• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

براساس تخمین نهادهای امدادی حدود ۸۴ هزار نفر از زلزله اخیر در افغانستان متاثر شده‌اند

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۶:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر تخمین می‌زنند که حدود ۸۴ هزار نفر از زلزله اخیر افغانستان به طور مستقیم و غیرمستقیم آسیب دیده‌اند. براساس ارزیابی یک سازمان خیریه بریتانیایی، ۹۸ درصد خانه‌ها در مناطق زلزله‌زده کاملا ویران شده یا آسیب جدی دیده‌اند.

بر اساس اعلام مقام‌های طالبان، شمار قربانیان این فاجعه تاکنون به ۲۲۰۵ تن رسیده و بیش از ۳۶۴۰ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

بر پایه ارزیابی سازمان خیریه بریتانیایی Islamic Relief Worldwide ، نود و هشت درصد خانه‌ها در این مناطق یا به‌طور کامل ویران شده یا آسیب جدی دیده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمد افغانی وضعیت انسانی در مناطق زلزله‌زده را «وخیم و رو به وخامت» توصیف کردند و نسبت به کمبود شدید مواد غذایی، دارو و سرپناه هشدار دادند.

ایندریکا راتواته، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه هشدار داد که زلزله اخیر می‌تواند صدها هزار نفر را تحت تاثیر قرار بدهد.

گزارش‌ها حاکی است که امدادگران محلی با امکانات محدود در حال تلاش برای نجات افراد مانده در زیر آوار هستند.

از سویی دیگر رانش زمین، ریزش کوه‌ها و بسته شدن راه‌های روستایی، دسترسی به بسیاری از مناطق را غیرممکن ساخته‌اند.

در کنار ویرانی‌های گسترده، شرایط جوی نامساعد و کاهش کمک‌های جهانی نیز بر دشواری‌های پاسخگویی به این بحران افزوده است.

کارشناسان و سازمان‌های امدادی بین‌المللی تأکید کرده‌اند که این زلزله باید به‌عنوان زنگ هشداری برای جامعه جهانی تلقی شود.
جاکوپو کاریدی از مسئولان شورای پناهندگان ناروی تاکید کرده که افغانستان نمی‌تواند به‌تنهایی با فاجعه‌ای در این ابعاد مقابله کند و نیازمند حمایت گسترده‌تر و پایدارتر جامعه جهانی است.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۳

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تیم کریکت آمو پس از پنج باخت پیاپی، تیم دوم جدول رده‌بندی را شکست داد

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۶:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)

در پانزدهمین دیدار دور هشتم رقابت‌های یک‌روزه کریکت سطح اول افغانستان (جام اتصالات)، تیم آمو پس از پنج باخت پیاپی، با درخشش بازیکنانش توانست تیم بند امیر ــ تیم دوم جدول رده‌بندی ــ را با شش ویکت شکست دهد. آمو با کسب این پیروزی دو امتیازی شد؛ اما در قعر جدول ماند.

بند امیر با کاپیتانی حشمت‌الله شهیدی در قرعه برنده شد و نخست توپ‌زنی کرد؛ اما در برابر توپ‌اندازی درخشان یمین احمدزی و عظیم زدران از تیم آمو، با دشواری بزرگی مواجه شد.

بند امیر در ٢٨.٥ آور، تمام بازیکنان خود را از دست داد و تنها ٩٥ دوش به دست آورد. احمدزی و زدران هر کدام چهار بازیکن حریف را از بازی خارج کردند.

در وقت دوم، تیم آمو با هدفی کوچک وارد میدان شد و در ٢٢.٣ آور با از دست دادن چهار ویکت، ٩٩ دوش انجام داد و به راحتی پیروز مسابقه شد. بهترین بازیکن این بازی نیز یمین احمدزی انتخاب شد.

دزدان سه اثر تاریخی به ارزش ۹ میلیون یورو را از موزیمی در فرانسه سرقت کردند

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۵:۲۸ (‎+۱ گرینویچ)

دزدان نیم شب چهارشنبه سه قطعه تاریخی به ارزش بیش از ۹ میلیون یورو را از موزیم ملی آدرین دوبوشه در شهر لیموژ فرانسه سرقت کردند. به گفته دادستان شهر لیموژ، این سه قطعه ارزشمند شامل دو سینی چینی نادر و یک گلدان قیمتی است.

برخی منابع رسانه‌ای، خسارت کلی این سرقت را تا ۹٫۵ میلیون یورو برآورد کرده‌اند.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که به رغم هشدار سریع، دزدان پس از سرقت موفق به فرار شدند.

طبق اعلام مقامات، اشیای سرقت‌شده در قالب نمایشگاهی موقت به نمایش درآمده بودند و متعلق به یک فرد خصوصی هستند.

دادستانی لیموژ بلافاصله تحقیقات قضایی را آغاز کرده است.
موزیم آدرین دوبوشه در وب‌سایت خود اعلام کرده است که دارای «بزرگ‌ترین مجموعه عمومی چینی‌جات لیموژ در جهان» است.
این مجموعه شامل حدود ۱۸ هزار قطعه تاریخی است که بیش از پنج هزار مورد از آن‌ها در حال حاضر در معرض دید عموم قرار دارند.

سازمان ملل خواستار توقف موقت اخراج مهاجران افغان از پاکستان شد

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۵:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از پاکستان خواست تا روند اخراج مهاجران افغان را دست‌کم به‌طور موقت متوقف کند. این درخواست در حالی مطرح شده که افغانستان با پیامدهای زمین‌لرزه مرگبار اخیر در شرق کشور دست‌وپنجه نرم می‌کند.

در این زمین‌لرزه که در ولایت‌های مرزی به وقوع پیوست، بیش از دو هزار نفر باختند و هزاران خانه ویران شده است. بسیاری از روستاهایی که بیشترین خسارات را دیده‌اند، محل زندگی مهاجرانی بوده که در ماه‌های اخیر از پاکستان بازگردانده شده‌اند.

سازمان ملل تأکید کرده است که ادامه این روند، توانایی افغان‌ها برای رسیدگی به بحران زمین‌لرزه را بیشتر تضعیف خواهد کرد و از پاکستان خواسته است تا با درک شرایط انسانی، در اخراج مهاجران وقفه ایجاد کند.

طبق آمار رسمی، از سال ۲۰۲۳ تاکنون بیش از یک‌ میلیون و دوصد هزار افغان از پاکستان اخراج شده‌اند. بر اساس این آمار، تنها در سال جاری شمار بازگشت‌کنندگان به بیش از چهارصد و چهل‌وسه هزار نفر رسیده است.

افغانستان ٠-٠ هندوستان؛ شاگردان وینچنزو آلبرتو نخستین امتیاز خود را در کافا کسب کردند

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۵:۲۰ (‎+۱ گرینویچ)

تیم ملی فوتبال افغانستان در سومین دیدارش در مسابقات قهرمانی آسیای مرکزی (کافا) برابر هندوستان با نتیجه ٠-٠ متوقف شد و یک امتیاز کسب کرد. افغانستان در دو بازی قبلی گروه B برابر ایران و تاجیکستان شکست خورده بود و این نخستین امتیاز این تیم است. هندوستان با این مساوی چهار امتیازی شد.

ملی‌پوشان افغانستان در این دیدار نمایش بهتری نسبت به بازی‌های گذشته داشتند. آمار مسابقه نشان می‌دهد که مالکیت توپ ۶۰ درصد به سود افغانستان بود و تنها ۴۰ درصد در اختیار حریف قرار داشت. افغانستان هفت حمله مؤثر انجام داد، در حالی‌که هندوستان سه حمله داشت. تعداد شوت‌های در چارچوب نیز سه بر دو به سود افغانستان بود.

در ضربات کرنر، افغانستان چهار و هندوستان یک کرنر به دست آوردند. در بخش خطاها اما آمار متفاوت بود: افغانستان تنها پنج خطا مرتکب شد، در حالی‌که هندوستان ۱۴ خطا داشت.

در کارت‌های زرد، هندوستان دو کارت و افغانستان یک کارت گرفتند و کارت سرخی در این بازی به ثبت نرسید.

این دیدار در تاجیکستان برگزار شد. مسابقات قهرمانی کافا از ۲۹ آگست تا ۸ سپتمبر ۲۰۲۵ (۷ تا ۱۷ سنبله ۱۴۰۴) با حضور هشت تیم و میزبانی مشترک تاجیکستان و اوزبیکستان ادامه دارد.

تیم‌های گروه A (اوزبیکستان، قرغیزستان، ترکمنستان و عمان) در اوزبیکستان و تیم‌های گروه B (افغانستان، ایران، تاجیکستان و هندوستان) در تاجیکستان بازی می‌کنند.

پاکستان کمک‌های خود به زلزله‌زدگان کنر را با پرچم ملی افغانستان فرستاد

۱۳ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۵:۱۶ (‎+۱ گرینویچ)

دولت پاکستان کاروان کمک‌های بشردوستانه خود به زلزله‌زدگان کنر را با پرچم ملی افغانستان ارسال و از به‌کارگیری بیرق طالبان خودداری کرد. با این حال، طالبان پس از ورود این کاروان به خاک افغانستان، روی پرچم ملی کشور، بیرق خود را گذاشت.

دولت پاکستان به زلزله‌زدگان شرق افغانستان ۱۰۵ تُن کمک‌های بشردوستانه ارسال کرده است. این محموله شامل مواد غذایی، دارو، چادر، پتو و دیگر اقلام ضروری برای زلزله‌زدگان است.

در ویدیوهای منتشر شده از ارسال این کمک‌ها به افغانستان دیده می‌شود که طالبان پس از عبور این محموله از گذرگا تورخم، روی پرچم ملی افغانستان بیرق گروهی خود را چسبانده است.

تصاویر نشان می‌دهد که طالبان در بنرهای چاپ شده توسط پاکستان نیز روی پرچم ملی، بیرق خود را برچسب زد است.

مریم بنت علی المسند، معاون وزیر در امور همکاری‌های بین‌المللی قطر پشتر، هنگام انتقال کمک‌های بشردوستانه به زلزله‌زدگان افغانستان، در میدان هوایی کابل به‌جای «امارت اسلامی» از عنوان «جمهوری اسلامی افغانستان» استفاده کرد.

این در حالی است که مقامات طالبان بارها از کشورهای جهان خواسته‌اند که کمک‌های بشردوستانه را سیاسی نکنند.