• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

منع آموزش دختران؛ طالبان از مردم خواست برای نام‌نویسی فرزندان‌شان در مکتب‌ها عجله کنند

۵ حمل ۱۴۰۵، ۱۲:۳۷ (‎+۰ گرینویچ)

مولوی حبیب‌الله آغا، وزیر معارف طالبان از خانواده‌ها خواست در نام‌نویسی کودکانشان به مکاتب و مدارس عجله کنند. در پیام وزیر معارف طالبان هیچ یادی از آموزش دختران و بازگشایی مکاتب دخترانه نشده است.

وزارت معارف طالبان روز چهارشنبه، پنجم حمل، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که دستیابی به خودکفایی و پیشرفت جامعه بدون آموزش و فراگیری علم ممکن نیست.

در پیام این وزارت که به نقل از وزیر طالبان منتشر شده، آمده است روند ثبت‌نام کودکان واجد شرایط در مکاتب سراسر کشور آغاز شده و از خانواده‌ها خواسته شده هرچه زودتر فرزندان خود را نام‌نویسی کنند تا به گفته این وزارت، «آینده‌ای روشن» برای آنان رقم بخورد.

این در حالی است که امسال پنجمین سال پیاپی است که طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از رفتن به مکتب محروم کرده‌ است. افزون بر این، دروازه‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلات عالی نیز همچنان به روی زنان و دختران بسته است.

در سال‌های پیش از بازگشت طالبان به قدرت، سال تعلیمی معمولاً در سوم حمل آغاز می‌شد؛ اما این گروه پس از لغو رخصتی نوروز، در سال‌های اخیر آغاز سال آموزشی را به اول حمل تغییر داده بود.

با این حال، منابع به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که امسال این مراسم به دلیل تنش‌ها و درگیری با پاکستان با تأخیر در ششم حمل برگزار می‌شود.

همچنین، افغانستان اینترنشنال به سندی از وزارت معارف طالبان که به ریاست‌های معارف در ولایت‌ها فرستاده شده دست یافته که نشان می‌دهد آغاز سال آموزشی ۱۴۰۵ خورشیدی به ششم حمل موکول شده است.

با آن‌که در مکتوب وزارت معارف طالبان دلیل مشخصی برای تأخیر آغاز سال آموزشی ذکر نشده، اما منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که این تأخیر در پی حملات هوایی و توپخانه‌ای پاکستان رخ داده است.

به گفته منابع، در نتیجه این حملات، بسیاری از باشندگان ولسوالی‌های مرزی بی‌جا شده و در مراکز ولسوالی‌ها و ساختمان‌های مکاتب اسکان یافته‌اند.

100%

پربازدیدترین‌ها

یک زن کارگر در هرات متهم شد که کودک شیرخوار را از طبقه پنجم پایین انداخته است
۱

یک زن کارگر در هرات متهم شد که کودک شیرخوار را از طبقه پنجم پایین انداخته است

۲

سلمان خان و خواهرش به دادگاهی در هند احضار شدند

۳
اختصاصی

ایران جلوی فعالیت فاطمیون علیه طالبان را گرفته است

۴

سادات: افغان‌ها اول می‌جنگند بعد سیاست می‌کنند

۵

سه دختر افغان در پولند ناپدید شدند