• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر خارجه پاکستان در سفری تاریخی به بنگلادش رفت

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)

اسحق‌دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، روز شنبه در سفری تاریخی راهی داکا، پایتخت بنگلادش، شد. وزارت امور خارجه پاکستان این سفر را نقطه عطفی در روابط دو کشور توصیف کرد.

وزارت خارجه پاکستان روز شنبه‌ در بیانیه‌ای گفت که این اولین سفر رسمی یک وزیر امور خارجه پاکستان به بنگلادش در ۱۳ سال گذشته است.

پس از سرنگونی دولت شیخ حسینه، نخست‌وزیر پیشین بنگلادش، در اگست پارسال به دنبال قیام مردمی، روابط میان اسلام‌آباد و داکا بهبود یافته و همکاری‌های تجاری و دوجانبه پیشرفت چشم‌گیری داشته است.

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد که اسحق‌دار در داکا دیدارهای مهمی با رهبران بنگلادشی، از جمله محمد یونس، رهبر موقت آن کشور خواهد داشت. در این دیدارها، موضوعات گسترده‌ای از روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی بررسی خواهد شد.

آخری سفر رسمی یک وزیر امور خارجه پاکستان به داکا به نومبر ۲۰۱۲ بازمی‌گردد، زمانی که حنا ربانی کهر در سفری شش‌ساعته، شیخ حسینه، نخست‌وزیر وقت، را به نشستی در اسلام‌آباد دعوت کرد.

یک مقام وزارت امور خارجه بنگلادش اظهار داشت که انتظار می‌رود در این سفر، چهار تا پنج یادداشت تفاهم در زمینه‌های تجارت، فرهنگ، رسانه، آموزش و سفر امضا شود تا روابط دوجانبه تقویت شود.

وزارت تجارت پاکستان نیز اعلام کرد که اسلام‌آباد و داکا در حال تشکیل کارگروه مشترک تجاری برای گسترش همکاری‌های اقتصادی هستند. دو کشور از ماه فبروری تجارت مستقیم دولت‌به‌دولت را با واردات ۵۰ هزار تن برنج آغاز کردند. همچنین، شرکت هواپیمایی فلای جناح مجوز پرواز از کراچی به داکا را دریافت کرده است.

روابط دیپلوماتیک دو کشور پس از ۱۵ سال، در ماه اپریل با سفر آمنه بلوچ، دبیر امور خارجه پاکستان، برای رای‌زنی‌های دیپلوماتیک احیا شد. ماه گذشته نیز، محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، به داکا سفر کرد و دو کشور توافق کردند که به دارندگان گذرنامه‌های دیپلوماتیک و رسمی یکدیگر امکان ورود بدون ویزا اعطا کنند.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

بازرس ارتش کنگو خواستار مجازات اعدام برای رئیس‌جمهور سابق این کشور شد

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۹:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)

بازرس کل نظامی کنگو به دادگاه عالی نظامی اعلام کرد که خواهان صدور حکم اعدام برای ژوزف کابیلا، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، است. ژوزف کابیلا، رئیس‌جمهور کانگو در یک دادگاه غیابی به ‌اتهام جنایات جنگی از جمله قتل، تجاوز و شکنجه محاکمه می‌شود.

لیکولیا لوسین رنه، بازرس کل ارتش کنگو روز جمعه ۳۱ اسد به دادگاه عالی نظامی اعلام کرد که ژوزف کابیلا مرتکب قتل، تجاوز، شکنجه و تبعید غیرقانونی تعداد زیادی از شهروندان شده و باید به اعدام محکوم شود.

ژوزف کابیلا نزدیک به دو دهه در قدرت بود و در سال ۲۰۱۸ از سمت خود کنار رفت. او از اواخر سال ۲۰۲۳ در خارج از کنگو، عمدتاً در آفریقای جنوبی به سر برده است. آخرین بار او در مناطق تحت کنترول شورشیان در شرق ناآرام کنگو در انظار عمومی دیده شد.

رئیس‌جمهور سابق کنگو به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت، از جمله مشارکت در کشتار غیرنظامیان، تحت پیگرد قرار دارد.

آقای کابیلا در ماه اپریل اعلام کرده بود که قصد بازگشت به کنگو را دارد تا به روند صلح در شرق جنگ‌زده این کشور کمک کند. دولت کنگو پس از این اظهارات، حزب سیاسی او را ممنوع اعلام کرد و دارایی‌هایش را ضبط کرد.

مجلس سنای کنگو در ماه می با لغو مصئونیت قضایی رئیس‌جمهور سابق موافقت کرد.

کابیلا در اواخر ماه می در شرق این کشور که تحت کنترول شورشیان است، در انظار عمومی ظاهر شد و با رهبران مذهبی دیدار کرد.

بحران دیرینه شرق کنگو در سال جاری دوباره شعله‌ور شد؛ زمانی که شورشیان ام۲۳ که از سوی رواندا حمایت می‌شوند، بخش‌هایی از مناطق غنی معدنی را تصرف کردند.

فردینان کامبره، دبیرکل حزب سیاسی ژوزف کابیلا در واکنش به درخواست حکم اعدام به رسانه‌ها گفت: «این اقدام، مصداق یک پیگرد و آزار مداوم علیه یکی از اعضای اپوزیسیون است.»

واژگونی بس گردشگری در نیویارک جان پنج نفر را گرفت

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۸:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس نیویارک اعلام کرد که دست‌کم پنج نفر در پی واژگونی یک بس گردشگری در غرب این ایالت جان باختند. بیش از ۴۰ نفر در این رویداد زخمی شدند که از میان آنان تنها هفت نفر در شفاخانه بستری و بقیه پس از درمان رخم‌های سطحی مرخص شدند.

پولیس ایالتی نیویارک روز شنبه اول سنبله اعلام کرد که بس حامل این گردشگران با حدود ۵۰ سرنشین، در حال بازگشت از آبشار نیاگارا در مرز ایالات متحده و کانادا به شهر نیویارک بوده است.

سخنگوی پولیس ایالت نیویویارک گفت حداقل یک کودک در این حادثه کشته شده است. او افزود برخی از قربانیان هنگام تصادف به‌دلیل نبستن کمربند ایمنی از وسیله نقلیه به بیرون پرتاب شده‌اند.

اکثر قربانیان اهل هند، چین و فیلیپین هستند.

تحقیقات درباره علت حادثه ادامه دارد، اما پولیس گفته است راننده که زنده مانده، احتمالاً حواس‌پرت شده و هنگام رانندگی با سرعت بالا کنترول بس را از دست داده و با چرخاندن بیش از حد فرمان، باعث واژگونی آن شده است.

ترامپ سفیر امریکا در هند را معرفی کرد

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۶:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، سرجیو گور را به‌عنوان سفیر بعدی امریکا در هند و نیز فرستاده ویژه ایالات متحده در امور آسیای جنوبی و مرکزی منصوب کرد. سرجیو گور در حال حاضر مدیر امور کارکنان ریاست‌جمهوری امریکا است.

ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی خود تروث سوشال نوشت که سرجیو گور تا زمانی که توسط سنای امریکا برای سفیر در هند تائید شود، در سمت فعلی خود باقی خواهد ماند.

ترامپ گفت: «برای پرجمعیت‌ترین منطقه جهان، مهم است که کسی را داشته باشم که بتوانم کاملا به او اعتماد کنم تا دستور کار من را اجرا کند و به ما کمک کند تا امریکا را دوباره بزرگ کنیم.»

روابط ایالات متحده و هند به دلیل جنگ تجاری ترامپ تیره شده است.

آقای گور‌ از ترامپ برای سمت جدید تشکر کرده است. او در اکس نوشت: نمایندگی از ایالات متحده «افتخار زندگی من» خواهد بود.

شلیک هشدار کوریای جنوبی در مرز با کوریای شمالی

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۵:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی از شلیک هشدار کوریای جنوبی در منطقه مرزی خبر داد. کو جونگ چول، معاون رئیس ستاد کل ارتش کوریای شمالی این اقدام کوریای جنوبی را تحریک‌آمیز خوانده است.

طبق اظهارات وی، کوریای جنوبی در پاسخ به اقدامات سربازان کوریای شمالی که در حال ساخت حصارهای دائمی در نزدیکی خط مرزی‌اند، بیش از ۱۰ گلوله هشدار شلیک کرده است.

او می‌گوید چنین اقداماتی نشانه بسیار نگران‌کننده‌ای است که می‌تواند اوضاع در منطقه مرزی، جایی که گروه‌های مسلح عظیمی در مقابل یکدیگر ایستاده‌اند را به وضعیتی غیرقابل کنترول سوق دهد.

کو جونگ چول تاکید کرد که ارتش کوریای شمالی از نزدیک وضعیت فعلی را زیر نظر دارد در صورت لوزم پاسخ خواهد داد.

وزیر خارجه هالند استعفا داد

۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۴:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

در پی ناکامی در جلب حمایت کابینه برای اعمال تحریم‌های جدید علیه اسرائیل، کاسپار فلدکامپ، وزیر خارجه هالند از سمت خود استعفا داد.

فلدکامپ که پیش‌تر سفیر هالند در اسرائیل بوده، اعلام کرده بود در واکنش به عملیات نظامی برنامه‌ریزی‌شده اسرائیل در شهر غزه و سایر مناطق پرجمعیت این منطقه، قصد دارد واردات کالا از شهرک‌های اسرائیلی را ممنوع کرده و تحریم‌هایی را اعمال کند. با این حال، او نتوانست پشتیبانی شرکای ائتلافی خود در دولت را برای اجرای این طرح به دست آورد.

فلدکامپ در توضیح استعفای خود به خبرنگاران گفت: «احساس می‌کنم قادر نیستم سیاستی را که ضروری می‌دانم، شخصاً اجرا کنم و مسیر مورد نظر خود را پیش ببرم.» در پی این استعفا، دیگر اعضای کابینه از حزب میانه‌رو «پیمان اجتماعی نوین» نیز دولت را ترک کردند. ادی فان هایوم، رهبر این حزب، با اعلام خروج از دولت، اقدامات دولت اسرائیل را «در تضاد کامل با معاهدات بین‌المللی» خواند.

دولت ائتلافی هالند پیش‌تر در ماه جون و پس از خروج حزب راست افراطی ضداسلام «آزادی» به رهبری خیرت ویلدرز بر سر موضوع مهاجرت، فروپاشیده بود و تنها سه حزب باقیمانده به عنوان دولت موقت تا زمان برگزاری انتخابات اداره کشور را در دست داشتند.

نخست‌وزیر موقت، دیک سخوف، شامگاه جمعه در پارلمان گفت از استعفای فلدکامپ و خروج حزبش ابراز تاسف کرده است و افزود: «اوضاع در غزه وخیم و فاجعه‌بار است و همه از این مسئله آگاهند.»

سازمان ملل پیش‌تر در روز جمعه هشدار داده بود که شهر غزه دچار قحطی است و در صورت ادامه محاصره و نبود آتش‌بس، این بحران به دیگر مناطق نوار غزه گسترش خواهد یافت. این در حالی است که اسرائیل این گزارش‌ها را «دروغ» و «اتهامی مدرن از نوع خون‌نوشی» خوانده است. ایالات متحده نیز به‌طور ضمنی این ادعاها را بخشی از «روایت نادرست گرسنگی عامدانه» از سوی حماس توصیف کرد؛ گروهی که جنگ جاری را با حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به جنوب اسرائیل آغاز کرد.

پیشنهاد اعمال تحریم علیه اسرائیل در هالند باعث ایجاد اختلاف‌های سیاسی گسترده شد. برخی از نمایندگان احزاب چپ، از جمله کاتی پیری از حزب‌های متحد چپ سبز و کارگر، گفتند: «در غزه قحطی، پاک‌سازی قومی و نسل‌کشی در جریان است و کابینه ما ساعت‌ها درباره اینکه آیا باید اقدامی انجام دهد یا نه، بحث می‌کند. این مایه شرمساری است.»

فلدکامپ در طرح پیشنهادی خود خواهان توقف واردات کالا از شهرک‌های اسرائیلی شده بود، اما نه‌تنها با مخالفت درون‌کابینه‌ای مواجه شد، بلکه برخی احزاب مخالف نیز او را متهم به تعلل در اقدام علیه اسرائیل کردند و خواستار رای عدم اعتماد به او شدند.

ماه گذشته، هالند دو وزیر راست‌گرای اسرائیلی، ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ را «عنصر نامطلوب» اعلام کرد. همچنین، هالند یکی از ۲۱ کشوری بود که روز پنج‌شنبه با امضای بیانیه‌ای مشترک، ساخت شهرک‌های جدید در کرانه باختری را «غیرقانونی و برخلاف قوانین بین‌المللی» خواند.