• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

طالبان استفاده از موبایل هوشمند را در اداره‌های دولتی هرات «ممنوع» کرد

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از کارمندان دولتی در هرات روز شنبه به افغانستان اینترنشنال گفتند که مقامات محلی طالبان از دو هفته بدین‌سو، استفاده از موبایل هوشمند را در اداره‌های دولتی ممنوع کرده‌اند. به گفته آنان، این تصمیم برای جلوگیری از درز اسناد و اطلاعات رسمی به رسانه‌ها گرفته شده است.

دست‌کم سه کارمند دولتی در هرات با تأیید این موضوع به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که مقام‌های طالبان به کارمندان دستور داده‌اند در اداره‌ها به‌جای موبایل‌های هوشمند از موبایل‌های ساده بدون کمره استفاده کنند.

به گفته یکی از کارمندان، در حالی‌که مقامات طالبان در همین اداره‌ها از موبایل‌های هوشمند استفاده می‌کنند، به کارمندان چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.

کارمند دیگری که نخواست نامش فاش شود، این محدودیت را برای خدمات اداری و شهروندان زیان‌بار خوانده و گفته است که این ممنوعیت تازه روند کاری را با اختلال روبه‌رو کرده است.

او افزود که به‌دلیل این ممنوعیت، مراجعه‌کنندگان از ولایت‌های همجوار نیز در انجام امور اداری با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.

منبع سومی گفت هرچند هنوز مکتوب رسمی از سوی والی طالبان در هرات صادر نشده، اما این دستور به‌صورت غیررسمی از سوی مقام‌های محلی اجرا می‌شود.

طالبان پیش‌تر نیز محدودیت‌هایی بر نشر تصاویر موجودات زنده و استفاده از موبایل‌های هوشمند در برخی ولایت‌ها اعمال کرده بود.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در جوزای ۱۴۰۴ از اعضای این گروه خواسته بود استفاده از تلفن‌های هوشمند را کاهش دهند.

همچنین وزیر تحصیلات عالی طالبان در یکی از سخنرانی‌های خود، موبایل‌های هوشمند را «یکی از سه دشمن اصلی مسلمانان» توصیف کرده بود.

او به تاریخ ۱۳ میزان، سال گذشته به دانشگاه‌ها و نهادهای آموزشی افغانستان اطلاع داد که از این پس استفاده از گوشی‌های هوشمند در ساعات کاری و در محیط دانشگاه‌ها و نهادهای مربوط به این وزارتخانه ممنوع است و به جز روسای دانشگاه‌ها و نهادهای آموزشی، هیچ‌کس حق ندارد گوشی هوشمندش را به محل کار بیاورد.

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

چرخش بزرگ؛ عشق مصلحتی هند و طالبان

۳

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۴

امریکا پاسپورت والدینی را که نفقه فرزند نمی‌دهند، لغو می‌کند

۵

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

  • هبت‌الله از ملاها برای ممنوع کردن تلفن‌های هوشمند فتوا خواسته است

    هبت‌الله از ملاها برای ممنوع کردن تلفن‌های هوشمند فتوا خواسته است

•
•
•

مطالب بیشتر

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

مسئولان وزارت صحت عامه طالبان اعلام کرده‌اند که بیش از ۱۲ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی در افغانستان ثبت شده‌ که از این میان ۶ هزار و ۸۷۳ تن زن هستند. بر مبنای آمار این وزارت، بخش عمده بیماران مبتلا به تالاسمی در افغانستان را کودکان تشکیل می‌دهند.

نیازگل نیازمند، آمر بانک مرکزی خون وزارت صحت طالبان، روز شنبه (۱۹ ثور)، در برنامه‌ آگاهی‌دهی درباره بیماری تالاسمی در کابل، از نهادهای داخلی و بین‌المللی خواست برای درمان این بیماران کمک‌های خود را افزایش دهند.

پیش‌تر، نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در افغانستان تاکید کرده بود که نیاز به خون در این کشور یک ضرورت سراسری است.

با این‌حال، عبدالولی حقانی، معین وزارت صحت طالبان، گفته است که برای درمان بیماران تالاسمی در کابل و شماری از ولایت‌ها، خدمات ویژه درمانی فراهم شده است.

تالاسمی، یک بیماری ژنتیکی و اختلال خونی ارثی است که در آن، تعداد هموگلوبین‌ها و گلبول‌های سرخ‌رنگ در بدن فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است.

بیماران تالاسمی با مشکلات فراوانی مواجه‌اند و اهدای خون تنها راه درمان‌ آنها است.

  • روز جهانی اهدای خون؛ سازمان جهانی صحت در افغانستان ماهانه ده‌ها هزار کیسه خون توزیع می‌کند

    روز جهانی اهدای خون؛ سازمان جهانی صحت در افغانستان ماهانه ده‌ها هزار کیسه خون توزیع می‌کند

بانک مرکزی خون تحت کنترل طالبان در ماه جوزای سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که به دلیل کاهش شمار اهداکنندگان خون، ذخایر این بانک با کمبود جدی خون مواجه شده است و هم‌زمان تعداد بیماران نیازمند تزریق خون نیز در حال افزایش است.

هشدار سناتور امریکایی: بازگشت متحدان افغان به کشورشان با خطر آزار طالبان همراه است

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۶:۵۹ (‎+۱ گرینویچ)

جین شاهین، عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای امریکا، در نامه‌ای از وزارت خارجه این کشور خواسته است تا متحدان افغان را در ایالات متحده اسکان دهد. این سناتور امریکایی هشدار داده است که در صورت بازگشت پناهجویان افغان به افغانستان، با خطر جدی پیگرد و آزار طالبان مواجه خواهند شد.

جین شاهین، روز جمعه (۱۸ ثور) با ارسال نامه‌ای به مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، نسبت به طرح احتمالی بستن اردوگاه پناهجویان افغان در قطر ابراز نگرانی کرده است.

این سناتور امریکایی از حکومت ایالات متحده خواست تا به تعهدات خود در برابر افغان‌هایی که در کنار نیروهای امریکایی کار کرده‌اند، وفادار بماند. او تاکید کرد که واشنگتن باید افراد بررسی‌شده را از طریق برنامه پذیرش پناهندگان یا اجازه بشردوستانه وارد امریکا کند.

خانم شاهین هشدار داد که رها کردن این افراد و خانواده‌های‌شان، نقض وعده‌های امریکا است و اعتماد آینده میان واشنگتن و متحدانش را تضعیف می‌کند.

با استناد به نامه خانم شاهین، اردوگاه سیلیه در قطر محل اقامت بیش از یک‌هزار و ۱۰۰ متحد افغان است که حدود ۸۰۰ نفر آنان واجد شرایط اسکان در امریکا شناخته شده‌اند. نیمی از این پناهجویان زنان و کودکان هستند. همچنین حدود ۱۵۰ نفر از آنان اعضای خانواده کارمندان وزارت دفاع امریکا و شماری از افسران زن در نیروهای امنیتی پیشین افغانستان هستند.

خانم شاهین تاکید کرد که در صورت ناکامی برنامه اسکان در کشورهای ثالث و اخراج به افغانستان، این افراد با خطر جدی پیگرد طالبان روبه‌رو خواهند شد.

او همچنین از این موضوع انتقاد کرده که حکومت ترامپ به پناهجویان سفیدپوست افریقای جنوبی اولویت داده، در حالی که به گفته او، نهادهای وابسته به سازمان ملل آنان را در زمره نیازمندان فوری پناهندگی قرار نداده‌اند.

حامیان انتقال پناهجویان افغان می‌گویند اخراج افغان‌ها از اردوگاه سیلیه قطر می‌تواند جان آنان را به خطر اندازد.

پیش از این نیز بیش‌ از ۱۰۰ سازمان و ۶۰۰ مقام پیشین ملکی و نظامی امریکایی با امضا و ارسال نامه‌ای سرگشاده به وزارت خارجه‌ امریکا، از آن خواستند که طرح انتقال پناهجویان افغان از قطر به کنگو را لغو کند.

  • صدها مقام پیشین امریکایی خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان به کنگو شدند

    صدها مقام پیشین امریکایی خواستار لغو طرح انتقال پناهجویان افغان به کنگو شدند

درگیری طالبان با معدنچی‌ها در ولسوالی شکی بدخشان چندین زخمی بر جای گذاشت

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۵:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)

ساکنان محلی و معدنچی‌ها در ولسوالی شکی بدخشان، روز شنبه بر سر استخراج معدن طلا با طالبان درگیر شدند. منابع مردمی به افغانستان اینترنشنال گفتند که دست‌کم هشت نفر در تیرانداری طالبان زخمی شدند. معترضان همچنین مدعی شدند که چند نفر دیگر بر اثر شلیک طالبان کشته شده‌اند.

منابع محلی در ولسوالی شکی به افغانستان اینترنشنال گفتند این درگیری شنبه، ۱۹ ثور در معدن طلای قطقطی در روستای شرین‌نظم رخ داده است.

به گفته‌ آنها، این درگیری پس از آن آغاز شد که افراد طالبان معدن‌کاران را لت‌وکوب کردند. باشندگان محل برخی از فرماندهان طالبان را در این رویداد دخیل می‌دانند.

در ویدیویی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، شماری از معدن‌چیان نیروهای تحت فرمان جمعه‌خان فاتح را متهم می‌کنند که تونل‌های کاری آنها را تصرف کرده‌اند.

جمعه خان فاتح در حال حاضر معاون والی طالبان در زابل است. او پیش از این ولسوال طالبان در دروازهای بدخشان بود.

در ویدیویی که از این رویداد به دست افغانستان اینترنشنال رسیده است، دیده می‌شود که مردم محل با بیل و کلنگ و دیگر امکانات دست‌داشته شان علیه طالبان اعتراض می‌کنند. آنها در این ویدیو از «قیام» علیه طالبان سخن می‌گویند.

معترضان گفتند که شماری بر اثر شلیک طالبان کشته و زخمی شده‌اند. طالبان درباره این درگیری و تلفات چیزی نگفته‌اند.

منابع محلی‌ می‌گویند تاکنون هشت نفر در این درگیری زخمی و برای درمان به شفاخانه منتقل شده‌اند که وضعیت شماری از آنها وخیم است.

  • طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

    طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

این حادثه درحالی رخ می‌دهد که طالبان و باشندگان ولسوالی ارگوی بدخشان نیز از دو روز به این طرف بر سر تخریب مزارع خشخاش درگیر شده‌اند.

فرماندهی امنیه پولیس طالبان در بدخشان تایید کرد که دو تن از باشندگان ارگو در جریان این درگیری کشته شده‌اند.

پیش از این نیز طالبان در بخش‌هایی از بدخشان بر سر استخراج معادن طلا با مردم محل درگیر شده‌اند.

اداره طالبان در سراسر کشور، به ویژه در بدخشان به‌طور گسترده در حال استخراج منابع معدنی از جمله طلا است.

مخالفان طالبان استخراج بی‌رویه منابع طبیعی را غیرقانونی می‌دانند و اداره طالبان را به عدم شفافیت و «غارت منابع طبیعی» متهم می‌کنند.

طالبان در کابل مسافربری موترهای شخصی را ممنوع کرد

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۴:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت ترانسپورت طالبان می‌گوید که برای بهبود خدمات ترانسپورتی شهری در کابل، فعالیت موترهای تونس و موترهای دارای پلیت شخصی را در ۱۶ مسیر متوقف کرده است. این وزارت نوشت که خدمات ترانسپورتی شهری از طریق بس، تاکسی و موترهای نوع مرسدس انجام می‌شود.

این وزارت شنبه، ۱۹ ثور در خبرنامه‌ای نوشت این اقدام به منظور ارائه خدمات تراسپورتی بهتر و رفت‌وآمد آسان و ارزان روی دست گرفته شده است.

طالبان می‌گوید این برنامه در سایر مسیرها نیز اجرا خواهد شد.

در خبرنامه آمده است که این تصمیم در حال حاضر در مسیرهای میرویس میدان، دشت برچی، چهاراهی قمبر، پل سوخته، دانشگاه و شماری از دیگر مسیرهای شهری عملی شده است.

شماری از رانندگان موترهای مسافربری نوع تونس در دهم ثور به افغانستان اینترنشال گفتند طالبان فعالیت این وسایط را در دشت‌ برچی متوقف کرده است. به گفته آن‌ها، این اقدام باعث بیکاری گسترده رانندگان و توقف حدود ۱۵۰۰ موتر تونس در غرب کابل شده است.

رانندگان گفته‌اند که وزارت ترانسپورت طالبان موترهای نوع مرسدس با پلیت مسافربری را به‌عنوان بدیل تونس معرفی کرده است. آنها مدعی‌اند که موترهای جدید وابسته به افراد نزدیک طالبان هستند.

  • رانندگان در دشت‌برچی کابل می‌گویند طالبان فعالیت وسایط مسافربری خصوصی را متوقف کرده است

    رانندگان در دشت‌برچی کابل می‌گویند طالبان فعالیت وسایط مسافربری خصوصی را متوقف کرده است

آنها نگران‌اند که با این تصمیم، شمار زیادی از رانندگان بیکار شوند و کنترول کامل حمل‌ونقل در شهر کابل به شرکت‌های وابسته به طالبان سپرده شود.

به گفته این رانندگان، دستور طالبان برای توقف موترهای دارای پلیت شخصی، صدها خانواده را متاثر ساخته است.

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۳:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

فرماندهی امنیه طالبان در بدخشان، تایید کرد که دست‌کم دو نفر از باشندگان ولسوالی ارگو در نتیجه درگیری با نیروهای طالبان کشته شده‌اند. طالبان می‌گوید این درگیری پس از آن آغاز شد که قطعه مبارزه با مواد مخدر در روستای آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد تا مزارع خشخاش را تخریب کند.

سخنگوی فرماندهی پولیس طالبان در بدخشان روز شنبه، در خبرنامه‌ای نوشت که شماری از کشاورزان و باشندگان محل به «تحریک افراد خلاف‌کار و قاچاقبران مواد مخدر» تلاش کردند تا مانع تخریب مزارع خشخاش شوند.

او گفت که در نتیجه تنش‌ها، یک کودک روز جمعه جان باخت و یک تن دیگر روز شنبه ۱۹ ثور در جریان اعتراض و درگیری کشته شد.

فرماندهی امنیه طالبان گفته است که در حال حاضر وضعیت در ساحه عادی و منطقه تحت کنترول نیروهای طالبان قرار دارد.

منابع محلی روز شنبه به افغانستان اینترنشنال گفتند که درگیری طالبان با مردم ولسوالی ارگو بر سر تخریب کشت خشخاش همچنان ادامه دارد.

منابع مردمی در ولسوالی ارگو گفتند که این دو باشنده محل بر اثر شلیک گلوله طالبان کشته شده‌اند.

در ویدئویی که از ولسوالی ارگو به دست افغانستان اینترنشنال رسیده، اعتراض ساکنان محل علیه طالبان ادامه دارد.

با تشدید درگیری‌ها، طالبان شبکه‌های مخابراتی را در بدخشان محدود کرده‌اند.

فرماندهی امنیه طالبان در بدخشان همچنین اذعان کرد که معترضان شاهراه کشم–فیض‌آباد را برای مدت کوتاهی به روی رفت‌وآمد بست و این شاهراه با تلاش مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذین قومی دوباره به روی ترافیک بازگشایی شده است.

بر اساس اطلاعات منابع، درگیری از روز جمعه ۱۸ ثور در روستای آتن‌جلو آغاز شد، زمانی که نیروهای طالبان برای تخریب مزارع خشخاش وارد منطقه شدند.

والی طالبان و معاون او در روزهای اخیر به برخی ولسوالی‌های بدخشان سفر کردند و از مردم خواسته بودند با نیروهای طالبان در تخریب کشت خشخاش همکاری کنند.

پیش از این نیز گزارش شده بود که طالبان برای تخریب مزارع خشخاش در ولسوالی کشم، دست‌کم ۱۵۰۰ نیرو اعزام کرده است.

این نخستین بار نیست که مردم ولسوالی ارگو در برابر تخریب کشت خشخاش و نبود کشت جایگزین مقاومت می‌کنند.

در سال‌های گذشته نیز هنگام برداشت کوکنار، درگیری‌های خونینی میان مردم و طالبان در این ولسوالی رخ داده که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از باشندگان محل شده بود.

رهبر طالبان در سال ۱۴۰۱ کشت خشخاش را ممنوع کرد. با این حال گزارش‌های متعددی درباره ادامه کشت کوکنار، عمدتا در ولایت‌های شمالی و جنوبی کشور منتشر شده است.

کشاورزان می‌گویند نبود کشت بدیل مناسب، نبود بازار مطمئن برای محصولات جایگزین و عدم حمایت مالی و فنی، آن‌ها را ناگزیر به ادامه کشت کوکنار کرده است، چون راه درآمد دیگری برای تامین معیشت خانواده‌هایشان ندارند.