اتریش برنده مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۲۵ شد

خواننده و ترانه‌سرای اتریشی به نام جی‌جی با اجرای آهن "عشق هدر رفته" برنده رقابت‌های آواز یوروویژن ۲۰۲۵ شد. فینال بزرگ مسابقه آواز یوروویژن ۲۰۲۵ روز شنبه در شهر بازل سوئیس برگزار شد و ۲۶ کشور برای کسب جایزه و افتخار میزبانی این مسابقه در سال آینده رقابت کردند.

این شصت و نهمین دوره مسابقه آواز یوروویژن بود که پس از ۴ ساعت موسیقی، اجرا، سرگرمی و هیجان در فینال، جی‌جی به عنوان برنده انتخاب شد. او در فینال با نماینده اسرائیل به رقابت پرداخت.

این سومین پیروزی اتریش در تاریخ یوروویژن است. پیش‌تر در سال ۲۰۱۴ کونچیتا، درگ کویین اتریشی، و در سال ۱۹۶۶ اودو یورگنز این جایزه را کسب کرده بودند.

جی‌جی، با نام اصلی‌ یوهانس پیتش، یک خواننده‌ کوییر ۲۴ ساله‌ از ویانا است. او موفق شد با ترکیبی از عناصر اپرا، تکنو و صداهای زیر در ترانه «عشق هدر رفته»، نظر هیات‌های داوران و رای‌دهندگان تلفنی را به دست آورد.

جی‌جی پس از پیروزی بر روی صحنه گفت: «این فراتر از دیوانه‌وارترین رویاهای من است. باورم نمی‌شود.»

او گفت که هنگام نوشتن ترانه «عشق هدررفته»، تلاش داشته مخاطبان را در درونی‌ترین افکارش شریک کند و خوشحال است که آهنگش با این تعداد از طرفداران ارتباط برقرار کرده است.

جی‌جی افزود: «هیچ عشقی هدر نمی‌رود. عشق هرگز هدر نمی‌رود. عشق زیادی در دنیا هست که می‌تونیم پخش کنیم و باید از عشق به عنوان قوی‌ترین نیروی روی کره زمین استفاده کنیم.»

کریستیان اشتوکر، صدراعظم اتریش، با استقبال از موفقیت نماینده کشورش در یوروویژن گفت: «جی‌جی در حال نگارش تاریخ موسیقی است.»

بئاته ماینل رایزینگر، وزیر خارجه اتریش، نیز در پستی در اکس نوشت: «جی‌جی عزیز، تو با صدای خودت اروپا را تحت تاثیر قرار دادی و نام اتریش را به مرکز توجه آوردی.»

سال گذشته، سوئیس برنده رقابت‌های آواز یورویژن در شهر مالموی سویدن شد. نمو، خواننده ۲۴ ساله سوئیسی با ترانه «کد» برنده این رقابت‌ها در ۲۰۲۴ بود.

بازمانده حمله هفتم اکتبر برنده رتبه دوم یوروویژن

با وجود تاکید یوروویژن بر بی‌طرفی سیاسی، امسال نیز این رقابت با حاشیه‌هایی همراه بود؛ از جمله به دلیل جنگ غزه. گروه‌های حامی فلسطین از اتحادیه پخش اروپا خواسته بودند که اسرائیل را از این رقابت‌ها حذف کند.

با این حال، یووال رافائل، نماینده اسرائیل در این رقابت‌ها که در حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در فستیوال موسیقی «نُوا» حضور داشت، رتبه دوم این رقابت‌ها را به خود اختصاص داد.

حدود ۲۰۰ معترض شامگاه شنبه در بازل دست به تظاهرات زدند و دو معترض تلاش کردند در حین اجرای یووال رافائل خود را به روی صحنه برسانند، اما نیروهای امنیتی آنها را متوقف کردند.

پخش‌کننده عمومی اسپانیا، آرتی‌وی‌ای، نیز پیش از آغاز برنامه پیام تصویری‌ای به نمایش گذاشت که در آن آمده بود: «وقتی پای حقوق بشر در میان است، سکوت جایز نیست. صلح و عدالت برای فلسطین.»