• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

توافق ۲۹ کشور برای تاسیس سازمان جهانی هوش مصنوعی

۲۶ سرطان ۱۴۰۵، ۰۵:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۶:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)

نمایندگان ۲۹ کشور روز پنجشنبه در شهر شانگهای چین توافق‌نامه تاسیس سازمان جهانی همکاری هوش مصنوعی را امضا کردند. چین می‌گوید این سازمان برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی و بهبود حکمرانی جهانی در حوزه هوش مصنوعی ایجاد شده است.

بر اساس این توافق، مقر این سازمان در شهر شانگهای خواهد بود. روسیه، بلاروس، صربستان، کوبا، برزیل، ونزوئلا و شماری از کشورهای آسیایی و آفریقایی از جمله اعضای بنیان‌گذار این سازمان هستند.

مراسم امضای این توافق‌نامه یک روز پیش از آغاز کنفرانس جهانی هوش مصنوعی (WAIC) در شانگهای برگزار شد. انتظار می‌رود شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، در این نشست برنامه و چشم‌انداز بیجینگ برای نقش‌آفرینی در حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را تشریح کند.

بیجینگ می‌گوید این سازمان برای تقویت همکاری میان کشورها در زمینه توسعه، استفاده و مدیریت مسئولانه هوش مصنوعی و همچنین مشارکت در تدوین قواعد و استانداردهای جهانی این فناوری ایجاد شده است.

چین نخستین بار سال گذشته پیشنهاد تأسیس این سازمان را مطرح کرده بود، اما تا کنون هیچ کشوری به‌طور رسمی عضویت خود را اعلام نکرده بود.

این اقدام در حالی انجام می‌شود که رقابت جهانی بر سر توسعه و تنظیم مقررات هوش مصنوعی میان قدرت‌های بزرگ، به‌ویژه چین و ایالات متحده، رو به افزایش است و پکن تلاش می‌کند نقش پررنگ‌تری در تدوین قواعد و همکاری‌های بین‌المللی این حوزه ایفا کند.

•
•
•

مطالب بیشتر

بریتانیا محدودیت شبانه برای استفاده نوجوانان از شبکه‌های اجتماعی را در دستور کار قرار داد

۲۶ سرطان ۱۴۰۵، ۰۵:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دولت بریتانیا از برنامه‌ای رونمایی کرده است که بر اساس آن، استفاده نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله از شبکه‌های اجتماعی به‌طور پیش‌فرض از نیمه‌شب تا ساعت ۶ صبح محدود می‌شود.

این طرح که بخشی از برنامه گسترده‌تر لندن برای کاهش آسیب‌های فضای مجازی به کودکان است، اگرچه امکان غیرفعال کردن آن از سوی کاربران را فراهم می‌کند، اما دولت می‌گوید تجربه‌های آزمایشی نشان داده بیشتر نوجوانان این محدودیت را حفظ می‌کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، دولت حزب کارگر بریتانیا چهارشنبه ۲۴ سرطان اعلام کرد در تازه‌ترین اقدام خود برای مقابله با آسیب‌های ناشی از شبکه‌های اجتماعی، برای نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله یک «محدودیت زمانی شبانه» را به‌صورت پیش‌فرض فعال خواهد کرد؛ به‌گونه‌ای که از ساعت ۱۲ شب تا ۶ صبح دسترسی آنها به شبکه‌های اجتماعی محدود می‌شود، هرچند کاربران در صورت تمایل می‌توانند این تنظیمات را غیرفعال کنند.

بر اساس این طرح، قابلیت‌هایی که باعث می‌شوند کاربران زمان بیشتری را در شبکه‌های اجتماعی سپری کنند نیز به‌طور پیش‌فرض برای این گروه سنی غیرفعال خواهد شد. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به پخش خودکار ویدیوها اشاره کرد که باعث می‌شود ویدیوها بدون دخالت کاربر یکی پس از دیگری اجرا شوند.

این پیشنهاد تنها یک ماه پس از آن مطرح شده است که دولت بریتانیا از برنامه ممنوعیت استفاده افراد زیر ۱۶ سال از شبکه‌های اجتماعی خبر داد؛ طرحی که قرار است از بهار سال آینده شبکه‌هایی مانند اسنپ‌چت، تیک‌تاک، یوتیوب، اینستاگرام، فیسبوک و ایکس را در بر بگیرد، اما پیام‌رسان‌هایی مانند واتس‌اپ و سیگنال را شامل نمی‌شود.

این محدودیت‌های جدید از آخرین اقدامات دولت کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، پیش از پایان کار دولت او به شمار می‌رود و برای اجرایی شدن نیازمند تصویب پارلمان است. با این حال، بسیاری انتظار دارند اندی برنهام، که از او به عنوان جانشین احتمالی استارمر یاد می‌شود، این سیاست‌ها را دنبال کند.

کانیشکا نارایان، وزیر ایمنی آنلاین بریتانیا، انتقادها مبنی بر اینکه نوجوانان به‌سادگی محدودیت اختیاری را غیرفعال خواهند کرد، رد کرد و گفت چنین برداشتی «بی‌انصافی» در حق نوجوانان است.

او به نتایج یک برنامه آزمایشی اشاره کرد که با مشارکت بیش از ۳۰۰ نوجوان و والدین آنها در سراسر بریتانیا اجرا شد. به گفته او، این طرح باعث کاهش چشمگیر استفاده از شبکه‌های اجتماعی در ساعات شب شده و در عین حال کیفیت خواب و میزان تمرکز نوجوانان را نیز بهبود بخشیده است.

نارایان همچنین گفت برخی شبکه‌های اجتماعی از ماه اکتبر چنین تنظیمات پیش‌فرضی را به‌صورت آزمایشی اجرا کرده‌اند و بیش از ۹۰ درصد نوجوانان شرکت‌کننده تصمیم گرفته‌اند این محدودیت‌ها را غیرفعال نکنند؛ موضوعی که به گفته او نشان می‌دهد بسیاری از نوجوانان خود نیز از کاهش استفاده شبانه از شبکه‌های اجتماعی استقبال می‌کنند.

اما این طرح با انتقاد احزاب مخالف روبه‌رو شده است. لورا تروت، سخنگوی آموزش حزب محافظه‌کار، گفت این پیشنهادها «هیچ منطقی ندارد.»

سوریه مدعی توقیف محموله سلاح‌های پیشرفته برای حزب‌الله شد

۲۶ سرطان ۱۴۰۵، ۰۵:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

مقام‌های سوری روز پنج‌شنبه اعلام کردند که محموله‌ای از سلاح‌های پیشرفته و موشک‌ها را هنگام ورود از عراق توقیف و تلاش برای قاچاق آن را خنثی کرده‌اند. به گفته یک منبع در وزارت داخله سوریه، این محموله برای حزب‌الله لبنان در نظر گرفته شده بود.

اداره کل بنادر و گمرک سوریه اعلام کرد این محموله که شامل راکت‌ها و پهپادها بود، در داخل یکی از تانکرهای حامل نفت که به سمت شهر بانیاس در حرکت بود، جاسازی شده بود. این محموله در جریان بازرسی‌های معمول در گذرگاه مرزی التنف میان سوریه و عراق، پس از آنکه مأموران گمرک موتر مشکوک را با دقت بیشتری بازرسی کردند، کشف شد.

پس از توقیف این محموله، عراق اعلام کرد یک کمیته عالی‌رتبه برای بررسی این موضوع تشکیل خواهد داد.

فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق نیز اعلام کرد بغداد با مقام‌های سوری برای روشن شدن ابعاد این تلاش برای قاچاق، شناسایی و محاکمه عاملان آن و همچنین تقویت تدابیر امنیتی در امتداد مرز مشترک دو کشور همکاری خواهد کرد.

گروه حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای هرگونه فعالیت در سوریه را رد کرد و این اتهام‌ها را «روایت‌هایی ساختگی و بی‌اساس» خواند.

مسیر بانیاس در سال‌های اخیر به یکی از گذرگاه‌های مهم برای انتقال سوخت میان عراق و سوریه تبدیل شده است.

خبرگزاری رویترز ماه گذشته گزارش داده بود که عراق در حال آماده‌سازی برای گسترش صادرات خود از طریق سوریه و افزودن سوخت خام و نفتا به این مسیر است؛ اقدامی که بر پایه توافق موجود برای انتقال زمینی نفت کوره به بندر بانیاس و صادرات آن از آنجا انجام می‌شود. مقام‌های عراقی گفته‌اند این ابتکار بخشی از راهبرد دولت برای متنوع‌سازی مسیرهای صادراتی فراتر از خلیج فارس است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در ماه جون اعلام کرد که با احمد شرع، رئیس‌جمهور سوریه، درباره مقابله با حزب‌الله که در لبنان با اسرائیل در حال جنگ است، گفت‌وگو کرده است.

شورشیان سابق که اکنون اداره سوریه را در دست دارند، سال‌ها با حزب‌الله درگیر بودند؛ زیرا این گروه نیروهای خود را برای حمایت از بشار اسد، رئیس‌جمهور وقت سوریه، در جنگ داخلی این کشور اعزام کرده بود.

دفتر جوزف عون، رئیس‌جمهوری لبنان، نیز اعلام کرد احمد شرع به او اطمینان داده است که سوریه در امور داخلی لبنان بی‌طرف خواهند ماند.

بریتانیا فروش نوشابه‌های انرژی‌زا به افراد زیر ۱۶ سال را ممنوع می‌کند

۲۵ سرطان ۱۴۰۵، ۲۳:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

بریتانیا روز پنجشنبه اعلام کرد که از ماه اپریل سال آینده میلادی، فروش نوشابه‌های انرژی‌زا با مقدار زیاد کافئین به افراد زیر ۱۶ سال را ممنوع می‌کند. حکومت هدف این اقدام را حفاظت از سلامت کودکان عنوان کرده است.

براساس اعلامیه حکومت بریتانیا، این ممنوعیت شامل نوشابه‌هایی می‌شود که در هر لیتر بیش از ۱۵۰ میلی‌گرام کافئین دارند.

اجرای این قانون نیازمند تصویب پارلمان است و فروش این محصولات را در فروشگاه‌ها، دستگاه‌های فروش خودکار و پلتفرم‌های آنلاین ممنوع خواهد کرد.

بنا به آمار، روزانه حدود ۱۰۰ هزار کودک در این کشور نوشیدنی‌های انرژی‌زای پرکافئین مصرف می‌کنند. شواهد علمی نشان می‌دهد مصرف این نوشیدنی‌ها با اختلال در خواب، اضطراب و کاهش تمرکز ارتباط دارد.

ممنوعیت فروش نوشیدنی‌های انرژی‌زا به افراد زیر ۱۶ سال، تازه‌ترین اقدام حکومت کی‌یر استارمر در چارچوب سیاست‌های حمایت از سلامت کودکان و نوجوانان است.

لندن همچنین در حال بررسی ممنوعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی برای افراد زیر ۱۶ سال است و قصد دارد برای نوجوانان ۱۶ و ۱۷ ساله نیز محدودیت‌های پیش‌فرضی برای استفاده از این شبکه‌ها در ساعات شب اعمال کند.

به گفته حکومت، این اقدامات با هدف بهبود سلامت، کیفیت خواب و رفاه کودکان و نوجوانان طراحی شده است.

امریکا اعطای گرین کارت به دریافت‌کنندگان کمک‌های دولتی را محدود می‌کند

۲۵ سرطان ۱۴۰۵، ۲۳:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

حکومت ترامپ قانونی را احیا می‌کند که بر اساس آن، ممکن است به مهاجرانی که از کمک‌های دولتی استفاده می‌کنند، اقامت دایم داده نشود. این قانون نخستین بار در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ تصویب شده بود اما اداره جو بایدن آن را لغو کرده بود.

براساس اعلامیه وزارت امنیت داخلی امریکا که روز پنج‌شنبه ۲۵ سرطان منتشر شد، استفاده از برخی کمک‌های دولتی مانند کوپن مواد غذایی و بیمه صحی می‌تواند بر درخواست اقامت دایم مهاجران اثر بگذارد.

اداره دونالد ترامپ می‌گوید متقاضیان گرین کارت باید بتوانند هزینه‌های زندگی خود را تأمین کنند و برای تأمین نیازهای اساسی به کمک‌های دولتی وابسته نباشند.

وزارت امنیت داخلی امریکا اعلام کرده است که این سیاست از ۲۷ سنبله امسال اجرایی می‌شود.

این مقررات نخستین‌بار در سال ۲۰۱۹ و در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ اجرا شد. براساس آن، افرادی که در یک دوره سه‌ساله بیش از ۱۲ ماه از برخی مزایای دولتی استفاده می‌کردند، ممکن بود «بار دوش عمومی» شناخته شوند و درخواست اقامت دایم آنان رد شود.

اداره جو بایدن در سال ۲۰۲۲ این سیاست را لغو و معیارهای رد درخواست اقامت دایم را محدودتر کرد.

اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا گفته است احیای این مقررات بر این اصل استوار است که «شهروندان خارجی باید متکی به خود باشند.»

این سیاست پیش‌تر با انتقاد مدافعان حقوق مهاجران روبه‌رو شده بود. آنان می‌گفتند این مقررات افراد کم‌درآمد را به‌گونه ناعادلانه هدف قرار می‌دهد و ممکن است بسیاری از مهاجران را از دریافت اقامت دایم محروم کند.

کارمند دادگاه کیفری در مصاحبه تلویزیونی کریم خان را به سوءرفتار جنسی متهم کرد

۲۵ سرطان ۱۴۰۵، ۲۳:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

یک وکیل جوان دادگاه لاهه، در نخستین گفت‌وگوی رسانه‌ای خود، بار دیگر کریم خان، دادستان این دیوان را به تماس جنسی بدون رضایت متهم کرد. این زن که تنها با نام سارا معرفی شده است، روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان گفت که رفتار کریم خان به‌تدریج از لمس‌کردن بدن به دست‌درازی جنسی رسیده بود.

او از رویدادی یاد کرد که به گفته‌اش، کریم خان هنگامی که او وانمود می‌کرد خواب است، بدنش را به‌گونه جنسی لمس کرد.

سارا گفت: «وقتی چنین نابرابری بزرگی در قدرت وجود دارد، هیچ راهی نیست که چنین چیزی رضایت‌مندانه باشد.»

کریم خان ۵۶ ساله هرگونه تخلف را رد کرده است. سارتا اشرف، وکیل او، به سی‌ان‌ان گفت موکلش «هرگونه تماس یا رابطه جنسی، چه با رضایت و چه بدون رضایت» با این زن را رد می‌کند.

وکلای خان به درخواست رویترز برای اظهارنظر فوری پاسخ ندادند.

سارا درباره تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی در مورد این پرونده اظهارنظر نکرد.

براساس اسنادی که رویترز مشاهده کرده است، دیپلومات‌های مسئول نهاد نظارتی دیوان به این نتیجه رسیده‌اند که کریم خان با یکی از کارمندان رده‌پایین رابطه جنسی نامناسب داشته و باید برکنار شود.

قرار است ۱۲۵ کشور عضو دیوان کیفری بین‌المللی روز ۲۴ جولای درباره پیشنهاد برکناری او به‌دلیل اتهام‌های سوءرفتار جنسی رأی دهند.

حامیان کریم خان می‌گویند او پس از درخواست صدور حکم بازداشت مقام‌های اسرائیلی در سال ۲۰۲۴ به‌دلیل جنگ غزه، به هدف سیاسی تبدیل شده است.

سارا در این مصاحبه شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره همکاری‌اش با موساد، سازمان استخبارات اسرائیل را رد کرد.

او گفت برای کار نزدیک با کریم خان و دادستان پیشین دیوان، از بررسی‌های امنیتی گسترده عبور کرده است.

سارا افزود: «اگر حتی اندکی ظن وجود داشت که من عامل یک دولت هستم، از کار برکنار می‌شدم.»

پربازدیدترین‌ها

حادثه ترافیکی به نفس‌های ماری پایان داد، اما عشق شهپر ادامه دارد
۱

حادثه ترافیکی به نفس‌های ماری پایان داد، اما عشق شهپر ادامه دارد

۲

کمشنر اتحادیه اروپا در پیوند به دیدار با طالبان به پارلمان فراخوانده شد

۳
اختصاصی

کنایه شرعی به حقانی: اگر هبت‌الله نباشد، برخی وزیران نکتایی می‌زنند

۴

اوزبیکستان اظهارات وزیر امر به معروف طالبان را به‌شدت رد کرد

۵

دوستم به سرباز پیشین ارتش: روزهای سخت پایان خواهد یافت

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶