• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر خارجه ایران برای شرکت در نشست سازمان همکاری اسلامی وارد ترکیه شد

۳۱ جوزا ۱۴۰۴، ۰۳:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی برای شرکت در نشست وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی وارد انقره شد.

این نشست پس از دیدار عراقچی با همتایان اروپایی خود در ژنو در روز جمعه برگزار می‌شود.

طبق گزارش‌ها، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پس از حمله اولیه اسرائیل به ایران، دو تماس تلفنی با رئیس جمهور امریکا داشته است که ظاهراً تلاشی برای کاهش تنش بوده است.

پربازدیدترین‌ها

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟
۱

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟

۲

منابع می‌گویند پسر الله‌گل مجاهد در حادثه تیراندازی کابل کشته شده است

۳

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۴

رهبر طالبان در پیام عید قربان: مسئولان از ظلم به مردم خودداری کنند

۵

هبت‌الله آخندزاده؛ مردی برخاسته از ریگزاران قندهار

•
•
•

مطالب بیشتر

ایران از رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سازمان ملل شکایت کرد

۳۱ جوزا ۱۴۰۴، ۰۲:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)

شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داد که ایران در پی حملات اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای‌اش، از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت شکایت کرد.

امیر سعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در این شکایت به «بی‌عملی» گروسی در برابر حملات اسرائیل و رویکرد او نسبت به برنامه هسته‌ای حکومت ایران اعتراض کرده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، تهدید به اقدام حقوقی علیه گروسی کرد و خواستار محکومیت فوری اقدامات اسرائیل شد.

گروسی در واکنش گفت آژانس همچنان در حال پایش وضعیت است و بازرسان آماده بازدید از تأسیسات هسته‌ای در ایران در صورت امکان هستند.

ترامپ: متوقف کردن جنگ اسرائیل و ایران بسیار دشوار است

۳۱ جوزا ۱۴۰۴، ۰۱:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا امروز به چند سوال درباره ایران پاسخ داد. ترامپ گفت تولسی گبرد در ارزیابی‌اش درباره میزان پیشرفت [حکومت] ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای اشتباه می‌کند.

او تأکید کرد که تمایلی ندارد به اسرائیل برای توقف حملات هوایی فشار بیاورد تا مذاکرات با حکومت ایران ادامه یابد.

رئیس‌جمهور امریکا گفت: «فکر می‌کنم الان خیلی سخت است که چنین درخواستی مطرح شود. اگر کسی در حال پیروزی باشد، این درخواست سخت‌تر است تا وقتی که کسی در حال باخت باشد. اما ما آماده، مایل و قادر هستیم، و با ایران گفت‌وگو کرده‌ایم؛ حالا باید ببینیم چه می‌شود.»

ترامپ همچنین گفت ممکن است از آتش‌بس حمایت کند، اما افزود: «خیلی سخت است که جلوی چنین چیزی را گرفت. وقتی نگاه می‌کنید، اسرائیل از نظر نظامی عملکرد خوبی دارد، و فکر می‌کنم می‌توان گفت ایران عملکرد ضعیف‌تری دارد. در چنین شرایطی متوقف کردن یک طرف کار آسانی نیست.»

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان برگزار می‌شود

۳۱ جوزا ۱۴۰۴، ۰۱:۱۷ (‎+۱ گرینویچ)

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان روز دوشنبه دوم ماه سرطان برگزار می‌شود. در وب‌سایت شورای امنیت آمده است که قرار است رزا اوتونبایوا، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان در این نشست سخنرانی کند.

انتظار می‌رود طیف گسترده‌ای از چالش‌های سیاسی، حقوق بشری، بشردوستانه، اجتماعی و اقتصادی افغانستان در این نشست مورد بحث قرار گیرد.

در گزارش شورای امنیت درباره برگزاری این نشست که روز جمعه ۳۰ جوزا منتشر شده آمده است که جویس مسویا، معاون دبیرکل در امور بشردوستانه و سیما باهوس، مدیر اجرایی زنان سازمان ملل متحد هم در نشست پیش رو سخنرانی خواهند کرد.

گفته شده احتمالاً موضوع اصلی برای اکثر سخنرانان، چگونگی رسیدگی به سیاست‌های محدودکننده و تبعیض‌آمیز طالبان، از جمله تأثیر آنها بر زنان و دختران افغان خواهد بود.

طبق اطلاعات ارائه شده، انتظار می‌رود خانم اوتونبایوا شرکت‌کنندگان نشست را در جریان مراحل بعدی فرآیند دوحه قرار دهد؛ فرآیندی که در ماه می ۲۰۲۳ برای «پیشبرد یک نقشه راه سیاسی برای تعامل مؤثرتر و منسجم‌تر بین‌المللی با طالبان آغاز شد.»

در همین راستا قرار است در تاریخ ۳۰ جون و یکم جولای امسال، دو گروه کاری؛ یکی در زمینه مبارزه با مواد مخدر و دیگری در بخش خصوصی به عنوان بخشی از این فرآیند در دوحه تشکیل جلسه دهند.

این گروه‌های کاری شامل کارشناسان، نمایندگانی از کشورهای عضو، سازمان‌های بین‌المللی، طالبان و موسسات مالی بین‌المللی هستند.

اکثر اعضای شورای امنیت سازمان ملل در نشست‌های قبلی، نگرانی‌های خود را درباره سیاست‌های طالبان و وضعیت حقوق بشر در افغانستان مطرح کرده‌اند.

پاکستان ترامپ را به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل ۲۰۲۶ پیشنهاد کرد

۳۰ جوزا ۱۴۰۴، ۲۳:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت پاکستان اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا را به عنوان نامزد جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۶ پیشنهاد کرده است. به گفته اسلام‌آباد این تصمیم در پی نقش کلیدی ترامپ در بحران نظامی اخیر میان پاکستان و هند گرفته شده است.

طبق بیانیه‌ای رسمی که در شبکه اجتماعی اکس حکومت پاکستان منتشر شد، «مشارکت قاطعانه دیپلوماتیک و رهبری محوری» رئیس‌جمهور امریکا به کاهش تنش در شرایطی بسیار بحرانی میان دو کشور مسلح به سلاح هسته‌ای کمک کرده است.

در این بیانیه آمده است که تلاش‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا منجر به برقراری آتش‌بس شد که از وقوع یک درگیری فاجعه‌بار جلوگیری کرد.

در بیانیه آمده است: «این مداخله گواهی است بر نقش ترامپ به‌عنوان یک صلح‌طلب واقعی و تعهد او به حل مناقشات از طریق گفتگو.» 

این بیانیه همچنین از تلاش‌های گذشته و کنونی دونالد ترامپ برای میانجی‌گری در مناقشه چند دهه‌ای کشمیر بین هند و پاکستان تمجید کرده و آن را نشانه‌ای از «تعهد صادقانه او به صلح پایدار در جنوب آسیا» دانسته است.

اسلام‌آباد تاکید کرده که صلح واقعی در این منطقه بدون حل‌وفصل مسئله کشمیر مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل ممکن نیست. 

این بیانیه لحظاتی پس از آن منتشر شد که دونالد ترامپ بار دیگر ادعای جلوگیری از جنگ بین پاکستان و هند را مطرح کرد، در حالی که از عدم دریافت جایزه نوبل برای تلاش‌هایش ابراز ناامیدی کرد. او به رسانه‌ها گفت: «من باید جایزه نوبل را برای جلوگیری از جنگ پاکستان و هند می‌گرفتم. این جایزه فقط به لیبرال‌ها داده می‌شود.»

طالبان در بحبوحه جنگ ایران و اسرائیل برای تامین برخی مواد غذایی به روسیه روی آورده است

۳۰ جوزا ۱۴۰۴، ۲۲:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

در بحبوحه جنگ ایران و اسرائیل وزیر زراعت طالبان اعلام کرد که افغانستان در حال مذاکره با روسیه برای واردات برخی مواد غذایی است. عطاءالله عمری در کنفرانس اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه در سنت‌پترزبورگ از پیامدهای تشدید درگیری‌ها بر تجارت با ایران و واردات از این کشور ابراز نگرانی کرد.

عطاءالله عمری، وزیر زراعت طالبان به رویترز گفت: «ما هنوز به برخی از اقلام غذایی که از ایران وارد می‌شود، متکی هستیم و اگر در آنجا مشکلات ایجاد شود، بدون شک تاثیرات خود را خواهد داشت.»

ایران برخی از محصولات لبنی و سایر کالاها را برای افغانستان تامین می‌کند و نگرانی گسترده‌ای وجود دارد که تداوم تنش نظامی این کشور با اسرائیل جریان تجارت را مختل کند.

روسیه بزرگترین صادرکننده گندم جهان و قزاقستان، تامین‌کنندگان اصلی گندم و آرد افغانستان هستند. روسیه همچنین شکر و روغن نباتی به افغانستان صادر می‌کند.

افغانستان، که بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴ است، تولید گندم خود را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داد و به ۴.۸۳ میلیون تن متریک رساند. کل مصرف گندم این کشور ۶.۸ میلیون تن متریک در سال تخمین زده می‌شود.

عطاءالله عمری گفت: «در چهار سال گذشته، از زمان خروج امریکایی‌ها، ما تلاش کرده‌ایم تا مواد غذایی ضروری خود را خودمان تامین کنیم. مقدار باقیمانده، از جمله آرد و گندم، سالانه توسط روسیه تامین می‌شود.» 

این مقام طالبان همچنین از وضعیت پناهجویان افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت ممکن است آن‌ها قربانی حملات اسرائیل شوند.