• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شبه‌نظامیان پاکستانی در پنج ماه بیش از ۱۰۰ حمله پهپادی انجام داده‌اند

۲۴ جوزا ۱۴۰۵، ۲۳:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)

مقامات خیبرپختونخوا می‌گویند شبه‌نظامیان در یک‌ونیم سال گذشته دست‌کم ۱۸۲ حمله پهپادی علیه نیروهای پاکستانی در این ایالت انجام داده‌اند. بیشتر حملات از آغاز سال جدید میلادی انجام شده است، چنانچه بیش ۱۰۰ حمله در پنج ماه گذشته رخ داده است.

بر اساس اطلاعات پولیس پاکستان، بیشتر حملات پهپادی در ولسوالی‌های وزیرستان شمالی و بنو در ایالت خیبرپختونخوا رخ داده است. به گفته مقام‌های پولیس، صدها حمله دیگر نیز پیش از رسیدن پهپادها به اهداف شان خنثی شده‌اند.

آمار پولیس خیبرپختونخوا نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۵، در مجموع ۸۲ حمله پهپادی به حوزه‌ها و پاسگاه‌های پولیس در این ایالت انجام شده است. بیشتر این حملات در ولسوالی‌های قبایلی رخ داده‌اند.

بر پایه این آمار، وزیرستان شمالی با ۴۱ حمله پهپادی علیه پاسگاه‌ها و ایستگاه‌های پولیس، بیشترین شمار حملات را ثبت کرده است. پس از آن، ولسوالی بنو با ۲۶ حمله به تأسیسات امنیتی در جایگاه دوم قرار دارد.

همچنین در سال گذشته پنج حمله در باجور، شش حمله در تانک، سه حمله در وزیرستان جنوبی و یک حمله در لکی مروت گزارش شده است.

پولیس خیبرپختونخوا اعلام کرد که تنها در شش ماه نخست سال ۲۰۲۶، ۱۰۰ حمله پهپادی در ولسوالی‌های مختلف این ایالت ثبت شده است. این حملات عمدتاً گشت‌های پولیس و پایگاه‌های نیروهای امنیتی را هدف قرار داده‌اند.

در سال جاری، ۱۳ ولسوالی خیبرپختونخوا شاهد حملات پهپادی بوده‌اند. وزیرستان شمالی با ۴۸ رویداد در صدر قرار دارد. در باجور و تانک هر کدام ۹ حمله، در بنو و دیره اسماعیل‌خان هر کدام ۸ حمله، در لکی مروت ۵ حمله، در ولسوالی خیبر ۴ حمله و در وزیرستان جنوبی ۳ حمله ثبت شده است. همچنین در ایبت‌آباد، هنگو، مهمند و صوابی، هر کدام یک حمله گزارش شده است.

یکی از مقام‌های ارشد پولیس خیبرپختونخوا به افغانستان اینترنشنال گفت این آمار تنها شامل حملاتی است که پولیس یا تأسیسات آن را هدف قرار داده و به‌طور رسمی ثبت شده‌اند. به گفته او، در بسیاری از این حملات پولیس هدف بوده، اما موارد متعددی نیز وجود دارد که در آن‌ها غیرنظامیان کشته شده‌اند.

او افزود که صدها حمله دیگر نیز پیش از رسیدن به هدف خنثی شده‌اند، اما برای این موارد گزارشی ثبت نمی‌شود. به گفته این مقام، تنها در بنو طی شش ماه گذشته بیش از ۲۰۰ حمله پهپادی مهار شده است.

ذوالفقار حمید، رئیس پولیس خیبرپختونخوا، پیش‌تر تأیید کرده بود که شمار حملات پهپادی در سال گذشته کمتر از صد مورد بود، اما امسال افزایش یافته است. او گفت پولیس در ولسوالی‌های دورافتاده به سامانه‌های ضدپهپاد و آموزش استفاده از آن‌ها مجهز شده و این اقدام می‌تواند به کاهش حملات کمک کند.

با این حال، کارشناسان امنیتی می‌گویند شبه‌نظامیان در این مناطق از حملات سنتی فاصله گرفته و به استفاده تاکتیکی از پهپادهای کوادکوپتر روی آورده‌اند.

سید عرفان اشرف، استاد دانشگاه پشاور، گفت گروه‌های مسلح در رویارویی مستقیم با ارتش متحمل تلفات سنگین می‌شوند، اما با استفاده از پهپادها می‌توانند خسارات بیشتری به نیروهای امنیتی وارد کنند.

او افزود که افزایش حملات پهپادی در خیبرپختونخوا باعث شده برخی ساکنان مناطق آسیب‌پذیر خانه‌های خود را ترک کنند. به گفته او، «میان نهادهای امنیتی کمبود شدید هماهنگی وجود دارد؛ در حالی که بر شبکه‌های اجتماعی محدودیت وضع می‌شود، به حملات پی‌درپی پهپادی که غیرنظامیان را هدف می‌گیرند، توجه کافی نمی‌شود.»

کارشناسان امنیتی همچنین می‌گویند با وجود ممنوعیت‌های دولتی، پهپادهای ساخت چین به‌راحتی در بازار سیاه پاکستان در دسترس هستند.

تحریک طالبان پاکستان در دسامبر سال گذشته از تشکیل واحدی موسوم به «نیروی هوایی» خبر داد، اما تاکنون هدف و مأموریت این واحد را به‌طور روشن توضیح نداده است.

پربازدیدترین‌ها

یک زن کارگر در هرات متهم شد که کودک شیرخوار را از طبقه پنجم پایین انداخته است
۱

یک زن کارگر در هرات متهم شد که کودک شیرخوار را از طبقه پنجم پایین انداخته است

۲

آغاز پایان دور دوم حاکمیت طالبان

۳

طالبان فعالیت ۷ دانشگاه خصوصی را تعلیق و جواز ۲ دانشگاه را لغو کرد

۴

۴۴ خانواده در خوست معاون وزیر داخله طالبان را به غصب زمین متهم کردند

۵

افغانستان در لبه جنگی دیگر؛ فرصت آشتی پایان یافت؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش لندن برای احیای روابط اقتصادی با بیجینگ؛ نخست‌وزیر بریتانیا راهی چین شد

۷ دلو ۱۴۰۴، ۱۲:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
100%

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه، ۷ دلو برای نخستین سفر رسمی راهی چین می‌شود. این نخستین سفر یک رهبر بریتانیا از سال ۲۰۱۸ به چین به شمار می‌رود.

آقای استارمر قرار است در جریان این سفر با شی جی پینگ، رئیس‌جمهور چین و لی چیانگ، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

محور اصلی گفت‌وگوها توسعه همکاری‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی شرکت‌های بریتانیایی به بازار چین اعلام شده است.

انتظار می‌رود پیتر کایل، وزیر تجارت بریتانیا و ده‌ها مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ نیز او را همراهی کنند.

بریتانیا در پی جذب فناوری و سرمایه‌گذاری چین و همچنین دسترسی بیشتر به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای خدمات مالی، صنعت موتر سازی و صادرات ویسکی اسکاتلندی است.

دولت بریتانیا این سفر را مبتنی بر «عمل‌گرایی واقع‌بینانه» توصیف کرده و تأکید دارد که در کنار حفظ گفت‌وگوی دیپلوماتیک با چین، همچنان نسبت به مسائل امنیتی و مداخلات خارجی حساس خواهد بود.

سفر استارمر در حالی انجام می‌شود که روابط لندن و واشنگتن در پی سیاست‌های تجاری و مواضع جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با تنش‌هایی همراه شده و برخی متحدان سنتی امریکا در حال بازنگری در رویکرد خود نسبت به چین هستند.

سفر استارمر به چین در حالی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از ترک برداشتن تلاش او برای حفظ رابطه‌ای گرم با دونالد ترامپ دیده می‌شود. این تلاش پیش‌تر با توافقی تجاری همراه شد و تعرفه‌های امریکا بر صنایع کلیدی موترسازی و هوافضای بریتانیا را کاهش داد.

بریتانیا امیدوار است این سفر به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند، اما در عین حال با خطر خشم منتقدان سرسخت چین در داخل کشور و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روبه‌روست.

اقتصاد بریتانیا به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین محبوبیت آقای استارمر، هر دو به تقویت نیاز دارند.

دولت او در تحقق وعده‌های رشد اقتصادی و کاهش بحران هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها خانوار با مشکل مواجه بوده است.

حزب کارگر در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی «ریفورم یوکی» عقب افتاده و برخی نمایندگان نگران حزب به‌طور علنی درباره جایگزینی استارمر با چهره‌ای کاریزماتیک‌تر، مانند اندی برنام، شهردار منچستر را مطرح کرده‌اند.

تحلیلگران این سفر را نشانه تلاش بریتانیا برای ایجاد توازن میان روابط با امریکا و چین و دستیابی به فضای مانور مستقل‌تر در سیاست خارجی ارزیابی می‌کنند.

ناظران بر این باورند که این سفر در کنار سفر نخست‌وزیر کانادا و صدراعظم آلمان، نشان می‌دهد اروپا و متحدان امریکا دارند رویکرد همکاری کنترول‌شده با چین را در پیش بگیرند.