• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تاکنون بیش از ۵ هزار نیروی امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در جنگ کشته شده‌اند

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۰۴:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

طبق گزارش‌های رسیده به ایران‌اینترنشنال تاکنون دست‌کم ۵ هزار نفر از نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی طی جنگ با اسرائیل و امریکا کشته و بیش از ۱۵ هزار نفر زخمی شده‌اند. با وجود ابعاد این خسارت‌های جانی، مقام‌های حکومت و رسانه‌های داخلی تاکنون آماری در این‌باره منتشر نکرده‌اند.

بر اساس اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال، بخش قابل‌توجهی از این نیروها، در حملات هوایی اسرائیل و امریکا به واحدهای موشکی و پهپادی کشته شده‌اند. سپاه پاسداران، بسیج و یگان‌های ضدشورش نیروی انتظامی نیز بیشترین خسارت‌های جانی را در این حملات هوایی متحمل شده‌اند.

اطلاعات رسیده به ایران‌اینترنشنال همچنین نشان می‌دهد برای جلوگیری از روشن شدن ابعاد تلفات نیروهای نظامی و امنیتی، از برگزاری عمومی مراسم تشییع و خاکسپاری کشته‌شدگان جلوگیری می‌شود و به خانواده‌ها گفته شده است، فعلا مراسم ترحیم را به‌طور خصوصی و خانوادگی برگزار کنند.

این تلفات سنگین در حالی گزارش می‌شود که نشانه‌های نارضایتی، افت روحیه، مشکلات مالی و ترک خدمت نیز در میان بخشی از نیروهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی رو به گسترش است.

بر اساس این گزارش‌ها، نیروهای یگان ویژه نیروی انتظامی روز جمعه اطلاعیه‌ای دریافت کرده‌اند مبنی بر اینکه پرداخت حقوق بخشی از واحدهای این نیرو با مشکل روبه‌رو شده است. گفته می‌شود این سومین بار در سال جاری است که پرداخت حقوق این نیروها با تاخیر انجام می‌شود. در پی این وضعیت، شماری از نیروهای یگان ویژه از حضور در تجمعاتی که با هدف حمایت از حکومت برگزار می‌شود، خودداری کرده‌اند؛ موضوعی که به گفته منابع مطلع، سبب ایجاد اختلال در روند استقرار این نیروها در برخی شهرهای بزرگ شده است.

افزون بر این، اطلاعاتی که به دست ایران‌اینترنشنال رسیده حاکی است که بازنشستگان و برخی نیروهای ارتش نیز برای دومین ماه متوالی حقوق خود را دریافت نکرده‌اند. برخی فرماندهان ارشد این نیروها، سپاه پاسداران را متهم می‌کنند که از بحران مالی بانک سپه برای تضعیف نیروی انتظامی و تقویت دیگر نهادها، به‌ویژه نهادهای وابسته به ساختار روحانیت، استفاده می‌کند.

برخی گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که سپاه پاسداران برای جبران کمبود نیرو، شماری از بازنشستگان خود را دوباره به خدمت فراخوانده و حتی برخی زندانیان را با وعده عفو، به همکاری با نیروهای امنیتی ترغیب کرده است.

بر اساس گزارش‌های رسیده، در نیروی هوایی نیز روحیه و آمادگی عملیاتی در سطح پایینی قرار دارد. گفته می‌شود بسیاری از خلبانان، به‌ویژه پس از سرنگونی یک فروند هواپیمای یاک-۱۳۰ در نبرد با یک فروند اف-۳۵ اسرائیلی، تمایلی به پرواز و رویارویی با نیروی هوایی اسرائیل یا امریکا ندارند و سطح آمادگی رزمی نیز کاهش یافته است. علاوه بر این، خسارت‌های سنگینی به زیرساخت‌های نیروی هوایی از جمله هواپیماها، پناهگاه‌ها، برج‌های کنترول و مراکز فرماندهی وارد شده است.

هم‌زمان، ترک خدمت در میان نیروهای نیروی انتظامی نیز به یکی از چالش‌های جدی حکومت تبدیل شده است. بر اساس برخی گزارش‌ها، در یکی از پایگاه‌های این نیرو حدود ۳۵۰ نفر محل خدمت خود را ترک کرده‌اند و در برخی واحدها میزان فرار یا غیبت نیروها حتی به حدود ۹۰ درصد رسیده است.

پربازدیدترین‌ها

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت
۱

طالبان ازدواج کودکان را به رسمیت شناخت

۲

اصولنامه تفریق طالبان؛ منتقدان می‌گویند طلاق همسر به‌خاطر لمس کردن بستگان «خنده‌دار» است

۳

ترکیه برای «۲۰ هزار افغان» در بخش دامداری ویزای کاری صادر کرده است

۴

فرمان هبت‌الله درباره نکاح اجباری از طریق تماس‌های تلفنی پخش می‌شود

۵

درانی: مشکل افغانستان سیاسی است، نه نژادی و زبانی

•
•
•

مطالب بیشتر

نودوهشتمین دور جوایز اسکار برگزار شد

۲۴ حوت ۱۴۰۴، ۲۳:۰۱ (‎+۰ گرینویچ)

نود و هشتمین دوره جوایز اسکار روز یکشنبه در سایه نگرانی‌های امنیتی در لس‌انجلس برگزار شد. در این مراسم برندگان شاخه‌های مختلف سینمایی از جمله بازیگری، کارگردانی و بهترین فیلم معرفی شدند.

بهترین بازیگر نقش مکمل زن

100%

در این دور از جوایز اسکار، ایمی مدیگان، بازیگر ۷۵ ساله امریکایی، برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل زن شد.

او ۴۰ سال پیش در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل زن نامزد شده بود که طولانی‌ترین فاصله زمانی در میان تمامی نامزدها محسوب می‌شود. حالا او برای بازی در فیلم «سلاح‌ها» برنده این جایزه شده است.

مدیگان در حالی که اسکارش را بالا گرفته بود، از حامیان خود تشکر کرد.

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد

100%

شان پن، بازیگر امریکایی برای نقش‌آفرینی در فیلم «یک نبرد پس از دیگری»، جایزه بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را در اسکار ۲۰۲۶ گرفت.

شان پن سومین جایزه اسکار دوران حرفه‌ای خود را به دست آورده است.

او پیش از این یکی از جوایز اسکار خود را به ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اهدا کرده بود.

بهترین انیمیشن کوتاه

در مراسم اهدای جوایز اسکار ۲۰۲۶، جایزه بهترین انیمیشن کوتاه به انیمیشن کانادایی «دختری که مروارید گریه می‌کرد» رسید.

این اثر که یک انیمیشن استاپ‌موشن است و کریس لاویس و ماتیک شربوفسکی، کارگردانان آن هستند.

«آقای هیچکس علیه پوتین»

در این مراسم، فیلم «آقای هیچکس علیه پوتین» برنده جایزه مستند بلند شد.

این مستند داستان وقایع پس از حمله تمام‌عیار روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ و دستگاه تبلیغاتی پوتین را به تصویر می‌کشد.

دیوید بورنشتاین، کارگردان این مستند گفت فیلم «آقای هیچکس علیه پوتین» درباره این است که چگونه کشورتان را از دست می‌دهید.

نخستین زنی که جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری را گرفت

100%

آتم دورالد آرکاپاو به نخستین زنی تبدیل شد که جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری را از آن خود کرد. این جایزه برای فیلم «گناهکاران» به او تعلق گرفت.

دورالد آرکاپاو پس از دریافت جایزه، به فیلمسازان زن حاضر در مراسم اسکار ادای احترام کرد. او گفت: «احساس می‌کنم بدون شما به اینجا نمی‌رسیدم.»

مراسم اسکار در سایه نگرانی‌های امنیتی

تدابیر امنیتی برای برگزاری این مراسم بسیار شدید بود و برگزارکنندگان گفتند که پس از هشدار حکومت فدرال درباره احتمال تهدیدی از سوی ایران علیه کالیفرنیا، همکاری نزدیکی با پولیس لس‌انجلس و اف‌بی‌آی داشته‌اند.

مقام‌ها تاکید کردند که هیچ خطر مشخص یا واقعی مراسم را تهدید نمی‌کند. این مراسم با اجرای کانن اوبراین، مجری مشهور برنامه‌های تلویزیونی، برگزار می‌شود. هنرمندانی چون ادرین برودی، واگنر مورا، رناته رینس‌وه و دیگر بازیگران سینمایی با لباس‌های شیک روی فرش قرمز ظاهر شدند و توجه عکاسان و خبرنگاران را به خود جلب کردند.

برندگان تندیس‌های طلایی اسکار توسط حدود ۱۰ هزار بازیگر، تهیه‌کننده، کارگردان و عوامل فنی سینما که اعضای آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک را تشکیل می‌دهند، انتخاب می‌شوند.

از آغاز تهاجم اسرائیل حدود یک‌ششم جمعیت لبنان آواره شده‌اند

۲۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۵:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

به گزارش وزارت بهداشت لبنان، از آغاز درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله طی دو هفته گذشته، تاکنون بیش از ۷۷۰ نفر کشته و بیش از ۸۰۰ هزار نفر در لبنان آواره شده‌اند.

با این‌حال، نماینده سازمان بهداشت جهانی در این کشور گفته است که احتمالا شمار واقعی آوارگان بیش از یک میلیون نفر است.

در میان شش میلیون جمعیت لبنان، حدود دو میلیون پناهجوی سوری و فلسطینی زندگی می‌کنند که بسیاری از آنان، فقیر و بدون اسناد قانونی هستند. به بسیاری از پناهگاه‌هایی که حکومت لبنان در مکاتب و دانشگاه‌ها برای اسکان آوارگان ایجاد کرده است، به سوری‌ها و فلسطینی‌ها اجازه ورود داده نمی‌شود.

اسرائیل حدود دو هفته قبل حملاتی را در سراسر لبنان برای هدف قرار دادن مواضع حزب‌الله آغاز کرد؛ حملاتی که به گفته وزارت بهداشت لبنان دست‌کم ۷۷۳ نفر کشته و بیش از ۱۹۳۳ نفر زخمی برجای گذاشته است.

در همین حال، گزارش‌هایی منتشر شده است که مقام‌های اسرائیلی در حال برنامه‌ریزی برای یک تهاجم زمینی گسترده به جنوب لبنان هستند تا تمام منطقه جنوب رود لیتانی را تصرف کرده و زیرساخت‌های نظامی حزب‌الله را نابود کنند.

اسرائیل هم‌اکنون در مرز شمالی خود تانک‌ها و تجهیزات زرهی سنگین جمع‌آوری کرده است.

در مقابل حزب‌الله نیز تمام نیروهای جنگجوی خود و نیروهای ذخیره را که حدود ۵۰ هزار نفر است، بسیج کرده است.

حکومت لبنان اعلام کرده است که خواهان خلع سلاح حزب‌الله است و هفته گذشته هرگونه فعالیت نظامی این گروه را ممنوع اعلام کرد.

جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، نیز حزب‌الله را متهم کرده است که در تلاش برای «فروپاشی حکومت لبنان» است و خواستار مذاکره مستقیم با اسرائیل برای توقف جنگ شده است؛ پیشنهادی که تاکنون اسرائیل و امریکا آن را نادیده گرفته‌اند.

در حمله اسرائیل به غزه چهار نفر به شمول یک زن باردار کشته شدند

۲۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۱:۴۴ (‎+۰ گرینویچ)

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که در پی حمله هوایی اسرائیل در نوار غزه، چهار فلسطینی، از جمله دو کودک و یک زن باردار، کشته شدند. به گفته مقام‌های بهداشتی، این حمله روز یکشنبه در اردوگاه آوارگان در مرکز غزه رخ داد. ارتش اسرائیل تا کنون واکنشی به این گزارش نشان نداده است.

محمود المحتسب، یک باشنده غزه به اسوشیتدپرس گفت: «ما خواب بودیم که با صدای اصابت یک موشک بیدار شدیم. ضربه بسیار شدید بود. هیچ هشدار قبلی داده نشده بود.»

طبق گزارش‌ها، زن کشته‌شده در این حمله، دوگانه باردار بوده است.

این کشته‌ها تازه‌ترین تلفات فلسطینیان در غزه از زمان توافق آتش‌بس در ماه اکتبر است؛ توافقی که برای توقف جنگ بیش از دو ساله میان اسرائیل و حماس در غزه انجام شد.

با وجود کاهش درگیری‌های شدید در چارچوب این آتش‌بس، تقریباً هر روز آتش‌باری از سوی اسرائیل گزارش شده است. از زمان برقراری آتش‌بس تا کنون بیش از ۶۵۰ فلسطینی کشته شده‌اند.

نیروهای اسرائیلی بارها حملات هوایی انجام داده‌اند و اغلب به سوی فلسطینیان در نزدیکی مناطق تحت کنترول نظامی تیراندازی کرده‌اند. در این میان چهار سرباز اسرائیلی نیز کشته شده‌اند.

از هفت اکتوبر ۲۰۲۳ و حمله حماس به اسرائیل تاکنون، بیش از ۷۲ هزار فلسطینی در جنگ غزه کشته شده‌اند.

دبیرکل سازمان ملل: مسلمانان در سراسر جهان با تبعیض نظام‌مند مواجه‌اند

۲۴ حوت ۱۴۰۴، ۱۰:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در روز جهانی «مبارزه با اسلام‌هراسی» گفت که مسلمانان در سراسر جهان اغلب با تبعیض نظام‌مند، حذف اجتماعی و اقتصادی و رفتارهای ناعادلانه مواجه‌اند. به‌ گفته آقای گوترش، این روندهای نگران‌کننده با «لفاظی‌های ضدمسلمانان» و نفرت‌پراکنی تقویت می‌شود.

گوترش روز یکشنبه با انتشار پیام ویدیویی در صفحه اکس خود، روز جهانی مبارزه با اسلام‌هراسی را گرامی داشت و بر اهمیت حفاظت از برابری، حقوق‌ بشر و کرامت هر فرد تاکید کرد.

گوترش گفته است که دولت‌ها باید گام‌های عملی و مشخصی برای مقابله با نفرت‌پراکنی، حفاظت از آزادی دین و مبارزه با تبعیض بردارند.

دبیرکل سازمان ملل همچنین بر ضرورت مقابله با نفرت‌پراکنی علیه مسلمان در فضای مجازی نیز تاکید کرده است.

پیشتر یافته‌های پژوهشی که از سوی «مرکز مطالعات نفرت سازمان‌یافته» مستقر در امریکا انجام شده بود، نشان داد که از آغاز تهاجم امریکا و اسرائیل به ایران، اسلام‌هراسی و نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان در فضای مجازی تشدید شده است.

  • پژوهش: جنگ اسرائیل و امریکا با ایران اسلام‌هراسی را در فضای مجازی تشدید کرده است

    پژوهش: جنگ اسرائیل و امریکا با ایران اسلام‌هراسی را در فضای مجازی تشدید کرده است

گوترش در این پیام ویدیویی گفت: «من در ماه می ۲۰۲۵ نماینده عالی ائتلاف تمدن‌ها را به عنوان فرستاده ویژه سازمان ملل برای مبارزه با اسلام‌هراسی منصوب کردم تا پاسخ جمعی ما [برعلیه اسلام‌هراسی] تقویت شود.»

گوترش گفت: «بیایید آفت اسلام‌هراسی را از هر کشور و هر جامعه ریشه‌کن کنیم.»

۱۵ مارچ، هر سال به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلام‌هراسی گرامی داشته می‌شود؛ روزی که در سال ۲۰۲۲ توسط مجمع عمومی سازمان ملل رسما تعیین شد.

هدف این روز، افزایش آگاهی و تشویق تلاش‌های جهانی برای مقابله با نفرت، تبعیض، بی‌عدالتی و بی‌تحملی علیه مسلمانان و در عین حال ترویج مدارا، صلح، احترام به حقوق بشر و تفاهم میان ادیان مختلف است.

پژوهش: هوش مصنوعی تفکرات توهم‌آمیز را تقویت می‌کند

۲۳ حوت ۱۴۰۴، ۲۳:۳۹ (‎+۰ گرینویچ)

پژوهش تازه کالج کینگ لندن نشان می‌دهد که چت‌بات‌های هوش مصنوعی ممکن است باعث تقویت افکار توهم‌آمیز از جمله خودبزرگ‌بینی، بدبینی و باورهای توطئه‌آمیز به‌ویژه در میان افراد آسیب‌پذیر شود.

یافته‌های این پژوهش در مجله علمی بین‌المللی «لانت سایکایتری» در بریتانیا منتشر شده است.

این پژوهش که از سوی همیلتون مورین، روان‌پزشک و پژوهشگر در کالج کینگ لندن، و تیم همراه آن انجام شده است، نشان می‌دهد که هوش مصنوعی به دلیل پاسخ‌های چاپلوسانه و تأییدگرانه، بیشتر به توهمات خودبزرگ‌بینانه دامن می‌زند.

دکتر همیلتون مورین برای نگارش این مقاله ۲۰ گزارش رسانه‌ای درباره پدیده‌ای موسوم به «روان‌پریشی هوش مصنوعی» را بررسی کرد؛ اصطلاحی که به نظریه‌های کنونی درباره این موضوع اشاره دارد که چگونه چت‌بات‌ها ممکن است هذیان‌ها و توهمات را ایجاد یا تشدید کنند.

به گزارش گاردین، او گفت: «شواهد نشان می‌دهد که هوش مصنوعی ممکن است محتوای هذیانی یا خودبزرگ‌بینانه را تأیید یا تقویت کند، به‌ویژه در کاربرانی که از قبل در برابر روان‌پریشی آسیب‌پذیر هستند.»

در بسیاری از نمونه‌هایی که در این مقاله بررسی شده، چت‌بات‌های هوش مصنوعی با زبان معنوی یا رازآلود به کاربران پاسخ داده‌اند و به‌گونه‌ای القا کرده‌اند که کاربران دارای اهمیت معنوی ویژه‌ای هستند.

دکتر کوامه مک‌کنزی، دانشمند ارشد مرکز اعتیاد و سلامت روان، می‌گوید: «ممکن است افرادی که در مراحل اولیه شکل‌گیری روان‌پریشی هستند بیشتر در معرض خطر قرار داشته باشند.»

راگی گیرگیس، استاد روان‌پزشکی بالینی در دانشگاه کلمبیا، نیز نگرانی مشابهی دارد. او می‌گوید پیش از آن‌که فرد دچار هذیان کامل شود، معمولا نوعی «باور هذیانی تضعیف‌شده» دارد؛ یعنی کاملا مطمئن نیست که باورش حقیقت دارد.

به گفته او بدترین سناریو زمانی رخ می‌دهد که این باور ضعیف به یقین کامل تبدیل شود. در این حالت فرد ممکن است به اختلال روان‌پریشی تشخیص داده شود، که به گفته او «برگشت‌ناپذیر» است.

به گفته دکتر دومینیک اولیور، پژوهشگر دانشگاه آکسفورد، ماهیت تعاملی چت‌بات‌های هوش مصنوعی نیز می‌تواند روند تشدید علائم روان‌پریشانه را سرعت ببخشد.

با این‌حال، شرکت اوپن ای‌آی در بیانیه‌ای اعلام کرد که چت‌جی‌پی‌تی نباید جایگزین مراقبت حرفه‌ای سلامت روان شود و این شرکت با همکاری ۱۷۰ متخصص سلامت روان تلاش کرده است نسخه تازه چت را ایمن‌تر کند.

مورین گفت ایجاد سازوکارهای مؤثر برای جلوگیری از تقویت هذیان‌ها و توهمات کار آسانی نیست. او توضیح داد: «وقتی با افرادی کار می‌کنید که باورهایی با شدت هذیانی دارند، اگر مستقیما به آن‌ها بگویید کاملا اشتباه می‌کنند، احتمالا از شما فاصله می‌گیرند و بیشتر منزوی می‌شوند.»

به گفته او، بهتر است تعادلی ظریف ایجاد شود: تلاش برای درک منشأ باور هذیانی بدون آن‌که آن را تقویت کرد؛ تعادلی که شاید فراتر از توانایی یک چت‌بات باشد.