نهمین پرتاب آزمایشی استارشیپ اسپیس اکس شکست خورد

نهمین پرتاب آزمایشی فضاپیمای استارشیب شرکت اسپیس اکس که برای سفر به مریخ طراحی شده، با شکست مواجه شد. این فضاپیما که از تگزاس امریکا به مقصد آبهای غرب استرالیا پرتاب شده بود، بر فراز اقیانوس هند منفجر شد.
این فضاپیما بزرگترین و قدرتمندترین فضاپیمایی است که تاکنون در جهان ساخته شده است.
این غول فضایی روز سهشنبه ساعت ۶:۳۶ عصر به وقت محلی از پایگاه استاربیس در جنوب شهر تگزاس امریکا پرتاب شد و قرار بود این سفر ۶۶ دقیقه طول بکشد، اما پس از ۴۵ دقیقه دوربینهای کارگذاری شده در آن، خاموش شد.
پیش از انفجار فضاپیما، ماشین پیشران آن (Boster) پس از رها شدن از فضاپیما بهجای فرود برنامهریزی شده در استاربیس، در خلیج مکسیکو منفجر شد.
شرکت اسپیس اکس در حساب کاربری خود در شبکه اکس نوشت: «استارشیپ دچار یک فروپاشی سریع و برنامهریزینشده شد.»
این اظهارات اسپیس اکس به معنی انفجار و شکست ماموریت فضاپیما است. این شرکت تاکید کرد که از این شکست درس خواهد گرفت.
در همین حال، ایلان ماسک، مالک اسپیس اکس در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «سرعت پرتاب در سه پرواز آینده بیشتر خواهد بود؛ تقریباً هر سه تا چهار هفته یکبار.»
پیش از این هم دو فضاپیمای دیگر استارشیب که به منظور سفر به مریخ طراحی شده بودند، در پرتاب آزمایشی شکست خورده بودند اما این فضاپیما از دو فضاپیمای شکستخورده دیگر فاصله بیشتری را طی کرد.
استارشیب طراحی شده برای سفر به مریخ ۱۲۳ متر ارتفاع دارد. این غول فضایی طوری طراحی شده که پس از هر شکست قابل استفاده مجدد باشد.
در هنگام پرتاب این فضاپیما، ایلان ماسک با پوشیدن یک تیشرت که روی آن نوشته شده بود «اشغال مریخ» در صحن استاربیس حضور داشت.
ایلان ماسک تلاش دارد که با پرتاب استارشیب به مریخ، انسان را به موجودی چند سیارهای تبدیل کند.