هند ادعای ترامپ مبنی بر نقش امتیازهای تجاری در آتش‌بس هند و پاکستان را رد کرد

وزارت خارجه هند روز سه‌شنبه این ادعای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، را که آتش‌بس بین هند و پاکستان ناشی از امتیازات تجاری پیشنهادی واشنگتن بود، رد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه هند در یک کنفرانس خبری هفتگی گفت که مقام‌های ارشد دهلی نو و واشنگتن هفته گذشته پس از تنش نظامی شدید بین هند و پاکستان با یکدیگر در تماس بودند، اما هیچ‌گونه گفت‌وگویی درباره تجارت صورت نگرفت.

پس از آتش‌بس روز شنبه بین هند و پاکستان، ترامپ روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که برای کاهش تنش، به هر دو کشور مشوق‌های تجاری پیشنهاد کرد.

ترامپ گفت: «ما قرار است با هم داد و ستد تجاری زیاد داشته باشیم، پس از این تنش خاتمه دهیم. اگر متوقف نکنید، تجارتی با امریکا در کار نخواهد بود.»

ترامپ با اشاره به قدرت عامل تجارت، آن را یکی از عوامل اصلی در تصمیم دو کشور دانست و گفت: «دلایل زیادی وجود داشت، اما تجارت یکی از مهم‌ترین‌ها بود.»

ترامپ گفت که نه تنها در آتش‌بس میانجی‌گری کرده، بلکه پیشنهاد میانجی‌گری در مورد مناقشه کشمیر را نیز داده است.

کشمیر، منطقه‌ای کوهستانی در هیمالیا است که هر دو کشور به‌طور کامل ادعای مالکیت آن را دارند اما بخش‌هایی از آن را اداره می‌کنند.

هند و پاکستان دو بار به خاطر کشمیر جنگیده‌اند و این منطقه مدت‌هاست به‌عنوان یک نقطه بحرانی در شبه قاره شناخته می‌شود.

دهلی نو روز سه‌شنبه پیشنهاد میانجی‌گری ترامپ را نیز رد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه هند گفت: «موضع دیرینه ما این است که هرگونه مسئله‌ای مربوط به قلمرو جامو و کشمیر باید به‌صورت دوجانبه بین هند و پاکستان حل‌وفصل شود. هیچ تغییری در این سیاست اعلام‌شده رخ نداده است.»