• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • روایت شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان سفر دیپلومات‌های خود به اروپا را تأیید کرد

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۱:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

منابع روز جمعه به افغانستان اینترنشنال گفتند که هیئت طالبان برای گفت‌وگو درباره وضعیت پناهجویان افغان، دریافت کمک‌های بشری و بحث در مورد نمایندگی‌های سیاسی افغانستان، به اروپا سفر کرده است. عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان، نیز شامل این هئیت است.

رادیو حریت، رسانه نزدیک به طالبان، نیز روز جمعه بیست و یک سنبله، به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هیئت پنج نفره طالبان به اتریش سفر کرده و با وزارت‌های داخله و خارجه این کشور در مورد نمایندگی‌های سیاسی افغانستان، گفت‌وگو کرده است.

به گزارش این رسانه، هیئت طالبان در یک ماه گذشته به سوئیس و آلمان نیز سفر کرده و با مقامات این کشورها در مورد نمایندگی‌های سیاسی افغانستان مذاکره کرده‌اند.

مقامات طالبان تاکنون به‌طور رسمی پیرامون این موضوع اظهارنظری نکرده‌اند.

عبدالقهار بلخی در اواخر ماه سرطان سال جاری با اشاره به همکاری این گروه با دولت آلمان برای اخراج شماری از پناهجویان افغان، تایید کرد که این اقدام با میانجی‌گری قطر رخ داده است.

به گفته بلخی، گفت‌وگوها در این مورد ادامه خواهد یافت تا ارائه «خدمات قونسلی شفاف و معیاری برای افغان‌های مقیم آلمان تضمین شود.»

وزارت خارجه آلمان در اوایل ماه اسد سال جاری به افغانستان اینترنشنال تایید کرد که دیپلومات‌های طالبان وارد این کشور شده‌ و پس از تکمیل مراحل اداری، کار خود را آغاز خواهند کرد. این وزارت، هدف از پذیرش این دیپلومات‌های طالبان را رفع نیازهای قنسولی افغان‌ها در آلمان گفته است.

بیشتر بخوانید: آلمان به افغانستان اینترنشنال: دیپلومات‌‌های طالبان را برای رفع مشکل افغان‌ها پذیرفته‌ایم

در اواخر ماه اسد امسال، تلویزیون دولتی سوئیس نیز از سفر چهار دیپلومات طالبان به ژنو به‌خاطر شناسایی افغان‌های محکوم به جرایم خبر داد.

پربازدیدترین‌ها

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد
۱

رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

۲

از رخشانه تا فرزانه؛ روایت قتل هولناک زنی جوان در غور

۳

ریچارد بنت: افغان‌های مقیم خارج باید امید را زنده نگه دارند

۴

روسیه از کشورها خواست فورا دیپلمات‌های خود را از کی‌یف خارج کنند

۵

رهبر یهودی که برای مسلمانان بریتانیا می‌رزمد کیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

دیپلومات پاکستانی افشا کرد که همزمان با حضور رئیس آی‌اس‌آی، رئیس سیا هم در کابل بود

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۱:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

منصور احمد خان، سفیر سابق پاکستان در افغانستان، چهار سال پس از فروپاشی جمهوریت، جزئیات سفر بحث‌برانگیز فیض حمید، رئیس وقت آی‌اس‌آی به کابل را افشا کرد. این دیپلومات گفت که در آن زمان علاوه بر رئیس استخبارات پاکستان، رئیس سیا، سازمان اطلاعات مرکزی امریکا نیز به کابل رفته بود.

منصور احمد خان در یک پادکست، توضیح داد که قرار نبود سفر فیض حمید رسانه‌ای شود، اما به‌طور ناگهانی او در لابی هتل سرینا در کابل با خبرنگاران بین‌المللی روبه‌رو شد.

منصور احمد خان افزود که در آن روزها نه‌تنها رئیس آی‌اس‌آی، بلکه بسیاری از مقام‌های استخباراتی کشورهای دیگر نیز در کابل حضور داشتند.

او درباره دلیل حضور مقامات استخبارات کشورها در کابل گفت، که جامعه جهانی به‌شدت نگران تحولات جاری افغانستان بود. به گفته او، رئیس سازمان سیا نیز در همان مقطع به کابل سفر کرده بود.

منصور احمد خان گفت روشن نیست چگونه اطلاعات مربوط به حضور فیض حمید در کابل به رسانه‌ها درز کرد. او یادآور شد که در آن زمان پنجشیر هنوز سقوط نکرده بود و آینده افغانستان در هاله‌ای از ابهام قرار داشت: «آیا کشور به سوی بی‌ثباتی و جنگ داخلی خواهد رفت یا طالبان حکومتی فراگیر تشکیل خواهند داد.»

بیشتر بخوانید: قهوه‌ای‌ که به کام رئیس آی‌اس‌آی تلخ شد

این دیپلومات تاکید کرد که تصمیم بر این بود سفر رئیس آی‌اس‌آی کاملاً محرمانه بماند، اما زمانی که او وارد هتل سرینا شد و طبق معمول در لابی هتل قهوه گرفت، یک خبرنگار زن از وی پرسید «چه خواهد شد؟» و جنرال حمید پاسخ داد: «همه‌چیز خوب خواهد شد.»

به‌گفته سفیر پیشین پاکستان، رسانه‌ای شدن این خبر موج بزرگی از گمانه‌زنی‌ها را برانگیخت. به گفته او تبلیغات گسترده‌ای علیه پاکستان در جریان بود؛ تبلیغاتی که اسلام‌آباد را به مداخله در امور داخلی افغانستان و بازی دوگانه متهم می‌کرد.

با گذشت دو هفته پس از ورود طالبان به کابل، در چهارم سپتامبر ۲۰۲۱، تصویر جنرال فیض حمید، رئیس وقت سازمان استخبارات پاکستان در هتل سرینا در کابل منتشر شد. تصاویر نشان می‌دهد که او لبخند می‌زند و گیلاس قهوه در دست دارد.

این تصویر به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. نشر این تصویر در مقطعی که افغانستان درگیر فروپاشی بود، خشم بسیاری از افغان‌ها را برانگیخت.

فیض حمید در دوره نخست‌وزیری عمران خان، رئیس آی‌اس‌آی بود. در پاکستان نیز سفر جنرال فیض حمید به کابل جنجالی شد.

اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان، با اشاره به ناامنی‌های اخیر در این کشور گفته بود که پاکستان بهای پیاله چای جنرال سه‌ستاره در کابل را می‌پردازد.

پارسال ارتش پاکستان جنرال فیض حمید را بازداشت کرد. ارتش پاکستان، گفت که فیض حمید در ارتباط به رسوایی پروژه مسکونی «تاپ سیتی» بازداشت و روند دادگاه نظامی او آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: معاون شهباز شریف می‌گوید ناامنی پاکستان بهای پیاله چایی است که رئیس آی‌اس‌آی در کابل نوشید

گزارشگر سازمان ملل: منع کار زنان بار دیگر نشان داد طالبان نباید عادی‌سازی شود

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)

گزارشگر ویژه حقوق‌ بشر سازمان‌ ملل برای افغانستان، می‌گوید که محدودیت‌های طالبان علیه کار زنان و جلوگیری از حضور امدادگران زن افغان در مناطق زلزله‌زده، بار دیگر ثابت می‌کند که طالبان نباید عادی‌سازی شود. ریچارد بنت از طالبان خواست که محدودیت‌ها علیه کارمندان زن افغان را بردارد.

سازمان ملل پیشتر اعلام کرد که نیروهای طالبان در ۱۶ سنبله مانع ورود کارمندان زن افغان به دفاتر این سازمان در ولایات هرات، کابل و مزارشریف شدند.

طالبان با گماشتن نیروهای خود در برابر دفاتر سازمان‌ملل در ولایات مذکور، به این کارمندان هشدار داده است که زنان حق کار در سازمان ملل و هیچ نهاد دیگر را ندارند.

بیشتر بخوانید: سازمان ملل از طالبان خواست مانع کار زنان در مناطق زلزله‌زده نشود

پیشتر یوناما، دفتر سیاسی سازمان ملل، نیز اعلام کرد که نیروهای طالبان از سفر کارمندان زن این نهاد به مناطق زلزله‌زده جلوگیری کردند.

سازمان‌ ملل هشدار داده است که تداوم این رویکرد، ارائه کمک‌های بشردوستانه و ضروری به زنان و کودکان زلزله‌زده و مهاجران بازگشتی از ایران و پاکستان را به‌خطر می‌اندازد.

ریچارد بنت در واکنش به این اقدام طالبان، خواستار لغو محدودیت‌ها علیه کارمندان زن افغان شد و عادی‌سازی روابط با طالبان را مشروط به این دانست که این گروه «مسیر خود را تغییر دهد.»

بیشتر بخوانید سازمان ملل: تبعیض جنسیتی مانع دسترسی زنان افغان به خدمات صحی در مناطق زلزله‌زده شده است

طالبان از بدو حاکمیت در آگوست ۲۰۲۱، اشتغال زنان در نهادهای دولتی و غیردولتی را ممنوع کرده است. با این‌حال این گروه طی توافقی با سازمان ملل، به کارکنان زن این نهاد اجازه فعالیت را داده بود.

اوزبیکستان «۲۰ عضو یک گروه تروریستی» را در نزدیکی مرز افغانستان بازداشت کرد

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)

امنیت ملی اوزبیکستان اعلام کرد که نیروهای این کشور ۲۰ عضو «گروه تروریستی کتیبه التوحید و الجهاد» را در سرخان‌دریا، نزدیک به مرز افغانستان بازداشت کرده است. دادگاه عالی اوزبیکستان این افراد را به ۶ تا ۱۳ سال زندان محکوم کرده است.

طبق گزارش امنیت ملی اوزبیکستان، این افراد به بهانه تعطیلات در کوه‌پایه‌های منطقه، جلسات مذهبی برگزار می‌کردند و در آنجا به خطبه‌های رهبران ایدئولوژیک سازمان‌های تروریستی گوش می‌دادند.

گفته شده آن‌ها در مورد سفر به سوریه برای شرکت در «جهاد» در صفوف شبه‌نظامیان و انتحاری‌ها گفت‌وگو می‌کردند.

امنیت ملی اوزبیکستان می‌گوید در میان افراد بازداشت شده، افرادی بودند که قبلا به جرایم مربوط به ایده‌های افراطی محکوم شده بودند، اما در سال ۲۰۲۱ مجازات آنها کاهش یافت و به حبس تعلیقی محکوم شدند.

گزارش می‌افزاید که چهار عضو گروه کتیبه التوحید و الجهاد به سوریه رفته‌اند که تحت تعقیب‌اند و یک پرونده جنایی علیه آنها تشکیل شده است.

در ماه سرطان امسال نیز امنیت ملی اوزبیکستان اعلام کرد که یک هسته مخفی وابسته به گروه داعش شاخه خراسان را در شهر نمنگان در شرق این کشور کشف و متلاشی کرده است.

پاکستان مکاتب مهاجران افغان در شهر کویته را تعطیل کرد

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

دولت پاکستان مکاتب مهاجران افغان در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان را بست. مهرالله بادینی، معاون کمیشنر شهر کویته، گفت که این مکاتب لاک و مهر شده و معلمان و دانش‌آموزان آن‌ها اخراج خواهند شد. او گفته این مکاتب توسط مهاجران افغان فاقد مدرک اقامت اداره می‌شدند.

منابع در شهر کویته به افغانستان اینترنشنال گفتند که پاکستان روز پنجشنبه دروازه‌های مکاتب را لاک و مهر کرده است.

معاون کمیشنر کویته در نشستی گفت که این مکاتب توسط مهاجران افغان تأسیس شده‌اند و معلمان و دانش‌آموزان آن‌ها نیز شهروندان افغانستان هستند. به گفته این مقام پاکستان، این مکاتب عمدتاً در مناطق هزاره‌تاون، پشتون‌آباد، علمدار رود، کرانی و قمبرانی موقعیت دارند.

او گفته است که مقامات مربوطه با بازدید از این مکاتب، اطلاعات دقیقی از جمله تعداد معلمان و دانش‌آموزان جمع‌آوری کرده‌اند. وی هیچ آماری از شمار مکاتب، معلمان و دانش‌آموزان افغان ارائه نکرده است.

مهرالله بادینی، معاون کمیشنر شهر کویته گفت «طبق تصمیم دولت، این مکاتب پلمب خواهند شد و معلمان و دانش‌آموزان آن‌ها اخراج خواهند شد.»

منابع در شهر کویته گفتند که حکومت پاکستان برای افزایش فشارها و تشدید اخراج مهاجران افغان مکاتب مذکور را بسته است.

مهاجران افغان در کویته تصاویری افغانستان اینترنشنال فرستاده‌اند که مهر و لاک با نشان دولتی پاکستان بر دورازه برخی از این مکاتب نشان می‌دهند.

این مهاجران گفتند که پس از ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف شش در افغانستان، این مکاتب تنها امید آن‌ها برای ادامه آموزش فرزندان‌شان است.

همزمان، نمایندگی وزارت معارف طالبان در کویته، در نامه‌ای به وزارت معارف این گروه در کابل موضوع بسته شدن مکاتب مهاجران را اطلاع داده و خواهان اقدام شده است.

ریاست ارتباط خارجه وزارت معارف در کابل گفته است که حکومت پاکستان به مکاتب مهاجران در کویته، دستور داده که تا روز هشتم سپتامبر این مکاتب را ببندند. طبق این نامه که نسخه آن به دست افغانستان اینترنشنال رسیده، پاکستان به مسئولان مکاتب مهاجران افغان هشدار داده که در صورت سرپیچی از این دستور، بازداشت خواهند شد.

در این نامه، شعبه آمریت اتشه‌های وزارت معارف پیشنهاد کرده است تا این مکاتب برای ۱۰ روز به طور موقت تعطیل شوند تا مشکل رفع شود.
حبیب‌الله آغا، وزیر معارف طالبان این نامه را امضا کرده و این پیشنهاد را تایید کرده است.

منابع در شهر کویته گفتند که مکاتب ویژه مهاجران (مکاتب فارسی زبان)، ثبت وزارت معارف افغانستان است و طبق جواز رسمی و با هماهنگی دولت پاکستان فعالیت می‌کنند.

نامه وزارت معارف طالبان درباره بسته شدن مکاتب مهاجرین افغان در کویته
100%
نامه وزارت معارف طالبان درباره بسته شدن مکاتب مهاجرین افغان در کویته

منابع گفتند دولت پاکستان تاکنون حدود ۱۹ مکتب را لاک و مهر کرده است.

دولت پاکستان به مهاجرین افغان تا آخر ماه اگست فرصت داده بود تا این کشور را ترک کنند. با پایان این مهلت، پاکستان مهاجرین فاقد مدرک را بازداشت و اخراج می‌کند.

طالبان مرکز نیمروز را تغییر می‌دهد

۲۱ سنبلهٔ ۱۴۰۴، ۱۰:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر والی طالبان در نیمروز خبر داد که مرکز این ولایت از شهر زرنج به غورغوری منتقل خواهد شد. طبق خبرنامه، طرح استراتژیک انتقال مرکز ولایت نیمروز آماده و ارائه شده است.

دفتر والی طالبان در نیمروز در اکس نوشت که هیئت فنی از کابل یک طرح استراتژیک به‌منظور انتقال مقر ولایت از شهر زرنج به منطقه غورغوری ارائه کرده است.

این طرح شامل واحدهای مسکونی، ترانسپورتی، تجارتی، صنعتی و اداری است.

طبق گزارش‌ها، دلیل این جابجایی کمبود آب آشامیدنی، شرایط اقتصادی، محیط‌ زیستی و سیاسی است.

در اعلامیه‌ای که دفتر والی طالبان در نیمروز در ۱۸ سنبله منتشر کرده، از تمام ادارات خواسته شده برای این تغییر همکاری کنند.

پیش از این نیز طالبان در اواسط ماه دلو سال ۱۴۰۱ طرح انتقال مرکز ولایت بغلان را در دستور کار قرار داده بود؛ وزارت داخله طالبان در آن زمان گفته بود که مرکز ولایت بغلان بر مبنای تصمیم دولت پیشین به پلخمری منتقل شده، اما این شهر از منظر فنی برای مرکزیت یک ولایت مناسب نیست.

وزارت داخله طالبان تصمیم داشت مرکز ولایت بغلان را از پلخمری به بغلان مرکزی که در آن تمامی تاسیسات و ملکیت‌های دولتی وجود داشت، منتقل کند؛ تصمیمی که اجرایی نشد.

افزون بر آن، طالبان در اواخر ماه قوس سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که اسم شهر چاریکار را به «امام اعظم ابوحنیفه» تغییر می‌دهد. والی طالبان در آن زمان گفت که هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، از تغییر نام حمایت کرده و دستور اجرای آن را داده است.