• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رئیس‌جمهور ایران تایید کرد که توافق با امریکا «روز جمعه امضا می‌شود»

۲۵ جوزا ۱۴۰۵، ۱۴:۰۳ (‎+۱ گرینویچ)

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، روز دوشنه اعلام کرد که تفاهم خاتمه جنگ با امریکا با هماهنگی صورت گرفته و قرار است روز جمعه به امضا برسد. همزمان اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، خبر حضور نمایندگان جمهوری اسلامی در مراسم امضای این تفاهم‌نامه در ژنو را تایید کرد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که پیش‌نویس توافق اولیه نهایی شده است و توافق نهایی پس از پایان مذاکرات، که حدود دو ماه طول خواهد کشید، باید در قالب یک قطع‌نامه الزام‌آور در شورای امنیت سازمان ملل ثبت شود.

آقای بقایی افزود: «معتبرترین و مؤثرترین تضمین برای اجرای تعهدات طرف مقابل، قدرت و توان بازدارندگی ایران است؛ توانایی‌ای که در سه ماه گذشته به اثبات رسیده و در آینده نیز برای تضمین اجرای توافق به کار گرفته خواهد شد.»

‏پیش‌تر جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا، گفته بود که قصد دارد در مراسم رسمی امضای یادداشت تفاهم میان امریکا و جمهوری اسلامی در ژنو حضور داشته باشد، اما احتمال دارد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز شخصا در این مراسم شرکت کند.

  • امریکا و جمهوری اسلامی: توافق نهایی شد

    امریکا و جمهوری اسلامی: توافق نهایی شد

پربازدیدترین‌ها

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است
۱

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۲

پاکستان از جامعه جهانی خواست در مبارزه با تروریسم در افغانستان کمک کند

۳

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد

۴

معاون پیشین عبدالله عبدالله به کابل بازگشت

۵

طالبان، مشروعیت و شورشگری؛ «باغی» کیست و «بغاوت» چیست؟

•
•
•

مطالب بیشتر

تلاش لندن برای احیای روابط اقتصادی با بیجینگ؛ نخست‌وزیر بریتانیا راهی چین شد

۷ دلو ۱۴۰۴، ۱۲:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)
100%

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز سه‌شنبه، ۷ دلو برای نخستین سفر رسمی راهی چین می‌شود. این نخستین سفر یک رهبر بریتانیا از سال ۲۰۱۸ به چین به شمار می‌رود.

آقای استارمر قرار است در جریان این سفر با شی جی پینگ، رئیس‌جمهور چین و لی چیانگ، نخست‌وزیر این کشور دیدار کند.

محور اصلی گفت‌وگوها توسعه همکاری‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی شرکت‌های بریتانیایی به بازار چین اعلام شده است.

انتظار می‌رود پیتر کایل، وزیر تجارت بریتانیا و ده‌ها مدیر ارشد شرکت‌های بزرگ نیز او را همراهی کنند.

بریتانیا در پی جذب فناوری و سرمایه‌گذاری چین و همچنین دسترسی بیشتر به دومین اقتصاد بزرگ جهان برای خدمات مالی، صنعت موتر سازی و صادرات ویسکی اسکاتلندی است.

دولت بریتانیا این سفر را مبتنی بر «عمل‌گرایی واقع‌بینانه» توصیف کرده و تأکید دارد که در کنار حفظ گفت‌وگوی دیپلوماتیک با چین، همچنان نسبت به مسائل امنیتی و مداخلات خارجی حساس خواهد بود.

سفر استارمر در حالی انجام می‌شود که روابط لندن و واشنگتن در پی سیاست‌های تجاری و مواضع جنجالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، با تنش‌هایی همراه شده و برخی متحدان سنتی امریکا در حال بازنگری در رویکرد خود نسبت به چین هستند.

سفر استارمر به چین در حالی انجام می‌شود که نشانه‌هایی از ترک برداشتن تلاش او برای حفظ رابطه‌ای گرم با دونالد ترامپ دیده می‌شود. این تلاش پیش‌تر با توافقی تجاری همراه شد و تعرفه‌های امریکا بر صنایع کلیدی موترسازی و هوافضای بریتانیا را کاهش داد.

بریتانیا امیدوار است این سفر به تقویت اقتصاد این کشور کمک کند، اما در عین حال با خطر خشم منتقدان سرسخت چین در داخل کشور و همچنین دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا روبه‌روست.

اقتصاد بریتانیا به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ جهان و همچنین محبوبیت آقای استارمر، هر دو به تقویت نیاز دارند.

دولت او در تحقق وعده‌های رشد اقتصادی و کاهش بحران هزینه‌های زندگی برای میلیون‌ها خانوار با مشکل مواجه بوده است.

حزب کارگر در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی «ریفورم یوکی» عقب افتاده و برخی نمایندگان نگران حزب به‌طور علنی درباره جایگزینی استارمر با چهره‌ای کاریزماتیک‌تر، مانند اندی برنام، شهردار منچستر را مطرح کرده‌اند.

تحلیلگران این سفر را نشانه تلاش بریتانیا برای ایجاد توازن میان روابط با امریکا و چین و دستیابی به فضای مانور مستقل‌تر در سیاست خارجی ارزیابی می‌کنند.

ناظران بر این باورند که این سفر در کنار سفر نخست‌وزیر کانادا و صدراعظم آلمان، نشان می‌دهد اروپا و متحدان امریکا دارند رویکرد همکاری کنترول‌شده با چین را در پیش بگیرند.