روند آزادسازی ۱۲ میلیارد دالر از داراییهای مسدودشده ایران «به حالت تعلیق درآمده است»
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، میگوید بر اساس یادداشت تفاهم میان تهران و واشنگتن، قرار بود در دوره نخست اجرای توافق، ۱۲ میلیارد دالر از داراییهای مسدودشده ایران در دو مرحله آزاد شود.
او گفت این روند اکنون به حالت تعلیق درآمده است.
آقای بقایی روز شنبه، ۲۷ سرطان، اعلام کرد که امریکا به تعهدات خود در یادداشت تفاهم با ایران عمل نکرده و به همین دلیل روند آزادسازی داراییهای مسدودشده ایران به حالت تعلیق درآمده است.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، بر اساس توافقهای انجامشده با میانجیگری قطر، قرار بود کل این مبلغ در یک دوره ۳۰ روزه و در دو مرحله در دسترس قرار گیرد.
اسماعیل بقایی گفت قرار بود در گام نخست از مرحله اول اجرای توافق، ۶ میلیارد دالر از این داراییها آزاد شود و در گام بعدی ۶ میلیارد دالر دیگر در اختیار تهران قرار گیرد.
او تاکید کرد که این مبالغ داراییهای خود ایران بوده که دستکم در ۱۰ سال گذشته مسدود شده است. به گفته بقایی، مذاکرات درباره دسترسی به این داراییها حتی پیش از امضای یادداشت تفاهم و از طریق میانجیگری قطر میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده در جریان بود.
او تاکید کرد که ایالات متحده با رویکرد خود نشان داد که قصد اجرای تعهداتش را در این زمینه ندارد.
