• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سازمان ملل خواستار مشارکت زنان افغان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی شد

۳ سرطان ۱۴۰۵، ۰۹:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان به مناسبت روز جهانی زنان در دیپلوماسی، بر ضرورت مشارکت معنادار زنان افغان در زندگی عمومی و روندهای تصمیم‌گیری سیاسی تأکید کرد. یوناما گفت که حضور و صدای زنان برای دستیابی به صلح پایدار، توسعه فراگیر و آینده‌ای روشن برای افغانستان حیاتی است.

یوناما روز چهارشنبه در بیانیه‌ای نوشت که تضمین مشارکت معنادار زنان در زندگی عمومی و روندهای تصمیم‌گیری در افغانستان همچنان یک ضرورت اساسی است.

این نهاد سازمان ملل بار دیگر بر اهمیت فراهم‌سازی فرصت‌های برابر برای زنان و دختران افغان تأکید کرده و گفته است که آنان باید بتوانند آموزش ببینند، رهبری کنند و در تمامی عرصه‌های جامعه، از جمله دیپلوماسی و خدمات عمومی، نقش مؤثر ایفا کنند.

روز جهانی زنان در دیپلوماسی هر سال در ۲۴ جون گرامی داشته می‌شود و هدف آن برجسته‌کردن نقش زنان در دیپلوماسی، صلح‌سازی و تصمیم‌گیری‌های بین‌المللی و ترویج مشارکت برابر آنان در عرصه روابط بین‌الملل است.

در بیانیه یوناما که روز چهارشنبه منتشر شدف آمده است که دیپلومات‌های زن تنها مشارکت‌کنندگان در عرصه روابط بین‌الملل نیستند، بلکه به‌عنوان رهبران، میانجی‌گران صلح و مدافعان برابری، نقش مهمی در تقویت همکاری‌های بین‌المللی، پیشبرد صلح و شکل‌دهی تصمیم‌گیری‌های فراگیر ایفا می‌کنند.

این نهاد افزود که زنان با دانش، تجربه و دیدگاه‌های خود به ایجاد جهانی عادلانه‌تر، باثبات‌تر و پایدارتر کمک می‌کنند و حضور آنان در عرصه‌های دیپلوماتیک و عمومی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در اسد ۱۴۰۰، محدودیت‌های گسترده‌ای بر زندگی خصوصی و عمومی زنان افغانستان وضع کرده‌اند که منجر به حذف تدریجی زنان از عرصه عمومی شده است.

پیش از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، زنان به‌طور گسترده در تصمیم‌گیری‌های سیاسی حضور داشتند و نقش فعالی ایفا می‌کردند. در حکومت پیشین افغانستان زنان عضو کابینه بودند و زنان در سمت‌های بلند دولتی از جمله والی، سفیر، ولسوال و در مجلس نمایندگان نقش آفرینی می‌کردند.

فعالان حقوق بشر می‌گویند طالبان با حذف زنان از جامعه «آپارتاید جنسیتی» را تحکیم کرده است.

پربازدیدترین‌ها

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد
۱

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد

۲

پاکستان از جامعه جهانی خواست در مبارزه با تروریسم در افغانستان کمک کند

۳

گزارش جدید: روابط طالبان و چین به 'سردی گراییده است'

۴

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۵

رئیس مجلس فرانسه سیاست طالبان علیه زنان را آپارتاید جنسیتی خواند