فون در لاین یکشنبه ۲۲ سرطان از تمدید تعلیق اقدامات تلافیجویانه علیه تعرفههای تجاری امریکا خبر داد و در عین حال گفت: «اتحادیه اروپا به آمادهسازی گامهای تلافیجویانه بیشتر ادامه خواهد داد تا کاملا آماده باشیم.»
او افزود استفاده از سیاست موسوم به «ابزار ضد اجبار» اتحادیه اروپا هنوز مطرح نیست؛ ابزاری حقوقی و سیاسی که اتحادیه اروپا برای دفاع از خود در برابر فشارهای اقتصادی یا سیاسی کشورهای ثالث (غیر عضو اتحادیه) طراحی کرده است.
رییس کمیسیون اروپا گفت: «این ابزار برای موقعیتهای فوقالعاده طراحی شده است و هنوز به آن مرحله نرسیدهایم.»
در صورت استفاده اتحادیه اروپا از این ابزار، اقدامات تلافیجویانه اقتصادی علیه امریکا به اجرا گذاشته خواهد شد.
این اقدامات میتوانند شامل محدود کردن دسترسی کالاها و خدمات امریکایی به بازار اتحادیه اروپا و همچنین تدابیر اقتصادی دیگر در حوزههایی مانند سرمایهگذاری خارجی مستقیم، بازارهای مالی و کنترولهای صادراتی باشند.
دونالد ترامپ رییسجمهوری امریکا، ۲۱ سرطان جنگ تجاری جهانی خود را تشدید و تهدید کرد از ۱۰ اسد تعرفهای ۳۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا اعمال خواهد کرد.
این تعرفهها در حالی مطرح شدهاند که ماهها گفتوگوهای فشرده میان دو طرف جریان داشته است.
سه مقام اتحادیه اروپا ۲۱ سرطان به خبرگزاری رویترز گفتند تهدیدهای ترامپ بیشتر یک تاکتیک مذاکرهای است.
اتحادیه اروپا پیش از اعلام رسمی ترامپ از تصمیم او درباره افزایش تعرفهها مطلع شده بود.
هشدار وزیر مالیه آلمان
لارس کلینگبایل، وزیر مالیه آلمان، ۲۲ سرطان هشدار داد سیاستهای تعرفهای ترامپ اقتصاد ایالات متحده را به اندازه شرکتهای اروپایی تهدید میکند و جنگ تعرفهها باید پایان یابد.
او گفت: «اتحادیه اروپا باید مذاکرات جدی و هدفمند با امریکا را ادامه دهد. اگر مذاکرات تعرفهای با امریکا در بحبوحه تشدید جنگ تجاری با شکست روبهرو شود، اتحادیه اروپا باید اقداماتی قاطع علیه ایالات متحده در پیش گیرد.»
اولین بسته اقدامات تلافیجویانه اتحادیه اروپا علیه تعرفههای تجاری امریکا در ماه اپریل بهمدت ۹۰ روز به حالت تعلیق درآمد تا فرصتی برای مذاکرات فراهم شود.
این تعلیق قرار بود دوشنبه ۲۳ سرطان به پایان برسد.
یک بسته دوم نیز از ماه می در دست تهیه است که کالاهای امریکایی به ارزش ۷۲ میلیارد یورو را هدف قرار خواهد داد. با این حال، این اقدامات هنوز بهصورت عمومی اعلام نشدهاند و فهرست نهایی آن نیازمند تایید کشورهای عضو اتحادیه است.