• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

پاکستان می‌گوید نزدیک به «۸۰۰ جنگجوی طالبان» را کشته است

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۵:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات و رسانه‌های پاکستان اعلام کرد که از آغاز درگیری تاکنون نیروهای کشورش ۷۹۹ جنگجوی طالبان را کشته‌اند. این مقام پاکستان گفت در این مدت دست‌کم ۱۰۳۴ طالب در پی درگیری‌ها زخمی شده‌اند.

عطاالله تارر، وزیر اطلاعات و رسانه‌های پاکستان، پس از یک وقفه هجده روزه بار دیگر درباره درگیری‌ها با طالبان آمار تازه‌ای منتشر کرده و در یادداشتی در حساب کاربری اکس خود نوشته است که نیروهای پاکستانی تاکنون ۲۸۶ پاسگاه طالبان را در مناطق مرزی نابود کرده‌اند.

او افزوده است که دست‌کم ۴۴ پاسگاه طالبان نیز به تصرف نیروهای پاکستانی درآمده است. به گفته این مقام پاکستانی، در جریان این درگیری‌ها ۲۴۹ تانک و تجهیزات نظامی طالبان نیز منهدم شده‌اند.

آقای تارر همچنین اعلام کرده است که از آغاز این تنش‌ها تاکنون، ۸۱ نقطه در داخل افغانستان هدف حملات هوایی قرار گرفته است.

طالبان تاکنون به‌گونه رسمی به این آمار واکنش نشان نداده‌ است. این در حالی است که این گروه پیش‌تر مدعی شده بود شماری از پاسگاه‌های مرزی پاکستان را تصرف و تعدادی دیگر را نابود کرده است.

پاکستان پس از پایان آتش‌بس موقت عید فطر اعلام کرد که حملات خود را از سر گرفته است.

طالبان، پاکستان را به کشتن غیرنظامیان متهم می‌کند، اما اسلام‌آباد این ادعا را رد کرده و تأکید دارد که حملاتش تنها اهداف نظامی را هدف قرار می‌دهد.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان روز یکشنبه گفت که در حملات پاکستان به افغانستان از ۲۲ فبروری تا ۴ اپریل، ۷۶۱ غیرنظامی کشته و ۶۲۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند. به گفته او، در همین مدت ۲۷ هزار و ۴۰۷ خانواده نیز آواره شده‌اند.

با گذشت یک‌ونیم ماه از آغاز درگیری‌ها میان طالبان و پاکستان، تلاش‌های دیپلوماتیک برای کاهش تنش‌ها ادامه دارد. در همین راستا، گفت‌وگوهایی به میزبانی چین میان نمایندگان دو طرف در شهر اورومچی در حال برگزاری است.

با این حال، تا کنون جزئیاتی از محتوای این مذاکرات منتشر نشده و مشخص نیست این گفت‌وگوها تا چه اندازه به کاهش تنش‌ها یا دستیابی به توافق منجر خواهد شد.

این مذاکرات در حدر حالی برگزار شده است که پیش از این، طالبان و پاکستان سه دور گفت‌وگوی جداگانه در قطر، ریاض و استانبول برگزار کرده بودند که بدون نتیجه پایان یافت.

پربازدیدترین‌ها

«مهندس بیکار» در کابل تلاش کرد به زندگی خود پایان دهد
۱

«مهندس بیکار» در کابل تلاش کرد به زندگی خود پایان دهد

۲

جهانی به طالبان: اقوام را نسبت به پشتون‌ها بدبین کرده‌اید

۳

هند قوانین شهروندی برای مهاجران افغانستان را سخت‌تر کرد

۴

روز جهانی موزیم؛ پارسال ۲۱ هزار نفر از موزیم ملی افغانستان بازدید کرده‌اند

۵

بی‌بی‌سی: افغان‌ها ناچار شده‌اند فرزندان خود را بفروشند

•
•
•

مطالب بیشتر

نزدیک به ۱۰۰ کشته در رویدادهای طبیعی در افغانستان

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۴:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

اداره مبارزه با حوادث افغانستان اعلام کرده است که شمار قربانیان رویدادهای طبیعی در افغانستان از ششم حمل تا کنون به ۹۹ تن و تعداد زخمی‌ها به ۱۵۴ تن رسیده است. به گفته سخنگوی این اداره در ۲۴ ساعت گذشته، بارندگی‌ها و سیلاب‌ در سراسر افغانستان جان ۱۳ نفر را گرفت.

روز شنبه شمار قربانیان رویدادهای طبیعی در افغانستان ۷۷ تن اعلام شده بود، اما با ثبت آمار تازه از سوی طالبان، مجموع جان‌باختگان از ششم ماه حمل تاکنون به ۹۹ تن افزایش یافته است.

یوسف حماد، سخنگوی اداره مبارزه با حوادث طالبان، روز یکشنبه ۱۶ حمل با نشر ویدیویی گفت که در ۲۴ ساعت گذشته، بارندگی‌ و سیلاب‌ در ۲۲ ولایت کشور ادامه داشته است. به گفته او، در این مدت بر اثر باران، سیلاب و فروریختن سقف خانه‌ها، ۱۳ تن جان باخته و ۱۳ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گفته حماد، از ششم حمل تا کنون، بارندگی‌های شدید باعث جاری‌شدن سیلاب‌ها و تخریب کامل ۹۵۵ خانه مسکونی شده و ۳۹۹۰ خانه دیگر نیز آسیب دیده‌اند.

همچنین سیلاب‌ها به ۳۵۵ کیلومتر جاده و ۱۴ هزار و ۴۸ هکتار زمین کشاورزی خسارت وارد کرده و حدود ۸ هزار خانواده را متضرر ساخته است.

در همین حال، وزارت فواید عامه طالبان اعلام کرده که بارندگی‌های اخیر، سیلاب‌ها و لغزش کوه باعث مسدود شدن موقت شماری از شاهراه‌ها و جاده‌های کشور شده است.

در یک هفته گذشته، افغانستان شاهد بارندگی‌ها و برف‌باری‌های کم‌سابقه بوده است. در برخی ولایت‌ها باران شدید باریده و در مناطقی مانند زابل، میزان برف تا ۵۰ سانتی‌متر گزارش شده است.

سیلاب‌ها همواره از مرگبارترین بلایای طبیعی در افغانستان به شمار می‌روند و هر سال جان صدها تن را می‌گیرند.

کارشناسان می‌گویند ترکیب تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های دوامدار و ساخت‌وسازهای غیرمعیاری، در سال‌های اخیر میزان تلفات و خسارات این رویدادها را افزایش داده است.

بزرگان قومی دو ولسوالی نورستان درباره کمبود مواد غذایی هشدار دادند

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۳:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

بزرگان قومی و باشندگان ولسوالی‌های برگمتال و کامدیش ولایت نورستان به افغانستان اینترنشنال می‌گویند که به دلیل بسته‌ماندن مسیرها، مواد غذایی مردم به پایان رسیده است. برخی از بزرگان قومی هشدار دادند که اگر وضعیت همین‌گونه ادامه یابد، مجبور خواهند شد از نیروهای پاکستانی کمک بخواهند.

باشندگان ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال نورستان به افغانستان اینترنشنال گفتند که از یک ماه پیش به دلیل تیراندازی نیروهای پاکستانی، مسیرهای آن‌ها به پارون مرکز نورستان، بسته شده است.

یک باشنده برگمتال گفت: «آرد نیست و در این مدت مجبور شده‌ایم حیوانات را ذبح کنیم و فقط گوشت بخوریم.»

یک باشنده دیگر ولسوالی کامدیش می‌گوید که داروها در کلینیک‌ها و دواخانه‌ها تمام شده و بیماران شدید با خطر مرگ روبه‌رو هستند.

جوانان این دو ولسوالی که در ولایت‌های دیگر دانشجو هستند نیز به دلیل بسته شدن مسیرها، به خانه‌های خود رفته نمی‌توانند.

برخی از بزرگان قومی ولسوالی‌های برگمتال و کامدیش می‌گویند که چندین‌بار برای حل مشکلات، نمایندگان قومی را به والی طالبان در نورستان و وزرای این گروه در کابل فرستاده‌اند تا مسیرهای این ولسوالی‌ها باز شود یا دست‌کم موادغذایی مورد نیاز به آنان برسد، اما تاکنون تنها وعده داده شده و اقدام عملی انجام نشده است.

آن‌ها هشدار می‌دهند که اگر طالبان در باز کردن مسیرهای این دو ولسوالی اقدام نکند، برای جلوگیری از فاجعه انسانی مجبور خواهند شد از نیروهای پاکستانی کمک بخواهند.

یک بزرگ قومی گفت: «هلیکوپترهای طالبان آمده بودند، فقط به نیروهای خود تجهیزات رساندند و مقداری دارو آوردند، اما این نمی‌تواند نیازهای دو ولسوالی را برطرف کند.»

در ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال بیش از صد روستا موقعیت دارد و جمعیت تقریبی آن حدود صد هزار نفر است.

فریدون صمیم، سخنگوی والی طالبان در نورستان، به تاریخ پنج حمل تأیید کرد که نیروهای پاکستانی به موترهایی که می‌خواهند وارد ولسوالی‌های کامدیش و برگمتال شوند، حمله می‌کنند و به همین دلیل مسیرهای این دو ولسوالی بر روی ترافیک بسته شده است.

این سخنگوی طالبان گفت که مسئولان محلی آن‌ها تلاش دارند مسیر جایگزینی برای ترافیک باز کنند.

یک بزرگ قومی نورستانی که نخواست نامش ذکر شود به افغانستان اینترنشنال گفت که قیمت آرد و سایر مواد غذایی افزایش یافته و پیدا کردن یک بوری آرد حتی به ۱۴ تا ۱۵ هزار افغانی هم ممکن‌ نیست.

او گفت که مسیر جایگزین از طریق غازی‌آباد به کامدیش می‌گذرد، اما این منطقه اکنون پر از برف است و بازگشایی مسیر دو تا سه ماه طول می‌کشد و مسئولان محلی در مدیریت شرایط اضطراری و مسائل فنی تجربه کافی ندارند. او گفت، در این مدت ممکن است فاجعه انسانی رخ دهد.

پیش‌تر منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که ولسوالی‌های کامدیش، برگمتال و ناری کنر روی یک مسیر قرار دارند و مردم نورستان برای تأمین نیازها از راه ناری استفاده می‌کنند، اما نیروهای پاکستانی از کوه تیراندازی می‌کنند و موتر‌ها نمی‌توانند عبور کنند.

دست‌کم سه منبع از ولایت نورستان به افغانستان اینترنشنال به تاریخ دوم حمل گفتند که «گلوله‌باری روزمره» نیروهای پاکستانی دسترسی به ولسوالی‌های مرزی کامدیش و برگمتال را دشوار کرده است.

به گفته یکی از منابع، در حملات اخیر پاکستان ده‌ها عضو طالبان در این دو ولسوالی کشته شده‌اند.

این در حالی است که رادیو حریت، رسانه نزدیک به طالبان، روز یکشنبه گزارش داد که شاهراه کنر – نورستان به دلیل ریزش کوه مسدود شده است. مسئولان محلی طالبان در نورستان به این رسانه گفته‌اند که ریاست فواید عامه طالبان در این ولایت تلاش‌ها برای بازگشایی مسیر را آغاز کرده و از شهروندان خواسته‌‌اند تا از رفت‌وآمد در این مسیر خودداری کنند.

طالبان مسیر جایگزین از پارون را آغاز کرده‌، اما وصل کردن این مسیر زمان زیادی نیاز دارد.

متقی: داعش نگرانی مشترک ما و منطقه است

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۱۲:۱۲ (‎+۱ گرینویچ)

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، روز یکشنبه در نشست مشورتی طالبان با کشورهای آسیای مرکزی که در کابل برگزارشده، گفت که فعالیت گروه داعش، قاچاق مواد مخدر، مهاجرت غیرقانونی و جرایم فرامرزی از نگرانی‌های مشترک طالبان و کشورهای آسیای مرکزی است.

امیرخان متقی، افزود که در برابر کسانی که قصد تخریب روابط طالبان با همسایگان را دارند اقدامات مؤثر انجام شده و هیچ مشکلی در مناطق مرزی وجود ندارد.

وزیر خارجه طالبان در حالی از امنیت در مناطق مرزی سخن می‌گوید که بیش از یک ماه است درگیری شدیدی بین طالبان و نیروهای پاکستانی به ویژه در مناطق مرزی جریان دارد و هم‌زمان گزارش‌هایی از قاچاق مواد مخدر در مرزهای شمالی افغانستان منتشر می‌شود.

در آخرین مورد دو روز پیش پنج مرد در ولایت فرغانه اوزبیکستان به اتهام قاچاق مواد مخدر از افغانستان، بازداشت و به حبس‌های طولانی‌مدت محکوم شدند.

وزیر خارجه طالبان روز یکشنبه در نشست مشورتی با نمایندگان کشورهای آسیای مرکزی در کابل گفت که لازم است در طول مرز میان افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان، تحکیمات کنارهای رودخانه آمو تقویت شود و توجه ویژه‌ای به نوسازی علائم مرزی شود.

امیرخان متقی، داعش را نگرانی منطقه دانست و در باره حضور این گروه در افغانستان جزئیاتی ارائه نکرد.

شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته نشستی را برگزار کرد و نمایندگان برخی کشورها از جمله نمایندگان امریکا، چین و پاکستان از حضور گروه‌های تروریستی خارجی به ویژه داعش در افغانستان تحت کنترول طالبان ابراز نگرانی کردند.

سفیر امریکا در سازمان و‌ ملل و نماینده پاکستان در این نشست اعلام کردند که تهدید داعش در افغانستان به طور مستمر وجود دارد و نیازمند مبارزه مشترک و هماهنگ بین‌المللی است.

سخنگوی طالبان در واکنش به این اظهارات، حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرد.

ذبیح‌الله مجاهد گفت که افغانستان امن است و «هیچ گروه خارجی یا خودسر وجود ندارد. داعش که در افغانستان شکست خورده است، متأسفانه در کشورهای همسایه ما لانه کرده است.»

متقی: با صداقت وارد گفت‌وگو با پاکستان شده‌ایم

امیرخان متقی، همچنین تأکید کرد که طالبان همواره خواستار حل مشکلات از طریق گفت‌وگو، تفاهم و بر اساس احترام متقابل بوده‌ و دفاع از تمامیت ارضی کشور و حقوق مردم را وظیفه و حق خود می‌داند.

وزارت خارجه طالبان روز یکشنبه ۱۶ حمل نشستی را با دیپلومات‌های کشورهای آسیای مرکزی در کابل برگزار کرد.

اظهارات وزیر خارجه طالبان در این نشست در حالی بیان شده است که منابع پیش‌تر به افغانستان اینترنشنال گزارش دادند که مذاکرات طالبان و هیئت پاکستانی روز جمعه در شهر «اورومچی» چین برای دومین‌روز نیز ادامه داشته است.

هرچند جزئیات این مذاکرات هنوز مشخص نشده، اما وزارت خارجه چین اعلام کرده که به میانجی‌گری و تلاش‌های خود میان دو طرف ادامه می‌دهد.

چین اعلام کرده است تلاش می‌کند تا خشونت در منطقه کاهش یابد، مسیرهای بازرگانی به ویژه گذرگاه دیورند باز شود و آتش‌بس میان دو طرف برقرار گردد.

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، گفته است که طالبان و پاکستان باید مشکلات خود را از طریق گفت‌وگو حل کنند.

نشست اورومچی بین طالبان و پاکستان پس از آن برگزار شد که سه دور قبلی مذاکرات میان دو طرف بی‌نتیجه پایان یافته بود.

اسلام‌آباد در سه مرحله قبلی مذاکرات در دوحه، استانبول و ریاض به‌صورت کتبی درخواست تضمین کرده بود، اما طالبان از ارائه این تضمین خودداری کرد. پاکستان، خودداری طالبان از ارائه تضمین را دلیل ناکامی مذاکرات قبلی اعلام کرد.

پاکستان طالبان را به همدستی و پناه دادن به گروه‌های شبه‌نظامی مخالف خود، از جمله تحریک طالبان پاکستان، متهم می‌کند و می‌گوید طالبان باید تعهد بدهند که دیگر از این گروه‌ها حمایت نخواهند کرد.

در مقابل، طالبان تأکید می‌کند که گروه‌های مخالف پاکستان به آن‌ها ارتباطی ندارند و این مسئله، مشکل داخلی پاکستان است.

رهبر طالبان برای حذف «اصطلاحات اجنبی» هیئت تشکیل داد

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۰۹:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت عدلیه طالبان اعلام کرد که به دستور هبت‌الله آخندزاده، «اصطلاحات اجنبی» در اسناد اداری بررسی و در صورت نیاز اصلاح می‌شوند. بر اساس این فرمان، چند نهاد دولتی موظف به تشکیل هیئت مشترک برای اجرای این روند شده‌اند.

رهبر طالبان در این فرمان که یک ماه گذشته توشیح و به تازگی منتشر شده به وزارت‌های عدلیه، معارف، تحصیلات عالی، اطلاعات و فرهنگ، اداره امور و اکادمی علوم، دستور داده است که این هیئت را تشکیل دهند.

این فرمان چهار ماده دارد و در ماده سوم آن تذکر داده شده است که هیئت مکلف است که «اصطلاحات اجنبی ارسال شده ادارات امارتی را بررسی کند، با درنظر داشت اصطلاحات اسلامی و افغانی، اصطلاحات بدیل را به‌طور مستند انتخاب کند و در مورد نظر نهایی خود را به ما ارائه کند.»

پیش از این نیز وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان از رسانه‌ها و سخنگویان این گروه خواسته بود تا از «اصطلاحات ملی» استفاده کنند و از به کار بردن واژه‌های «بیگانه» خودداری کنند.

موضوع مصطلحات ملی در گذشته نیز یکی از موضوعات انتزاعی و بحث‌برانگیر بود. برخی در حکومت اصرار داشتند که از کلماتی که ریشه فارسی دارند مثل دانشگاه، دانشجو، خیابان، زایشگاه و دادستانی باید اجتناب شود و از بدیل‌های پشتو و عربی این واژه‌ها مانند پوهنتون، محصل، زیژنتون و لوی سارنوالی کار گرفته شود.

حامد کرزی،‌ رئیس جمهور سابق افغانستان نیز در سال ۱۳۹۱ خورشیدی، فرمانی را برای «حذف اصطلاحات نامأنوس بیگانه» از زبان‌های ملی صادر کرده‌ بود.

این موضوع در حکومت پیشین نیز مورد بحث بود، اما هیچ‌گاه به نتیجه مشخصی نرسید.

طالبان در ادامه همان سیاست‌، تلاش‌هایی را برای محدود کردن استفاده از واژه‌های فارسی در رسانه‌ها آغاز کرده‌ است.

برخی از مقامات این گروه در مصاحبه‌های تلویزیونی نسبت به استفاده مجریان از این واژه‌ها واکنش نشان داده‌اند.

طالبان در ماه‌های نخست بازگشت به قدرت، اقدام به تغییر نام برخی ادارات و نهادها به بهانه استفاده از «اصطلاحات بیگانه» کردند.

همچنین گزارش‌هایی نشر شد که گفته شد طالبان برخی از لوحه‌ها و را در ادارات دولتی یک‌زبانه ساخته و فارسی را از آن حذف کرده است.

نشست مشورتی طالبان و آسیای میانه آغاز شد

۱۶ حمل ۱۴۰۵، ۰۷:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)

نشست مشورتی طالبان و نمایندگان کشورهای آسیای میانه، یکشنبه ۱۶ حمل در کابل آغاز شد. در این نشست درباره مسائل سیاسی، اقتصادی و امنیتی گفت‌وگو می‌شود.

100%

امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان در آغاز این نشست، هدف از گفت‌وگوهای مشورتی را بررسی تحولات منطقه، افزایش هماهنگی‌های دیپلوماتیک و گسترش همکاری‌ها خواند.

وزیر خارجه طالبان گفت طالبان و کشورهای آسیای میانه گام‌های ملموس و مؤثری برای تقویت مناسبات دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی، ترانزیتی و منطقه‌ای برداشته‌اند.

او گفت روابط طالبان و کشورهای آسیای میانه بر اساس همکاری است؛ نه تقابل.

این نشست در حالی برگزار شده است که با گذشت نزدیک به پنج سال از تسلط طالبان، هیچ یک از کشورهای آسیای میانه طالبان را به رسمیت نشناخته‌اند.

طالبان در تلاش است روابط خود را با کشورهای منطقه گسترش دهد.