• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بزرگ‌ترین محموله کوکائین در تاریخ استرالیا کشف شد

۱ سرطان ۱۴۰۵، ۰۴:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

پولیس استرالیا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد ماموران امنیتی موفق شدند ۲.۷ تن کوکائین را از یک پناهگاه زیرزمینی در غرب سیدنی کشف و ضبط کنند. این محموله بزرگ‌ترین کشف مواد مخدر در تاریخ این کشور به شمار می‌رود.

این مواد مخدر روز جمعه در بخش‌های پنهان‌شده در زیر سه کانتینر حمل‌ونقل در ملکی در منطقه لندندری پیدا شد. ارزش خیابانی این محموله بزرگ حدود ۸۱۶ میلیون دالر استرالیا (معادل ۴۳۳ میلیون پوند یا ۵۰۰ میلیون یورو) برآورد شده است.

به‌گزارش پولیس، دو مرد ۲۱ و ۲۵ ساله که گفته می‌شود تلاش می‌کردند از دست ماموران فرار کنند، در محل کشف محموله بازداشت شدند. این دو متهم به داشتن مقدار تجاری از یک داروی کنترول‌شده مرزی که به‌طور غیرقانونی وارد شده است، متهم شده و پس از حضور در دادگاه در روز شنبه، در بازداشت موقت قرار گرفتند. این افراد در صورت محکومیت در دادگاه با مجازات حبس ابد روبرو خواهند شد.

پولیس اعلام کرد که این کوکائین به دستور یک گروه تبهکاری سازمان‌یافته و از طریق شهر کوچک میج پوینت در شمال کوئینزلند به استرالیا قاچاق شده بود. یورش به ملک لندندری بخشی از یک کارزار گسترده‌تر به نام «عملیات مین‌جیانگ» بود که در ماه مه و پس از پیدا شدن ۴۰ کیلوگرم کوکائین شناور در آب‌های نزدیک به یک اسکله قایق‌رانی در میج پوینت آغاز شد.

پولیس هفته گذشته اعلام کرد که شش نفر دیگر نیز در کوئینزلند و نیو ساوت ولز در جریان تحقیقات مرتبط با این پرونده بازداشت و متهم شده‌اند. همچنین یک کشتی مادر که گمان می‌رود در این عملیات قاچاق نقش داشته، در جزایر سلیمان توقیف شده است.

استیون جی، فرمانده پولیس استرالیا، گفت این توطئه نشان‌دهنده میزان سازمان‌یافتگی و مصمم بودن این شبکه‌های تبهکاری و تلاش‌های افراطی آن‌ها برای کسب سود است. او تاکید کرد که تحقیقات درباره منشا این مواد مخدر همچنان ادامه دارد و پولیس با شرکای بین‌المللی و داخلی خود برای شناسایی باندهای تبهکار و سایر افراد دخیل در تسهیل این واردات غیرقانونی همکاری خواهد کرد.

بر اساس سیستم نظارت بر داروهای غیرقانونی دانشگاه نیو ساوت ولز، استرالیا با وجود دوری جغرافیایی، بازاری بسیار سودآور برای تجارت مواد مخدر است و هر گرم کوکائین در آن معمولا حدود ۳۰۰ دالر استرالیا به فروش می‌رسد. همچنین بر اساس گزارش سال گذشته سازمان ملل درباره مواد مخدر، شهروندان استرالیا و نیوزیلند بالاترین نرخ مصرف کوکائین را در جهان دارند.

پربازدیدترین‌ها

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»
۱

از جنگجوی وفادار تا فرمانده سرکش؛ «رهبر طالبان دستور سرکوب جمعه فاتح را صادر کرده است»

۲
اختصاصی

رئیس پیشین امنیت ملی: هند در ساخت پهپاد با طالبان همکاری می‌کند

۳

عبدالاحد مومند، تنها فضانورد افغان در آلمان درگذشت

۴

ندیم امیری، فوتبالیست افغان‌تباری که آلمان را از شکست نجات داد کیست

۵

عراق سفر مردان مجرد افغان از ایران به نجف و بغداد را محدود کرد

•
•
•

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

مطالب بیشتر

قطر و پاکستان: پیشرفت‌های دلگرم‌کننده‌ای در مذاکرات امریکا و ایران حاصل شده است

۱ سرطان ۱۴۰۵، ۰۴:۴۲ (‎+۱ گرینویچ)
قطر و پاکستان: پیشرفت‌های دلگرم‌کننده‌ای در مذاکرات امریکا و ایران حاصل شده است
100%

قطر و پاکستان اعلام کردند ایران و امریکا بر تشکیل کمیته عالی برای نظارت بر اجرای تفاهم‌نامه، آغاز فوری مذاکرات فنی و تدوین نقشه راه دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز توافق کرده‌اند. دو کشور میانجی همچنین از ادامه مذاکرات فنی در سوئیس تا پایان هفته خبر دادند.

قطر و پاکستان در بیانیه‌ای فضای مذاکرات در سوئیس را «مثبت و سازنده»‌ دانستند و اشاره کردند: «پیشرفت‌های دلگرم‌کننده‌ای از جمله ایجاد سازوکاری برای مذاکرات فنی بیشتر حاصل شده است.»

در بیانیه آمده است: «طرفین با ایجاد یک کمیته عالی‌رتبه موافقت کرده‌اند که نظارت سیاسی بر میانجی‌گری را بر عهده خواهد داشت.»

بیانیه اضافه می‌کند: «مذاکره‌کنندگان ارشد به طور منظم به کمیته عالی‌رتبه گزارش می‌دهند و گروه‌های کاری متمرکز بر [پرونده] هسته‌ای، تحریم‌ها و یک گروه نظارت و حل اختلاف را برای اطمینان از اجرای مؤثر تفاهم‌نامه و سایر موارد هدایت می‌کنند.»

قطر و پاکستان افزودند: «کمیته عالی‌رتبه بر سر نقشه راهی برای دستیابی به توافق نهایی ظرف ۶۰ روز توافق کرده است که زمینه را برای آغاز فوری مذاکرات فنی بیشتر فراهم می‌کند. علاوه بر این، یک خط ارتباطی بین طرفین برای مدت ذکر شده در بند پنجم تفاهم‌نامه ایجاد شده است تا از حوادث و سوءتفاهم‌ها با هدف عبور ایمن کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز جلوگیری شود.»

به نوشته بیانیه، «طرفین همچنین بر سر ایجاد یک واحد کاهش تنش بین طرفین، لبنان و با تسهیل میانجی‌ها، برای اطمینان از پایبندی به پایان عملیات نظامی در لبنان طبق تفاهم‌نامه توافق کردند. مذاکرات فنی تا پایان هفته در اقامتگاه بورگن‌اشتوکدر مورد همه مسایل ادامه خواهد یافت.»

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز پیشتر گفت در مذاکرات سوئیس درباره پایان جنگ در لبنان، فروش نفت، آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران و تنگه هرمز پیشرفت‌هایی حاصل شده است. او افزود هیات جمهوری اسلامی پس از اظهارات «تهدیدآمیز» امریکا نشست چهارجانبه را ترک کرد و مذاکرات از طریق میانجی‌ها ادامه یافت.

اروپا در آستانه موج گرمای طولانی‌مدت؛ دما به ۴۰ درجه سانتی‌گراد نزدیک شده است

۳۱ جوزا ۱۴۰۵، ۲۲:۳۸ (‎+۱ گرینویچ)
اروپا در آستانه موج گرمای طولانی‌مدت؛ دما به ۴۰ درجه سانتی‌گراد نزدیک شده است
100%

موج شدید گرما روز یکشنبه بخش‌های زیادی از اروپا را فراگرفت و دمای هوا در برخی مناطق به نزدیک ۴۰ درجه سانتی‌گراد رسید. این وضعیت باعث صدور هشدارهای گسترده، اختلال در حمل‌ونقل و نگرانی درباره تأثیر گرما بر حیات وحش و مناطق گردشگری شده است.

این افزایش دما نگرانی‌ها را درباره شروع زودهنگام یک دوره طولانی گرمای شدید افزایش داده است.

پس از چند روز دمای بالاتر از ۳۵ درجه سانتی‌گراد، مقام‌های ایتالیا برای هشت شهر، از جمله میلان، فلورانس، بولونیا و تورین هشدار قرمز صادر کردند.

کارشناسان می‌گویند این گرما به دلیل ورود توده‌ای از هوای گرم از صحرای آفریقا به اروپا به وجود آمده است. این توده هوا باعث شده گرما برای چندین روز در بخش‌های غربی و مرکزی اروپا باقی بماند.

اداره هواشناسی اسپانیا نیز در چندین منطقه هشدار نارنجی و قرمز صادر کرده و گفته است دما در بخش‌های وسیعی از این کشور و جزیره مایورکا ممکن است به ۳۹ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد برسد. این اداره پیش‌بینی کرده است که موج گرما دست‌کم تا اواسط هفته ادامه داشته باشد.

گرمای شدید همچنین بر سیستم حمل‌ونقل تأثیر گذاشته است.

رئیس شرکت راه‌آهن فرانسه گفت دمای بالا به خطوط برق و ریل‌های قطار آسیب می‌رساند و به همین دلیل شبکه راه‌آهن با مشکلات جدی روبه‌رو شده است.

او گفت ۳ هزار و ۵۰۰ کارمند برای نظارت بر شبکه راه‌آهن و ۲ هزار نفر دیگر برای انجام تعمیرات اضطراری به کار گماشته شده‌اند. شرکت راه‌آهن فرانسه همچنین ۷۱ قطار بین‌شهری را تا روز دوشنبه لغو کرده است.

در آلمان، جایی که دما به ۳۸ درجه سانتی‌گراد رسیده، اداره هواشناسی درباره توفان‌های شدید در مناطق شرقی، از جمله برلین، هشدار داده است. بارندگی شدید باعث اختلال در برگزاری یک جشنواره موسیقی در فضای باز شد.

گرمای شدید بر حیات وحش نیز تأثیر گذاشته است. یک مرکز نجات حیوانات در نزدیکی شهر نامور در بلجیم اعلام کرد که در روزهای اخیر حدود ۱۵۰ حیوان آسیب‌دیده از گرما را پذیرش کرده است. به گفته این مرکز، جوجه‌پرندگان بیش از دیگر حیوانات در معرض خطر قرار دارند.

رومن دو یاگر، مسئول این مرکز، گفت: «بسیاری از جوجه‌پرندگان برای فرار از گرمای شدید از لانه‌های خود می‌پرند.» او افزود که مراکز نجات حیوانات در سراسر بلجیم با شمار زیادی از حیوانات آسیب‌دیده از گرما روبه‌رو شده‌اند.

کارشناسان می‌گویند موج‌های گرما در اروپا به دلیل تغییرات اقلیمی، در سال‌های اخیر بیشتر و شدیدتر شده‌اند.

پولیس اسکاتلند مردی را به حمله به مسلمانان متهم کرد

۳۱ جوزا ۱۴۰۵، ۲۱:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
پولیس اسکاتلند مردی را به حمله به مسلمانان متهم کرد
100%

پولیس اسکاتلند اعلام کرد یک مرد ۳۶ ساله را در پی مجموعه‌ای از حملات خشونت‌آمیز در شهر ادینبرو، پایتخت اسکاتلند، متهم کرده است. کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، گفته است که این حملات ظاهراً با انگیزه نفرت علیه مسلمانان انجام شده‌ است.

به گفته پولیس، در این حملات که روز جمعه ۲۹ جوزا رخ داد، پنج مرد زخمی شدند و سه تن از آنان برای درمان جراحات غیرمرگبار به شفاخانه منتقل شدند.

ویدیوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی مردی سفیدپوست، خال‌کوبی‌شده و نیمه‌برهنه را نشان می‌دهد که ظاهراً سلاح بزرگی در دست دارد و یک مرد آسیایی‌تبار را تعقیب می‌کند. در ادامه این ویدیوها، او تلاش می‌کند وارد یک رستورانت شود، اما بعدتر توسط پولیس بازداشت و دست‌بند زده می‌شود.

بی‌بی‌سی گزارش داده است که این حملات احتمالاً در نزدیکی یک مسجد در غرب ادینبرو آغاز شده و سپس به نقاط دیگر شهر گسترش یافته است.

پولیس اسکاتلند روز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که علیه مرد ۳۶ ساله پرونده تشکیل شده و گزارش آن به دادستانی ارسال شده است. این فرد قرار است در آینده نزدیک در دادگاه حاضر شود.

استارمر روز شنبه در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت که عامل حملات «ظاهراً این اقدام را با انگیزه نفرت از مسلمانان انجام داده است.»

شورای مسلمانان بریتانیا نیز این ارزیابی را تایید کرده و گفته است که این رویداد «پیامد مستقیم گفتمان سیاسی‌ای است که یک گروه را شیطانی جلوه می‌دهد.»

انجمن مساجد اسکاتلند نیز با انتقاد از برخی اظهارات سیاسی، اعلام کرد که زبان و ادبیاتی که مهاجران، پناهجویان و مسلمانان را تهدیدی برای جامعه معرفی می‌کند، به افزایش چنین حملاتی دامن می‌زند.

این حملات در حالی رخ می‌دهد که بریتانیا در هفته‌های اخیر شاهد افزایش تنش‌های مرتبط با مهاجرت بوده است. اوایل ماه جاری، ایرلند شمالی دو روز ناآرامی ضد مهاجران را تجربه کرد که حکومت بریتانیا آن را «اوباش‌گری نژادپرستانه» توصیف کرد. این اعتراض‌ها پس از حمله با چاقو آغاز شد که یک مرد سودانی در ارتباط با آن به تلاش برای قتل متهم شده است.

در سال‌های اخیر، موضوع مهاجرت و حضور مسلمانان به یکی از محورهای اصلی بحث‌های سیاسی در بریتانیا تبدیل شده است. نایجل فاراژ، رهبر حزب راست‌گرای اصلاحات، بارها حکومت را به ناتوانی در جلوگیری از ورود مهاجران از طریق کانال مانش متهم کرده است.

ترامپ: استارمر از نخست‌وزیری بریتانیا کناره‌گیری خواهد کرد

۳۱ جوزا ۱۴۰۵، ۱۸:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)
ترامپ: استارمر از نخست‌وزیری بریتانیا کناره‌گیری خواهد کرد
100%

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، روز یکشنبه گفت که کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، از سمت خود کناره‌گیری خواهد کرد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که استارمر پس از افزایش فشارها در حزب کارگر و پیروزی قاطع اندی برنهام در یک حوزه انتخاباتی برای کسب یک کرسی پارلمان، با یکی از جدی‌ترین بحران‌های سیاسی دوران رهبری خود روبه‌رو شده است.

ترامپ روز یکشنبه در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت: «کی‌یر استارمر از نخست‌وزیری بریتانیا استعفا خواهد داد.» او افزود استارمر در دو موضوع مهم، یعنی مهاجرت و سیاست انرژی، «به شدت ناکام بوده است.»

همزمان، گزارش‌ها حاکی از آن است که استارمر در حال بررسی آینده سیاسی خود است و ممکن است به‌زودی درباره ادامه رهبری حزب کارگر یا کناره‌گیری تصمیم بگیرد.

فشارها بر نخست‌وزیر بریتانیا پس از پیروزی چشمگیر اندی برنهام، شهردار پیشین منچستر، در انتخابات پارلمانی در حوزه میکرفیلد افزایش یافته است. به گزارش رویترز، ده‌ها نماینده و شماری از وزیران حزب کارگر به‌طور خصوصی از استارمر خواسته‌اند جدول زمانی خروج خود از قدرت را مشخص کند.

یک منبع آگاه به رویترز گفت استارمر که محبوبیت آن به شدت افت کرده است، ممکن است به زودی و حتی از روز دوشنبه، اول سرطان تصمیم بگیرد که از رهبری کنار برود یا در رقابت رهبری حزب کارگر در برابر برنهام بایستد.

شبکه اسکای‌نیوز نیز گزارش داده است که ایوت کوپر، وزیر خارجه بریتانیا، در گفت‌وگویی خصوصی از استارمر خواسته است که از سمت خود کنار برود، هرچند دفتر او تاکنون در این باره اظهارنظر نکرده است.

کی‌یر استارمر که حزب کارگر را در انتخابات سراسری سال ۲۰۲۴ به پیروزی رساند، در ماه‌های اخیر با کاهش شدید محبوبیت روبه‌رو بوده است. شکست سنگین حزب کارگر در انتخابات محلی ماه می و نتایج نظرسنجی‌ها، موقعیت او را بیش از پیش تضعیف کرده است.

حامیان اندی برنهام گفته‌اند که به استارمر تا پایان آخرهفته فرصت داده‌اند تا درباره آینده سیاسی خود تصمیم بگیرد. آنان امیدوارند نخست‌وزیر بریتانیا به جای کشاندن حزب کارگر به یک رقابت پرتنش بر سر رهبری، زمینه انتقال آرام قدرت را فراهم کند.

استارمر همین چند روز پیش گفته بود در هر گونه رقابت رسمی برای رهبری حزب کارگر که برای جایگزینی او برگزار شود، ایستادگی خواهد کرد.

جس فلیپس، وزیر پیشین و از حامیان وس استریتینگ، وزیر صحت بریتانیا و یکی از گزینه‌های احتمالی جانشینی استارمر، به بی‌بی‌سی گفت: «به نظر می‌رسد به پایان راه رسیده‌ایم.» او افزود که اگر استارمر تصمیم به کناره‌گیری بگیرد، بهتر است این روند با حفظ شأن و اعتبار سیاسی او انجام شود.

در صورت کناره‌گیری استارمر و جانشینی اندی برنهام، بریتانیا هفتمین نخست‌وزیر خود را در ده سال گذشته خواهد داشت.

هشدار متقابل تهران و واشنگتن؛ جمهوری اسلامی به اظهارات ترامپ اعتراض کرد

۳۱ جوزا ۱۴۰۵، ۱۷:۲۳ (‎+۱ گرینویچ)
هشدار متقابل تهران و واشنگتن؛ جمهوری اسلامی به اظهارات ترامپ اعتراض کرد
100%

در پی اظهارات تند دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، مقام‌های جمهوری اسلامی واکنش نشان دادند و رسانه‌های ایرانی از اعتراض هیئت مذاکره‌کننده ایران به طرف امریکایی خبر دادند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس و مسئول هیئت مذاکراتی ایران، هشدار داد که امریکا باید در اظهارات خود محتاط باشد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی برای پاسخ‌گویی آماده‌اند.

قالیباف نوشت: «با خودشان فکر نمی‌کنند که اگر تهدیدهای شان نتیجه‌ای داشت، به استیصال امروز نمی‌رسیدند؟ ما تهدیدهای امریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم.»

او افزود: «بهتر است مراقب اظهارنظرهای خود باشند. نیروهای مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخ شان را بدهند.»

قالیباف همچنین نوشت: «هر چه حرف بزنند، این ماییم که عمل می‌کنیم.»

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، به نقل از یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی گزارش داد که هیئت ایرانی در سوئیس اعتراض خود را نسبت به اظهارات اخیر ترامپ به طرف امریکایی اعلام کرده و در حال بررسی گزینه‌های «پاسخ مناسب» است.

تسنیم همچنین نوشت که بر اساس بند نخست تفاهم‌نامه میان دو طرف، هرگونه تهدید می‌تواند نقض این تفاهم‌نامه تلقی شود.

ترامپ در واکنش به سخنان مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران که گفته بود امریکا ناچار به پذیرش حق غنی‌سازی اورانیوم ایران است، هشدار داد تهران باید در مواضع و رفتار خود تجدیدنظر کند.

رئیس‌جمهور امریکا امروز در گفت‌وگو با فاکس‌نیوز گفت: «بهتر است مراقب حرف زدنش باشد. بهتر است رفتارش را اصلاح کند، وگرنه ما کنترول بقیه کشور را هم به دست خواهیم گرفت.»

او بار دیگر ایران به ویران شدن تهدید کرد.

این اظهارات پس از آن مطرح شد که پزشکیان روز یکشنبه، ۳۱ جوزا، تأکید کرد جمهوری اسلامی از حق غنی‌سازی اورانیوم عقب‌نشینی نخواهد کرد و طرف مقابل ناچار است این موضوع را بپذیرد.