• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

حکم سرباز امریکایی زندانی در روسیه از چهار سال، به سه سال و دو ماه کاهش یافت

۱۸ حمل ۱۴۰۴، ۰۳:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

دادگاهی در ولادی‌وستوک روسیه حکم گوردون بلک، سرباز امریکایی‌ را که سال گذشته به‌دلیل سرقت ۱۱۳ دالر از دوست‌دخترش و تهدید به قتل او زندانی شده بود، اندکی کاهش داد.

خبرگزاری‌های دولتی ریانووستی و تاس، روز دوشنبه با استناد به روند دادرسی گزارش دادند که دادگاه، مدت محکومیت او را به سه سال و دو ماه کاهش داده است.

گوردون بلک در ماه جون سال گذشته به سه سال و نه ماه زندان محکوم شده بود.

روسیه در ماه دلو ۱۴۰۳ هم یک زندانی امریکایی را آزاد کرده بود. مارک فوگل، یک شهروند امریکا پس از سه‌ونیم سال از زندانی در روسیه آزاد شد.

رئيس‌جمهور امریکا در آن زمان اعلام کرد: «روسیه با ما بسیار خوب رفتار کرد. در واقع، امیدوارم این آغاز رابطه‌ای باشد که در آن بتوانیم جنگ [اوکراین] را پایان دهیم و میلیون‌ها نفر دیگر کشته نشوند.»

آزادی شهروندان امریکایی از زندان‌های کشورهای دیگر و خاتمه‌بخشیدن به جنگ اوکراین از شعارهای اصلی دونالد ترامپ در جریان کارزارهای انتخاباتی بود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

روزنامه تایمز: زمان حمله احتمالی امریکا به جمهوری اسلامی در حال بررسی است

۱۸ حمل ۱۴۰۴، ۰۱:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه تایمز در گزارشی نوشت که دیپلومات‌ها در خاورمیانه معتقدند دونالد ترامپ به دنبال محدود کردن جمهوری اسلامی از طریق «تهدیدات فعال» است و هم‌زمان می‌کوشد تا برای حمله احتمالی به ایران مشروعیت سیاسی فراهم کند.

تایمز به نقل از چند مقام افزود پس از دو حمله هوایی گسترده اسرائیل که سامانه‌های راداری و پدافند هوایی ایران را عملا از کار انداخت، زمان احتمالی چنین حمله‌ای در حال بررسی است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا، جمهوری اسلامی را به اقدام نظامی تهدید کرده مگر آن‌که تهران با توافق هسته‌ای جدیدی موافقت کند.

همزمان یک هواپیمای باری بسیار سنگین امریکایی روز شنبه در پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل فرود آمد.

یک مقام اسرائیلی به شبکه ۱۴ گفت: «این سامانه‌ که اینجا فرود آمد، بخشی از عملیات‌های مشترک ما با امریکایی‌هاست. همکاری دفاعی بین اسرائیل و امریکا وارد مرحله‌ای جدید شده و در بهترین وضعیت خود قرار دارد.»

او افزود: «ضرب‌الاجل ترامپ به ایرانی‌ها حدود یک ماه دیگر است. همه گزینه‌ها روی میز هستند.»

اشاره او به گزارش‌هایی است که می‌گویند ترامپ در نامه‌ای که به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ارسال کرده، مهلتی دوماهه برای رسیدن به توافق تعیین کرده است.

مشاور ترامپ: بیش از ۵۰ کشور برای آغاز مذاکرات تجاری با کاخ سفید تماس گرفته‌اند

۱۷ حمل ۱۴۰۴، ۲۳:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

کوین هَسِت، رییس شورای ملی اقتصاد کاخ سفید، اعلام کرد پس از اعمال تعرفه‌ها، بیش از ۵۰ کشور برای آغاز مذاکرات تجاری با امریکا تماس گرفته‌اند. العربیه هم گزارش داد در پی تصمیم اخیر ترامپ برای وضع تعرفه‌های متقابل، بازارهای بورس مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس با افتی شدید مواجه شدند.

هَسِت یکشنبه ۱۷ حمل در مصاحبه‌ای با شبکه ای‌بی‌سی، با اشاره به انتقادات از وضع تعرفه‌ها تاکید کرد این سیاست هرگز با هدف ضربه‌زدن به بازارهای مالی یا تحت فشار قرار دادن بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره نبوده است.

او افزود هیچ «فشار سیاسی» بر بانک مرکزی وجود نخواهد داشت.

ترامپ ۱۵ حمل با به اشتراک گذاشتن ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی، به این گمانه‌زنی دامن زد که سیاست تعرفه‌ای او با هدف تحت فشار قرار دادن بازار سهام و در نهایت بانک مرکزی برای کاهش نرخ بهره طراحی شده است.

در واکنشی دیگر به تحولات اخیر، اسکات بِسِنت، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، کاهش ارزش بازار سهام پس از اعمال تعرفه‌ها را کم‌اهمیت خواند و آن را واکنشی کوتاه‌مدت توصیف کرد.

ادامه واکنش‌های بین‌المللی به سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ

یک مقام هندی به خبرگزاری رویترز گفت این کشور قصد ندارد در واکنش به تعرفه‌های امریکا اقدامات تلافی‌جویانه را در دستور کار قرار دهد.

او افزود دولت هند در حال بررسی بندی از فرمان تعرفه‌ای ترامپ است که به کشورهایی که «اقدامات موثری در جهت اصلاح ترتیبات تجاری ناعادلانه و غیرمتقابل» انجام دهند، امکان بهره‌مندی از معافیت تعرفه‌ای را می‌دهد.

این مقام به دلیل حساسیت موضوع خواست هویتش فاش نشود.

اورزلا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، نیز پس از گفت‌وگوی تلفنی با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، هشدار داد تعرفه‌های تجاری امریکا به ضرر همه کشورها خواهد بود.

او اضافه کرد: «ما متعهد به مذاکره با امریکا درباره تعرفه‌های تجاری هستیم، اما در عین حال آماده‌ایم در صورت لزوم با اقدامات متقابل متناسب از منافع خود دفاع کنیم.»

سقوط بازارهای بورس مصر و کشورهای حاشیه خلیج فارس با اعمال تعرفه‌های آمریکا

العربیه گزارش داد بازارهای مالی در منطقه خلیج فارس و مصر یک‌شنبه ۱۷ حمل افت‌های شدیدی را تجربه کردند که حاکی از نگرانی‌های فزاینده در میان سرمایه‌گذاران است.

این وضعیت مشابه زیان‌های سنگینی است که اخیرا بازارهای جهانی را در پی سیاست‌های تعرفه‌ای دونالد ترامپ تحت تاثیر قرار داده و درباره احتمال وقوع رکود تورمی هشدار می‌دهد.

اقتصاددانان هشدار داده‌اند که با آغاز به‌کار بازارهای جهانی در دوشنبه، ممکن است یک روز سیاه دیگر در راه باشد.

بر اساس گزارش‌ها، بازار بورس عربستان سعودی با کاهش حدود هفت درصدی شاخص‌هایش، یکی از بزرگ‌ترین ضررهای مالی را در منطقه تجربه کرده است.

با اعمال تعرفه‌های جدید امریکا، بازار عربستان سعودی تحت فشار شدید فروش سهام شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه‌های بانکداری، انرژی و پتروشیمی قرار گرفت و شاخص تاسی آن حدود ۶۵۰ واحد کاهش یافت.

تاسی یا تداول، شاخص اصلی بورس عربستان سعودی و نمایش‌دهنده تغییرات قیمت آن است.

شاخص اصلی بورس کویت در پایان معاملات هفدهم حمل با زیان ۵.۷ درصدی مواجه شد.

در میان کشورهای خلیج فارس یکی دیگر از بزرگترین سقوط‌ها مربوط به قطر با ریزش ۴.۲۵ درصدی شاخص بورس بود.

افت بازار مالی قطر در پی فشارهای گسترده فروش سهام در اکثر بخش‌ها، به‌ویژه در حوزه بانکداری و صنعت، رقم خورد.

شاخص‌های بورس مصر در حال حاضر با افت شدید تا سه درصد مواجه شده‌اند. بر اساس گزارش العربیه، نرخ دالر در مصر نیز بار دیگر جهش کرد و به سطح تاریخی تازه‌ای در برابر پول ملی این کشور رسید.

در کشور عمان نیز شاخص بورس مسقط در پایان معاملات یک‌شنبه ۲.۶ درصد سقوط کرد.این افت چشم‌گیر در پی موج فروش گسترده بسیاری از سهام‌های شاخص رقم خورد.

شاخص بورس بحرین هم به دلیل فروش سهام بخش‌های بانکداری و خدمات، با افت یک درصدی مواجه شد.

العربیه وضعیت کنونی را شدیدترین سقوط بازارهای خلیج فارس از سال ۲۰۲۰ تاکنون نامید.

رئیس جمهور سوریه هفته آینده از ترکیه و امارات متحده دیدار می‌کند

۱۷ حمل ۱۴۰۴، ۲۲:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت امور خارجه سوریه روز یکشنبه، ۱۷ حمل در بیانیه‌ای اعلام کرد که احمد شرع، رئیس‌جمهور سوریه، هفته آینده برای نخستین بار به امارات متحده عربی سفر خواهد کرد و به دنبال آن دیداری نیز از ترکیه خواهد داشت.

این سفرها در چارچوب تلاش‌های او برای جلب حمایت منطقه از حکومت نوپایش انجام می‌شود.

شرع که در دلو سال گذشته به ترکیه سفر کرده بود، اکنون امارات متحده را به عنوان دومین مقصد خود در حوزه خلیج فارس انتخاب کرده است.

او در همان ماه، در نخستین سفر خارجی خود پس از به‌دست گرفتن قدرت، به عربستان سعودی نیز سفر کرده بود.

شرع و سایر اعضای بلندپایه حکومت جدید سوریه در حال تقویت روابط با رهبران عرب و کشورهای غربی هستند. اما، سابقه او به عنوان رهبر یک گروه شورشی اسلامگرای نزدیک به القاعده، مانعی عمده در برابر شتاب بسیاری از کشورها برای بهبود سریع روابط و کاهش تحریم‌ها علیه سوریه است.

امریکا گفته است که باید حکومت سوریه مبارزه روشن با گروه‌های تروریستی کند و شبه نظامیان خارجی را از مناصب بلند دولتی به ویژه ارتش کنار بگذارد.

با این حال، حکومت شرع خواستار برچیدن شدن تمام تحریم‌ها است.

کانال ۱۴: اسرائیل در حال آماده‌سازی برای دفاع در برابر حمله احتمالی ایران است

۱۷ حمل ۱۴۰۴، ۲۱:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل و به نقل از یک مقام بلندپایه این کشور، اسرائیل خود را برای احتمال اشتباه محاسباتی جمهوری اسلامی و آغاز حمله‌ای با صدها موشک آماده می‌کند.

این گزارش اندکی پس از آن منتشر شد که یک سامانه دفاع هوایی تاد جدید از سوی ایالات متحده به اسرائیل تحویل داده شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، جمهوری اسلامی را به اقدام نظامی تهدید کرده مگر آن‌که تهران با توافق هسته‌ای جدیدی موافقت کند.

یک هواپیمای باری بسیار سنگین امریکایی روز گذشته در پایگاه هوایی نِواتیم در جنوب اسرائیل فرود آمد.

مقام اسرائیلی به شبکه ۱۴ گفت: «این سامانه‌ که اینجا فرود آمد، بخشی از عملیات‌های مشترک ما با امریکایی‌هاست. همکاری دفاعی بین اسرائیل و امریکا وارد مرحله‌ای جدید شده و در بهترین وضعیت خود قرار دارد.»

او افزود: «ضرب‌الاجل ترامپ به ایرانی‌ها حدود یک ماه دیگر است. همه گزینه‌ها روی میز هستند.»

اشاره او به گزارش‌هایی است که می‌گویند ترامپ در نامه‌ای که به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ارسال کرده، مهلتی دوماهه برای رسیدن به توافق تعیین کرده است.

سال گذشته، جمهوری اسلامی در دو نوبت با شلیک موشک‌هایی به اسرائیل حمله کرد که این حملات عمدتا با کمک ارتش امریکا و متحدانش دفع شد.

در پاسخ، اسرائیل در حمله‌ای مستقیم علیه ایران انجام داد که بخش زیادی از سامانه‌های پدافند هوایی ایران را از کار انداخت.

از آن زمان، جمهوری اسلامی وعده داده که حمله سوم خود علیه اسرائیل را با عنوان عملیات "وعده صادق ۳" انجام خواهد داد.

وزیر خزانه‌داری ترامپ احتمال رکود اقتصادی ناشی از جنگ تجاری امریکا با جهان را رد کرد

۱۷ حمل ۱۴۰۴، ۲۰:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌‌داری امریکا روز یکشنبه گفت که به رغم شوک شدید بازار و افت حدود ۶ تریلیون دالری ارزش سهام براثر سیاست تعرفه ترامپ، اقتصاد ایالات متحده وارد رکود اقتصادی نمی‌شود.

او تاکید کرد که هیچ دلیلی برای وقوع رکود وجود ندارد و اقتصاد امریکا علی‌رغم سقوط بازار بورس، به دلیل آمار قوی اشتغال، نرخ پایین وام‌گیری و کاهش قیمت نفت همچنان پر رونق خواهد ماند.

او واکنش منفی بازارهای مالی به سیاست‌های تجاری جدید ترامپ را کوتاه‌مدت توصیف کرد و گفت که بازارها خود را با واقعیت جدید انطباق خواهند داد. او گفت که پس از پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶، پیش‌بینی‌ها حاکی از سقوط بازارهای مالی امریکا بود که چنین چیزی اتفاق نیفتاد.

این سخنان در واکنش به انتقاد اکثر رهبران سیاسی و اقتصاددانان جهان است که نگران رکود اقتصادی و تورم در امریکا و جهان هستند. زیرا، تعرفه‌های وضع‌شده از سوی ترامپ، تجارت جهانی را دچار اختلال کرده و بازارهای بورس را متزلزل ساخته‌ است.

آنها پیش‌بینی می‌کنند که جنگ تجاری امریکا با کشورهای جهان، میزان دادوستد بازرگانی را کمتر ساخته و باعث بالارفتن قیمت کالا می‌شود.

به نقل از دیلی تلگراف، بسنت گفت: «لزومی ندارد که رکود اقتصادی رخ دهد. چه کسی می‌داند که بازار، فردا یا هفته آینده چه واکنشی نشان می‌دهد؟»

ترامپ روز گذشته به مردم امریکا گفت باید در این دوره پرآشوب «مقاومت کنند.» او تلاش کرد تا خانواده‌های امریکایی را در مورد تبعات سیاست‌های اقتصادی‌اش اطمینان خاطر دهد.

جی پی مورگان، یکی از بزرگترین بانک‌های وال استریت در مورد ورود امریکا به مرحله رکود اقتصاد هشدار داد. این بانک با بازنگری در پیش‌بینی‌های خود از رشد امریکا اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۲۵ به میزان ۰.۳ درصد کاهش خواهد یافت، در حالی که پیش‌تر رشد ۱.۳ درصدی را برای ایالات متحده پیش‌بینی کرده بود که بیشتر تحت تاثیر اعلام کاهش مالیات و مقررات از سوی حکومت ترامپ بود.

جی پی مورگان همچنین اعلام کرد که احتمال رکود جهانی نیز از ۴۰ درصد به ۶۰ درصد بالا رفته است.

حکومت ترامپ تعرفه ۵۴ درصدی بر کالاهای چین، و تعرفه‌های ۱۰ و ۲۰ درصدی بر صادرات بریتانیا و اتحادیه اروپا به امریکا وضع کرده است که بزرگترین شرکای اقتصادی ایالات متحده به حساب می‌آیند.