روند سبز تحت رهبری صالح از سوئیس خواست 'پشتون‌ها را با طالبان یکی نداند'

سازمان روند سبز افغانستان، تحت رهبری امرالله صالح، معاون پیشین ریاست‌جمهوری، به طرح اداره مهاجرت سوئیس برای اخراج پناهجویان پشتون‌تبار واکنش نشان داد. این سازمان در بیانیه‌ای از سوئیس و دیگر کشورهای اروپایی خواست که «پشتون‌ها را با طالبان یکی ندانند.»

روند سبز تاکید کرد که اخراج مهاجران افغان براساس داشتن قومیت پشتون، نادرست و خلافت موازین‌ پذیرفته‌شده در یک قرن اخیر است.

این سازمان گفت: «همه پشتون‌ها عضو گروه هبت‌الله نیستند و از تداوم جهالت و تعصب طالبانی حمایت نمی‌کنند.»

در بیانیه آمده که پشتون‌ها در مبارزه با گروه طالبان، «قربانی‌های فراموش‌نشدنی» را متحمل شده‌اند.

روند سبز تاکید کرد که سوئیس و سایر کشورهای اروپایی، به داستان‌ها و روایت‌های فردی آوارگان با دقت گوش دهند.

روزنامه سوئیسی «نویه زوریشه زایتونگ» گزارش داد که پس از حملات سال گذشته توسط برخی افغان‌ها در آلمان، اداره مهاجرت سوئیس طرحی جنجالی پیشنهاد کرده بود که بر اساس آن، پناهجویان پشتون‌تبار به افغانستان بازگردانده شوند.

این روزنامه افزود که در این طرح گفته شده که پشتون‌ها به دلیل هم‌تبار بودن با طالبان، در معرض خطر کمتری قرار دارند.

روند سبز افغانستان در واکنش به این طرح، نوشت: «اخراج اتباع پشتون‌تبار افغانستان بر اساس قومیت، عملی نادرست و مغایر با تمام موازین پذیرفته‌شده در حداقل یک قرن اخیر است.»

در بیانیه آمده: «اضافه کردن پیشوند یا پسوند 'طالب' به واژه پشتون و یا مسما سازی کلمه طالب به حیث نام غیررسمی این قوم، نه‌تنها عملی زشت و نادرست است، بلکه پیامدهای خطرناکی به دنبال خواهد داشت.»

گزارش روزنامه سوئیسی درباره طرح بی‌سابقه اداره مهاجرت سوئیس برای اخراج پناهجویان پشتون‌تبار به افغانستان، با واکنش تند فعالان اجتماعی و کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

نصیر اندیشه، سفیر افغانستان در ژنو در واکنش به گزارش یک روزنامه سوئیسی گفت که موضوع اخراج مهاجران افغان بر اساس قومیت را با حکومت سوئیس مطرح کرده است.

به گفته آقای اندیشه، هيچ سیاست رسمی در مورد اخراج پناهجویان افغان به اساس قوميت وجود ندارد و «اين امر مخالف روحيه كنوانسيون مهاجرت و حقوق بشر است.»