• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

مهاجران افغان: پاکستان بی‌دلیل درخواست تمدید ویزای ما را رد می‌کند

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از مهاجران افغان ساکن اسلام‌آباد به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که پس از مدت‌ها انتظار، پاکستان درخواست تمدید ویزای آنان را بدون ارائه دلیل خاصی رد کرده است. به گفته آنان، بیشتر درخواست‌های ردشده درمانی و سیاحتی بوده‌اند.

عبیدالله (نام مستعار) که از سه‌ سال بدین‌سو در پاکستان زندگی می‌کند، به بخش پشتوی افغانستان اینترنشنال گفت که دو روز پیش ایمیلی مبنی بر رد درخواست ویزای خود دریافت کرده، بی‌آن‌که در ایمیل دلیلی برای رد آن ذکر شده باشد.

او افزود: «از آغاز سال ۲۰۲۵ که مدت ویزاها به یک‌ ماه تقلیل یافته است، من همیشه پیش از پایان اعتبار ویزای خود، برای دریافت ویزای جدید درخواست می‌دادم؛ اما این بار سه ماه در پروسه ماند و دو روز پیش جواب رد آمد.»

تبسم احمدی، مهاجر افغان مقیم پاکستان، نیز با ابراز مشکل مشابه گفت که ویزای درمانی او بدون دلیل خاصی رد شده است. او گفت: «روزبه‌روز مشکلات ما در پاکستان بیشتر می‌شود. پیش‌تر امید داشتیم ویزاهایمان صادر شود؛ اما حالا نمی‌دانیم چه کنیم. به دلایلی هم نمی‌توانیم به افغانستان برگردیم.»

شورای افغان‌ها در اسلام‌آباد نیز گزارش‌ها مبنی بر رد ویزاهای شمار زیادی از مهاجران افغان را تأیید کرده است. میوند عالمی افغان، رئیس این شورا، گفت بر اساس اطلاعات موجود، در این اواخر حدود ۸۰ درصد درخواست‌های ویزای درمانی افغان‌ها رد شده است.

او گفت: «این موضوع کاملا درست است. بر اساس اطلاعات من، حدود ۸۰ درصد ویزاهای درمانی و ۱۰ درصد ویزاهای سیاحتی رد شده‌اند.»

بیشتر بخوانید: تهدید به اخراج و بی‌سرنوشتی؛ پناهجویان افغان در پاکستان خیمه اعتراضی برپا کردند

یک مسئول شرکت سیاحتی به‌شرط حفظ هویت به افغانستان اینترنشنال گفت که حکومت پاکستان در این اواخر ویزاهای بسیار اندکی را پذیرفته است. او افزود، اگرچه متقاضیان همه اسناد لازم برای تمدید ویزا را ارائه می‌کنند، باز هم پس از انتظار طولانی ویزاهای‌شان رد می‌شود.

مقامات پاکستانی تاکنون در این مورد اظهارنظری نکرده‌اند.

حدود دو ماه پیش حکومت پاکستان روند تمدید ویزای افغان‌های مقیم این کشور را به‌طور کامل متوقف کرد.

با استناد به آمارهای سازمان‌های بین‌المللی، پس از استیلای طالبان بر افغانستان حدود نیم‌میلیون افغان با ویزا وارد پاکستان شده‌اند و به‌طور پیوسته برای تمدید اقامت خود اقدام کرده‌اند.

حکومت پاکستان پیش‌تر اعلام کرده بود که همه مهاجران و پناهجویان فاقد اسناد قانونی اقامت را از کشور اخراج خواهد کرد. طبق اعلام دولت پاکستان، قرار است از اول سپتامبر آینده روند اخراج ۱.۴ میلیون دارنده کارت «پی او آر» نیز آغاز شود.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

مخالفت شدید طالبان نشست مخالفان را در اسلام‌آباد «به تعویق انداخت»

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)

به گزارش روزنامه پاکستانی نیشن، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در گفت‌وگو با اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان در ۲۰ آگست در کابل، از دعوت مخالفان افغان به کنفرانس اسلام‌آباد به‌شدت ابراز نگرانی کرده است. به گفته این روزنامه، کنفرانس مذکور به‌دلیل فشارهای طالبان به تعویق افتاده است.

روزنامه نیشن به نقل از منابع آگاه، علت تعویق این نشست را فشارها و مخالفت طالبان عنوان کرده و افزود: «رژیم طالبان افغانستان از حضور مخالفان افغان که از سوی اندیشکده مطالعات ثبات راهبری آسیای جنوبی مستقر در اسلام آباد دعوت شده بودند، ناخشنود بوده است.»

بیشتر بخوانید: نشست مخالفان طالبان در اسلام‌آباد به تعویق افتاد

این روزنامه با اشاره به نشست سه‌جانبه اخیر میان وزرای طالبان، چین و پاکستان در کابل در ۲۰ آگوست گزارش داد که امیرخان متقی در حاشیه این نشست نگرانی شدید خود را نسبت به دعوت مخالفان خود در نشست اسلام‌آباد به اسحاق‌دار مطرح کرده است.

پیش از این دو منبع به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که نشست مخالفان طالبان در اسلام‌آباد به‌دلیل مشکلات ناشی از صدور ویزا برای اشتراک کنندگان به تعویق افتاده است. با این حال، یکی از اشتراک‌کنندگان گفته که این نشست هفته آخر ماه سپتامبر در پاکستان برگزار خواهد شد.

اطلاعات دریافتی افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که در این نشست نصیراحمد اندیشه، نماینده افغانستان در ژنو، مصطفی مستور، وزیر سابق اقتصاد افغانستان، فوزیه کوفی، فعال حقوق زنان و عضو پارلمان سابق افغانستان، حبیب‌الرحمان حکمتیار، حسین یاسا، سخنگوی شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان، زهرا جویا، مسئول رسانه رخشانه و مولوی عبدالله قرلق، والی سابق تخار دعوت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: میزبانی پاکستان از رهبران جوان مخالف طالبان در نشست کارشناسی

نشست مخالفان طالبان در اسلام‌آباد تاکنون سه‌بار به تعویق افتاده است؛ ابتدا قرار بود در ۲۵ و ۲۶ جون برگزار شود، سپس به تاریخ ۲۵ و ۲۶ جولای موکول شد، اما دوباره لغو گردید و سرانجام بار دیگر برگزاری آن در ۲۵ و ۲۶ آگوست به تعویق افتاد.

طالبان «آرشیف جهادی» می‌سازد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۷:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

خیرالله خیرخواه، وزیر اطلاعات و فرهنگ طالبان اعلام کرده که «آرشیف جهادی» این گروه ساخته خواهد شد. او در دیدار با والی طالبان در جوزجان گفت :«علاوه بر ایجاد موزیم‌های جهادی، آرشیف جهادی ساخته و تاریخ جهاد و مبارزات گذشته نیز نگاشته خواهد شد.»

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روز دوشنبه سوم سنبله در خبرنامه‌ای نوشت که خیرالله خیرخواه در دیدار با گل حیدر شفق، والی این گروه در جوزجان درباره موزیم و آرشیف جهادی گفت‌وگو کرده است.

طالبان پس از به قدرت رسیدن در اسد ۱۴۰۰، در برخی ولایات «موزیم جهادی» ایجاد کرد. در این موزیم‌ها، تجهیزات نظامی دست‌ساز طالبان از جمله بمب‌های بشکه‌ای به نمایش گذاشته شده‌اند.

خیرالله خواه گفته بود که قرار است در سراسر ولایات افغانستان یک موزیم جهادی ساخته شود تا آثار باقی‌مانده از جنگ‌های علیه بریتانیا، شوروی و امریکا را جمع‌آوری و ثبت کند.


حمایت سازمان بین‌المللی مهاجرت از بیش از ۵۶۰۰ زن و دختر افغان

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۶:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان بین‌المللی مهاجرت اعلام کرد که از ماه نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون از ۵ هزار و ۶۲۷ زن و دختر افغان حمایت کرده است. این نهاد گفته است که پشتیبانی از زنان و دختران افغان با همکاری بخش زنان سازمان ملل انجام شده است.

مراقبت‌های روانی-اجتماعی و کمک‌های بهداشتی از جمله اقداماتی بوده که سازمان بین‌المللی مهاجرت برای زنان و دختران فراهم کرده است.

این سازمان روز یکشنبه دوم سنبله در ویدئویی داستان زنی را روایت کرده که از پاکستان اخراج شد و همه چیز برایش در افغانستان تغییر کرد و با چالش‌های روانی-اجتماعی روبرو شد.

سازمان بین‌المللی مهاجرت پیشتر نسبت به بازگشت جمعی افغان‌ها از کشورهای همسایه هشدار داد و خواستار تأمین فوری منابع مالی این سازمان برای گسترش عملیات امدادی شد.

طالبان بیش از ۱۴۰۰ جریب زمین را در لوگر مصادره کرد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۵:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت عدلیه طالبان روز یکشنبه دوم سنبله، از مصادره بیش از ۱۴۰۰ جریب زمین در شهر پل علم ولایت لوگر خبر داد. طبق خبرنامه این وزارت، این زمین‌ها در نشست کمیته طالبان برای جلوگیری از غصب زمین «امارتی» ثبت شد.

وزارت عدلیه طالبان گفته است که پرونده زمین‌ ۱۴۰۶ جریب زمین لوگر را برای صدور حکم نهایی به کمیسیون مرکزی فرستاده است.

وزارت عدلیه طالبان برای بازگرداندن زمین‌های دولتی از «غاصبان و زورمندان» کمیسیونی تحت نام کمیسیون جلوگیری از غصب زمین‌ها و استرداد زمین‌های غصب‌شده ایجاد کرده است.

این گروه زمین‌های دولتی را به نام خود ثبت می‌کند و در افغانستان هیچ نهاد بی‌طرفی وجود ندارد که به شکایات شهروندانی که ادعا می‌کنند طالبان زمین‌هایشان را به‌زور تصرف و به نام «امارتی» ثبت می‌کند، رسیدگی کند.

این گروه مدعی است که تاکنون زمین‌های زیادی را در مرکز و ولایات به‌عنوان املاک غصب‌شده شناسایی کرده و به مالکیت دولت بازگردانده‌اند.


وزیر اقتصاد طالبان خواهان تداوم کمک‌های جامعه جهانی به افغانستان شد

۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۰۵:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

دین محمد حنیف، وزیر اقتصاد طالبان در دیدار با رزا اوتونبایوا، رئیس یوناما بر تداوم کمک‌های بشری جامعه جهانی به افغانستان تاکید کرد. او همچنین خواهان تمرکز جامعه جهانی و نهادهای امدادرسان به کمک‌های توسعه‌ای در افغانستان، برای ایجاد فرصت‌های شغلی شد.

وزارت اقتصاد طالبان روز یکشنبه دوم سنبله خبر داد که دین محمد حنیف با رزا اوتونبایوا در کابل دیدار کرده است.

ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، رسیدگی به مشکلات مهاجران بازگشت و مسائل اقتصادی از موضوعات این دیدار بوده است.

طبق خبرنامه وزارت اقتصاد طالبان، رئیس یوناما در این دیدار گفته است که رسیدگی به مناطق آسیب‌پذیر از خشکسالی و تغییرات اقلیمی و حل مشکلات اقتصادی و معیشتی افغانستان، مستلزم همکاری جامعه جهانی و برنامه‌های فوری است.

این وزارت گفته است که رزا اوتونبایوا از ادامه کمک‌های بشری سازمان ملل به افغانستان اطمینان داده است.

به گفته این مقام سازمان ملل متحد، قرار است میزان کمک‌‌ها به مناطق مهاجرنشین در ولایات افزایش یابد.

سازمان ملل ماه سرطان امسال اعلام کرد که با بازگشت شمار زیادی از مهاجران از کشورهای همسایه، افغانستان با بحران انسانی فزاینده‌ روبرو است و کشورهای جهان باید اقدام فوری کنند.

سازمان ملل با اشاره به وضعیت شکننده افغانستان از لحاظ خشکسالی و کمبود خدمات اولیه، هشدار داد که کمک‌های بشردوستانه فعلی تنها به بخش کوچکی از نیازمندان می‌رسد.