• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

سیاستمدار جنجالی بریتانیا از پارلمان استعفا داد تا دوباره در انتخابات شرکت کند

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۲۲:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)

نایجل فاراژ، رهبر حزب پوپولیست اصلاح بریتانیا اعلام کرد که از کرسی خود در پارلمان استعفا می‌دهد تا بار دیگر در انتخابات میان‌دوره‌ای برای کسب همین کرسی مبارزه کند. او این رقابت را «نبرد مردم علیه طبقه حاکمه» خواند و گفت اتهام‌های مالی با هدف بی‌اعتبار کردن او مطرح شده‌اند.

فاراژ که نماینده حوزه انتخابیه کلکتون بود، گفت: «تصمیم گرفته‌ام مردم کلکتون درباره عملکرد من قضاوت کنند. این انتخابات، نبرد مردم علیه طبقه حاکم خواهد بود.»

او افزود: «این انتخابات، نبرد مردم در برابر ساختار حاکم است و فرصتی فراهم می‌کند تا مخالفت خود را با کل این ساختار نشان دهیم.»

فاراژ پس از هفته‌ها مواجهه با اتهام‌هایی مبنی بر اعلام نکردن درست میلیون‌ها پوند هدیه دریافتی از حامیان ثروتمندش، در یک سخنرانی تلویزیونی آنچه را «حمله هماهنگ نخبگان لیبرال بریتانیا» خواند، محکوم کرد.

حزب اصلاح بریتانیا بیش از یک سال است که در بیشتر نظرسنجی‌ها در جایگاه نخست قرار دارد. با این حال، فاراژ در هفته‌های اخیر به دلیل پرسش‌ها درباره منابع مالی شخصی و منابع مالی حزبش تحت فشار قرار گرفته است.

نهاد ناظر بر رفتار نمایندگان پارلمان در حال بررسی هدیه پنج میلیون پوندی یک سرمایه‌گذار میلیاردر حوزه رمزارز به فاراژ است. منتقدان می‌گویند این هدیه به‌درستی ثبت و اعلام نشده است. این نهاد هنوز درباره این پرونده تصمیم نهایی نگرفته است.

فاراژ همچنین تأیید کرد که این نهاد تحقیق دیگری را درباره کمک‌های مالی یکی از دستیاران پیشینش آغاز کرده است. این فرد پیش‌تر در امریکا به اتهام کلاهبرداری اینترنتی محکوم شده بود.

فاراژ هرگونه تخلف مالی را رد کرد. او در سخنرانی خود، در حالی که برخلاف معمول کمی دستپاچه به نظر می‌رسید، گفت برای تأمین هزینه‌های امنیت شخصی‌اش به این کمک‌های مالی نیاز داشته و دهه‌ها پیش شغلی پردرآمد را ترک کرده تا برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مبارزه کند.

او گفت: «برای پیروزی خواهم جنگید و برای ادامه انقلاب سیاسی که حزب اصلاح آغاز کرده است، مبارزه خواهم کرد.»

فاراژ همچنین رسانه‌ها را متهم کرد که به حریم خصوصی خانواده‌اش، به‌ویژه دخترش که هیچ فعالیت سیاسی ندارد، تعرض کرده‌اند و گفت این موضوع یکی از عوامل اصلی تصمیم او بوده است.

کناره‌گیری از پارلمان و نامزدی دوباره در انتخابات اقدامی پرریسک است، اما با سابقه سیاسی فاراژ همخوانی دارد. او پس از همه‌پرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ نیز اعلام کرد از سیاست کناره‌گیری می‌کند، اما دو سال بعد دوباره به عرصه سیاست بازگشت.

منابع نزدیک به حزب اصلاح بریتانیا به رویترز گفته‌اند که فاراژ قصد دارد از این انتخابات میان‌دوره‌ای به‌عنوان آزمایشی برای انتخابات سراسری سال ۲۰۲۹ استفاده کند و رقابت را به شکل «مردم در برابر نخبگان سیاسی» به تصویر بکشد، به گونه‌ای که حزب کارگر و حزب محافظه‌کار را نمایندگان ساختار حاکم و حزب خود را نماینده مردم معرفی کند.

حزب اصلاح بریتانیا به رهبری نایجل فاراژ از منتقدان سرسخت سیاست‌های مهاجرتی این کشور است. این حزب خواستار کاهش چشمگیر مهاجرت قانونی و جلوگیری از ورود پناهجویانی است که با قایق‌های کوچک از کانال مانش عبور می‌کنند.

این حزب همچنین خواهان اخراج سریع پناهجویان، به‌ویژه افغان‌هایی است که درخواست پناهندگی‌شان رد شده است. فاراژ پیش‌تر گفته بود آماده است با طالبان برای بازگرداندن پناهجویان افغان به توافق برسد.

پربازدیدترین‌ها

کانکور ۱۴۰۵ بدون دختران؛ راشد از ولایت پروان، اول‌نمره عمومی شد
۱

کانکور ۱۴۰۵ بدون دختران؛ راشد از ولایت پروان، اول‌نمره عمومی شد

۲

محقق پس از استقبال تهران: دردتان را به آرامی بخورید

۳

دفاع جمهوری اسلامی از دعوت احمد مسعود و مخالفان طالبان

۴

پکتیاوال در بازداشتگاه اداره مهاجرت امریکا بر اثر 'واکنش الرژیک جان باخته است'

۵

پیکر عبدالاحد مومند تنها فضانورد افغان از آلمان به کابل منتقل شد

•
•
•

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

مطالب بیشتر

بودجه نظامی اروپا و کانادا ۱۱ درصد افزایش یافته است

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۲۰:۲۹ (‎+۱ گرینویچ)
بودجه نظامی اروپا و کانادا ۱۱ درصد افزایش یافته است
100%

ناتو روز سه‌شنبه اعلام کرد که هزینه‌های نظامی اروپا و کانادا در یکسال گذشته، ۱۱ درصد افزایش یافته است. این افزایش در حالی اعلام می‌شود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، از متحدان کشورش در ناتو خواسته است که بودجه‌ دفاعی خود را به‌طور چشمگیری افزایش دهند.

این آمار هم‌زمان با برگزاری نشست رهبران ۳۲ کشور عضو ناتو در انقره منتشر شد.

برآوردهای ناتو نشان می‌دهد مجموع هزینه‌های دفاعی اروپا و کانادا در سال ۲۰۲۶ به ۶۳۴ میلیارد دالر خواهد رسید، رقمی که در سال ۲۰۲۵، ۵۷۱ میلیارد دالر بود. با این حال، این میزان همچنان کمتر از سطح هزینه‌های دفاعی مورد نظر ایالات متحده است.

دونالد ترامپ از اعضای ناتو خواسته است تا سال ۲۰۳۵، پنج درصد تولید ناخالص داخلی خود را به بودجه نظامی اختصاص دهند.

ناتو اعلام کرد که پنج عضو این ائتلاف، از جمله پولند و سه کشور حوزه بالتیک، از همین امسال به این هدف رسیده‌اند. در مقابل، شماری دیگر از اعضا همچنان از این معیار فاصله دارند. بر اساس این گزارش، سلوانیا با اختصاص تنها ۱.۶۱ درصد تولید ناخالص داخلی به هزینه‌های دفاعی، کمترین سهم را در میان اعضای ناتو دارد.

برآوردهای تازه ناتو همچنین نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۶، پنج کشور عضو بیش از ۳.۵ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های اصلی دفاعی خواهند کرد.

رهبران ناتو همچنین توافق کرده‌اند علاوه بر اختصاص ۳.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی به بودجه دفاعی، ۱.۵ درصد دیگر را نیز به سرمایه‌گذاری‌های مرتبط با امنیت، از جمله تقویت امنیت سایبری، اختصاص دهند.

بر اساس این گزارش، لیتوانیا با اختصاص ۵.۳۳ درصد تولید ناخالص داخلی به هزینه‌های عمده دفاعی، در صدر قرار دارد. پس از آن استونیا با ۵.۱ درصد، لتونیا با ۴.۹۲ درصد، پولند با ۴.۶۸ درصد و یونان با ۳.۶۵ درصد قرار گرفته‌اند.

در مقابل، برآورد می‌شود ایالات متحده در سال ۲۰۲۶ حدود ۳.۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه‌های اصلی دفاعی کند. این رقم برای آلمان ۲.۶۹ درصد، بریتانیا ۲.۵۶ درصد و فرانسه ۲.۲۲ درصد پیش‌بینی شده است.

در مجموع، انتظار می‌رود کشورهای اروپایی عضو ناتو و کانادا در سال ۲۰۲۶ به‌طور میانگین ۲.۵۳ درصد تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های اصلی دفاعی اختصاص دهند.

آرژانتین از مرز شکست برگشت و مصر را حذف کرد

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۱۹:۰۸ (‎+۱ گرینویچ)
آرژانتین از مرز شکست برگشت و مصر را حذف کرد
100%

تیم ملی فوتبال آرژانتین، در مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶، مصر را با نتیجه ۳ بر ۲ شکست داد و به مرحله بعد صعود کرد. یاسر ابراهیم در دقیقه ۷۹ لیونل مسی در دقیقه ۸۴، انزو فرناندز در دقیقه ۳+۹۰ برای آرژانتین و یاسر ابراهیم در دقیقه ۱۵ و مصطفی زیکو در دقیقه ۵۷ برای مصر گل زدند.

آرژانتین یکی از بزرگ‌ترین بازگشت‌های تاریخ جام جهانی را رقم زد. آلبی‌سلسته پس از آنکه دو گل از مصر عقب افتاده بود، در وقت‌های تلف‌شده از حریف پیش افتاد.

انزو فرناندز در وقت‌های اضافه بازی با ضربه سر گل برتری آرژانتین را به ثمر رساند. پیش از این لیونل مسی با گل تساوی دیرهنگام، قهرمان جهان را به بازی مقابل مصر بازگرداند.

آرژانتین، تا پیش از گل دقیقه ۸۴ مسی در آستانه حذفی شوکه‌کننده از جام جهانی ۲۰۲۶ قرار داشت.

مصر تا پیش از دقیقه ۷۹ با دو گل و یک گل مردود، پیش بود. اما آرژانتین بالاخره به بازی برگشت.

در دقیقه ۸۴، سانتری از سمت راست ارسال شد، گونزالو مونتیل، که به‌عنوان بازیکن تعویضی وارد زمین شده، ضربه‌ای به توپ می‌زند و توپ مقابل پای لیونل مسی قرار می‌گیرد.

مسی با پای چپ ضربه می‌زند و توپ از میان دستان محمد شوبیر عبور می‌کند؛ گلی که شاید دروازه‌بان مصر می‌توانست عملکرد بهتری روی آن داشته باشد.

پیش از این، کریستیان رومرو در دقیقه ۷۹ یکی از گل‌های را جبران کرد.

در دقیقه ۱۵، یاسر ابراهیم با ضربه سر دروازه قهرمان جهان را باز کرد و خیلی زود آرژانتین را تحت فشار قرار داد.

سپس در دقیقه ۲۰ آرژانتین پس از خطا روی نیکلاس تاگلیافیکو صاحب یک ضربه پنالتی شد، اما ضربه مسی مهار شد؛ دومین باری که او در این جام جهانی از روی نقطه پنالتی موفق به گلزنی نشد.

در دقیقه ۵۷، مصطفی زیکو گل دوم مصر را روی یک ضدحمله به ثمر رساند؛ تنها چند لحظه پس از آنکه گل قبلی او به دلیل خطایی در آن سوی زمین، پس از بازبینی VAR مردود اعلام شده بود.

دقایقی پیش از این گل، مصر تصور می‌کرد اختلاف را دو برابر کرده است، اما گل مصطفی زیکو به دلیل خطا در جریان شکل‌گیری حمله در آن سوی زمین، در نزدیکی نقطه کرنر فرعون‌ها، مردود اعلام شد.

هیثم حسن پس از این خطا، توپ را گرفته بود و با استارتی تماشایی طول زمین را طی کرد و توپ را به صلاح رساند.

زلنسکی از ناتو خواست به اوکراین سیستم دفاع هوایی بدهد

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۱۶:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)
زلنسکی از ناتو خواست به اوکراین سیستم دفاع هوایی بدهد
100%

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز سه‌شنبه در نشست ناتو در انقره از کشورهای عضو این ائتلاف خواست که تجهیز اوکراین به موشک‌های دفاع هوایی را در اولویت قرار دهند.

او گفت که کی‌یف هنوز توان کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک روسیه را ندارد و از متحدانش خواست که تقویت پدافند هوایی اوکراین را به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این نشست تبدیل کنند.

رئیس‌جمهور اوکراین با اشاره به کمبود موشک‌های رهگیر سامانه پاتریوت امریکایی، که کی‌یف برای سرنگون کردن موشک‌های بالستیک روسیه به آن متکی است، به رهبران ناتو و مدیران شرکت‌های نظامی گفت که پدافند هوایی اکنون مهم‌ترین اولویت کشورش است.

زلنسکی تاکید کرد که نیروهای اوکراینی می‌توانند دیگر بخش‌های جنگ را خود مدیریت کنند، اما برای حفاظت از آسمان این کشور و مقابله با حملات موشک‌های بالستیک روسیه به تصمیم قاطع متحدان غربی نیاز دارند.

او با ستایش از کارایی سامانه پاتریوت، گفت که تولید این سامانه بسیار کمتر از نیازهای کنونی است و خواستار افزایش سریع ظرفیت تولید آن شد. زلنسکی همچنین گفت اوکراین اکنون یکی از پیشرفته‌ترین توانایی‌های جهان در جنگ پهپادی را در اختیار دارد.

به گفته او، نیروهای اوکراینی هر ماه با استفاده از پهپادها ده‌ها هزار سرباز روسی را از پا درمی‌آورند. او عملکرد پهپادهای دریایی در دریای سیاه و حملات دوربرد به عمق خاک روسیه را از نمونه‌های پیشرفت صنایع دفاعی اوکراین دانست.

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین از گفت‌وگو با واشنگتن برای دریافت مجوز تولید مشترک سامانه پاتریوت خبر داد و از کشورهای اروپایی و شرکت‌های صنایع دفاعی خواست که از این تلاش‌ها حمایت کنند. او تاکید کرد که اروپا به سامانه‌های ضدبالستیک ارزان‌قیمت و قابل تولید در مقیاس انبوه نیاز دارد و نباید اجرای این برنامه تا سال ۲۰۳۰ یا پس از آن به تعویق بیفتد.

دبیرکل ناتو: تیمی با یک ستاره پیروز نخواهد شد

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۱۴:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)
دبیرکل ناتو: تیمی با یک ستاره پیروز نخواهد شد
100%

دبیرکل ناتو در اجلاس سران کشورهای عضو این ائتلاف در انقره، گفت هیچ تیمی با تکیه بر یک ستاره پیروز نمی‌شود و موفقیت در گرو همکاری همه اعضای تیم است. مارک روته تاکید کرد که ناتو نیز برای تقویت دفاع، به همکاری نزدیک رهبران سیاسی، نیروهای نظامی و صنایع دفاعی نیاز دارد.

آقای روته گفت که این ائتلاف تا سال آینده ظرفیت تولید سالانه حدود چهار میلیون گلوله توپخانه را خواهد داشت.

او روز سه‌شنبه، ۱۶ سرطان در سخنرانی خود در سی‌وششمین نشست سالانه سران کشورهای عضو ناتو افزود در یک سال گذشته ۳۷ میلیارد دالر برای تقویت پایه صنعتی دفاعی ناتو سرمایه‌گذاری شده است.

دبیرکل ناتو تاکید کرد که برای مقابله با چالش‌های ناشی از رقیبان، به یک انقلاب فراآتلانتیکی در صنایع دفاعی نیاز است.

مارک روته افزود که صنعت دفاعی باید آماده تبدیل پول به قرارداد و پذیرش ریسک‌های بیشتر باشد. او گفت: «بیایید حتی بیشتر، حتی سریع‌تر و با هم کار کنیم.»

دبیرکل ناتو در سخنرانی خود در این نشست گفت: «هیچ تیمی تنها به‌خاطر یک بازیکن درخشان پیروز نمی‌شود. یک تیم به دروازه‌بان، مدافعان و مهاجمان نیاز دارد. همه بازیکنی را می‌بینند که گل پیروزی را به ثمر می‌رساند. اما پشت سر هر بازیکن موفق و هر تیمی که در میدان حضور دارد، افراد بسیاری در پشت صحنه فعالیت می‌کنند.»

او افزوده است که رهبران سیاسی مسیر را تعیین می‌کنند و نیروهای مسلح نیز هر روز در میدان هستند.

سی‌وششمین اجلاس سران کشورهای عضو ناتو در انقره پایتخت ترکیه آغاز شده و قرار است روز چهارشنبه نیز ادامه داشته باشد. پیش از این اجلاس سران کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۴ در استانبول ترکیه برگزار شده بود.

ترامپ برای شرکت در اجلاس ناتو وارد انقره شد

۱۶ سرطان ۱۴۰۵، ۱۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
ترامپ برای شرکت در اجلاس ناتو وارد انقره شد
100%

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده برای شرکت در نشست سران پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) وارد انقره شد. او ظهر سه‌شنبه، ۱۶ سرطان با هواپیمای جدید ایر فورس وان، اهدایی قطر، در میدان هوایی پایتخت ترکیه فرود آمد. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه در میدان هوایی از او استقبال کرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های ترکیه، دو رهبر ابتدا دیداری خصوصی و دوجانبه خواهند داشت و سپس نشست مشترکی با حضور هیئت‌های دو کشور برگزار می‌شود.

رسانه‌های ترکیه گزارش داده‌اند که همکاری‌های صنایع دفاعی محور اصلی گفت‌وگوهای دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان خواهد بود.

100%

انتظار می‌رود این گفت‌وگوها حدود سه ساعت ادامه یابد و ترامپ پس از پایان دیدارها به هتلی منتقل شود که تدابیر امنیتی شدیدی در آن برقرار شده است. قرار است دونالد ترامپ همچنین امشب در ضیافت شام رهبران ناتو شرکت کند.

این نخستین سفر رسمی یک رئیس‌جمهور ایالات متحده به ترکیه در ۱۷ سال گذشته است. بر اساس برنامه اعلام‌شده کاخ سفید، دونالد ترامپ در سفر به انقره برنامه‌ای فشرده از دیدارهای دیپلوماتیک خواهد داشت.

کاخ سفید همچنین اعلام کرده است که دونالد ترامپ همچنین با دن کین، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا، مت ویتاکر، سفیر امریکا در ناتو و تام باراک، سفیر ایالات متحده در ترکیه، ملاقات خواهد کرد.