• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وزیر دفاع پاکستان: حمایت از طالبان بزرگ‌ترین اشتباه ما بود

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۷:۱۸ (‎+۰ گرینویچ)

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، روز سه‌شنبه گفت که حمایت و «مهمان‌نوازی» از طالبان بزرگ‌ترین اشتباه در تاریخ ۷۸ ساله این کشور بوده است. او همچنین به‌دلیل این سیاست، از خداوند طلب آمرزش کرد.

آقای آصف روز سه‌شنبه در واکنش به ادعای طالبان درباره حملات پاکستان به غیرنظامیان در کابل گفت این اتهامات از سوی گروهی مطرح می‌شود که خود به مساجد حمله کرده و غیرنظامیان را در بازار و مکتب کشته است.

وزیر دفاع پاکستان طالبان را «ناسپاس» خواند و گفت این گروه به کشوری حمله می‌کند که «بیش از پنجاه سال به آن‌ها پناه داده است.» به گفته او، طالبان به تعهدات خود پایبند نیستند و برای اجرای آن‌ها خواستار پرداخت مبالغ هنگفت می‌شوند.

آصف پیش‌تر نیز ادعا کرده بود که طالبان در قبال جابه‌جایی اعضای تحریک طالبان پاکستان از مناطق مرزی، ده‌ها میلیون روپیه پاکستانی مطالبه کرده‌اند، ادعایی که طالبان آن را رد کرده است.

او در ادامه افزود که پاکستان نه‌تنها به طالبان پناه داده، بلکه به‌خاطر آن‌ها با یک ابرقدرت نیز درگیر شده است.

اشاره آصف به حمایت پاکستان از گروه‌های مجاهدین در دوران جنگ علیه شوروی سابق و همچنین نقش این کشور در تحولات بعدی افغانستان است. به گفته ناظران، پاکستان در آن دوره کمک‌های بین‌المللی، به‌ویژه از سوی ایالات متحده را میان مجاهدین توزیع می‌کرد. همچنان، پاکستان در دو دهه گذشته متهم بوده است که از طالبان حمایت می‌کند، اما اسلام‌آباد همواره آن را رد می‌کرد. اما اکنون اسلام‌آباد اذعان می‌کند که از طالبان حمایت کرده است.

خواجه آصف در پایان نوشت: «ما در تاریخ ۷۸ ساله خود اشتباهات زیادی داشته‌ایم، اما مهمان‌نوازی از این‌ها (طالبان) بزرگ‌ترین اشتباه ما بوده است. خداوند ما را ببخشد، آمین.»

پربازدیدترین‌ها

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود
۱

تیراندازی نزدیک کاخ سفید؛ مظنون قبلا خود را «عیسی مسیح» خوانده بود

۲

سقوط بلخ؛ چگونه طالبان در مزارشریف زمینگیر شدند؟

۳

منابع می‌گویند پسر الله‌گل مجاهد در حادثه تیراندازی کابل کشته شده است

۴

'تیراندازی' در سرای شهزاده کابل

۵

رهبر طالبان در پیام عید قربان: مسئولان از ظلم به مردم خودداری کنند

•
•
•

مطالب بیشتر

شفاخانه ایمرجنسی حمله پاکستان به کابل را بی‌سابقه خواند

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۶:۰۵ (‎+۰ گرینویچ)

شفاخانه ایمرجنسی روز سه‌شنبه اعلام کرد که پس از حملات هوایی پاکستان در کابل، ۲۷ زخمی به این مرکز منتقل شده‌اند.

این شفاخانه وضعیت دو تن از زخمیان را وخیم گزارش داده و گفته است سه تن دیگر قبل از انتقال به شفاخانه جان باخته‌اند.

دیجان پانیک، مدیر شفاخانه ایمرجنسی در افغانستان، گفته است که در میان زخمیان که همه بزرگسالان هستند، یک زن نیز وجود دارد.

او هشدار داد که «وضعیت به‌ویژه در پایتخت در ماه‌های اخیر بدتر شده است.»

شفاخانه ایمرجنسی روز سه‌شنبه اعلام کرد که پس از حملات هوایی پاکستان در کابل، ۲۷ زخمی به این مرکز منتقل شده‌اند.
این شفاخانه وضعیت دو تن از زخمیان را وخیم گزارش داده و گفته است سه تن دیگر قبل از انتقال به شفاخانه جان باخته‌اند.
مدیر این شفاخانه با اشاره به رویداد دوشنبه‌شب در کابل گفت: «از زمان پایان درگیری‌ها در سال ۲۰۲۱ چنین حملاتی تاکنون مشاهده نشده بود. آخرین مورد چند هفته پیش رخ داد که پس از آن چندین فرد مجروح، از جمله زنان و کودکان، به شفاخانه ما منتقل شدند.»

ترامپ درباره جنگ علیه جمهوری اسلامی: ما دیگر نیازی به کمک کشورهای ناتو نداریم

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۵:۵۲ (‎+۰ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که ایالات متحده از سوی بیشتر «هم‌پیمانان» ناتو مطلع شده است که آنها نمی‌خواهند در عملیات نظامی علیه «رژیم تروریستی ایران» دخالت کنند.

ترامپ تاکید کرد: «ما دیگر نیازی به کمک کشورهای ناتو نداریم. امریکا دیگر به حمایت جاپان، استرالیا و کوریای جنوبی نیاز ندارد.»

رئیس‌جمهور امریکا نوشت: «من از اقدام آن‌ها متعجب نیستم، زیرا من همیشه ناتو را، که ما سالانه صدها میلیارد دالر برای محافظت از همین کشورها هزینه می‌کنیم، یک خیابان یک‌طرفه می‌دانستم.»

او افزود: «ما از آن‌ها محافظت خواهیم کرد، اما آن‌ها برای ما هیچ کاری نخواهند کرد، به‌ویژه در زمان نیاز. خوشبختانه، ما ارتش ایران را نابود کرده‌ایم. نیروی دریایی آن‌ها از بین رفته است، نیروی هوایی آن‌ها از بین رفته است، پدافند هوایی و رادار آن‌ها از بین رفته است و شاید، مهم‌تر از همه، رهبران آن‌ها، تقریباً در هر سطحی، از بین رفته‌اند، تا دیگر هرگز ما، متحدان خاورمیانه‌ای ما، یا جهان را تهدید نکنند!»

ترامپ نوشت: «به‌دلیل این واقعیت که ما چنین موفقیت نظامی داشته‌ایم، ما دیگر «نیازی»، یا تمایلی، به کمک کشورهای ناتو نداریم.»


متقی حملات پاکستان به افغانستان را مشابه حملات اسرائیل به غزه توصیف کرد

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۵:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در نشستی با دیپلومات‌های خارجی در کابل گفت که در حملات دوشنبه شب هوایی پاکستان به «مرکز درمان اعتیاد» ۴۰۸ نفر کشته شده و ۲۶۵ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

متقی حملات پاکستان به افغانستان را مشابه حملات اسرائیل به غزه توصیف کرد.

متقی از جامعه جهانی و کشورهای اسلامی خواست که در برابر حملات پاکستان صدا بلند کنند و مسئولیت خود را ادا نمایند.

او همچنین گفت که با میانجی‌گری چین و برخی کشورهای دیگر، مذاکراتی در جریان بود، اما ساختار نظامی پاکستان به‌دنبال گسترش ناامنی و پیشبرد یک جنگ پروژه‌ای از طریق کشتار غیرنظامیان است.

دبیرکل سازمان ملل: زنان افغان به‌طور نظام‌مند از زندگی عمومی حذف شده‌اند

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۵:۳۶ (‎+۰ گرینویچ)

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل بار دیگر با اشاره به ممنوعیت آموزشی زنان و دختران در افغانستان گفت که آنان به‌طور نظام‌مند از زندگی عمومی حذف شده‌اند. آقای گوترش هشدار داد که عقب‌گردها در برابری جنسیتی در حال افزایش است.

دبیرکل سازمان ملل روز سه‌شنبه در صفحه اکس خود با انتشار تصویری از ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق‌بشر و برنده جایزه نوبل، فعالیت‌هایش را ستود.

آقای گوترش گفت که قدردان تلاش‌های بی‌وقفه خانم یوسف‌زی برای دفاع از حقوق زنان و دختران در سراسر جهان به‌ویژه افغانستان است.

طالبان از زمان قدرت‌گیری تاکنون آموزش، اشتغال و کنش‌گری زنان و دختران در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را ممنوع و محدود کرده است؛ ممنوعیت‌هایی که به‌گفته سازمان‌های حقوق‌بشری مصداق «آپارتاید جنسیتی» است.

به‌رغم واکنش‌ها و فشارهای جامعه جهانی بر طالبان مبنی بر لغو این ممنوعیت‌ها، این گروه تاکنون از موضع خود عقب‌نشینی نکرده است.

شورای پناهندگان ناروی از «تاثیرات ویرانگر» حمله پاکستان بر غیرنظامیان ابراز نگرانی کرد

۲۶ حوت ۱۴۰۴، ۱۴:۴۷ (‎+۰ گرینویچ)

یان اگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی گفته است که «از نزدیک شاهد تاثیرات ویرانگر» حمله پاکستان بر غیرنظامیان و یک شفاخانه بوده است؛ حمله‌ای که «تلفات زیادی» برجای گذاشته است.

یان اگلند تاکید کرد که غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی هرگز نباید هدف قرار گیرند.

یان اگلند گزارش‌ها درباره تلفات غیرنظامیان در این حمله را نگران‌کننده و اندوه‌بار خواند.

او از پاکستان و طالبان خواست به تعهدات خود بر اساس حقوق بین‌الملل بشردوستانه متعهد باشند، از غیرنظامیان حفاظت و امنیت آنان را در هر زمان تضمین کنند.