طالبان از بازگشت نزدیک به سه هزار خانواده مهاجر افغان از ایران و پاکستان خبر داد

خبرگزاری باختر، تحت کنترول طالبان گزارش داد که در یک‌ شبانه‌روز گذشته دو هزار و ۹۹۷ خانواده مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند. طبق گزارش، روز یکشنبه ۸ سرطان دو هزار و ۳۶۰ خانواده از طریق مرز اسلام‌قلعه و ۴۳۳ خانواده دیگر از طریق مرز پل ابریشم بازگشته‌اند.

در همین حال، ۱۲۲ خانواده مهاجر افغان از طریق مرز تورخم، ۸۰ خانواده از طریق مرز اسپین بولدک و دو خانواده دیگر از طریق مرز انگور اده به کشور بازگشته‌اند.

در روزهای اخیر، ایران اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است.

فرماندار تایباد تایید کرده که در یک هفته گذشته بیش از ۹۵ هزار مهاجر افغان بدون مدرک در سراسر ایران شناسایی و از طریق مرز دوغارون به افغانستان اخراج شده‌اند. حسین جمشیدی گفت روزانه حدود هشت هزار افغان از طریق مرز دوغارون بازگردانده می‌شوند.

فرماندار تایباد روز یکشنبه، هشتم سرطان از چگونگی روند بازگشت مهاجران افغان در نقطه مرزی ایران و افغانستان بازدید کرد. او در گفت‌وگو با خبرنگاران مدعی شد که بیش از ۹۰ درصد افغان‌های فاقد مدرک، به‌صورت داوطلبانه ایران را ترک کرده‌اند.

حسین جمشیدی گفت: «اتباع غیرمجاز افغان که در ۱۱ استان کشور شناسایی می‌شوند، پس از طی مراحل قانونی، از طریق مرز دوغارون به افغانستان بازگردانده می‌شوند.» او افزود: «روزانه ۲۵۰ دستگاه اتوبوس مهاجران افغان را به مرز ایران و افغانستان منتقل می‌کنند.»