فرستاده ترامپ از رئیسجمهور سوریه به دلیل «اقدامات علیه داعش» تمجید کرد

توماس باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه و فرستاده ویژه امریکا برای سوریه، پس از دیدار با احمد شرع، رئیسجمهور موقت سوریه در استانبول از او بهدلیل اقدامات ضد داعش، روابط با اسرائیل و اجرای مواضع ترامپ درباره جنگجویان خارجی تروریست تمجید کرد.
سوریه از سال ۱۹۷۹ تحت تحریمهای امریکا قرار داشت، تحریمهایی که پس از سرکوب مرگبار معترضان صلحطلب توسط اسد در سال ۲۰۱۱ شدت یافت.
آقای باراک گفته است: «از رئیسجمهور شرع به دلیل اقدامات معناداری که در راستای اجرای مواضع رئیسجمهور ترامپ درباره جنگجویان خارجی تروریست، اقدامات ضد داعش، روابط با اسرائیل و اردوگاهها و مراکز بازداشت انجام داده، قدردانی کردم.»
این شرایط، شرع را در موقعیتی قرار داده که باید علیه متحدان سابق خود اقدام کند. احمد شرع که در ابتدا از عراق به سوریه آمد تا با حمایت داعش علیه اسد بجنگد، اما بعدها از این گروه جدا شد و با القاعده بیعت کرد. او در سال ۲۰۱۶ از القاعده نیز جدا شد.
گروه شبهنظامی تحت رهبری او، جبهه النصره، دو بار تغییر نام داد و در سال ۲۰۱۷ به هیئت تحریر الشام تبدیل شد. ایالات متحده این گروه را یک سازمان تروریستی اعلام کرده است.
فرستاده ترامپ پس از گفتوگوهای شنبه گزارش داد: «رئیسجمهور شرع از اقدام سریع امریکا در لغو تحریمها تمجید کرد.» او افزود: «این دیدار تاریخی بود، چرا که مسئله تحریمها همانطور که رئیسجمهور ترامپ اعلام کرده، اکنون پشت سر ماست و منجر به تعهد مشترک هر دو کشور ما برای پیشبرد سریع سرمایهگذاری، توسعه و معرفی جهانی سوریهای جدید، مهماننواز و بدون تحریم شد.»
یکی از پروژههایی که اکنون ممکن شده، برج ترامپ دمشق است، که در چارچوب تلاشها برای ترغیب رئیسجمهور امریکا به برداشتن تحریمها پیشنهاد شده است.
به نظر میرسد که ترامپ نیز از دیدار اخیرش با شرع در عربستان سعودی تحت تأثیر قرار گرفته است؛ رئیسجمهور امریکا به خبرنگاران گفت: «او مردی جوان، خوشسیما، سرسخت است. گذشته محکمی دارد. بسیار محکم. یک جنگجو.»