«حمایت جامعه مدنی از پناهندگان»؛ ملل متحد از ورود دستکم ۱۸ پناهجوی افغان به برازیل خبر داد

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان اعلام کرد که نخستین گروه از پناهجویان افغان شامل ۱۸ نفر، در چارچوب برنامه نوآورانه برازیل تحت عنوان «حمایت جامعه مدنی از پناهندگان» وارد این کشور شده‌اند.

این ابتکار تازه که با حمایت جامعه مدنی و حکومت برازیل راه‌اندازی شده است، در سال ۲۰۲۵ میزبان بیش از ۹۰۰ پناهجو خواهد بود.

برنامه «حمایت جامعه مدنی از پناهجویان» به نهادهای مدنی ذی‌ربط اجازه می‌دهد تا پناهجویان را برای حمایت در برازیل معرفی کنند. کمیساریای عالی سازمان‌ملل در امور پناهندگان نیز پشتیبانی فنی و آموزشی به این حامیان ارائه می‌دهد.
روند پذیرش و ادغام پناهجویان افغان با حمایت نهاد جامعه مدنی «پناهگاه» و دو نهاد دیگر صورت می‌گیرد، نهادهایی که از سوی حکومت برازیل به‌منظور حمایت و ادغام پناهجویان راه‌اندازی شده‌اند.
داویده تورزیلی، نماینده کمیساریای عالی سازمان‌ملل در امور پناهندگان در برازیل گفت: «در شرایطی که فرصت‌های جهانی اسکان مجدد کاهش یافته و با کمبود شدید بودجه بشردوستانه مواجه هستیم، تعهد برازیل برای گسترش برنامه مذکور بسیار قابل تحسین است.»
او افزود: «این‌که روند ادغام این خانواده‌های پناهجو با تکیه بر منابع مالی خصوصی و مشارکت جامعه مدنی پیش می‌رود، این ابتکار را برجسته‌تر می‌سازد.»
کمیساریای عالی سازمان‌ملل در امور پناهندگان می‌گوید بی‌ثباتی مستمر و وخامت وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان میلیون‌ها نفر را در معرض آسیب قرار داده است.
به نقل از سازمان‌ملل، برزیل با به‌رسمیت شناختن نقض‌های جدی حقوق بشر در افغانستان و سپس با صدور ویزای بشردوستانه برای افغان‌ها، که تاکنون بیش از ۱۳ هزار مورد از آن اعطا شده است، گام‌های مهمی برداشته است.
در سال ۲۰۲۴، برازیل حمایت خود را تقویت کرده و برنامه «حمایت جامعه مدنی از پناهجویان» را بنیان گذاشته تا تازه‌واردان از حمایت ویژه در زمینه پذیرش، مسکن، دسترسی به حقوق و ادغام اقتصادی‌ـ‌اجتماعی برخوردار شوند. افرادی که در قالب این برنامه وارد می‌شوند، ویزای بشردوستانه دریافت می‌کنند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان می‌گوید در سطح جهانی، با وجود آن‌که پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۵ نزدیک به ۲٫۹ میلیون پناهجو، از جمله بیش از نیم میلیون افغان، نیاز به اسکان مجدد داشته باشند، شمار ظرفیت‌های در دسترس برای این منظور به‌شدت کاهش یافته است.