• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

ملل متحد می‌گوید برای ارائه کمک‌های غذایی به مهاجران در مرز ایران ۲۵ میلیون دالر نیاز دارد

۵ سرطان ۱۴۰۴، ۱۲:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

برنامه جهانی غذا هشدار داد که روزانه هزاران خانواده مهاجر افغان با شرایط سخت مجبور به بازگشت به افغانستان می‌شوند. این سازمان گفت که برای ادامه ارائه کمک‌های غذایی اضطراری به بازگشت‌کنندگان افغان در مرز ایران، به ۲۵ میلیون دالر نیاز دارد.

برنامه جهانی غذا پنجنشنبه، پنجم سرطان نوشت که بازگشت مهاجران در حالی افزایش یافته است که در حال حاضر از هر پنج نفر، یک نفر در افغانستان گرسنه است.

پیش از جنگ اسرائیل و ایران و تشدید اخراج‌ مهاجران توسط جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که ۹.۵ میلیون نفر در افغانستان بین ماه‌های می تا اکتبر سال جاری میلادی، به کمک‌های غذایی فوری نیاز دارند. این سازمان هشدار داده بود که افغانستان به یکی از کانون‌های بحران گرسنگی در جهان بدل شده‌است.

جمهوری اسلامی پس آتش‌بس با اسرائیل، اخراج مهاجران افغان را تشدید کرده است.

پربازدیدترین‌ها

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت
۱

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۴

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۵

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

•
•
•

مطالب بیشتر

استاندار تهران می‌گوید بازداشت مهاجران افغان چهار برابر افزایش یافته است

۵ سرطان ۱۴۰۴، ۱۱:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران می‌گوید آمار بازداشت مهاجران افغان نسبت به گذشته در پایتخت ایران چهار برابر افزایش یافته است. او تاکید کرد که مهاجران بدون مدارک قانونی شناسایی، جمع‌آوری و به کشور مبدا بازگردانده می‌شوند.

محمدصادرق معتمدیان پنجشنبه، پنجم سرطان به رسانه‌ها گفت: «حضور غیرقانونی در تهران به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست و بازگرداندن این افراد با رعایت اصول انسانی در حال انجام است».

این مقام ایرانی بر ضرورت «حفظ نظم و امنیت در پایتخت» و اجرای گسترده طرح برخورد با مهاجران فاقد مدرک اقامت تاکید کرد.

او گفت: «امنیت پایتخت خط قرمز مدیریت استان است و در این راستا هیچ‌گونه مماشاتی با ورود و حضور غیرقانونی مهاجران پذیرفتنی نیست».

آقای معتمدیان تاکید کرد که با برنامه‌ریزی‌های دقیق و هماهنگی‌ها میان ادارات مرتبط، روند شناسایی، بازداشت و بازگرداندن مهاجران بدون مدرک با شدت بیشتری دنبال می‌شود.

مقامات طالبان در هرات روز گذشته از افزایش چشم‌گیر اخراج مهاجران از ایران پس از پایان جنگ این کشور با اسرائیل خبر دادند.

طالبان اعلام کرد که روز چهارشنبه ایران دست‌کم ۳۰ هزار مهاجر افغان تنها در یک روز از مرز اسلام‌قلعه اخراج کرده است.

در یک روز بیش از '۳۰ هزار' مهاجر افغان از ایران بازگشتند

۵ سرطان ۱۴۰۴، ۰۷:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

مقام‌های محلی طالبان در هرات اعلام کردند که روز چهارشنبه، چهارم سرطان، بیش از ۳۰ هزار مهاجر افغان از ایران برگشته‌اند. احمدالله متقی، رئيس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات گفت که ۶۰۰ بس مسافربری این مهاجران را به مرز اسلام‌قلعه منتقل کرده است.

رئیس اطلاعات و فرهنگ هرات شام چهارشنبه، چهارم سرطان، با نشر تصاویری در شبکه اکس نوشت که بازگشت مهاجران از ایران ادامه خواهند داشت و صدها بس مسافربری دیگر به مرز خواهند رسید.

وضعیت مرز اسلام‌قعله چهارشنبه شب
100%
وضعیت مرز اسلام‌قعله چهارشنبه شب

این مقام طالبان گفت که در روزهای گذشته بازگشت مهاجران به افغانستان افزایش یافته اما شمار مهاجرانی که روز چهارشنبه بازگشتند، خلاف انتظار بوده است.

طالبان گفته این گروه برای تمام مهاجران آب و غذا مهیا کرده و تلاش دارد شبانه آن‌ها را به مناطق‌شان منتقل کند.

پس از حمله اسرائيل به ایران، جمهوری اسلامی فشارها بر مهاجران افغان را نیز افزایش داده است. فرماندار تهران دو روز پیش اعلام کرد که روند دستگیری و اخراج مهاجران به دلیل ایجاد ایست‌های بازرسی در جریان جنگ سه تا چهار برابر افزایش یافته است.

طالبان می‌گوید ایران پس از جنگ با اسرائیل اخراج مهاجران افغان را افزایش داده است

۴ سرطان ۱۴۰۴، ۰۹:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

طالبان از اخراج گسترده مهاجران افغان از ایران پس از جنگ جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد. رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات گفت ایران قبل از جنگ سه هزار نفر را به طور اجباری از مرز اسلام‌قلعه اخراج می‌کرد اما پس از پایان درگیری، این رقم روزانه به ده هزار نفر افزایش یافته است.

احمدالله متقی، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات گفت قبل از جنگ ایران و اسرائیل روزانه حدود سه هزار مهاجر افغان به‌طور اجباری از ایران اخراج می‌شدند و نزدیک به هزار نفر دیگر به‌طور اختیاری از مرز اسلام‌قلعه وارد کشور می‌شدند.

او در مراسمی، گفت که پس از ختم جنگ حدود ۹ هزار نفر به طور اجباری و چهار هزار نفر دیگر به طور داوطلبانه از این مرز به افغانستان بر می‌گردند.

او احتمال داد که در روزهای آینده این رقم به ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در روز افزایش یابد.

علی‌رضا بیکدلی، سفیر ایران در افغانستان روز دوشنبه گفت جمهوری اسلامی «فشار، اقدام ظالمانه و غیرقانونی» را علیه مهاجران افغان در ایران انجام نخواهد داد. او افزود که طرح ساماندهی (اخراج) مهاجران افغان فاقد مدرک اقامت، از یک سال پیش در مشوره با مقامات طالبان آغاز شده و کماکان ادامه دارد.

در روزهای اخیر و در جریان جنگ ایران و اسرائیل، گزارش‌هایی از بازداشت مهاجران افغان در ایران منتشر شد.

استاندار تهران: روند اخراج «اتباع غیرمجاز» پس از حملات اسرائیل تشدید شده است

۳ سرطان ۱۴۰۴، ۱۰:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)

پس از حملات اسرائیل به چندین شهر ایران، مقام‌های محلی در تهران اعلام کرده‌اند که روند شناسایی، بازداشت و اخراج اتباع فاقد مدرک اقامت نه‌تنها متوقف نشده، بلکه با شدت بیشتری در حال اجراست.

محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران، روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه خبر جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: «یکی از سیاست‌های اصلی وزارت داخله کشور، ترد اتباع غیرمجاز است؛ این روند متوقف نشده و حتی در وضعیت خاص امنیتی نیز با قوت ادامه دارد.»

او با اشاره به افزایش ایست‌های بازرسی و استقرار پررنگ نیروهای نظامی در مناطق مختلف، تأکید کرد که این شرایط باعث شده است روند بازداشت مهاجران غیرمجاز «چند برابر» نسبت به گذشته تشدید شود.

معتمدیان همچنین از افزایش ظرفیت‌های اجرایی برای اجرای این طرح خبر داد و گفت: «برای انتقال مهاجران غیرمجاز، مذاکراتی با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران انجام شده تا زمینه‌ی انتقال دسته‌جمعی آن‌ها به مرزها فراهم شود.»

به‌گفته‌ی استاندار تهران، مراکزی برای مراجعه داوطلبانه اتباع فاقد مدرک در نظر گرفته شده است. او هشدار داد که در صورت عدم مراجعه، نیروهای انتظامی و بسیج برای شناسایی و بازداشت این افراد وارد عمل خواهند شد.

او تأکید کرد: «هیچ توقفی در اجرای این طرح وجود ندارد و اقدامات با شدت بیشتر نسبت به گذشته ادامه دارد. از اتباع غیرمجاز خواسته‌ایم به مبادی خروجی تهران مراجعه کنند تا زمینه‌ی بازگشت داوطلبانه‌شان فراهم شود.»

با تشدید اخراج مهاجران افغان از ایران، طالبان در هرات کمیته اضطراری تشکیل داد

۱ سرطان ۱۴۰۴، ۱۸:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

در پی افزایش درگیری‌ها و تصمیم ایران بر اخراج دسته‌جمعی مهاجران افغان، طالبان در ولایت هرات یک کمیته اضطراری برای مدیریت وضعیت مهاجران بازگشتی تشکیل داد. والی طالبان در هرات اعلام کرد که میزان بازگشت مهاجران از ایران به شدت افزایش یافته است.

استاندار تهران روز گذشته اظهار داشت که عملیات شناسایی، جمع‌آوری، انتقال و اخراج مهاجران با سرعت در حال انجام است. وی از شهروندان آن کشور خواست در صورت مشاهده محل سکونت یا تجمع مهاجران افغان، به نهادهای دولتی گزارش دهند.

با تشدید درگیری‌ها میان اسرائیل و ایران، مهاجران افغان در ایران تحت فشار شدید قرار گرفته و ناچار به بازگشت به کشور می‌شوند. بازارها و شرکت‌ها تعطیل شده و مهاجرین در تامین نیازمندهای اولیه به ویژه مواد خوراکی به مشکل خورده‌اند.

طالبان روز یکشنبه اعلام کرد که برای رسیدگی به وضعیت مهاجران بازگشتی از ایران، کمیته‌ای اضطراری با حضور نمایندگان نهادهای دولتی و بخش خصوصی در هرات تشکیل شده است.

محمد یوسف سعیدی، سخنگوی والی طالبان در هرات، در گفت‌وگو با خبرگزاری باختر اظهار داشت که مقامات این گروه در نشستی وضعیت مهاجران بازگشتی از ایران را بررسی کرده‌اند. وی افزود که در این نشست، راهکارهای حمایت فوری از مهاجران، به‌ویژه تامین مواد غذایی، سرپناه و ایجاد فرصت‌های شغلی، مورد بحث قرار گرفت.

والی طالبان از بخش خصوصی خواست که به مهاجرین کمک کند. او اظهار داشت: «روند بازگشت مهاجران از ایران با شدت ادامه دارد و تامین نیازهای اولیه مهاجرین وظیفه مشترک همه ماست.»

بر اساس گزارش رسانه‌های طالبان، آمارها نشان می‌دهد که روزانه حدود هشت‌هزار مهاجر افغان از طریق گذرگاه مرزی اسلام‌قلعه وارد ولایت هرات می‌شوند.