• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سپنتا می‌گوید مردم افغانستان به هرگونه «تهدید تجزیه‌طلبانه» پاسخ خواهند داد

۱۷ ثور ۱۴۰۵، ۱۲:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

پس از اظهارات رئیس یک انستیتوت پاکستانی درباره احتمال تجزیه افغانستان، رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه سابق گفت که سناریوی تجزیه افغانستان در طول تاریخ شکست خورده است. آقای سپنتا افزود افغانستان با وجود مداخلات خارجی، تمامیت ارضی خود را حفظ کرده و مردم به هر تهدیدی پاسخ خواهند داد.

آقای سپنتا روز پنجشنبه، ۱۷ ثور در یادداشتی در شبکه اجتماعی اکس نوشت که افغانستان در دوره‌های مختلف تاریخ «ابرقدرت‌ها» را شکست داده است.

حامد کرزی، رئیس‌‎جمهور پیشین افغانستان این یادداشت را در اکس بازنشر کرده است.

رنگین دادفر سپنتا یا انتقاد از رویکرد پاکستان، گفت که این کشور با بحران‌های جدایی‌طلبی و تروریسم روبه‌رو است. او می‌گوید که افغان‌ها خواهان زندگی مسالمت‌آمیز با مردم پاکستان هستند اما «اراده مردم بسیار نیرومندتر از بمب‌های اتمی است.»

وزیر خارجه سابق نوشت: «هرگاه نام و موجودیت افغانستان عزیز در خطر قرار گیرد، مردم ما پاسخ شایسته‌ای به هر دشمن خواهند داد. هرگز در این مورد تردید نکنید.»

بحث‌هایی درباره تجزیه افغانستان و یا ایجاد ساختار غیرمتمرکز سیاسی به‌ویژه پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت، در میان برخی چهره‌های سیاسی، فعالان و کاربران شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است.

پیشتر ماریا سلطان، رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا گفت که افغانستان در محیط نوظهور منطقه‌ای، جغرافیای خود را از دست خواهد داد و ممکن است در آینده کشوری با این شکل و ساختار وجود نداشته باشد.

او معتقد است که فقدان رهبری قوی در افغانستان، مهار چالش‌ها و ایجاد ثبات در این کشور را دشوار کرده است.

مقام‌های طالبان اما بر این باورند که برنامه‌های «تجزیه افغانستان» را ناکام کرده‌اند.

پربازدیدترین‌ها

ریگستانی فرمانده عمومی عملیاتی ستاد نظامی جبهه مقاومت شد
۱

ریگستانی فرمانده عمومی عملیاتی ستاد نظامی جبهه مقاومت شد

۲

ترکیه به‌دلیل تخلفات در روند اخذ تابعیت، شهروندی بیش از شش هزار نفر را لغو کرد

۳

کارشناسان و فعالان: کاهش جنگ در افغانستان به معنای صلح نیست

۴

جبهه مقاومت ملی: ریگستانی محاسبه‌شده وارد میدان شده است

۵
گزارش ویژه

پروژه آمو دریا؛ پشت پرده شکست بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری خارجی در حاکمیت طالبان

  • رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد

    رئیس انستیتوت ثبات راهبردی جنوب آسیا: افغانستان جغرافیای خود را از دست می‌دهد