• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

امارات متحده عربی از حملات موشکی و پهپادی از سوی ایران خبر داد

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۸:۵۷ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت دفاع امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور در حال مقابله با حملات موشکی و پهپادی هستند که از سوی ایران انجام می‌شود.

در پی این حملات، وزارت خارجه امارات متحده عربی در بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات روز سه‌شنبه یک تشدید جدی تنش به شمار می‌رود و تهدیدی مستقیم برای امنیت کشور محسوب می‌شود.

این وزارتخانه افزود که امارات «حق کامل و مشروع» خود برای پاسخ‌گویی را محفوظ می‌دارد.

عصر دوشنبه، امارات اعلام کرده بود که پدافندهای هوایی‌اش در حال مقابله با تهدیدات موشکی و پهپادی و آتش‌نشانان در حال مهار آتش‌سوزی در یک منطقه صنعت نفت هستند.

این آتش‌سوزی در پی یک حمله پهپادی رخ داده بود که مقامات گفته بودند منشأ آن ایران بوده است.


پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

چرخش بزرگ؛ عشق مصلحتی هند و طالبان

۳

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۴

امریکا پاسپورت والدینی را که نفقه فرزند نمی‌دهند، لغو می‌کند

۵

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

•
•
•

مطالب بیشتر

تاریخ‌سازی پدیده ٢٢ ساله؛ وو ایزه، دومین قهرمان جوان تاریخ سنوکر جهان

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

در رقابت‌های قهرمانی سنوکر جهان در تالار کروسیبل شهر شفیلد، وو ایزه، بازیکن ۲۲ ساله چینی، با پیروزی ۱۸ بر ۱۷ مقابل شان مورفی از انگلستان، به مقام قهرمانی رسید و به‌عنوان دومین قهرمان جوان تاریخ این رشته شناخته شد.

این دیدار نهایی که تا فریم پایانی ادامه یافت، یکی از مهیج‌ترین فینال‌های سال‌های اخیر بود. وو ایزه در حالی به پیروزی رسید که شان مورفی، قهرمان پیشین جهان، پس از عقب‌افتادن در روز نخست، توانست نتیجه را جبران کند و رقابت را تا شام دوشنبه ادامه دهد.

وو ایزه پس از استیفن هندری، اسطوره سنوکر اسکاتلند که در سال ۱۹۹۰ و در ۲۱ سالگی قهرمان شده بود، دومین بازیکن جوان تاریخ است که این عنوان را کسب می‌کند. او همچنان دومین قهرمان جهان از کشور چین پس از ژائو شین‌تونگ به‌شمار می‌رود که سال گذشته در همین محل به قهرمانی رسیده بود.

در این مسابقه نزدیک و پُرتنش، بازی چندین‌بار به تساوی کشیده شد؛ از جمله در امتیازهای ۱۴–۱۴، ۱۵–۱۵ و ۱۶–۱۶ که نشان‌دهنده رقابت پایاپای دو بازیکن بود. سرانجام، دیدار به فریم سرنوشت‌ساز کشیده شد؛ جایی که وو ایزه با یک دوش‌گیری تعیین‌کننده ۸۵ امتیازی، پیروزی را از آن خود کرد.

وو که از ۱۶ سالگی برای پیشرفت در رشته سنوکر به شهر شفیلد نقل مکان کرده بود، در این رقابت با تمرکز بالا و عملکردی پخته ظاهر شد. تماشاگران نیز در جریان مسابقه بارها با شعار «وووو» از او حمایت کردند.

در سوی دیگر، شان مورفی که در سال ۲۰۰۵ قهرمان جهان شده بود، پس از پایان مسابقه ضمن تبریکی صمیمانه به حریف خود، اظهار داشت که از پیش نیز باور داشته وو روزی قهرمان جهان خواهد شد.

با این قهرمانی، وو ایزه علاوه بر کسب جام تاریخی این رقابت‌ها که قدمت آن به سال ۱۹۲۶ می‌رسد، جایزه نقدی ۵۰۰ هزار پوندی را نیز به‌دست آورد و به جمع ۱۰ بازیکن برتر رده‌بندی جهانی صعود کرد.

100%

نمایندگان سازمان ملل و دیپلومات‌ها در نشستی در کابل گردهم آمدند

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)

نمایندگان جامعه دیپلوماتیک، سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی در کابل گرد هم آمدند و نشستی را درباره تقویت شهرهای تاب‌آور و توسعه پایدار شهری در افغانستان برگزار کردند. این نشست پیش از سیزدهمین دوره مجمع جهانی شهر برگزار شده است.

در این برنامه که روز دوشنبه، ۱۵ ثور برگزار شد، میزگردی درباره اهمیت سرمایه‌گذاری در شهرنشینی پایدار نیز راه‌اندازی شده است.

به گفته برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد این رویداد با افتتاح نمایشگاه عکسی به پایان رسیده که به موضوعات مرتبط با شهرنشینی پایدار و تجربیات افغانستان در این زمینه می‌پرداخت.

نشست مجمع جهانی شهری از بیست‌ویکم ماه ثور تا اول جوزای سال جاری خورشیدی در شهر باکو آذربایجان برگزار می‌شود. سازمان ملل پیش از این گفته بود که بررسی چالش‌های مسکن در افغانستان یکی از موارد مورد بحث در این نشست خواهد بود.

این نشست قرار است درحالی برگزار شود که فغانستان با چالش‌های مسکن مواجه است و به دلیل رشد جمعیت و بازگشت گسترده مهاجران از کشورهای همسایه، سکونت‌گاه‌های غیررسمی، ناامن و پر ازدحام در شهر کابل در حال گسترش‌اند.

داعش مسئولیت قتل روحانی شناخته‌شده پاکستانی را بر عهده گرفت

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)

گروه داعش با انتشار بیانیه‌ای مسئولیت حمله به مولانا محمد ادریس ترنگزی را بر عهده گرفت. در این حمله که بامداد سه‌شنبه در منطقه چارسده ایالت خیبر پختونخوا رخ داد، مولانا محمد ادریس ترنگزی، روحانی شناخته‌شده پاکستانی، کشته شد و دو محافظ او زخمی شدند.

داعش در بیانیه‌اش مولانا ادریس را روحانی «وابسته به حکومت پاکستان» توصیف کرده و گفته است این حمله توسط «سربازان خلافت» انجام شده است.

پیشتر ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، این حمله را محکوم کرده و کشته شدن مولانا ادریس را «ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر» خوانده بود.

مولانا محمد ادریس از چهره‌های مهم حزب جمعیت علمای اسلام بود و با رهبر این حزب، مولانا فضل‌الرحمان، روابط نزدیکی داشت.

او همچنین از استادان مدرسه دارالعلوم حقانیه بود؛ نهادی که شمار زیادی از رهبران طالبان افغان و دانشجویان دینی در آن آموزش دیده‌اند.

تاکنون نهادهای امنیتی پاکستان جزئیات رسمی درباره این رویداد منتشر نکرده‌اند.

پولیس گفته است که مهاجمان پس از حمله موفق به فرار شده‌اند، اما منطقه محاصره شده و عملیات جست‌وجو و بررسی ادامه دارد.

در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، حملات هدفمند علیه روحانیون دینی و چهره‌های سیاسی در ایالت خیبرپختونخوا افزایش یافته که نگرانی‌ها درباره وضعیت امنیتی را برانگیخته است.

پس از کشته شدن مولانا ادریس، باشندگان شهر چارسده ایالت خیبرپختونخوای پاکستان تظاهرات کردند.

شماری از دانشجویان در بلخ: با شوق به دانشگاه می‌رویم، با ناامیدی برمی‌گردیم

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

ما جمعی از دانشجویان انستیتوت علوم صحی حیات بلخ، این پیام را به‌عنوان صدای مشترک خود با افغانستان اینترنشنال شریک می‌سازیم.

ما با هزار امید برای فراگیری علم به دانشگاه می‌رویم، اما به دلیل نداشتن کارت، پشت دروازه متوقف می‌مانیم و اجازه ورود به ما داده نمی‌شود.
همچنان به دلیل پرداخت‌نشدن فیس قسط اول، که حدود دو هزار افغانی است، بسیاری از دانشجویان از داخل‌شدن به صنف‌ها محروم می‌شوند.
در حالی که وضعیت اقتصادی مردم بسیار ضعیف است، تهیه همین مبلغ نیز برای شمار زیادی از دانشجویان دشوار و حتی غیرممکن است.
بسیاری از ما از راه‌های دور و با تحمل مشکلات فراوان می‌آییم، اما باز هم پشت دروازه می‌مانیم.
سوال ما این است که آیا ارزش یک دانشجو و آینده‌اش به اندازه یک کارت یا دو هزار افغانی است؟ آیا عدالت این است که دانشجو با شوق درس بیاید، اما ناامید دوباره برگردد؟
هدف ما تنها آموزش، پیشرفت و خدمت به جامعه است. با وجود تمام مشکلات در افغانستان، باز هم ما درس می‌خوانیم و تلاش می‌کنیم.
تقاضا داریم شرایط دشوار دانشجویان را در نظر بگیرند، در مورد کارت و فیس با دانشجویان همکاری کنند و تسهیلات بیشتری فراهم سازند.

اجازه ندهد که موانع کوچک، مانع آینده بزرگ جوانان شود.

نوشته‌هایی که در این صفحه بازتاب داده می‌شود، تجربه‌ها، درددل‌ها و مشکلات مردم به قلم خود آن‌هاست. افغانستان اینترنشنال در محتوای این نوشته‌ها دست نمی‌برد.

سازمان حمایت از رسانه‌های افغانستان می‌گوید طالبان در ننگرهار به خبرنگاران توهین کرده است

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۲۶ (‎+۱ گرینویچ)

سازمان حمایت از رسانه‌های افغانستان با انتشار بیانیه‌ای از «بدرفتاری و توهین» یک مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان با خبرنگاران در حاشیه گردهمایی «گل نارنج» در ننگرهار ابراز نگرانی کرد. این سازمان تاکید کرد که این مقام طالبان فورا از خبرنگاران عذرخواهی کند.

منابع محلی روز یکشنبه به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که در جریان این جشنواره، بین برخی مسئولان طالبان و خبرنگاران بر سر نحوه تنظیم تجهیزات و پوشش خبری تنش به‌وجود آمده و یکی از مقام‌های این گروه به خبرنگاران بی‌احترامی کرده است.

این نهاد اقدام خبرنگاران در تحریم پوشش مراسم را «پاسخی مدنی و حرفه‌ای» خوانده و از این مقام طالبان خواسته است فوراً از همه خبرنگاران عذرخواهی کند. سازمان همچنین خواستار تضمین امنیت جانی خبرنگاران شده است.

این نهاد تاکید کرد: «خبرنگاران چشم‌ و گوش‌ جامعه‌اند و اهانت به آن‌ها در اصل اهانت به آزادی بیان و حق مردم برای دسترسی به اطلاعات است.»

این نهاد با اشاره به این‌ که رسانه‌های افغانستان در شرایط «بسیار دشوار» فعالیت می‌کنند، هشدار داد که چنین فشارها و بدرفتاری‌هایی از سوی مقام‌های طالبان، فضای کار رسانه‌ای را بیش از پیش محدود می‌کند.

در بیانیه آمده است که تضمین «امنیت جانی و حیثیتی» خبرنگاران ضروری است و «هیچ‌کس حق ندارد کرامت انسانی خبرنگاران را نقض کند». این سازمان افزود پیگیری ماجرا تا پاسخ‌گویی افراد مسئول ادامه خواهد یافت.