• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان ۱۶ نفر را به‌دلیل برافراشتن پرچم ملی افغانستان بازداشت کرد

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۲۱:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

منابع از قندهار به افغانستان اینترنشنال گفتند که طالبان روز پنجشنبه (۳۰ اسد)، ۱۶ جوان را به‌دلیل برافراشتن پرچم ملی افغانستان بازداشت کردند. این جوانان در یکصدوششمین سالروز استرداد استقلال افغانستان پرچم ملی و تصویر امان‌الله خان را در یک دفتر خصوصی در قندهار برافراشته بودند.

به گفته منابع، استخبارات طالبان برخی از این جوانان را به‌دلیل انتشار پرچم ملی افغانستان در شبکه‌های اجتماعی‌ بازداشت کرده است.

یک باشنده شهر قندهار ، به شرط افشانشدن نامش، گفت: «جوانان ما هیچ کار خصمانه‌ای نکرده بودند، تنها پرچمی را بلند کرده بودند که به‌عنوان نماد روز استقلال شناخته می‌شود.»

به گفته او، «طالبان این جوانان را طوری بازداشت کردند که گویی جنایت بزرگی کرده‌اند.»

شاهدان گفتند ماموران استخبارات طالبان در جریان بازداشت جوانان، آنان را به «مزدوری کفر» و «منافقت» متهم کردند.

منابع می‌گویند برخی از بازداشت‌شدگان با ضمانت کتبی خانواده‌های شان آزاد شده‌اند، اما تعدادی دیگر هنوز در بند طالبان هستند.

طالبان بعد از ورود به کابل در اسد ۱۴۰۰ قانون اساسی افغانستان مصوب ۱۳۸۲ را لغو اعلام کرد. این قانون اساسی، پرچم سه رنگ سیاه، سرخ و سبز را که در وسط آن شعار و نشان دولت درج بود، به‌عنوان «پرچم ملی افغانستان» به رسمیت می‌شناخت. با این حال، طالبان بدون طی مراحل قانونی، این پرچم را کنار گذاشت و پرچم سفیدرنگ خود را در ادارات دولتی برافراشت.

در چهار سال گذشته طالبان تصاویری از امان الله خان را از اماکن عمومی حذف کرده است. این گروه همچنین جوانانی را که پرچم ملی افغانستان را در مناسبت‌های مختلف در سرتاسر افغانستان برافراشته‌اند، بازداشت کرده است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

طالبان به شورای امنیت: در اینجا نه داعش داریم و نه گروه تروریستی

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۱۹:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، نگرانی شورای امنیت سازمان ملل درباره فعالیت گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان را رد کرد. او گفت در حال حاضر هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد.

مجاهد همچنین موجودیت داعش در این کشور را تکذیب کرد و افزود این گروه سرکوب و نابود شده است.

طالبان در ۲۳ اسد خبر از خنثی کردن حمله اعضای داعش در کابل و ننگرهار را داد.

سخنگوی طالبان تاکید کرد که خاک افغانستان علیه هیچ کشوری مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. او با اشاره به پاکستان از کشورها خواست مشکلات خود را به افغانستان ارتباط ندهند.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد اعلام کرد گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان، به‌ویژه تی‌تی‌پی با حدود شش هزار جنگجو، «بزرگ‌ترین و فوری‌ترین تهدید» برای امنیت ملی پاکستان و ثبات منطقه هستند.

  • نماینده امریکا: حکومت ترامپ نگران توانایی داعش در افغانستان است

    نماینده امریکا: حکومت ترامپ نگران توانایی داعش در افغانستان است

عاصم افتخار احمد در نشست شورای امنیت تاکید کرد که تروریسم برای پاکستان خطری جدی و فوری است.

ولادیمیر ورونکوف، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور مبارزه با تروریسم، نیز گفت داعش یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای منطقه به شمار می‌رود و از فناوری‌های نوین مانند ارزهای دیجیتال و شبکه‌های رمزگذاری‌شده برای فعالیت‌های خود استفاده می‌کند.

ناتالیا گرمن، رئیس کمیته اجرایی مبارزه با تروریسم سازمان ملل، اعلام کرد که داعش خراسان در افغانستان فعال است و همزمان در تلاش است تا در کشورهای آسیای مرکزی و اروپا نیرو جذب کند و برای تامین منابع مالی تبلیغات انجام دهد.

  • حمله طالبان به مرکز داعش در ننگرهار

    حمله طالبان به مرکز داعش در ننگرهار

این در حالی است که وزیر خارجه چین در سفر به کابل از مقامات طالبان خواست به نگرانی‌های امنیتی این کشور رسیدگی کنند. پیش‌تر، روسیه و کشورهای آسیای مرکزی نیز نسبت به حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.

وزیر داخله آلمان با انتقال سریع پناهجویان افغان‌ مخالفت کرد

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۱۸:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

با وجود تهدید دادگاه برلین و اخراج مهاجران از پاکستان، الکساندر دوبریندت، وزیر داخله آلمان، اعلام کرد که متعهد به پذیرش سریع ۲ هزار افغان‌ منتظر در پاکستان نیستند. او اظهار داشت افغان‌هایی که آلمان به آنها وعده پذیرش و انتقال داده است، باید ابتدا تحت بررسی‌های امنیتی قرار گیرند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که دادگاه برلین روز چهارشنبه هشدار داد در صورتی که وزارت خارجه آلمان فوراً برای انتقال افغان‌های دارای وعده پذیرش از پاکستان اقدام نکند، جریمه نقدی خواهد شد.

الکساندر دوبریندت، وزیر داخله فدرال آلمان، روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در برلین توضیح داد که هیچ تعهدی برای پذیرش سریع افغان‌های در معرض خطر از پاکستان وجود ندارد.

او افزود حتی کسانی که تعهد قانونی پذیرش دارند، باید ابتدا بررسی‌های امنیتی را پشت سر بگذارند و تصمیم نهایی تنها پس از پایان این روند گرفته خواهد شد. به گفته او، این روند نه در چند روز و نه در چند هفته قابل انجام است.

حکومت آلمان به حدود ۲ هزار افغان وعده پذیرش داده است. آنان ماه‌هاست که در پاکستان منتظر انتقال به آلمان هستند، اما حکومت جدید این کشور روند انتقال را متوقف کرده است.

این در حالی است که حکومت پاکستان اقدام به دستگیری، اخراج و بازرسی پناهجویان افغانِ در انتظار انتقال کرده است. اکنون با اظهارات جدید وزیر داخله آلمان، سرنوشت این پناهجویان با اقدام‌های بعدی حکومت پاکستان گره خورده است. پاکستان بر اخراج تمام پناهجویان بدون مدرک اقامت پافشاری دارد.

در روزهای اخیر بیش از ۴۵۰ افغان دارای تعهد پذیرش آلمان بازداشت شدند که از این میان، ۲۴۵ نفر پس از میانجی‌گری حکومت آلمان از کمپ‌های اخراج آزاد شدند. بنا بر اعلام وزارت خارجه آلمان، تاکنون ۲۱۰ نفر از افغان‌هایی که تعهد پذیرش دریافت کرده بودند، از سوی پاکستان اخراج شده‌اند.

وزیر داخله جدید آلمان، مسئولیت وضعیت کنونی پناهجویان افغان در پاکستان را متوجه حکومت پیشین این کشور دانست. او گفت برخی از این افراد از سال ۲۰۲۳ در اسلام‌آباد به سر می‌برند که این موضوع نشان‌دهنده طولانی بودن روند پذیرش است.

دوبریندت همچنین تاکید کرد که تنها حدود ده درصد از این افراد نیروهای محلی هستند که پیش‌تر با آلمان همکاری داشته‌اند.

سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان تغییر کرد

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۱۸:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

حکومت امریکا دان براون را به عنوان سرپرست جدید و موقت سفارت این کشور برای افغانستان تعیین کرد. آقای براون جایگزین کرن دیکر شد.

سفارت امریکا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای کوتاه از خداحافظی با خانم دیکر خبر داد. این سفارت درباره خانم دیکر به افغانستان اینترنشنال گفت که وی از وزارت خارجه امریکا بازنشسته شده است.

دیکر سال‌ها به‌عنوان کاردار نمایندگی ایالات متحده در افغانستان خدمت کرد. پس از سقوط دولت پیشین افغانستان، سفارت امریکا از کابل به دوحه منتقل شد و دیپلومات‌های امریکایی اکنون از قطر فعالیت می‌کنند. سفارت امریکا در کابل تعطیل است.

سفارت امریکا اعلام کرد که دان براون از نوامبر ۲۰۲۳ به‌عنوان معاون نمایندگی این کشور برای افغانستان مشغول به کار بوده است.

طبق زندگینامه منتشرشده توسط سفارت، براون در زمینه مبارزه با تروریسم، امور سیاسی-نظامی، و مبارزه با جرایم فراملی و مالی تخصص دارد و همچنین در امور سیاسی و اقتصادی تجربه است.

او پیش‌تر به‌عنوان معاون مدیر دفتر تحلیل تروریسم، مواد مخدر و جرایم در اداره اطلاعات و تحقیقات این کشور خدمت کرده بود.

حادثه ترافیکی مرگبار هرات؛ والی طالبان مسئولان شرکت ترانسپورتی را احضار کرد

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۱۷:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)

نوراحمد اسلام‌جار، والی طالبان در هرات حکم احضار مسئولان شرکت ترانسپورتی هری کاروان صادر کرده است. به گفته رئيس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، مسئولان این شرکت، برای جمع‌آوری معلومات کامل و اقدامات قانونی بعدی احضار شده‌اند.

بس مسافربری که شام سه شنبه در یک تصادف مرگبار آتش گرفت، متعلق به شرکت هری کاروان بود.

وزارت داخله طالبان اعلام کرد که آمار جان‌باختگان رویداد ترافیکی بس مسافربری حامل مهاجران افغان اخراج‌شده از ایران به ۷۹ نفر رسیده است. سخنگوی این وزارت گفت دو نفر نیز در این حادثه زخمی شده‌اند و یک نفر دیگر به کما رفته است.

دستکم ۱۷ کودک در میان قربانیان هستند.

این بس مسافربری سه‌شنبه شب در حالی که از سوی گذرگاه اسلام‌قلعه به هرات می‌رفت، «پس از برخورد با یک موتر دیگر و موتورسایکل آتش گرفت».

  • شماری از قربانیان رویداد ترافیکی هرات سربازان حکومت پیشین بودند

    شماری از قربانیان رویداد ترافیکی هرات سربازان حکومت پیشین بودند

مقام‌های طالبان در هرات علت تصادف را بی احتیاطی راننده بس توصیف کرده اند. اما شرکت هری کاروان با دفاع از راننده، علت رویداد را جاده‌های بی‌کیفیت و خراب دانسته است.

این شرکت در صفحه فیس‌بوک خود نوشته است: «به جای نفرین راننده، بیایید صدای عدالت‌خواهی برای ساخت جاده‌های معیاری و مدیریت درست ترافیک باشیم، تا جان هموطنان دیگر قربانی نشود.»

اجساد جان‌باختگان به شفاخانه داوود خان در کابل منتشر شده و طالبان از بستگان قربانیان خواسته برای تحویل‌گرفتن بستگان خود به این شفاخانه مراجعه کنند.

منابع محلی از هرات به افغانستان اینترنشنال گفتند برخی از قربانیان بس مسافربری، نیروهای امنیتی دولت پیشین افغانستان و خانواده‌های آنان بودند.

طالبان ویدیوی اعتراف اجباری یک خبرنگار زندانی را منتشر کرد

۳۰ اسد ۱۴۰۴، ۱۷:۳۹ (‎+۱ گرینویچ)

صفحات متعلق به طالبان در شبکه‌های اجتماعی روز پنجشنبه ۳۰ اسد ویدیوی اعتراف اجباری شکیب‌احمد نظری، خبرنگار زندانی را منتشر کردند. طالبان آقای نظری را روز دوم اسد به‌دلیل 'همکاری با رسانه‌های افغانستان در خارج از کشور' بازداشت کردند.

در ویدیوی منتشرشده در صفحه‌های طالبان در اکس، او اعتراف می‌کند که برخی گزارش‌های مربوط به حقوق زنان و اعتراض‌های مدنی را با رسانه‌های بیرون از افغانستان شریک کرده است. او همچنین می‌گوید در روز خبرنگار ویدیویی به یک تلویزیون در خارج فرستاده و مطالبی از زنان معترض را بازپخش کرده است.

هنوز روشن نیست این ویدیو تحت چه شرایطی ضبط شده است.

نهادهای حامی خبرنگاران در چهار سال گذشته صدها مورد تخلف علیه رسانه‌ها را ثبت کرده‌اند. اصلی‌ترین عامل این تخلفات طالبان‌اند و این تخلفات شامل موارد گسترده‌ای از بازداشت‌‌ها، شکنجه، تهدیدات و تعطیلی رسانه‌ها می‌شود.

کمیته حفاظت از خبرنگاران می‌گوید طالبان با تعطیلی و سانسور رسانه‌های مستقل، شبکه‌ای تبلیغاتی زیر نظر نهادهای امنیتی ایجاد کرده است. این کمیته در چهار سال حکومت طالبان ۵۳۹ مورد خشونت علیه خبرنگاران را ثبت کرده است.