌ها تلاش افغان‌ها در شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی را نابود می‌کند.

بر اساس ضرب‌الاجل تعیین‌شده از سوی دولت پاکستان، مهاجران فاقد اسناد و حتی دارندگان کارت شناسایی، تنها ۶ روز دیگر فرصت دارند تا این کشور را ترک کنند.