• العربية
  • پښتو
  • English
BrandBrand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

خانواده‌های مهاجر در پاکستان با نگرانی و ترس زندگی می‌کنند

۳۰ سرطان ۱۴۰۵، ۱۳:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

«من یکی از مهاجران افغان در پاکستان هستم و می‌خواهم نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت روزبه‌روز وخیم مهاجران افغان در پاکستان با افکار عمومی در میان بگذارم.

نزدیک به یک ماه است که کاکایم توسط پولیس پاکستان بازداشت شده است. تا امروز نه آزاد شده و نه به افغانستان بازگردانده شده است تا در کنار خانواده‌اش باشد. این بلاتکلیفی، خانواده ما را در نگرانی و رنج شدید فرو برده است.

کاکایم از مشکلات روحی و روانی نیز رنج می‌برد و ادامه بازداشت، بدون اطلاع از وضعیت او و بدون امکان تماس با خانواده، سلامت و آینده او را با خطر جدی روبه‌رو کرده است. متاسفانه تاکنون هیچ‌گونه اطلاعاتی درباره وضعیت او در اختیار ما قرار نگرفته و ارتباط ما با او کاملا قطع است.

متاسفانه این تنها مشکل خانواده ما نیست. هزاران مهاجر افغان دیگر نیز در مراکز و کمپ‌های نگهداری در پاکستان، در شرایط دشوار و با امکانات محدود زندگی می‌کنند و خانواده‌های آنان نیز با نگرانی، اضطراب و بی‌خبری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

از رسانه‌ها می‌خواهم صدای مهاجران افغان را به گوش مسئولان و جامعه جهانی برسانند و از نهادهای مربوط بخواهند هرچه سریع‌تر به وضعیت بازداشت‌شدگان رسیدگی کنند، سرنوشت آنان را مشخص سازند و برای رعایت کرامت انسانی و حقوق اساسی آنان اقدام‌های فوری و موثر انجام دهند.»

«نوشته‌هایی که در این صفحه بازتاب داده می‌شود، تجربه‌ها، درددل‌ها و مشکلات مردم به قلم خود آن‌هاست. افغانستان اینترنشنال در محتوای این نوشته‌ها دست نمی‌برد.»

پربازدیدترین‌ها

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد
۱

سراج‌الدین حقانی: حکومت طالبان با شریعت مطابقت ندارد

۲

پاکستان از جامعه جهانی خواست در مبارزه با تروریسم در افغانستان کمک کند

۳

گزارش جدید: روابط طالبان و چین به 'سردی گراییده است'

۴

ملل متحد: داعش خراسان به پهپاد دست یافته است

۵

رئیس مجلس فرانسه سیاست طالبان علیه زنان را آپارتاید جنسیتی خواند

•
•
•

مطالب بیشتر

یک راننده تاکسی در هرات: «با افزایش قیمت سوخت و کاهش کرایه چیزی برای ما نمی‌ماند»

۲۴ سرطان ۱۴۰۵، ۲۲:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

«لطفا دردمندانه صدای ما شوید، چون به هر دری می‌زنیم، کسی نه حرف ما را می‌شنود و نه توجه می‌کند. من موتر تاکسی دارم. طوری که در جریان هستید، با آغاز دوباره جنگ ایران، قیمت مواد سوخت سر به فلک کشیده است. قیمت پترول به ۸۸ افغانی و گاز به ۸۰ افغانی رسیده است.

تا جایی که می‌دانیم، چون کشور ما فقیر است، تحریم‌ها در این بخش شامل افغانستان نمی‌شود. در جنگ نخست امریکا و ایران، قیمت سوخت اصلا تکان نخورد، اما در این جنگ فکر می‌کنم خود دولت از فرصت سوءاستفاده می‌کند.

چون می‌بینند در کشورهای دیگر قیمت‌ها بالا رفته است، حالا متوجه شده‌اند که بهانه خوبی پیدا شده است.

روند واردات مواد سوخت نیز بیشتر از گذشته ادامه دارد. مواد سوخت هم با قطار و هم با تیلرهای تانکر وارد می‌شود.

نکته دردآور این است که ریاست ترانسپورت هرات که نمی‌دانم چه کسی رییس جدید آن شده، با آمدنش قوانین تازه‌ای وضع کرده است.

از یک سو جریمه‌ها همراه با اضافه‌ستانی بالا رفته است.

از سوی دیگر، زمانی که قیمت سوخت پایین بود و پترول ۶۰ افغانی و گاز ۵۵ افغانی بود، ما حق داشتیم دو هزار افغانی بارگیری کنیم.

اما از چهار روز به این‌سو که قیمت تیل و گاز بالا رفته است، این افراد کرایه موترهای ما را از دو هزار افغانی به هزار و ۵۰۰ افغانی کاهش داده‌اند.

حتی به زور متوسل شده‌اند.

هرجا رفتیم و حتی اعتصاب کردیم، کسی به داد ما نرسید.

هیچ‌کس به حرف ما گوش نمی‌دهد و این موضوع اصلا برایشان مهم نیست.

به خدا نمی‌دانید ما چه می‌کشیم.

بیشتر وقت‌ها وقتی با نماینده و مسوولان ترانسپورت صحبت می‌کنیم، می‌گویند فارسی بلد نیستیم و پشتو صحبت کنید.

به‌نوعی با این کار ما را از سر خود باز می‌کنند.

به خدا حیران مانده‌ایم که چه کنیم. این افراد چنان با مردم بیگانه‌اند و درد مردم را احساس نمی‌کنند که آدم از زندگی، کار و همه‌چیز ناامید می‌شود. نه منطق وجود دارد و نه رحم.

پیش از این، تجارت تیل دولتی نبود و بخش خصوصی آن را وارد می‌کرد. حالا که دولتی شده است، به‌جای این‌که وضعیت بهتر شود، بدتر شده است. خون مردم را می‌مکند، خدمتی هم وجود ندارد و سفره مردم را هر روز کوچک‌تر می‌کنند.

شاید اسلام‌جار، با آن همه ادعای خدمت‌گزاری، و رییس ترانسپورت از خدا بترسند و دست‌کم اجازه دهند کرایه موترهای ما مانند یک هفته پیش باشد.

مسیری که ما می‌رویم، هزار و ۱۰۰ افغانی گاز مصرف می‌کند. ۲۱۰ افغانی نیز باید به دولت پرداخت کنیم. از هزار و ۵۰۰ افغانی چه چیزی برای ما باقی می‌ماند؟

ما بی‌تقصیر، مقصر و مجرم شناخته می‌شویم. این چه شریعت و قانون اسلامی است؟

این چه وجدانی است؟

از خدا بترسید، شما شکم‌پرورانی که درد مردم و ما هراتیان را احساس نمی‌کنید، اسلام‌جار، رییس ترانسپورت و دیگر شکم‌پروران.»

«نوشته‌هایی که در این صفحه بازتاب داده می‌شود، تجربه‌ها، درددل‌ها و مشکلات مردم به قلم خود آن‌هاست. افغانستان اینترنشنال در محتوای این نوشته‌ها دست نمی‌برد.»