وی روز سهشنبه در مصاحبه با تلویزیون دولتی طالبان اظهار داشت که این سازمان از دو کشوری که میزبان مهاجران افغان هستند حمایت میکند، اما این کشورها نباید مهاجران را به زور اخراج کنند.
همزمان با برگشت بیسابقه مهاجرین، عرفات جمال از کاهش چشمگیر کمکهای بینالمللی به افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت که نه تنها مسئله اخراج اجباری مهاجران از ایران و پاکستان، بلکه میلیونها آواره داخلی نیز نیازمند توجه هستند.
ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی به دلیل نگرانی از دسترسی طالبان به کمکهای بشردوستانه، این کمکها را متوقف کرده یا به طور قابل توجهی کاهش دادهاند.
وی افزود که دستکم ۳ میلیون آواره داخلی در افغانستان وجود دارد. به گفته او، این افراد پیش از بازگشت طالبان به قدرت آواره شده بودند.
بیشتر آوارگان داخلی در نتیجه جنگ طالبان با دولت پیشین از خانههای خود در ولایات و ولسوالیهای افغانستان رانده شدهاند و هنوز نتوانستهاند به خانههای خود بازگردند. بخشی از آوارگان نیز به دلیل خشکسالی و شرایط زیستمحیطی ناچار به ترک خانه و کاشانه خود شدهاند.
رئیس کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان اعلام کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۳.۵ میلیون افغان از کشورهای ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتهاند. او افزود که تنها در سال جاری، یک میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته که در مقایسه با گذشته افزایش چشمگیری را نشان میدهد.
ایران و پاکستان شرایط را برای مهاجران به شدت سخت کرده و تصمیم به اخراج اجباری آنان گرفتهاند.