• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تاجیکستان ۲۵۰ خانواده افغان را اخراج کرد

۱۵ ثور ۱۴۰۵، ۱۳:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

منابع به افغانستان اینترنشنال خبر دادند که تاجیکستان ۲۵۰ خانواده مهاجر افغان را صبح روز سه‌شنبه به ولایت قندوز افغانستان اخراج کرده است. پناهجویان می‌گویند که خانه‌ها و کارشان در تاجیکستان جا مانده و فرصت جمع‌آوری اموال خود را نداشتند.

به گفته منابع، حکومت تاجیکستان این پناهجویان افغان را صبح روز سه‌شنبه، ۱۵ ثور به ولایت قندوز افغانستان اخراج کرده است.

یکی از پناهچویان اخراج‌شده به افغانستان اینترنشنال گفت: «همه چیز همان‌جا باقی ماند.»

پیشتر وزارت داخله تاجیکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک پناهچوی ۲۲ ساله افغان را به اتهام قتل یک زن ۲۷ ساله تاجیک در اواخر ماه اپریل بازداشت کرده است.

در این اعلامیه آمده بود که این مرد افغان به‌گونه غیرقانونی در روستای دهنموی ولسوالی جبار رسولوف شهر خجند زندگی می‌کرد و این زن را با ضربات چاقوی آشپزخانه به قتل رسانده است.

پیشتر شماری از افغان‌ها در شهرهای خجند و دوشنبه به افغانستان اینترنشنال گفته بودند که پس از این رویداد، اداره خجند حدود ۲۵۰ خانواده افغان را به یک کمپ در دوشنبه منتقل کرده است.

گزارش شده است که این خانواده‌ها به دلیل مشکلات سیاسی با طالبان و ترس از انتقام‌گیری به تاجیکستان پناه برده بودند.

منابع می‌گویند متهم افغان ادعا می‌کند که با همکاری چند نفر دیگر قربانی را به قتل رسانده است؛ اما وزارت داخله تاجیکستان درباره دخالت یا بازداشت افراد دیگر در این رویداد اظهار نظری نکرده است.

پربازدیدترین‌ها

سه دختر افغان در پولند ناپدید شدند
۱

سه دختر افغان در پولند ناپدید شدند

۲

مقام سازمان ملل: فعالیت داعش خراسان در افغانستان امنیت منطقه و جهان را تهدید می‌کند

۳
اختصاصی

ایران جلوی فعالیت فاطمیون علیه طالبان را گرفته است

۴

دو برادر جوان در یک رستورانت در شهر نو کابل با ضربات چاقو کشته شدند

۵

سادات: افغان‌ها اول می‌جنگند بعد سیاست می‌کنند

  • قتل یک زن تاجیکستانی در خجند ۲۵۰ خانواده افغان را با خطر اخراج روبه‌رو کرده است

    قتل یک زن تاجیکستانی در خجند ۲۵۰ خانواده افغان را با خطر اخراج روبه‌رو کرده است