• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اجلاس سازمان ملل در دوحه؛ طالبان نمایندگان خود را به قطر فرستاد

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۳:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

بر مبنای گزارش تلویزیون ملی تحت کنترول طالبان، یک هیئت هفت‌نفره این گروه برای شرکت در دو نشست تخصصی در چارچوب روند دوحه، روز شنبه به قطر رفته است.

طبق این گزارش، نمایندگانی از وزارت‌های صحت عامه، داخله، خارجه و زراعت طالبان در سومین نشست گروه کاری مبارزه با مواد مخدر و دومین نشست گروه کاری حمایت از بخش خصوصی شرکت خواهند کرد.

این دو نشست، به رهبری سازمان ملل متحد و در چارچوب روند سیاسی دوحه، در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، ۹ و ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ در پایتخت قطر برگزار می‌شوند.
پیش‌تر، علیا احمد بن سیف آل‌ثانی، نماینده دائم قطر در سازمان ملل، گفته بود که کشورش میزبان این دو نشست است. به‌گفته او، در این برنامه‌ها نمایندگانی از حکومت طالبان، کشورهای دخیل در روند دوحه و کارشناسان تخنیکی بین‌المللی شرکت خواهند داشت.
نشست‌های کاری روند دوحه بخشی از تصمیمات نشست سوم این روند به‌شمار می‌روند که از سال گذشته در محورهای گوناگون ادامه یافته‌اند. در آخرین نشست رسمی روند دوحه که در تابستان سال گذشته برگزار شد، هیأتی از طالبان به رهبری ذبیح‌الله مجاهد نیز حضور داشت.
دولت قطر در بیانیه‌ای تأکید کرده است که به ایفای نقش فعال خود در هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی و تسهیل گفت‌وگو میان سازمان ملل، کشورهای ذی‌ربط و حکومت طالبان ادامه خواهد داد و میزبانی از نشست‌های روند دوحه را بخشی از تعهدات خود در قبال آینده افغانستان می‌داند.
روند دوحه، که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان به‌عنوان چارچوبی برای تعامل منطقه‌ای و بین‌المللی شکل گرفته، بار دیگر در کانون توجه دیپلماتیک قرار گرفته است.

پربازدیدترین‌ها

واکنش تند طالبان به حمایت کرزی از حق آموزش دختران بحث‌برانگیز شد
۱

واکنش تند طالبان به حمایت کرزی از حق آموزش دختران بحث‌برانگیز شد

۲

گزارش اندیشکده استرالیایی از رقابت گسترده بر سر کنترول بدخشان

۳

تغییرات گسترده در اداره محلی طالبان در بدخشان

۴

گفت‌وگوی طالبان با سفیر تاجیکستان درباره مرزها یک روز پس از حمله راکتی در خواهان

۵

اداره هواشناسی درباره احتمال بارندگی و سیلاب در ۱۰ ولایت افغانستان هشدار داد

•
•
•

مطالب بیشتر

دیدار با ریچارد بنت در ترکیه؛ فعالان زن خواستار مستندسازی نقض حقوق بشر در افغانستان شدند

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۳:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شماری از فعالان زن در دیدار با ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان در انقره، پایتخت ترکیه خواهان افزایش نظارت‌های مستقل بر وضعیت حقوق بشر و مستندسازی نقض حقوق شهروندی در افغانستان تحت تسلط طالبان شدند.

گروهی از فعالان حقوق زنان افغان در انقره یکشنبه، هشتم سرطان به افغانستان اینترنشنال گفتند که در دیدار با گزارشگر ویزه ملل متحد درباره نقض نظام‌مند حقوق زنان و ابعاد مختلف بحران جاری در افغانستان تحت تسلط طالبان گفت‌وگو کردند.

این فعالان حقوق بشر از افزایش خشونت‌های خانوادگی، ازدواج‌های اجباری، کودک‌همسری، آزار و اذیت، بازداشت و شکنجه زنان، مدافعان حقوق بشر، فعالان مدنی و خبرنگاران توسط طالبان، ابراز نگرانی کرده‌اند.

این گروه زنان افغان که در حوزه حقوق بشر و حقوق زنان در بیرون از کشور فعالیت دارند، هچنین افزایش اخراج مهاجران افغان از ایران، پاکستان و ترکیه در روزهای پسین را نگران کننده خوانده‌اند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان اخیرا در گزارشی نوشته است که خانواده‌های افغان به‌دلیل فقر اقتصادی و برای جلوگیری از ازدواج اجباری دختران‌شان با اعضای طالبان، آنان را به عقد وامی‌دارند. او تصریح کرد که زنان افغان در افغانستان تحت تسلط طالبان به‌حاشیه‌رانده‌شده و قربانی تبعیض چندلایه جنسیتی و قومی هستند.

طالبان تعرفه گمرکی برخی کالاها را افزایش داد

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۱۲:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

وزارت مالیه طالبان اعلام کرد که کمیته مشترک بین‌الوزارتی برخی تعرفه‌های گمرکی را به منظور حمایت از صنعت داخلی و انکشاف تجارت افزایش داده است. این وزارت تعرفه گمرکی واردات ۵ قلم کالای قابل تولید در کشور را با هماهنگی با وزارت صنعت و تجارت افزایش داده است.

وزارت مالیه طالبان یکشنبه، هشتم سرطان در خبرنامه‌ای نوشت که این کمیته مشترک بین‌الوزارتی، تعرفه‌های گمرکی بر واردات پوشک کودک، نواربهداشتی، پنبه طبی، سیخ گول و پاپوش چرمی و پلاستیکی را افزایش داده است.

بربنیاد خبرنامه، تعرفه گمرکی سیخ‌گول از ۱۶ درصد به ۳۰ درصد، پنبه طبی از ۳.۵ درصد به ۲۰ درصد، پوشک کودک و نواربهداشتی از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد، پاپوش چرمی از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد و پاپوش پلاستیکی از ۲۰ درصد به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

این در حالی است که شمار از تاجران افغان پیش از این از نامتوازن بودن تعرفه‌های گمرکی کالاهای قابل‌تولید و غیرقابل‌تولید در افغانستان شکایت کرده‌اند. به گزارش وزارت مالیه طالبان، اما تعرفه واردات دیگر کالاها تغییر نکرده است.

سازمان ملل از ساخت دو هزار گلخانه هوشمند در افغانستان خبر داد

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۹:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد می‌گوید که از سال ۲۰۲۴ تاکنون بیش از دو هزار گلخانه کوچک، ساده و هوشمند در سراسر افغانستان ساخته است. به گفته این سازمان، این گلخانه‌ها با همکاری مردم و نهادهای همکار متناسب با شرایط اقلیمی افغانستان ساخته شده‌اند.

سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد یکشنبه، هشتم سرطان در خبرنامه‌ای گفت که با ساخت این گلخانه‌ها بسیاری از خانواده‌های افغان قادر به پرورش سبزیجات تازه و مغذی در خانه‌های خود شده‌اند.

این دفتر ملل متحد افزود که ساخت گلخانه‌های کوچک و هوشمند رژیم غذایی خانوده‌های افغان را بهبود بخشیده و زمینه کسب درآمد برای آنها را نیز فراهم کرده است.

این سازمان پیشتر از اجرای برنامه‌های غرس نهال و جنگل‌سازی در شماری از ولایت‌های افغانستان خبر داده بود. این سازمان هچنین از تخریب جنگل‌ها در افغانستان به عنون یک چالش جدی ابراز نگرانی کرده است.

رکورد جهانی؛ «تنها ۱۶ درصد کودکان افغان واکسن شده‌اند»

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۹:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف می‌گوید افغانستان در میان ۲۰ کشور نخست جهان با بیشترین شمار کودکان «بی‌دوز» یا فاقد واکسن قرار دارد. طبق این گزارش، تنها ۱۶.۲ درصد کودکان افغان به‌طور کامل واکسن شده‌اند.

یونیسف می‌گوید با وجود سال‌ها سرمایه‌گذاری در برنامه‌های ایمن‌سازی، میلیون‌ها کودک افغان هنوز در برابر بیماری‌های کشنده محافظت نمی‌شوند. این نهاد پیش‌بینی می‌کند که اگر برنامه واکسیناسیون به‌درستی اجرا شود، تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند از مرگ نزدیک به ۵.۴ میلیون کودک در افغانستان جلوگیری کند.

یونیسف می‌گوید کمبود آگاهی عمومی و انتشار اطلاعات نادرست، از عوامل اصلی کاهش واکسیناسیون کودکان در افغانستان است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که نظام صحی شکننده افغانستان، همراه با بحران‌های جاری انسانی، روند ایمن‌سازی را در این کشور با تهدید جدی مواجه کرده است. بسیاری از کودکان تاکنون هیچ واکسنی دریافت نکرده‌اند و شماری دیگر، دوزهای حیاتی را از دست داده‌اند.

پس از بازگشت طالبان در آگست ۲۰۲۱، افغانستان با کاهش شدید حمایت مالی و فنی بین‌المللی مواجه شده است. یونیسف و سازمان جهانی صحت هشدار داده‌اند که این کاهش، به‌ویژه بر کاهش بودجه، محدودیت فعالیت زنان در نظام صحی و تضعیف زیرساخت‌های واکسیناسیون تأثیر منفی گذاشته است.

واکنش به نگرانی روسیه؛ طالبان بار دیگر حضور داعش در افغانستان را رد کرد

۸ سرطان ۱۴۰۴، ۰۵:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

به دنبال نگرانی روسیه، حمد‌الله فطرت، معاون سخنگوی طالبان اعلام کرد که گروه داعش در افغانستان سرکوب شده‌ است و جایی در کشور ندارد.

یوری کوکوف، معاون دبیر شورای امنیت روسیه پیشتر گفت مسکو به شدت نگران برنامه‌های داعش در افغانستان است. به گفته این مقام روس، برنامه داعش در افغانستان نفوذ به کشورهای آسیای میانه و روسیه است.

حمد‌الله فطرت در گفت‌وگو با تلویزیون ملی افغانستان، تحت کنترول طالبان مدعی شد که تحرکات داعش در افغانستان سرکوب شده است.

معاون دبیر شورای امنیت روسیه اما افغانستان را همچنان منبع بی‌ثباتی و تهدید برای کشورهای همسایه خوانده است.

روسیه و اکثر کشورهای منطقه، به رغم روابط دیپلوماتیک و اقتصادی که با گروه طالبان دارند، همچنان نگران امنیت مرزهای‌شان و ورود گروه‌های افراطی و تسلیحات به خاک‌ خود هستند.