• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وال‌استریت ژورنال: حمله ۷ اکتوبر برای جلوگیری از توافق اسرائیل و عربستان سعودی انجام شد

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۱۸:۱۳ (‎+۱ گرینویچ)

بر اساس اسناد مربوط به یک نشست سطح‌ بالا در غزه که ارتش اسرائیل آن را در تونلی در زیر این منطقه یافته، رهبران ارشد حماس، حمله هفتم اکتوبر به اسرائیل را با هدف جلوگیری از مذاکرات صلح میان اسرائیل و عربستان سعودی آغاز کردند.

این سند که روزنامه وال‌استریت ژورنال آن را بررسی کرده، نشان می‌دهد یحیی سنوار، از رهبران حماس، دوم اکتبر سال ۲۰۲۳ و تنها چند روز پیش از حمله‌ای که به کشته شدن نزدیک به هزار و ۲۰۰ نفر در اسرائیل انجامید، به دیگر اعضای این گروه گفته بود برای متوقف کردن مذاکرات عادی‌سازی روابط که به گفته او خطر به حاشیه راندن مسئله فلسطین را داشت، «اقدامی فوق‌العاده» لازم است.

در جلسه دوم اکتوبر حماس چه گذشت؟

در صورت‌جلسه نشست دوم اکتبر ۲۰۲۳ دفتر سیاسی حماس در غزه، به نقل از سنوار آمده است تردیدی نیست که توافق عادی‌سازی سعودی-اسرائیل «پیشرفت چشمگیری» داشته است.

او هشدار داده که این توافق در را به روی اکثریت کشورهای عربی و اسلامی برای حرکت در همین مسیر باز می‌کند.

به نوشته وال‌استریت ژورنال، برای سنوار و حماس که خواستار نابودی کامل اسرائیل و تاسیس دولتی فلسطینی از رود اردن تا دریای مدیترانه هستند، این روند غیرقابل قبول بود. سنوار در این نشست گفت که زمان اجرای حمله‌ای فرا رسیده که دو سال در حال برنامه‌ریزی بوده است.

او توضیح داده بود که هدف این حمله «ایجاد یک تحول عمده یا تغییر راهبردی در مسیرها و توازن‌های منطقه در قبال مسئله فلسطین» است.

طبق این گزارش، او انتظار داشت از دیگر نیروهای«محور مقاومت» علیه اسرائیل کمک بگیرد.

حماس به درخواست اظهارنظر درباره اصالت این سند یا محتوای آن پاسخی نداد. مقام‌های اطلاعاتی عربی که با ساختار حماس آشنا هستند، گفته‌اند این سند، همانند دیگر اسنادی که ارتش اسرائیل در غزه یافته است، به نظر اصل است.

اسناد مذکور نشان می‌دهند رهبران حماس نگرانی فزاینده‌ای درباره پیشرفت مذاکرات تحت میانجی‌گری آمریکا میان اسرائیل و عربستان سعودی داشته‌اند.

در سال ۲۰۲۳ مقام‌های سه کشور گفته بودند که اختلاف‌ها در حال کاهش است.

این مجموعه جدید اسناد داخلی حماس، حلقه‌ای دیگر به زنجیره حوادث منتهی به هفتم اکتوبر که مرگبارترین روز برای اسرائیلی‌ها از زمان تاسیس این کشور به‌شمار می‌رود، اضافه می‌کند.

شادمانی فلسطینی‌ها در نزدیک یک تانک اسرائیلی که توسط جنگجویان حماس در ۷ اکتوبر تخریب شد.
100%
شادمانی فلسطینی‌ها در نزدیک یک تانک اسرائیلی که توسط جنگجویان حماس در ۷ اکتوبر تخریب شد.

اطلاع و کمک ایران به حماس در حملات هفتم اکتبر

بر اساس گزارش این روزنامه امریکایی، دوم اکتوبر در بیروت نشستی دیگر مربوط به حمله هفتم اکتبر، میان نمایندگان حماس و مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی برگزار شد. اعضای حزب‌الله و حماس که گزارش وال‌استریت ژورنال بر اساس گفته‌های آنان تهیه شده، تایید کردند جمهوری‌ اسلامی با حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل موافقت کرده بود.

تهران همواره اطلاع از حملات هفتم اکتوبر را رد کرده و در موارد قبلی، اسناد یافت شده در تونل‌های غزه را غیر معتبر خوانده است.

با این حال، برخی دیگر از مقام‌های حماس و حزب‌الله این ادعا را رد کرده‌اند و گفته‌اند جزییات حمله، از جمله ابعاد و تاریخ آن، تنها در حلقه بسته‌ای از شاخه نظامی حماس در غزه محفوظ بود.

این ادعا را گزارش نهادهای اطلاعاتی چندین کشور رد می‌کند. بر اساس این گزارش‌ها، جمهوری‌ اسلامی و مقام‌های ارشد آن به‌علاوه حزب‌الله لبنان، از تابستان ۲۰۲۱ میلادی در حال گفت‌وگو با حماس درباره گزینه‌های حمله بوده‌اند.

جمهوری‌ اسلامی طی مدتی طولانی‌ به حماس تسلیحات، بودجه و آموزش داده و در هفته‌های منتهی به هفتم اکتوبر نیز آموزش‌های رزمی ارائه کرده است.

با این حال، اطلاعات اسرائیل و گفته مقام‌های «محور مقاومت» نشان می‌دهد تهران و حزب‌الله به حماس گفته بودند که نمی‌خواهند وارد جنگی تمام‌عیار و مستقیم با اسرائیل شوند.

بسیاری از افرادی که مستقیما در برنامه‌ریزی حملات هفتم اکتوبر نقش داشتند، از جمله یحیی سنوار، مروان عیسی و محمد ضیف، کشته شده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

ترامپ و پوتین درباره پایان دادن به جنگ اوکراین صحبت کردند

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۱۶:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

روسای جمهور امریکا و روسیه روز دوشنبه برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفت‌وگوی تلفنی کردند. کاخ سفید گفت که صحبت تلفنی ادامه دارد. انتظار می‌رود که در پایان، کاخ سفید و کرملین بیانیه‌ای صادر کنند.

جی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ قبل از آغاز این صحبت تلفنی گفت که تلاش‌های دیپلوماتیک برای پایان دادن به جنگ اوکراین و روسیه بن‌بست خورده است.

او گفت اگر مسکو مایل به مشارکت در گفت‌وگوهای صلح نباشد، امریکا خود را از این تلاش‌ها کنار خواهد کشید.

ونس گفت: «رئیس جمهور به پوتین خواهد گفت که آیا جدی هستی؟ واقعاً قصد پایان دادن به جنگ را داری؟»

با فشار ترامپ، نمایندگان روسیه و اوکراین هفته گذشته برای نخستین بار از سال ۲۰۲۲ در استانبول دیدار کردند، اما نتیجه‌ای به جز توافق برسر تبادل سربازان نداشت.

این نشست پس از پیشنهاد پوتین برای گفت‌وگوهای مستقیم و درخواست فوری اوکراین و اروپا برای آتش‌بس فوری برگزار شد.


هشدار بمباران خان یونس؛ نتانیاهو هشدار داد اسرائیل «کنترول کامل»‌ غزه را به‌دست می‌گیرد

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۱۲:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

همزمان با تشدید حملات و پیشروی اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور اعلام کرده است که «کنترول کامل» غزه را در دست خواهد گرفت. سخنگوی ارتش اسرائیل به ساکنان خان یونس، جنوب غزه، هشدار داده که قبل از آغاز «حمله بی‌سابقه» به این منطقه، فورا آنجا را ترک کنند.

آویخای ادرعی، سخنگوی ارتش اسرائیل، با اشاره به «خطرناک بودن این منطقه» گفته که ارتش اسرائیل حمله بی‌سابقه برای نابودسازی توانایی‌هایی حماس آغاز خواهد کرد.

این هشدار جدید تخلیه پس از آن صادر شده که ارتش اسرائیل دیروز دستور تخلیه‌ای جداگانه برای بخش‌هایی از مرکز غزه صادر کرده است.

بنیامین نتانیاهو در پیام ویدیویی در تلگرام اعلام کرده است که: «نبرد شدید است و ما در حال پیشروی هستیم. ما کنترول تمام مناطق نوار غزه را به دست خواهیم گرفت. ما تسلیم نخواهیم شد، اما برای موفقیت باید به گونه‌ای عمل کنیم که قابل توقف نباشد.»

ارتش اسرائیل روز یکشنبه اعلام کرد که پنج لشکر در نوار غزه فعال هستند و هدف آن‌ها «کنترول کامل» مناطقی است که در آن‌ها عملیات انجام می‌شود.

اسرائیل به‌منظور هدف قرار دادن زیرساخت‌های مرتبط به حماس و جابجایی جمعیت، عملیات جنگی موسوم به «ارابه گیدئون» را راه‌اندازی کرده است که ممکن است منجر به اشغال بخش‌های گسترده از غزه و جابجایی جمعیت زیادی به جنوب شود؛ امری که عملا پاکسازی قومی تعبیر می‌شود.

100%

نیروهای امدادی فلسطینی اعلام کردند که از شب شنبه تا روز یکشنبه، دستکم ۱۳۰ نفر به‌شمول زنان و کودکان در موجی از حملات اسرائیل در شمال، مرکز و جنوب غزه کشته شدند.
این بمباران بی‌وقفه پس از آن انجام شد که اسرائیل شب شنبه اعلام کرد که حملات خود را به غزه تشدید خواهد کرد تا حماس را وادار به آزادی گروگان‌ها کند.

برآورد می‌شود که ۵۸ گروگان همچنین در غزه به‌سر می‌برند که از این میان احتمالا ۲۳ نفر از آنها زنده خواهد بود.

حادثه برای قایق مهاجران در کانال مانش؛ یک نفر جان باخت، ۶۲ نفر نجات یافتند

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۱۱:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

بروز حادثه برای یک قایق حامل مهاجران غیرقانونی در نزدیکی منطقه بولون-سور-مِر فرانسه منجر به مرگ یک نفر شد. این قایق قصد داشت با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا برساند.

مقام‌های فرانسوی دوشنبه ۲۹ ثور اعلام کردند نیروهای امدادی موفق به نجات ۶۲ مهاجر از این قایق حادثه‌دیده شدند.

حادثه برای قایق‌های مهاجران در کانال مانش پیش از این نیز بارها به فاجعه انسانی و مرگ سرنشینان آن‌ها انجامیده است.

در سنبله سال گذشته، هشت مهاجر که قصد داشتند با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند، پس از واژگون شدن قایق حامل آن‌ها، جان خود را از دست دادند. در میان قربانیان این رویداد، مهاجرانی از ایران، سوریه، اریتره و سودان به چشم می‌خوردند.

به گزارش رسانه‌ها، قاچاقچیان انسان برای انتقال مهاجران غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا با استفاده از قایق‌های کوچک، به ازای هر نفر چند هزار یورو دریافت می‌کنند.

خبرگزاری رویترز ۲۹ ثور با اشاره به حادثه مرگبار در بولون-سور-مر نوشت کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه هر دو تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارند تا سیاست‌های مهاجرتی سختگیرانه‌تری را در دستور کار قرار دهند.

100%

دولت بریتانیا ۲۲ ثور اعلام کرد مدت زمان مورد نیاز برای اقامت مهاجران پیش از دریافت تابعیت این کشور از ۵ سال به ۱۰ سال افزایش یافته است.

استارمر نیز ۲۶ ثور خبر داد دولت او با چند کشور درباره راه‌اندازی «مراکز بازگشت» برای پناهجویانی که درخواست پناهندگی‌شان در بریتانیا رد شده، گفت‌وگو کرده است.

بر اساس نتایج یک پژوهش جدید که ماه اسد ۱۴۰۳ منتشر شد، بریتانیا میزبان بیشترین تعداد مهاجران غیرقانونی در میان کشورهای اروپایی است.

پیش‌تر در ۱۷ ثور، برونو روتایو، وزیر کشور فرانسه، با صدور دستورالعملی مقام‌های محلی را موظف کرد معیارهای سخت‌گیرانه‌تری را در بررسی پرونده متقاضیان تابعیت فرانسه اعمال کنند.

در این دستورالعمل از فرمانداران خواسته شده است بررسی دقیق‌تری از سطح زبان فرانسه متقاضیان، وضعیت شغلی پایدار و سوابق کیفری آن‌ها داشته باشند.

مطالعه جدید: والدین یک چهارم کودکان در امریکا دچار اختلال سوءمصرف مواد مخدرند

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۱۰:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

بر اساس مطالعه‌ای جدید، حدود ۱۹ میلیون کودک در ایالات متحده حداقل یکی از والدین‌شان دچار اختلال سوءمصرف مواد مخدرند. این مطالعه نشان می‌دهد که شمار قابل توجهی از این کودکان با والدینی زندگی می‌کنند که اعتیاد آن‌ها در سطح متوسط یا شدید است.

این در حالی‌ست که حکومت ترامپ ۱۱ میلیارد دالر بودجه درمان اعتیاد و سلامت روان را لغو کرده است.

این مطالعه جدید که در نشریه علمی «مجله پزشکی کودکان انجمن پزشکی امریکا» منتشر شده، با استفاده از داده‌های نظرسنجی ملی مصرف موادمخدر و سلامت در سال ۲۰۲۳ انجام شده و توسط اداره خدمات سلامت روان و سوءمصرف مواد مدیریت شده است.

شان استبان مک‌کیب، پژوهشگر در این پژوهش و مدیر مرکز مطالعات مواد مخدر، الکل، سیگار و سلامت در دانشگاه میشیگان می‌گوید: «ما همچنین دریافتیم که ۷.۶ میلیون کودک در خانواده‌‌هایی زندگی می‌کنند که یکی از والدین‌شان دچار اختلال مصرف مواد در سطح متوسط یا شدید است.»

او می‌افزاید: «۳.۴ میلیون کودک نیز با والدینی زندگی می‌کنند که به چند ماده اعتیاد دارند.»

مک‌کیب و تیمش همچنین دریافتند که بیش از ۶ میلیون کودک والدینی دارند که علاوه بر اعتیاد، به نوعی اختلال روانی نیز مبتلا هستند.

دکتر داویدا شیف، متخصص اطفال و پزشک اعتیاد در شفاخانه عمومی ماساچوست، گفت که یکی دیگر از یافته‌های مهم این مطالعه این است که حدود ۱۲ میلیون والدین دچار اختلال مصرف الکل هستند.

او گفت: «در حالی که الکل در جامعه بیشتر پذیرفته شده، این مطالعه بر لزوم توجه بیشتر به رشد تعداد کودکانی که در معرض اعتیاد والدین به الکل هستند، تاکید دارد.»

دکتر اسکات هد‌لند،، رئیس بخش پزشکی نوجوانان در شفاخانه عمومی ماساچوست، می‌گوید: «همچنین مهم است به یاد داشته باشیم که الکل در واقع عامل اصلی مرگ‌های ناشی از مواد در امریکاست. سالانه بیشتر از مواد افیونی، اما با روندی کندتر، افراد را می‌کشد. این یک روند بیماری مزمن است که می‌تواند کبد فرد یا احتمال ابتلا به سرطان را تحت تاثیر قرار دهد.»

شیف در مورد پیامدهای سوءمصرف مواد والدین بر کودکان، می‌گوید که کودکان خردسال که در خانواده‌هایی با والدین دچار اختلال مصرف مواد رشد می‌کنند، بیشتر در معرض مراقبت‌های ناقص، اختلال در توانایی‌های والدینی، بلع تصادفی مواد و شاهد بودن مصرف بیش‌ازحد والدین هستند.»

به گفته شیف، کودکان همچنین در بلندمدت در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به اختلالات روانی خاص و مشکلات مصرف مواد هستند.

کمیته بودجه مجلس نمایندگان امریکا به لایحه مالیاتی ترامپ رای مثبت داد

۲۹ ثور ۱۴۰۴، ۰۶:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

کمیته بودجه مجلس نمایندگان ایالات متحده که دو روز پیش لایحه مالیاتی دولت مشهور به لایحه بزرگ و زیبای ترامپ را رد کرده بود، یک‌شنبه‌شب در نشستی با جلب نظر نمایندگان محافظه‌کار تندرو به آن رای مثبت داد. به این ترتیب، لایحه یک قدم به تصویب نزدیک‌تر شد.

رای‌گیری با نتیجه ۱۷ به ۱۶ به پایان رسید. چهار جمهوری‌خواهی که در رای‌گیری جمعه با این لایحه مخالفت کرده بودند، یک‌شنبه‌شب به جای رای مخالف، رای «حاضر» دادند.

این نمایندگان در رای‌گیری روز جمعه به لایحه رای منفی داده بودند. نمایندگان با رای حاضر از اتخاذ موضع قطعی درباره موضوع رای‌گیری خودداری می‌کنند اما همچنان به عنوان شرکت‌کننده در رای‌گیری به حساب می‌آیند.

این نتیجه، پس از ناکامی روز جمعه، نشانه‌ای مثبت برای این لایحه عظیم حزبی به شمار می‌آید اما به نظر می‌رسد برای کسب آرای لازم و تصویب در مجلس نمایندگان و پس از آن در سنا با چالش‌هایی روبه‌رو خواهد شد. گروهی از جمهوری‌خواهان به‌روشنی اعلام کرده‌اند که این لایحه را بدون تغییرات عمده تصویب نخواهند کرد.

نمایندگان مخالفان در نخستین رای‌گیری کمیته بودجه معتقد بودند که این لایحه در کاهش معنادار هزینه‌ها موفق نبوده و به افزایش کسری بودجه دولت فدرال منجر خواهد شد. این گروه اصرار داشتند که معیارهای شغلی برای ارائه خدمات درمانی رایگان به گروه‌های کم‌درآمد باید بلافاصله -نه به‌صورت تدریجی- اجرا شود و اعتبارهای مالیاتی انرژی‌های پاک هم به‌طور کامل و فوری حذف شود.

رالف نورمن، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ایالت کارولینای جنوبی، که روز جمعه به این لایحه رای منفی داده بود، پیش از رای‌گیری روز یک‌شنبه گفت: «از تغییراتی که ایجاد کردیم هیجان‌زده‌ام و با حضور در جلسه رای خواهم داد.»

او پرسش‌های اعضای کمیته درباره تغییرات مورد اشاره را نادیده گرفت و بی‌پاسخ گذاشت.

«لایحه بزرگ و زیبای ترامپ» قانون کاهش مالیات سال ۲۰۱۷ را تمدید می‌کند و بودجه ارتش، اجرای قوانین مهاجرتی و برنامه‌های مرزی را افزایش می‌دهد.

افزون بر این، در صورت تصویب این لایحه، بعضی درآمدهای ناشی از انعام و پرداخت‌های اضافه‌کاری به کارکنان از مالیات معاف خواهند شد. برای تامین مالی این معافیت‌ها و پیش‌گیری از بدهی‌های بیشترِ دولت فدرال بودجه برخی قسمت‌ها از جمله خدمات درمانی برای گروه‌های کم‌درآمد، کمک‌های غذایی و انرژی‌های پاک کاهش یافته یا حذف شده است.

در حال حاضر دولت فدرال امریکا بیش از ۳۶ تریلیون دالر بدهی دارد. لایحه یادشده در صورت تصویب تریلیون‌ها دالر به این بدهی می‌افزاید. تمدید معافیت مالی ثروتمندان به‌تنهایی طی ۱۰ سال حدود چهار تریلیون دالر از درآمدهای دولت کم می‌کند.

با رای مثبت کمیته بودجه نمایندگان به لایحه یاد شده، دوره انتظار ۷۲ ساعته آغاز شده است. در این مدت نمایندگان فرصت دارند لایحه را پیش از رای‌گیری رسمی در مجلس بررسی کنند.