• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هبت‌الله آخندزاده به سرپرستی اداره طالبان پایان داد

۲۴ اسد ۱۴۰۴، ۰۷:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان روز جمعه، ۲۴ اسد، به دوره سرپرستی اداره طالبان پایان داد. آخندزاده در پیامی به مناسبت چهارمین سالگرد به قدرت رسیدن طالبان، از تمام وزیران و مقام‌های این گروه خواست که از کلمه «سرپرست» برای اداره طالبان استفاده نکنند.

اداره طالبان که اعضای کابینه آن در سنبله ۱۴۰۰ اعلام شد، از چهار سال به این‌سو توسط سرپرستان اداره می‌شود.

در جوزای امسال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان گفته بود که اداره طالبان به دلیل ملاحظات سیاسی به‌عنوان سرپرست باقی مانده است.

رهبر طالبان روز جمعه در پیامی که سخنگویان طالبان نشر کرده، از مسئولان طالبان خواسته که «در خدمت نظام شرعی و مسلمانان» باشند و «تمام وزرا و کابینه» از «کلمه سرپرست استفاده نکنند.»

او بازگشت طالبان به قدرت در ۲۴ اسد ۱۴۰۰ را «رهایی افغانستان از اشغال امریکایی و متحدان آن» خوانده است.

ملا هبت‌الله که تاکنون در انظار عمومی ظاهر نشده و طالبان تنها بیانیه‌های کتبی و صوتی منتسب به او را نشر کرده، گفت: «افغانستان پس از پایان اشغال، دارای یک نظام مقدس شرعی گردید، پس از چند دهه در تمام وطن امنیت سرتاسری تامین شد، مردم در روشنایی قوانین شرعی از فساد، ظلم، غصب، مواد مخدر، دزدی، چور و چپاول نجات یافتند.»

«سال‌روز فتح» برای طالبان و «روز سیاه» برای مردم

در حالی که طالبان ۲۴ اسد مصادف با روز ۱۵ آگست را به‌طور گسترده به عنوان «سالروز فتح» جشن می‌گیرند، شهروندان اما آن را «روز سیاه» برای افغانستان می‌نامند.

چهار سال پیش در چنین روزی، اشرف غنی، رئیس‌جمهور سابق افغانستان، در یک چرخبال به اوزبیکستان و سپس به امارات فرار کرد و طالبان به‌طور کامل بر پایتخت تسلط یافتند. به این ترتیب، ارتش و نظام جمهوری اسلامی افغانستان تحت حمایت غرب فرو پاشید. طالبان قبل از سقوط کابل، کنترول بسیاری از شهرهای افغانستان را به دست گرفته بودند.

هبت‌الله آخندزاده، طی چهار سال گذشته، با صدور فرمان‌های متعدد محدودیت‌های گسترده‌ای بر زندگی شهروندان به ویژه زنان وضع کرده است. فعالان و کارشناسان حقوق بشر سیاست‌های طالبان علیه زنان و دختران را مصداق «آپارتاید جنسیتی» عنوان می‌کنند.

حکومت طالبان دروازه مکاتب بالاتر از صنف شش و دانشگاه را به‌روی دختران بسته است. طالبان همچنین زنان را از کار کردن در اکثریت حوزه‌ها و سفر بدون «محرم» منع کرده است.

پربازدیدترین‌ها

اپل نخستین آیفون تاشوی شبیه پاسپورت‌ را معرفی کرد
۱

اپل نخستین آیفون تاشوی شبیه پاسپورت‌ را معرفی کرد

۲

احمد مسعود می‌گوید راه پدرش تا آزادی افغانستان ادامه خواهد یافت

۳

وزیر طالبان: امیر ما از طریق شورای «اهل حل و عقد» انتخاب شده و کسی حق مخالفت ندارد

۴

دیپلومات ارشد امریکایی: تصور نمی‌کردیم ۲۰ سال در افغانستان بمانیم

۵

رئیس‌جمهور سابق امریکا: زنان افغان فرصت شکوفایی تمام استعدادهایشان را از دست دادند