• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عاصم منیر از طالبان خواست «مراکز تروریست‌ها» در افغانستان را برچیند

۲۰ ثور ۱۴۰۵، ۰۸:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۹:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

عاصم منیر، رئیس ارتش پاکستان، در نخستین سالروز جنگ چهارروزه پاکستان و هند گفت که هراس‌افگنی از خاک افغانستان ادامه دارد و طالبان باید «مراکز تروریست‌ها» را از میان بردارد.

او که در راولپندی سخنرانی می‌کرد گفت که «هند پس از ناکامی در میدان جنگ، به سیاست قدیمی خود در پشتیبانی از هراس‌افگنی برگشته است.»

او افزود که تروریسم تنها از هند نه، بلکه از خاک افغانستان نیز ادامه دارد.

عاصم منیر گفت پاکستان تنها خواسته‌اش از طالبان این است که افغانستان را از گروه‌های هراس‌افگن، به‌ویژه «تحریک طالبان پاکستان» و «ارتش آزادی‌بخش بلوچ» پاک کند و از میان برداشتن کامل مراکز هراس‌افگنی را تضمین کند.

او در مورد جنگ سال گذشته با هند هم گفت که آن کشور تلاش کرد «عزم و وقار ملی» پاکستان را بیازماید، اما به گفته او، با پاسخ سخت پاکستان روبه‌رو شد.

عاصم منیر هشدار داد که اگر در آینده علیه پاکستان اقدامی شود، پیامدهای جنگ محدود نخواهد بود و «بسیار گسترده، خطرناک و دردناک» خواهد بود.

او گفت دفاع پاکستان در برابر هرگونه حمله خارجی «نفوذناپذیر» است و نیروهای مسلح این کشور برای جنگ‌های سنتی و غیرسنتی آماده‌اند.

عاصم منیر گفت پاکستان اکنون «مرکز عملیات چنددامنه» ایجاد کرده است تا برای چالش‌های آینده آماده‌تر باشد.

او گفت کشورهایی که در گذشته از پاکستان انتقاد می‌کردند، اکنون توانایی‌های این کشور را می‌پذیرند و در میان شریکان نزدیک پاکستان قرار دارند.

پربازدیدترین‌ها

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت
۱

افغانستان در چشم الکساندر برنز؛ مسافری که ۱۹۰ سال پیش به کابل، بامیان و بلخ رفت

۲

چرخش بزرگ؛ عشق مصلحتی هند و طالبان

۳

سه زن افغان در انتخابات شوراهای محلی بریتانیا پیروز شدند

۴

طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

۵

طالبان در پی درگیری در ولسوالی پریان پنجشیر چندین نفر را «بازداشت» کرد

•
•
•

مطالب بیشتر

در پی درگیری طالبان با معترضان در شکی بدخشان دست‌کم «یک نفر کشته شد»

۲۰ ثور ۱۴۰۵، ۰۴:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

منابع محلی در ولسوالی شکی ولایت بدخشان می‌گویند در پی درگیری میان باشندگان محل و طالبان، بر سر نحوه استخراج معدن طلا، دست‌کم یک نفر کشته و شماری دیگر زخمی شده‌اند. منابع همچنین گفتند که طالبان ۱۵ معترض را بازداشت کرده‌اند.

سه منبع آگاه به افغانستان اینترنشنال تائید کرده‌اند که یک نفر در این درگیری کشته شده است، در حالی که یک منبع دیگر از کشته شدن دو نفر خبر می‌دهد.

منابع گفتند که درگیری روز شنبه ۱۹ ثور، میان باشندگان محل و افراد وابسته به قومندان فتاح، برادرِ جمعه خان فاتح معاون والی طالبان در زابل، بر سر نحوه استخراج معدن طلا رخ داد.

به گفته منابع، قومندان فتاح همراه با صدها نفر از متقاضیان استخراج معدن به منطقه آمده بود تا یک ساحه سبز وسیع را بین خود «تقسیم و تصرف کنند.»

باشندگان محل با این اقدام مخالفت کرده و پیشنهاد دادند که ابتدا استخراج در بخش کوچکی از معدن آغاز شود و در صورت وجود طلا، عملیات گسترش یابد تا از تخریب بی‌رویه پوشش گیاهی، ساحات سبز و چراگاه‌های عمومی جلوگیری شود.

منابع می‌گویند گفت‌وگوها اما با تیراندازی طالبان به سوی معترضان به خشونت انجامید. در نتیجه تیراندازی، به گفته سه منبع، دست‌کم یک نفر کشته و ۱۵ نفر زخمی شدند.

باشندگان محل صبح یکشنبه ۲۰ ثور به افغانستان اینترنشنال گفتند که وضعیت منطقه همچنان به شدت نظامی است.

به گفته منابع، دست‌کم ۱۵ نفر از معترضان نیز توسط افراد قومندان فتاح بازداشت شده‌اند و عملیات گسترده‌ای برای شناسایی و بازداشت سایر معترضان آغاز شده است.

گفته شده نیروهای تحت امر فتاح روستاها را محاصره کرده و محدودیت‌های شدید بر آمد و شد مردم اعمال کرده‌اند.

تاکنون مقام‌های رسمی طالبان در بدخشان هیچ اظهارنظری در مورد این درگیری و تلفات آن نکرده‌اند.

استخراج طلای بدخشان و تخار در ماه‌های گذشته به موضوع حساسیت‌برانگیز در شمال‌شرق افغانستان بدل شده است.

این رویداد در حالی است که در یک منطقه دیگر بدخشان نیز مردم با نیروهای طالبان درگیر شده‌اند. فرماندهی امنیه طالبان در بدخشان روز شنبه ۱۹ ثور تایید کرد که دست‌کم دو نفر از باشندگان ولسوالی ارگو در نتیجه درگیری با نیروهای طالبان کشته شده‌اند.

منابع مردمی در ولسوالی ارگو به افغانستان اینترنشنال گفتند که این دو باشنده محل بر اثر شلیک گلوله طالبان کشته شده‌اند.

طالبان می‌گوید درگیری در ولسوالی ارگو پس از آن آغاز شد که قطعه مبارزه با مواد مخدر در روستای آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد تا مزارع خشخاش را تخریب کند.

این نخستین بار نیست که مردم ولسوالی ارگو در برابر تخریب کشت خشخاش و نبود کشت جایگزین مقاومت می‌کنند.
در سال‌های گذشته نیز هنگام برداشت کوکنار، درگیری‌های خونینی میان مردم و طالبان در این ولسوالی رخ داده که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از باشندگان محل شده بود.

رهبر طالبان در سال ۱۴۰۱ کشت خشخاش را ممنوع کرد. با این حال گزارش‌های متعددی درباره ادامه کشت کوکنار، عمدتا در ولایت‌های شمالی و جنوبی کشور منتشر شده است.

کشاورزان می‌گویند نبود کشت بدیل مناسب، نبود بازار مطمئن برای محصولات جایگزین و عدم حمایت مالی و فنی، آن‌ها را ناگزیر به ادامه کشت کوکنار کرده است، چون راه درآمد دیگری برای تامین معیشت خانواده‌هایشان ندارند.

  • طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

    طالبان تایید کرد که دو باشنده ارگوی بدخشان در جریان درگیری با این گروه کشته شده‌اند

اتحادیه اروپا می‌گوید به حمایت از مردم افغانستان متعهد است

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۲۲:۲۱ (‎+۱ گرینویچ)

دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل، روز شنبه، به مناسبت «روز اروپا» اعلام کرد که در کنار شرکای خود، همچنان به حمایت از معیشت، آموزش، تقویت اقتصاد، فرصت‌ها و امید برای آینده افغانستان متعهد باقی خواهد ماند. اتحادیه اروپا همچنین از «تاب‌آوری مردم افغانستان» ستایش کرده است.

در تصاویری که از مراسم گرامی‌داشت «روز اروپا» از سوی نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل منتشر شده، چهره‌هایی از جمله ورونیکا بوسکوویچ، سرپرست نمایندگی اتحادیه اروپا در افغانستان، عبیدالرحمان نظامانی، کاردار سفارت پاکستان در کابل و شماری از دیپلومات‌های خارجی دیده می‌شوند، اما هیچ عضوی از طالبان در این مراسم دیده نمی‌شود.

از «روز اروپا» هر سال در نهم ماه می گرامی‌داشت به‌عمل می‌آید؛ این روز از مهم‌ترین نمادهای وحدت و همگرایی در اتحادیه اروپا به شمار می‌رود.

نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل به مناسبت این روز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در روز اروپا، ما به تاب‌آوری و عزت مردم افغانستان ادای احترام می‌کنیم. اتحادیه اروپا همراه با شرکای خود همچنان متعهد به حمایت از معیشت، آموزش، فرصت‌ها و امید برای آینده افغانستان است.»

این نهاد همچنین گفته است با حمایت اتحادیه اروپا، خدمات حیاتی از جمله مراقبت‌های صحی مادران و حمایت‌های روانی‌ـ‌اجتماعی برای افراد آسیب‌پذیر در افغانستان فراهم می‌شود.

بیش از ۸۰ درصد کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان با بحران غذایی مواجه‌اند

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۲۰:۳۴ (‎+۱ گرینویچ)

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل و خوشه جهانی تغذیه در گزارش تازه‌ای گفته‌اند که ۸۳ درصد کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد در افغانستان در خانواده‌های دچار ناامنی غذایی زندگی می‌کنند. ضعف در گزارش‌دهی، محدودیت‌های مرزی و کاهش بودجه از چالش‌های اصلی برای مهار این وضعیت عنوان شده‌اند.

براساس گزارش منتشرشده در روز شنبه، ۱۹ ثور، در سه‌ ماه نخست سال جاری میلادی، خوشه جهانی تغذیه و شرکای آن به بیش از ۹۴۵ هزار نفر به‌ویژه کودکان در افغانستان خدمات ارائه کرده‌اند.

این خدمات شامل درمان موارد سوءتغذیه اولیه، متوسط و شدید، مشاوره در بخش مراقبت از کودکان و توزیع مکمل‌های غذایی برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه می‌شود.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که حدود ۲۴۰ ولسوالی به‌دلیل کمبود بودجه و مشکلات دیگر، هنوز تحت پوشش برنامه‌های تغذیه‌ای قرار نگرفته‌اند.

بر اساس یافته‌های این گزارش، شیوع لاغری کودکان در افغانستان از ۹.۶ درصد در سه‌ ماه اول سال گذشته به ۸.۵ درصد در سه‌ ماه اول امسال کاهش یافته است.

نرخ سوءتغذیه حاد در ۱۰ ولایت افغانستان همچنان بالاتر از ۱۰ درصد گزارش شده که بیشتر موارد در هلمند و دایکندی ثبت شده است.

بر مبنای آمار سازمان ملل، میلیون‌ها نفر در افغانستان تحت کنترول طالبان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. برنامه جهانی غذا پیش از این هشدار داده بود که افغانستان با یکی از شدیدترین بحران‌های گرسنگی در سطح جهان مواجه است.

طالبان استفاده از موبایل هوشمند را در اداره‌های دولتی هرات «ممنوع» کرد

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)

شماری از کارمندان دولتی در هرات روز شنبه به افغانستان اینترنشنال گفتند که مقامات محلی طالبان از دو هفته بدین‌سو، استفاده از موبایل هوشمند را در اداره‌های دولتی ممنوع کرده‌اند. به گفته آنان، این تصمیم برای جلوگیری از درز اسناد و اطلاعات رسمی به رسانه‌ها گرفته شده است.

دست‌کم سه کارمند دولتی در هرات با تأیید این موضوع به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که مقام‌های طالبان به کارمندان دستور داده‌اند در اداره‌ها به‌جای موبایل‌های هوشمند از موبایل‌های ساده بدون کمره استفاده کنند.

به گفته یکی از کارمندان، در حالی‌که مقامات طالبان در همین اداره‌ها از موبایل‌های هوشمند استفاده می‌کنند، به کارمندان چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.

کارمند دیگری که نخواست نامش فاش شود، این محدودیت را برای خدمات اداری و شهروندان زیان‌بار خوانده و گفته است که این ممنوعیت تازه روند کاری را با اختلال روبه‌رو کرده است.

او افزود که به‌دلیل این ممنوعیت، مراجعه‌کنندگان از ولایت‌های همجوار نیز در انجام امور اداری با مشکلات جدی مواجه شده‌اند.

منبع سومی گفت هرچند هنوز مکتوب رسمی از سوی والی طالبان در هرات صادر نشده، اما این دستور به‌صورت غیررسمی از سوی مقام‌های محلی اجرا می‌شود.

طالبان پیش‌تر نیز محدودیت‌هایی بر نشر تصاویر موجودات زنده و استفاده از موبایل‌های هوشمند در برخی ولایت‌ها اعمال کرده بود.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در جوزای ۱۴۰۴ از اعضای این گروه خواسته بود استفاده از تلفن‌های هوشمند را کاهش دهند.

  • هبت‌الله از ملاها برای ممنوع کردن تلفن‌های هوشمند فتوا خواسته است

    هبت‌الله از ملاها برای ممنوع کردن تلفن‌های هوشمند فتوا خواسته است

همچنین وزیر تحصیلات عالی طالبان در یکی از سخنرانی‌های خود، موبایل‌های هوشمند را «یکی از سه دشمن اصلی مسلمانان» توصیف کرده بود.

او به تاریخ ۱۳ میزان، سال گذشته به دانشگاه‌ها و نهادهای آموزشی افغانستان اطلاع داد که از این پس استفاده از گوشی‌های هوشمند در ساعات کاری و در محیط دانشگاه‌ها و نهادهای مربوط به این وزارتخانه ممنوع است و به جز روسای دانشگاه‌ها و نهادهای آموزشی، هیچ‌کس حق ندارد گوشی هوشمندش را به محل کار بیاورد.

بیش از «۱۲ هزار» نفر در افغانستان به بیماری تالاسمی مبتلا اند

۱۹ ثور ۱۴۰۵، ۱۸:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

مسئولان وزارت صحت عامه طالبان اعلام کرده‌اند که بیش از ۱۲ هزار بیمار مبتلا به تالاسمی در افغانستان ثبت شده‌ که از این میان ۶ هزار و ۸۷۳ تن زن هستند. بر مبنای آمار این وزارت، بخش عمده بیماران مبتلا به تالاسمی در افغانستان را کودکان تشکیل می‌دهند.

نیازگل نیازمند، آمر بانک مرکزی خون وزارت صحت طالبان، روز شنبه (۱۹ ثور)، در برنامه‌ آگاهی‌دهی درباره بیماری تالاسمی در کابل، از نهادهای داخلی و بین‌المللی خواست برای درمان این بیماران کمک‌های خود را افزایش دهند.

پیش‌تر، نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در افغانستان تاکید کرده بود که نیاز به خون در این کشور یک ضرورت سراسری است.

با این‌حال، عبدالولی حقانی، معین وزارت صحت طالبان، گفته است که برای درمان بیماران تالاسمی در کابل و شماری از ولایت‌ها، خدمات ویژه درمانی فراهم شده است.

تالاسمی، یک بیماری ژنتیکی و اختلال خونی ارثی است که در آن، تعداد هموگلوبین‌ها و گلبول‌های سرخ‌رنگ در بدن فرد مبتلا به این بیماری از حالت نرمال کمتر است.

بیماران تالاسمی با مشکلات فراوانی مواجه‌اند و اهدای خون تنها راه درمان‌ آنها است.

  • روز جهانی اهدای خون؛ سازمان جهانی صحت در افغانستان ماهانه ده‌ها هزار کیسه خون توزیع می‌کند

    روز جهانی اهدای خون؛ سازمان جهانی صحت در افغانستان ماهانه ده‌ها هزار کیسه خون توزیع می‌کند

بانک مرکزی خون تحت کنترل طالبان در ماه جوزای سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که به دلیل کاهش شمار اهداکنندگان خون، ذخایر این بانک با کمبود جدی خون مواجه شده است و هم‌زمان تعداد بیماران نیازمند تزریق خون نیز در حال افزایش است.