خانم نیومن گفت طالبان برای گسترش روابط خود با کشورهای اروپایی، این روند را ابتدا از آلمان آغاز کرد. او تأکید کرد که آلمان برای طالبان «فرش قرمز» پهن کرده و این تعامل را با عنوان مذاکرات فنی درباره بازگرداندن مهاجران به افغانستان توجیه کرده است.
نیومن افزود که آلمان پس از گفتوگوهای قنسولی با طالبان درباره مهاجران، دیپلوماتهای این گروه را در برلین پذیرفت. به گفته او، طالبان اکنون خواهان در اختیار گرفتن هشت قنسولگری دیگر نیز شده است.
نیومن هشدار داد که واگذاری قنسولگریها به طالبان به معنای دسترسی این گروه به اطلاعات شخصی افرادی است که از حاکمیت طالبان گریخته و در اروپا پناه گرفتهاند.
کمیسیون اروپا گفته است که سفر هیئت طالبان به بروکسل صرفاً بر مسائل قنسولی و فنی متمرکز بوده و موضوع بازگرداندن مهاجران افغان دارای سابقه جرمی نیز در دستور کار قرار داشته است.
در مکتوبی که کمیسیون اروپا به عبدالقهار بلخی، رئیس هیئت طالبان، فرستاده و رویترز آن را مشاهده کرده است، آمده که محور این گفتوگوها «بازگشت و پذیرش مجدد آن دسته از شهروندان افغانستان خواهد بود که حق اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند.»
همزمان، یک منبع معتبر در کمیسیون اروپا روز سهشنبه به افغانستان اینترنشنال گفت که نمایندگان ۱۵ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست با هیئت طالبان حضور داشتند.
هانا نیومن تاکید کرد پنج سال پیش نمایندگان پارلمان اروپا گفتند به مردم افغانستان پشت نمیکنند. او افزود که اتحادیه اروپا امروز با دعوت از این هیئت «آخرین قدم را برای پشت کردن به مردم افغانستان برداشته است.»
این سیاستمدار اروپایی همچنین تاکید کرد که در پارلمان اروپا، از مقامهای کمیسیون اروپا برای دعوت از طالبان به بروکسل پرسش خواهد کرد.
پس از پایان سفر هیئت طالبان، وزارت امور خارجه این گروه در بیانیهای اعلام کرد که گسترش روابط دیپلوماتیک با کشورهای اروپایی یکی از اهداف این سفر بوده است. این گروه در تلاش است با افزایش حضور نمایندگان خود در اروپا، اداره شمار بیشتری از نمایندگیهای سیاسی و قنسولی افغانستان را در اختیار بگیرد.