• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

در پی لغو مذاکرات با تهران در سوئیس، ترامپ راهی کمپ دیوید می‌شود

۳۰ جوزا ۱۴۰۵، ۰۱:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا در حالی برای دومین بار از زمان بازگشت به قدرت راهی کمپ دیوید می‌شود که مذاکرات برنامه‌ریزی شده میان واشنگتن و تهران در سوئیس انجام نشد و آینده گفت‌وگوهای مرتبط با پایان جنگ ایران و بازگشایی تنگه هرمز با ابهام روبه‌روست.

یک مقام کاخ سفید اعلام کرد ترامپ در جریان اقامت آخر هفته خود در کمپ دیوید، نشست‌هایی سیاسی و مرتبط با سیاست‌گذاری برگزار خواهد کرد.

اعضای خانواده او نیز به مناسبت روز پدر که یک‌شنبه ۳۱ جوزا است، در این سفر حضور خواهند داشت.

خبرگزاری رویترز جمعه ۲۹ جوزا نوشت این سفر در شرایطی انجام می‌شود که دولت ترامپ برای دستیابی به توافقی نهایی با جمهوری اسلامی تلاش می‌کند. توافقی که به گفته منتقدان، امتیازهای قابل توجهی در اختیار تهران قرار می‌دهد و با مخالفت‌هایی در داخل امریکا روبه‌رو شده است.

لغو مذاکرات سوئیس در سایه تحولات منطقه

گفت‌وگوهای برنامه‌ریزی‌ شده میان امریکا و جمهوری اسلامی که قرار بود ۲۹ جوزا در سوئیس برگزار شود، پس از تشدید درگیری‌ها در لبنان لغو شد.

این تحول ابهام‌های تازه‌ای درباره زمان از سرگیری مذاکرات ایجاد کرده است.

به‌نوشته واشنگتن‌پست، این مذاکرات برای تضمین بازگشایی تنگه هرمز به روی کشتی‌رانی بین‌المللی و کمک به بازگرداندن ثبات به خاورمیانه، اهمیت ویژه‌ای دارد.

کمپ دیوید، اقامتگاهی برای تصمیم‌های حساس

ترامپ آخرین بار در ماه جون سال ۲۰۲۵ به کمپ دیوید سفر کرد. او در آن زمان با فرماندهان ارشد نظامی و مشاوران سیاست خارجی خود درباره اعتراض‌های مرتبط با مهاجرت در کالیفرنیا، مسائل ایران و جنگ غزه گفت‌وگو کرد.

کمپ دیوید در کوهستان‌های کاتوکتین در ایالت مریلند قرار دارد و یکی از شناخته‌شده‌ترین اقامتگاه‌های ریاست‌جمهوری امریکا برای برگزاری نشست‌های امنیتی، سیاسی و دیپلماتیک است.

با این حال ترامپ برخلاف بسیاری از روسای‌ جمهوری پیشین امریکا کمتر از این مجموعه استفاده کرده است.

او معمولا تعطیلات آخر هفته را در املاک شخصی خود، از جمله مارالاگو در فلوریدا و باشگاه گلفش در بدمینستر نیوجرسی می‌گذراند.

نشست کابینه‌ای که قرار بود ماه می در کمپ دیوید برگزار شود نیز به دلیل پیش‌بینی شرایط نامساعد جوی، به کاخ سفید منتقل شد.

روسای جمهور امریکا بارها از کمپ دیوید برای میزبانی مذاکرات حساس و رایزنی‌های مهم استفاده کرده‌اند.

این مجموعه دولتی که حدود ۱۱۰ کیلومتر با واشنگتن فاصله دارد، به‌دلیل موقعیت جدا افتاده و تدابیر امنیتی ویژه، یکی از مهم‌ترین مکان‌های تصمیم‌گیری غیررسمی دولت امریکا محسوب می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

عضو سابق طالبان: درس بیولوژی نگذاشت که مهاجم انتحاری شوم
۱

عضو سابق طالبان: درس بیولوژی نگذاشت که مهاجم انتحاری شوم

۲

بسته‌بودن مرز با افغانستان 'نزدیک به یک میلیارد دالر به پاکستان زیان زده است'

۳

وزیر صحت عامه طالبان: هند و چین در مدرن‌سازی طب سنتی همکاری می‌کنند

۴

درگذشت فرمانده مخالف طالبان که تصویرش با جنازه پسرش بازتاب گسترده یافته بود

۵

طالبان از حمله به مراکز داعش در دو ایالت پاکستان خبر داد

•
•
•

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

مطالب بیشتر

پژوهش: احساس تنهایی می‌تواند سلامت ذهنی و عمر بزرگسالان را کوتاه‌تر کند

۲۹ جوزا ۱۴۰۵، ۲۳:۵۵ (‎+۱ گرینویچ)
پژوهش: احساس تنهایی می‌تواند سلامت ذهنی و عمر بزرگسالان را کوتاه‌تر کند
100%

یک پژوهش تازه با بررسی اطلاعات افراد در ۱۸ کشور جهان نشان می‌دهد بزرگسالانی که بیشتر احساس تنهایی می‌کنند، با کاهش توانایی‌های ذهنی و کوتاه‌تر شدن عمر روبه‌رو هستند. این پژوهش که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده، تأثیر احساس تنهایی را بر سلامت ذهنی و طول عمر بررسی کرده است.

پژوهشگران در این مطالعه میان «احساس تنهایی» و «تنها بودن» تفاوت قائل شده‌اند. به گفته آنان، احساس تنهایی یک تجربه ذهنی و عاطفی است که ممکن است حتی در حضور دیگران نیز به وجود بیاید؛ به این معنا که فرد می‌تواند در میان جمع باشد، اما همچنان احساس تنهایی کند.

در مقابل، تنها بودن به شرایط فیزیکی و میزان حضور فرد در کنار دیگران مربوط می‌شود؛ بدین‌معنا که برخی افراد ممکن است تنها زندگی کنند، اما از این وضعیت رضایت داشته باشند و احساس تنهایی نکنند.

پژوهشگران در این مطالعه، اطلاعات ۱۷۵ هزار نفر بالاتر از ۵۰ سال را بررسی کردند. شرکت‌کنندگان درباره میزان احساس تنهایی خود و میزان ارتباط‌شان با دیگران معلومات ارائه کردند.

تومیکو یوندا، استاد روان‌شناسی در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده اصلی این پژوهش، می‌گوید: «تنهایی یک احساس درونی است. ممکن است یک فرد در میان جمعی از مردم باشد، اما باز هم احساس تنهایی کند. در حالی که انزوا فقط به معنای تنها بودن است. برخی افراد ممکن است تنها زندگی کنند، اما از این وضعیت راضی باشند و احساس تنهایی نکنند.»

پژوهشگران دریافته‌اند که افزایش ۱۰ درصدی احساس تنهایی، خطر کاهش شدید توانایی‌های ذهنی را حدود ۸ تا ۹ درصد افزایش می‌دهد و احتمال بروز مشکلات در حافظه و تفکر را بیشتر می‌کند.

همچنین این پژوهش نشان می‌دهد افرادی که احساس تنهایی بیشتری دارند، کمتر می‌توانند از مشکلات خفیف شناختی به وضعیت عادی بازگردند. پژوهشگران می‌گویند کاهش احساس تنهایی ممکن است در روند بهبود این افراد نقش مهمی داشته باشد.

ایلین گراهام، یکی از پژوهشگران این مطالعه، گفته است افرادی که بیشتر احساس تنهایی می‌کنند، ممکن است سریع‌تر به مراحل شدیدتر مشکلات ذهنی برسند و احتمال بهبودی در آنان کمتر باشد.

پژوهشگران تأکید کرده‌اند که احساس تنهایی می‌تواند پیش از ظاهرشدن نشانه‌های قابل اندازه‌گیری کاهش توانایی ذهنی، به‌عنوان یک عامل خطر عمل کند. آنان پیشنهاد کرده‌اند که مراکز صحی و مراقبتی، شناسایی احساس تنهایی را در بررسی‌های معمول بزرگسالان شامل کنند. همچنین ایجاد فرصت‌های بیشتر برای ارتباط اجتماعی بزرگسالان می‌تواند به کاهش خطر مشکلات شناختی کمک کند.

این پژوهش با همکاری ۲۴ پژوهشگر از چندین دانشگاه و مرکز علمی از جمله دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه نورث‌وسترن، دانشگاه کورنل و دانشگاه کالج لندن انجام شده و با حمایت مالی مؤسسه ملی سلامت امریکا تمویل شده است.

وزیر خارجه بریتانیا اظهارات وزیر اسرائیلی درباره «آتش‌زدن همه لبنان» را نفرت‌انگیز خواند

۲۹ جوزا ۱۴۰۵، ۲۱:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)
وزیر خارجه بریتانیا اظهارات وزیر اسرائیلی درباره «آتش‌زدن همه لبنان» را نفرت‌انگیز خواند
100%

ایوت کوپر، وزیر خارجه بریتانیا اظهارات وزیر امنیت اسرائیل درباره «آتش‌زدن همه لبنان» را محکوم کرد و آن را «وحشتناک و نفرت‌انگیز» خواند. پیشتر ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت اسرائیل در واکنش به کشته‌شدن سربازان اسرائیلی در درگیری‌های شب جمعه گفت: «سراسر لبنان باید در آتش بسوزد.»

پیشتر دو منبع امنیتی لبنان به رویترز گفتند که اسرائیل در نخستین ساعت پس از اجرایی‌شدن آتش‌بس در روز جمعه حدود دوازده حمله هوایی انجام داده است.

وزارت صحت لبنان نیز گزارش داده است که حملات هوایی اسرائیل از نیمه‌شب تا کنون دست‌کم ۴۷ کشته برجا گذاشته است. در مقابل، اسرائیل اعلام کرده که چهار سرباز این کشور در جنوب لبنان در یکی از مرگبارترین حملات حزب‌الله در جریان این جنگ کشته شده‌اند.

در واکنش، وزیر امنیت اسرائیل گفت که این کشور باید در پاسخ به کشته‌شدن سربازان اسرائیلی در درگیری‌های شب گذشته، با نیروی گسترده واکنش نشان دهد.

او گفت: «تمام لبنان باید در آتش بسوزد. وظیفه اصلی ما حفاظت از شهروندان اسرائیل و سربازان ارتش اسرائیل است و این تعهد بر هر ملاحظه دیگری اولویت دارد.»

با این‌حال، وزیر خارجه بریتانیا این اظهارات مقام ارشد اسرائیلی را «نفرت‌انگیز» خوانده و از اسرائیل و حزب‌الله خواست که به آتش‌بس توافق‌شده و محافظت از غیرنظامیان پایبند باشند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز به طور علنی به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داده است که حتی در زمان تلافی حملات حزب‌الله، خویشتن‌داری نشان دهد.

منابع امنیتی پاکستان می‌گویند از ابتدای سال جاری میلادی ۸۶۲ جنگجو را در افغانستان کشته‌اند

۲۹ جوزا ۱۴۰۵، ۲۱:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)
منابع امنیتی پاکستان می‌گویند از ابتدای سال جاری میلادی ۸۶۲ جنگجو را در افغانستان کشته‌اند
100%

رسانه‌های پاکستان به نقل از منابع امنیتی این کشور گزارش داده‌اند که از آغاز سال جاری میلادی تا ۱۵ جون، نیروهای امنیتی بیش از ۳۲ هزار عملیات استخباراتی و ضدتروریسم انجام داده‌اند و یک هزار و ۸۶۱ جنگجو را از پا درآورده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها، ۹۹۱ جنگجو در داخل پاکستان و ۸۶۲ جنگجو در عملیات‌های مرتبط با افغانستان کشته شده‌اند. منابع امنیتی پاکستان گفته‌اند که در این مدت، دو هزار و ۱۷۰ رویداد تروریستی در این کشور ثبت شده است.

منابع امنیتی پاکستان گفته‌اند که نیروهای این کشور در این مدت به‌طور میانگین روزانه بیش از ۱۰ جنگجو را کشته‌اند. به گفته آنان، ۶۴۰ نیروی امنیتی، کارمند نهادهای اجرایی قانون و غیرنظامی نیز در این رویدادها کشته شده‌اند.

رسانه‌های پاکستان نوشته‌اند که ۲۴ هزار و ۷۱۸ عملیات در بلوچستان، پنج هزار و ۷۱۰ عملیات در خیبرپختونخوا و یک هزار و ۶۶۴ عملیات دیگر در بخش‌های مختلف این کشور انجام شده است.

منابع امنیتی پاکستان ادعا کرده‌اند که بیش از ۲۰ گروه تروریستی از خاک افغانستان فعالیت می‌کنند و در آن‌جا پناهگاه، امکانات و حمایت دریافت می‌کنند.

این منابع گفته‌اند پاکستان بارها این موضوع را از راه‌های دیپلوماتیک با طالبان در میان گذاشته، اما به گفته آنان، اقدام عملی قابل توجهی علیه زیرساخت‌های تروریستی انجام نشده است.

منابع امنیتی پاکستان همچنین ادعا کردند که هرگونه اقدام نظامی این کشور علیه پناهگاه‌های تروریستی در در داخل خاک افغانستان، بر پایه اطلاعات معتبر انجام شده و با دقت اجرا شده است.

آنان گفته‌اند در این حملات، اردوگاه‌های تروریستی، مراکز آموزشی، شبکه‌های اکمالاتی، ذخیره‌گاه‌های مهمات و زیرساخت‌های حمایتی هدف قرار گرفته و تلاش شده است از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود.

رویترز: اسرائیل و حزب‌الله بر سر آتش‌بس در لبنان توافق کردند

۲۹ جوزا ۱۴۰۵، ۱۹:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)
رویترز: اسرائیل و حزب‌الله بر سر آتش‌بس در لبنان توافق کردند
100%

یک مقام امریکایی به رویترز گفته که اسرائیل و حزب‌الله روز جمعه بر سر آتش‌بس توافق کردند؛ توافقی که به گفته او با میانجی‌گری مذاکره‌کنندگان امریکایی و قطری و با کمک ایران حاصل شده است. به‌گفته یک مقام اسرائیلی، در صورت توقف حملات حزب‌الله، اسرائیل نیز عملیات نظامی را متوقف می‌کند.

با این‌حال، دو منبع امنیتی لبنان روز جمعه به رویترز گفته‌اند که اسرائیل در نخستین ساعت پس از اجرایی‌شدن آتش‌بس حدود دوازده حمله هوایی انجام داده است، اما پس از ساعت ۵ عصر به وقت محلی هیچ حمله‌ای ثبت نشده است.

یک مقام نظامی اسرائیل تأیید کرد که پس از ساعت ۵ عصر حمله‌ای صورت نگرفته، اما ادعای انجام دوازده حمله را رد کرد. با این‌حال، خبرنگار رویترز در شمال اسرائیل شاهد ادامه حملات هوایی در داخل لبنان بوده است.

وزارت صحت لبنان گزارش داده است که حملات هوایی اسرائیل از نیمه‌شب تاکنون دست‌کم ۴۷ کشته برجا گذاشته است. در مقابل، اسرائیل اعلام کرده که چهار سرباز این کشور در جنوب لبنان در یکی از مرگبارترین حملات حزب‌الله در جریان این جنگ کشته شده‌اند.

بر اساس توافق میان ایران و امریکا، دو طرف و متحدان‌شان باید به درگیری‌ها در همه جبهه‌ها، از جمله لبنان، پایان دهند. با این حال، با وجود کاهش نسبی خشونت‌ها پس از اعلام توافق، درگیری‌ها در روزهای اخیر دوباره شدت گرفته است.

حسن فضل‌الله، نماینده حزب‌الله در پارلمان لبنان، پیش‌تر به رویترز گفته بود که ایران به حزب‌الله اطلاع داده است که مذاکرات با واشنگتن بدون برقراری یک آتش‌بس جامع نمی‌تواند ادامه یابد.

مقام‌های اسرائیلی از توافق میان امریکا و ایران انتقاد کرده و گفته‌اند که این توافق نگرانی‌های اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران را به‌طور کامل برطرف نمی‌کند.

در همین حال واشنگتن‌پست گزارش داده است که سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده به حکومت ترامپ هشدار داده‌اند که بنیامین نتانیاهو احتمالا اقداماتی انجام خواهد داد که تلاش‌های ترامپ برای دستیابی به یک توافق صلح پایدار با ایران را تضعیف می‌کند.

مقام‌های کنونی و پیشین امریکایی می‌گویند نتانیاهو در داخل اسرائیل با فشارهای شدید سیاسی روبه‌رو است تا جنگ کشورش در لبنان را ادامه دهد.

براساس گزارش‌های اطلاعاتی، به‌نظر می‌رسد اسرائیل مصمم باشد عملیات نظامی خود را علیه حزب‌الله ادامه دهد. این رویکرد با یکی از عناصر اساسی توافق تازه‌ای که خواهان پایان درگیری‌ها در لبنان است، در تضاد قرار دارد.

این ارزیابی در زمانی منتشر می‌شود که تنش‌ها میان حکومت نتانیاهو و مقام‌های حکومت ترامپ افزایش یافته است. مقام‌های امریکایی به‌طور علنی به اسرائیل هشدار داده‌اند که از انجام حملاتی علیه حزب‌الله که ممکن است توافق مورد نظر ترامپ را از مسیر خارج کند، خودداری کند.

اسرائیل در واکنش به حمله پهپادی حزب‌الله که چهار سرباز اسرائیلی را کشت، روز جمعه حملات هوایی گسترده‌ای را در جنوب لبنان انجام داد. همزمان با ادامه درگیری‌ها، مقام‌های امریکایی و ایرانی اعلام کردند که مذاکراتی را که قرار بود روز جمعه در سوئیس آغاز شود، به تعویق انداخته‌اند.

شهباز شریف با محمد بن سلمان درباره توافق ایران و امریکا گفت‌وگو کرد

۲۹ جوزا ۱۴۰۵، ۱۸:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)
شهباز شریف با محمد بن سلمان درباره توافق ایران و امریکا گفت‌وگو کرد
100%

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان می‌گوید با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی درباره توافق صلح ایران و امریکا، روند مذاکرات و گسترش روابط اقتصادی دو کشور تلفنی گفت‌وگو کرده است.

شهباز شریف روز جمعه در حساب کاربری خود در اکس نوشت که در تماس تلفنی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، از حمایت ریاض از تلاش‌های صلح پاکستان قدردانی کرده و امضای توافق صلح اسلام‌آباد را به او تبریک گفته است.

نخست‌وزیر پاکستان نقش عربستان سعودی را در جریان این بحران مهم خوانده و گفته است که دو طرف بر ادامه گفت‌وگوها از راه دیپلوماسی تاکید کرده‌اند.

او افزود که مرحله بعدی مذاکرات باید با تمرکز بر گفت‌وگو، دیپلوماسی و جلوگیری از هرگونه تلاش برای آسیب زدن به روند صلح دنبال شود.

شهباز شریف همچنین گفته است که روابط پاکستان و عربستان سعودی در وضعیت خوبی قرار دارد و اسلام‌آباد خواهان گسترش همکاری اقتصادی با ریاض است.

پاکستان نقش اصلی میانجی را در توافق موقت ایران و امریکا داشت و عربستان سعودی نقش پشتیبان سیاسی و منطقه‌ای این روند را بازی کرد.

شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، نخستین مقام منطقه‌ای بود که از رسیدن ایران و امریکا به چارچوب توافق صلح خبر داد. او گفت که دو طرف پس از گفت‌وگوهای فشرده به متن نهایی رسیده‌اند.

اسلام‌آباد در ماه‌های گذشته میان تهران و واشنگتن پیام‌رسانی کرده و برای نزدیک ساختن مواضع دو طرف تلاش زیادی کرد.