• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تهدید امنیتی ایران؛ بخشی از کارمندان سفارت امریکا در عراق تخلیه می‌شوند

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۹:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های امریکایی تایید کردند که وزارت خارجه امریکا خود را برای صدور دستور رسمی تخلیه همه پرسونل غیرضروری از سفارت این کشور در بغداد آماده می‌کند. همزمان، مجوز خروج پرسنل غیرضروری و وابستگان‌ آن‌ها از اماکن دیپلوماتیک امریکا در بحرین و کویت نیز صادر شده است.

پیشتر، دو مقام امنیتی عراقی و سه منبع امریکایی به رویترز گفته بودند که سفارت امریکا در عراق به‌دلیل افزایش خطرات امنیتی در منطقه، در حال آماده شدن برای تخلیه اجباری است.

علاوه بر این، یک هشدار دریایی نیز صادر شده است که در آن نسبت به اقدامات نظامی احتمالی که می‌تواند خطراتی را برای رفت و آمد تجاری و دریایی در منطقه ایجاد کند، اخطار داده شده است.

این اقدامات در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای فزاینده و احتمال ناآرامی‌های گسترده اجرا می‌شوند.

عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه گفته بود که در صورت بروز درگیری بر سر شکست مذاکرات هسته‌ای با واشنگتن، تهران پایگاه‌های امریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد.

هرچند وزارت خارجه امریکا درباره این موضوع چیزی نگفته است، اما طبق گزارش رویترز، یک مقام امریکایی دیگر گفته است که وزارت امور خارجه قرار است دستور تخلیه سفارت امریکا در بغداد را صادر کند.

ایالات متحده چندین پایگاه نظامی در خاورمیانه دارد که بزرگترین آن در کشور قطر واقع شده است.

یک مقام امریکایی دیگر هم گفت که هیچ تغییری در عملیات پایگاه هوایی العدید در قطر، ایجاد نشده و هیچ دستور تخلیه‌ای برای کارمندان یا خانواده‌های مرتبط با سفارت امریکا در قطر صادر نشده است و این سفارت طبق معمول به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه منتشر شد، گفت که اطمینان کمتری دارد که جمهوری اسلامی در توافق هسته‌ای با واشنگتن، غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند.

ترامپ بارها ایران را تهدید کرده است که در صورت عدم دستیابی به توافق هسته‌ای جدید، این کشور را بمباران خواهد کرد.

از ماه اپریل تاکنون، تهران و واشنگتن پنج دور مذاکره برای دستیابی به توافقی جدید که جایگزین توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ شود، انجام داده‌اند. حکومت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌ خود از این توافق خارج شده بود.

قرار است دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با امریکا یکشنبه ۲۵ جوزا در عمان برگزار شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۵

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

تلفات حملات اسرائیل در غزه از «۵۵ هزار» نفر فراتر رفت

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۶:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت بهداشت غزه روز چهارشنبه اعلام کرد که تعداد کشته‌شدگان فلسطینی در جنگ ۲۰ ماهه اسرائیل و حماس از ۵۵ هزار نفر فراتر رفته است. به گفته این وزارت، از آغاز جنگ تاکنون بیش از ۱۲۷ هزار نفر نیز زخمی شده‌اند.

این وزارت بدون تفکیک نظامیان از غیرنظامیان می‌گوید که بیش از نیمی از کشته‌شدگان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

عملیات گسترده نظامی اسرائیل در غزه در پاسخ به حمله مرگبار حماس به جنوب اسرائیل در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ شروع شده و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای پایان آن دیده نمی‌شود.

در همان حال، گمان می‌رود تعداد بسیار بیشتری زیر آوار یا در مناطقی که دسترسی به آنها برای پزشکان محلی غیرممکن است، مدفون شده باشند.

وزارت بهداشت غزه بخشی از حکومت تحت کنترول حماس است، اما به گفته خبرگزاری اسوشیتدپرس، کارکنان آن متخصصان پزشکی هستند که آمار دقیقی را نگهداری و منتشر می‌کنند. اسوشیتدپرس می‌گوید که آمار تلفات این وزارتخانه از درگیری‌های قبلی تا حد زیادی با آمار کارشناسان مستقل مطابقت دارد، اگرچه اسرائیل آمار این وزارتخانه را زیر سوال برده است.

نیروهای اسرائیلی مناطق وسیعی از غزه را ویران کرده‌اند و حدود ۹۰ درصد از جمعیت آن آواره شده‌اند. نیروهای اسرائیلی در هفته‌های اخیر بیش از نیمی از قلمرو ساحلی غزه را به یک منطقه حائل نظامی تبدیل کرده‌اند که شامل شهر جنوبی رفح که اکنون عمدتاً خالی از سکنه است نیز می‌شود.

در همان حال،‌ محاصره دو و نیم ماهه که توسط اسرائیل پس از پایان آتش‌بس با حماس اعمال شد، نگرانی‌ها از قحطی را افزایش داد،‌ هرچند در ماه می این نگرانی اندکی کاهش یافت. راه‌اندازی سیستم جدید کمک‌رسانی مورد حمایت اسرائیل و ایالات متحده با هرج و مرج و خشونت مواجه شده است و سازمان ملل می‌گوید به دلیل محدودیت‌های اسرائیل، نقض قانون و نظم و غارت گسترده، برای ورود غذا با مشکل مواجه شده است.

اسرائیل حماس را به دزدیدن کمک‌های مالی متهم می‌کند، اما سازمان ملل و گروه‌های امدادی هرگونه انحراف سیستماتیک کمک‌ها به سمت شبه‌نظامیان را رد می‌کنند.

جنگ غزه زمانی آغاز شد که شبه‌نظامیان حماس حدود ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، را در حمله ۷ اکتبر کشتند و ۲۵۱ نفر را ربودند. بیش از نیمی از اسیران در آتش‌بس یا سایر توافقات آزاد شده‌اند. نیروهای اسرائیلی هشت نفر را نجات داده و بقایای ده‌ها نفر دیگر را بازیابی کرده‌اند.

ایران می گوید در صورت بروز درگیری پایگاه‌های امریکا را هدف قرار می‌دهد

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۵:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

وزیر دفاع ایران هشدار داد که در صورت درگیری میان تهران و واشنگتن بر سر برنامه غنی‌سازی هسته‌ای، پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه را هدف قرار خواهد داد. علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی گفت امریکا حق دخالت در این موضوع را ندارد.

در حالی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داده است که در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای، ممکن است واشنگتن به گزینه‌ نظامی متوسل شود، علی خامنه‌ای تاکید کرده که امریکا اجازه دخالت در این موضوع را ندارد.

وزیر دفاع ایران چهارشنبه، ۲۱ جوزا هشدار داد که در صورت وقوع درگیری، پایگاه‌های نظامی امریکا در منطقه هدف قرار خواهند گرفت. دونالد ترامپ نیز گفته است که «اعتماد کمتری» به دستیابی به توافق هسته‌ای جدید دارد.

از ماه اپریل تاکنون، تهران و واشنگتن پنج دور مذاکره برای دستیابی به توافقی جدید که جایگزین توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ شود، انجام داده‌اند. حکومت دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ در دور نخست ریاست‌جمهوری‌ خود از این توافق خارج شده بود.

او پس از بازگشت به قدرت در جنوری امسال، فشارها بر تهران را برای حمایت از دیپلوماسی هسته‌ای افزایش داده است.

عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، در واکنش به تهدیدات امریکا گفت: «تمام پایگاه‌های نظامی آن‌ها در تیررس ما قرار دارند. ما به آن‌ها دسترسی داریم و بدون تردید، در کشورهای میزبان نیز آن‌ها را هدف قرار خواهیم داد.»

ایالات متحده چندین پایگاه نظامی در خاورمیانه دارد که بزرگ‌ترین آن در کشور قطر واقع شده است. قرار است دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با امریکا یکشنبه ۲۵ جوزا در عمان برگزار شود.

دونالد ترامپ اعلام کرد امریکا و چین در زمینه تعرفه گمرکی به توافق رسیده‌اند

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۵:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ می‌گوید که توافق تجاری جدید میان واشنگتن و بیجینگ به نتیجه رسیده و این توافق منتظر تأیید نهایی او و رئیس‌جمهور چین است. رئیس‌جمهور امریکا گفت که کشورش تعرفه‌ ۵۵ درصدی روی واردات چین وضع کرده و تعرفه چین بر کالاهای امریکایی ۱۰ درصد خواهد بود.

آقای ترامپ با نشر پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشیال، این توافق را نشانه موفقیت و رابطه خوب توصیف است.

بر اساس این اعلام، چین متعهد شده است که منابع حیاتی مانند آهن‌رباهای صنعتی و عناصر نادر را برای ایالات متحده تأمین کند.
این مواد نقش کلیدی در تولید فناوری‌های پیشرفته از جمله موترهای برقی، تلفن‌های هوشمند و تجهیزات نظامی دارند.
ایالات متحده نیز برخی امتیازات از جمله به دانشجویان چینی اجازه می‌دهد در مؤسسات آموزش عالی امریکا تحصیل کنند.

ترامپ تأکید کرد که همیشه از حضور دانشجویان چینی در دانشگاه‌های امریکایی استقبال کرده است.

تنش‌های تجاری میان دو ابرقدرت جهان، پس از آن آغاز شد که دونالد ترامپ، رئيس‌جمهور امریکا تعرفه‌های بی‌پیشینه‌ای بر واردات امریکا از چین وضع کرد. چین هم به این تعرفه‌های ترامپ با وضع تعرفه بیشتر پاسخ داد.

دو طرف برای توافق چند دور مذاکرات کرده‌اند.

حملات جدید اسرائیل به غزه بیش از ۴۰ کشته برجا گذاشت

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۳:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های وزارت بهداشت غزه اعلام کردند که در پی تیراندازی و حملات هوایی اسرائیل، روز چهارشنبه، ۲۱ جوزا دست‌کم ۴۱ فلسطینی کشته شدند. به گفته مقام‌ها، بیشتر قربانیان در نزدیکی محل توزیع کمک‌های بشردوستانه هدف قرار گرفته‌اند.

مقام‌های محلی اعلام کردند که بیشتر قربانیان حملات اخیر اسرائیل در نزدیکی محل توزیع کمک‌های بشردوستانه متعلق به «بنیاد بشردوستانه غزه» که تحت حمایت ایالات متحده فعالیت می‌کند، هدف قرار گرفته‌اند.

پزشکان شفاخانه‌های الشفا و القدس گزارش دادند که دست‌کم ۲۵ نفر در جریان تیراندازی نیروهای اسرائیلی در اطراف محل توزیع کمک‌ها جان باخته و ده‌ها نفر دیگر زخمی شده‌اند.

ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای این کشور شب‌هنگام به سوی «افراد مظنونی که به شکل تهدیدآمیز به سمت نیروها در منطقه دالان نتساریم در حال پیشروی بودند» تیرهای هشدار شلیک کرده‌اند.

مقام‌های بهداشتی در شفاخانه ناصر واقع در خان‌یونس نیز بعدتر اعلام کردند که دست‌کم شش تن دیگر در جریان تیراندازی در نزدیکی محل توزیع کمک‌های بشردوستانه در منطقه فتح کشته شده‌اند.

مسئولان بهداشت غزه گفتند که ۱۰ نفر دیگر در حمله هوایی اسرائیل در خان یونس در جنوب نوار غزه کشته شدند.

به گفته وزارت بهداشت غزه، از آغاز فعالیت «بنیاد بشردوستانه غزه» تاکنون ۱۶۳ نفر جان خود را از دست داده و بیش از هزار نفر دیگر هنگام تلاش برای رسیدن به محل‌های محدود توزیع کمک، زخمی شده‌اند.

سازمان ملل این کشتارها را محکوم کرده و اعلام کرده است که محاصره غزه این منطقه فلسطینی‌ را تا مرز قحطی کشانده و سطح دسترسی به منابع غذایی همچنان به‌شدت پایین است.

این بنیاد پیشتر اعلام کرده بود که از رویداد روز چهارشنبه اطلاعی نداشته اما به‌طور نزدیک با مقام‌های اسرائیلی برای حفظ مسیرهای امن همکاری می‌کند و بر لزوم پیروی کامل فلسطینیان از دستورات تاکید دارد.

این نهاد به رویترز گفت: «در نهایت، راه‌حل اصلی، ارسال بیشتر کمک‌هاست؛ اقدامی که می‌تواند موجب افزایش اعتماد و کاهش اضطرار در میان مردم شود. هنوز غذای کافی برای تامین نیازهای تمام مردم در غزه وجود ندارد.»

تبادل مرگ در جنگ؛ روسیه ۱۲۱۲ جسد به اوکراین داد، ۲۷ جسد گرفت

۲۱ جوزا ۱۴۰۴، ۱۳:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

روسیه جسد ۱۲۱۲ سرباز کشته شده اوکراینی را به کی‌یف تحویل داد و ۲۷ سرباز کشته شده روسی را تحویل گرفت. ولادیمیر مدینسکی، دستیار رئیس‌جمهور روسیه و رئیس هیئت روسیه در مذاکرات با اوکراین اعلام کرد انتقال اجساد سربازان کشته شده مطابق با توافقات استانبول آغاز شده است.

او گفت: «ما ۱۲۱۲ جسد سربازان اوکراینی را به طرف اوکراینی منتقل کردیم. ۲۷ سرباز کشته شده نیروهای مسلح روسیه را پس گرفتیم. اکنون این جسدها را می‌توان بر اساس آیین مسیحیت به خاک سپرد.»

طی مذاکرات استانبول بین مسکو و کی‌یف در دوم ماه جون، توافقی در مورد مسائل بشردوستانه، از جمله تبادل اسرای جنگی و همچنین انتقال بیش از ۶۰۰۰ کشته به طرف اوکراینی حاصل شد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین ۱۹ جوزا اعلام کرد که تبادل اسیران طی «چند مرحله» انجام خواهد شد و در این چارچوب، افراد زخمی، زخمی‌هایی با وضعیت وخیم و سربازان زیر ۲۵ سال به کشور بازگردانده خواهند شد.