• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان جهانی بهداشت: خطر گسترش فلج اطفال در جنوب افغانستان همچنان جدی است

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۱:۵۳ (‎+۰ گرینویچ)

سازمان جهانی بهداشت در گزارشی تازه می‌گوید با وجود کاهش موارد ابتلا به فلج اطفال در افغانستان، خطر انتقال ویروس در مناطق جنوبی هم‌مرز با پاکستان همچنان بالاست. طبق این گزارش، از آغاز سال جاری تاکنون چهار مورد جدید ویروس پولیو نوع یک در افغانستان ثبت شده است.

بر اساس گزارش کمیته اضطراری مقررات بین‌المللی بهداشت این موارد عمدتا در ولایت‌های جنوبی و شرقی افغانستان گزارش شده‌اند.

گزارش افزوده که از ابتدای سال ۲۰۲۵ تا ۱۷ سپتامبر، ۴ مورد ویروس وحشی پولیو نوع ۱ در افغانستان و ۲۴ مورد در پاکستان ثبت شده است.

همچنین، در همین بازه زمانی، ۵۳ نمونه محیطی مثبت در افغانستان شناسایی شده است، در حالی که این تعداد در کل سال میلادی گذشته، ۱۱۳ نمونه مثبت بوده است.

این آمار نشان می‌دهد که ویروس هنوز فعال است، اما نسبت به سال گذشته در افغانستان کاهش یافته و وضعیت ایمنی جمعیت نسبتا بهبود یافته است.

کمیته اضطراری همچنین نسبت به تداوم انتقال فعال ویروس در منطقه کویته و خیبرپختونخوا ابراز نگرانی کرده است.

این کمیته همچنین از بازگشت گسترده مهاجران افغان از پاکستان به‌عنوان یکی از عوامل خطر یاد کرده و گفته است که جابه‌جایی مداوم جمعیت در مناطق مرزی جنوب و شرق، امکان انتقال ویروس میان افغانستان و پاکستان را بالا برده است.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، برنامه‌های واکسیناسیون سراسری در افغانستان به دلیل محدودیت‌های امنیتی دیگر پوشش خانه‌به‌خانه ندارد و موجب جا ماندن بخشی از کودکان از واکسیناسیون شده است.

والدین کودکان نمی‌توانند به دلیل دسترسی محدود خود را به مناطق واکسیناسیون برسانند و از همین رو بخشی از کودکان نمی‌توانند واکسین دریافت کنند.

در عین حال، سازمان جهانی بهداشت از همکاری نزدیک میان برنامه‌های ملی افغانستان و پاکستان در زمینه واکسیناسیون و کنترول پولیو قدردانی کرده و تأکید نموده است که ادامه این هماهنگی‌ها برای ریشه‌کنی کامل ویروس در منطقه ضروری است.

پربازدیدترین‌ها

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند
۱

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۲

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۳

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۴

طالبان در پی درگیری در ولسوالی پریان پنجشیر چندین نفر را «بازداشت» کرد

۵

کرزی از طالبان خواست درباره توافق صلح ساکنان مناطق مرزی با پاکستان توضیح دهد

•
•
•

مطالب بیشتر

اداره طالبان انفجار دهلی را محکوم و درباره اسلام آباد سکوت کرد

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۱:۲۹ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه با صدور بیانیه‌ای وقوع انفجار در دهلی‌نو را که منجر به کشته شدن دستکم ۸ نفر شد، محکوم کرده است. با این‌حال اداره طالبان تاکنون انفجار انتحاری در اسلام‌آباد را که دستکم ۱۲ کشته برجای گذاشته است، محکوم نکرده است.

وزارت خارجه طالبان روز سه‌شنبه، ۲۰ عقرب، ضمن محکوم کردن انفجار در دهلی‌نو، با خانواده‌های قربانیان، ملت و دولت هند نیز ابراز همدردی کرده است.

این در حالی‌ست که اسلام‌آباد نیز روز سه‌شنبه شاهد وقوع انفجار نیرومندی در نزدیکی مجتمع قضایی اسلام‌آباد بوده است. مقام‌های امنیتی پاکستان گفته‌اند که این انفجار انتحاری بوده است.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است.

روزنامه جمهوری اسلامی: خوش‌خیالی را کنار بگذارید، طالبان برای ایران تهدید است

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۱:۰۷ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه جمهوری اسلامی چاپ تهران در سرمقاله امروز سه‌شنبه، ۲۰ عقرب با عنوان «زنگ خطری که از شرق به گوش می‌رسد» به دولت ایران هشدار داده که خطر درگیری میان طالبان و پاکستان می‌تواند پیامدهای گسترده‌تری برای منطقه، از جمله ایران به همراه داشته باشد.

در این سرمقاله آمده است که جنگ میان پاکستان و «حکومت خودخوانده طالبان» در افغانستان با وجود دو مرحله مذاکره هنوز منتفی نشده و احتمال ازسرگیری درگیری وجود دارد.

این روزنامه با اشاره به «تبدیل شدن افغانستان به مأمن گروه‌های تروریستی» نوشته است که طالبان، بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان ملل و اظهارات دولت‌های همسایه، به کانون فعالیت‌های تروریستی بدل شده و دست‌کم ۲۰ گروه تروریستی در خاک افغانستان فعال‌اند، از جمله طالبان پاکستان که خواهان تشکیل حکومتی مشابه طالبان در خاک پاکستان است.

جمهوری اسلامی نقش دولت پاکستان در بازگرداندن طالبان به قدرت را یادآور شده و نوشته است: «پاکستان در جریان مذاکرات دوحه و سقوط دولت پیشین افغانستان نقش اساسی داشت، اما اکنون همان گروه علیه اسلام‌آباد اقدام کرده و تلاش دارد سلطه خود را از طریق طالبان پاکستان به آن کشور گسترش دهد.»

در پایان این سرمقاله تأکید شده است که خطر طالبان محدود به مرزهای افغانستان نیست و می‌تواند برای ایران و دیگر کشورهای منطقه تهدیدآفرین باشد. نویسنده از وزارت خارجه ایران خواسته است تا «خوش‌خیالی‌ها درباره طالبان» را کنار بگذارد و سیاست واقع‌بینانه‌ای در پیش گیرد تا از گسترش نفوذ طالبان به داخل ایران جلوگیری شود.

روزنامه جمهوری اسلامی از رسانه‌های قدیمی و رسمی ایران است. این روزنامه خط‌مشی‌ای نزدیک به جریان سنتی و میانه‌رو در حاکمیت جمهوری اسلامی دارد.

سازمان ملل: بیش از ۳ هزار خانه در زمین‌لرزه شمال افغانستان آسیب دیده است

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۰:۴۸ (‎+۰ گرینویچ)

به گزارش دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، در پی زمین‌لرزه شمال افغانستان مجموعا ۳ هزار و ۲۷ خانه آسیب دیده و از این میان بیش از ۸۰۰ خانه کاملا ویران شده‌اند. اوچا می‌گوید در بحبوحه زمستان، نیاز شدید به حمایت‌های بلندمدت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده وجود دارد.

وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶.۳ در شمال افغانستان در دوازدهم عقرب سال جاری، دستکم ۲۶ کشته و یک هزار و ۱۷۲ زخمی برجای گذاشت؛ آمار اوچا نشان می‌دهد که بیش از ۲ هزار خانه آسیب دیده و بیش از ۸۰۰ خانه دیگر نیز کاملا ویران شده‌اند.

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل تاکنون برای بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ خانواده کمک‌های بشردوستانه اعم از پناهگاه‌های اضطراری، موادغذایی، خدمات بهداشتی، آب و حمایت‌های حفاظتی ارائه کرده است.

اوچا هشدار داده است که در بحبوحه زمستان، خانواده‌ها به‌شدت به سرپناه مقاوم و بلندمدت نیاز دارند و بدین‌منظور نیاز فوری به کمک نقدی برای ساخت‌وساز و گرمایش پناهگاه‌ها وجود دارد.

پیشتر صلیب سرخ نیز هشدار داد که شمال و شرق افغانستان پس از دو زلزله ویرانگر در کمتر از دو ماه با خسارات گسترده و رنج‌های شدید روبه‌رو اند و این ویرانی‌ها در میانه مشکلات اقتصادی و خشکسالی بحران افغانستان را عمیق‌تر می‌کند.

وزیر دفاع پاکستان: طالبان جنگ را به اسلا‌م‌آباد کشانده است

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۰:۳۱ (‎+۰ گرینویچ)

در پی حمله انتحاری روز سه‌شنبه در یک مجتمع قضایی در اسلام‌آباد، خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، این رویداد را به عنوان یک "هشدار جدی" برای این کشور توصیف کرده و گفته است که طالبان جنگ را اکنون به داخل خاک پاکستان کشانده و نباید به مذاکره با آنان امید بست.

آقای آصف در آغاز پیام خود در حساب کاربری اکس نوشته است که «پاکستان در وضعیت جنگی به سر می‌برد. او همچنان گفته است اگر کسی گمان کند که ارتش پاکستان تنها در مناطق مرزی یا بلوچستان می‌جنگد، این حادثه باید او را بیدار کند؛ به گفته او، «این جنگ همه پاکستان است» اما ارتش هر روز قربانی می‌دهد و به مردم احساس محافظت و امنیت می‌بخشد.

وزیر دفاع پاکستان افزوده که در چنین فضایی «امید بستن به مذاکرات با «حاکمان کابل» نادرست خواهد بود» و تاکید کرد که طالبان می‌توانند از وقوع عملیات تروریستی در پاکستان جلوگیری کنند.

وزیر دفاع پاکستان نوشته است که کشاندن این جنگ تا اسلام‌آباد پیامی از کابل است اما پاکستان «به فضل خدا» توان پاسخگویی قاطع به آن را دارد.

در پی انفجار در نزدیکی مجتمع قضایی اسلام‌آباد، دست‌کم ۱۲ نفر کشته و ۲۷ نفر زخمی شدند. این رویداد پیش‌ازچاشت سه‌شنبه، ۲۰ عقرب، در منطقه جی ۱۱ پایتخت پاکستان رخ داد و به گفته مقام‌ها، شدت انفجار باعث آتش‌گرفتن چند موتر در اطراف محل حادثه شد.

سازمان ملل: بازگشت اجباری مهاجران به گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی در افغانستان منجر می‌شود

۲۰ عقرب ۱۴۰۴، ۱۰:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

در پی ادامه اخراج پناهجویان افغان از ایران و پاکستان، سازمان ملل متحد نسبت به پیامدهای شهری و انسانی این روند هشدار داده است. برنامه اسکان بشر ملل متحد می‌گوید که بدون برنامه‌ریزی شهری قوی، جابه‌جایی اجباری می‌تواند به گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی منجر شود.

این سازمان وابسته به ملل متحد در شبکه اجتماعی اکس نوشت که با سرمایه‌گذاری هدفمند در زیرساخت‌ها، جمعیت‌های جابه‌جا شده می‌توانند به رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهرهای میزبان کمک کنند.

ایران و پاکستان طی از یک سال بدین سو اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده‌اند به طوری که روزانه ده‌ها هزار پناهجوی افغان به طور اجباری به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

نهادهای حقوق بشری و بین‌المللی می‌گویند که اخراج مهاجران افغان و جابجایی جمعیت در داخل افغانستان به دلیل بلایای طبیعی و فقر، فشار سنگینی بر شهرهای مرزی و مناطق اطراف کابل وارد کرده است.

سازمان ملل می‌گوید که نبود امکانات مسکن، آب آشامیدنی، خدمات بهداشتی و اشتغال، احتمال شکل‌گیری محله‌های غیررسمی و افزایش فقر شهری را بالا می‌برد.

سازمان ملل و نهادهای امدادی بارها تأکید کرده‌اند که افغانستان در شرایط کنونی توان جذب و اسکان مناسب این حجم از بازگشت‌کنندگان و آوارگان داخلی را ندارد.

این نهادها می‌گویند که برای رسیدگی به میلیون‌ها مهاجر افغان نیاز فوری به حمایت بین‌المللی، منابع مالی و برنامه‌ریزی شهری هماهنگ وجود دارد.