• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کارزار طالبان بدخشانی برای برکناری اسماعیل غزنوی از مقام ولایت

۴ اسد ۱۴۰۵، ۱۰:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۱:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

با اوج‌گیری درگیری‌ها در بدخشان، شماری از اعضای بدخشانی طالبان کمپاینی را برای برکناری اسماعیل غزنوی از مقام ولایت بدخشان به راه انداخته‌اند. شرکت‌کنندگان این کارزار می‌گویند امان‌الدین منصور در میان بدخشانی‌ها «نفوذ دارد و برای مهار مخالفان، گزینه مناسب‌تر است.»

یک عضو طالبان به نام فاروق بدخشانی روز شنبه در فیس‌بوک نوشته است که «بخاطر دفع دسیسه‌های افراد فرصت‌طلب در قبال ولایت بدخشان» باید در راس حکومت محلی بدخشان تغییرات بیاید.

آقای بدخشانی خواستار تعیین امان‌الدین منصور به‌عنوان والی بدخشان، عبدالرحمن خادم به‌عنوان فرمانده پولیس و جمعه‌خان فاتح به‌عنوان رئيس امنیت این ولایت شده است.

این عضو تاجیک‌تبار طالبان استدلال کرده که این چهره‌ها «در میان مردم نفوذ گسترده و با اراضی بدخشان و عادت‌های مردم بلدیت دارند.» او معتقد است که آن‌ها «به‌طور احسن» می‌توانند وضعیت مردم بدخشان را درک کنند.

فاروق بدخشانی همچنین به رهبری طالبان توصیه کرده است که در قبال معادن بدخشان با احتیاط عمل کند و به راه‌اندازی پروژه‌های زیربنایی در این ولایت توجه داشته باشد تا به گفته او «مخالفان نتوانند از این موضوع به عنوان ابزار تبلیغاتی استفاده کنند.»

یک عضو دیگر طالبان به نام خبیب خالد گفته است «امان‌الدین منصور بهترین گزینه برای ولایت بدخشان است.»

شرکت‌کنندگان این کارزار معتقدند که اسماعیل غزنوی در صفوف «مجاهدین بدخشان» جایگاهی ندارد. یکی از شرکت‌کنندگان کارزار به شرط افشا نشدن نامش به افغانستان اینترنشنال گفت طالبان بدون فرماندهان بدخشانی قادر به کنترول این ولایت نخواهد بود.

آن‌ها اسماعیل غزنوی را به دامن‌زدن به مسائل حساس محلی و زورگویی در برابر مردم بدخشان متهم می‌کنند.

تاکنون والی طالبان در بدخشان به این ادعاها واکنشی نشان نداده است.

کاربری با نام فاروقی بدخشانی نوشت: «بدخشان امروز به والی‌ای مانند امان‌الدین منصور نیاز دارد.» و «منصور دشمن‌شکن باید به آغوش بدخشان بازگردد.»

100%

به نظر می‌رسد که این کارزار توسط گروهی از اعضای طالبان رهبری می‌شود که با آقای منصور رابطه دارند یا از هواداران او هستند.

امان‌الدین منصور پس از تسلط طالبان به افغانستان در اسد ۱۴۰۰ به‌عنوان والی طالبان در بدخشان گماشته شد. او سپس به‌عنوان فرمانده نیروهای هوایی و والی هلمند تعیین شد.

یکی از اعضای طالبان بدخشان که صفحه‌ای به نام «عقاب دروازها» را مدیریت می‌کند، مدعی شد که در دوره ولایت منصور، هیچ گروه مخالف مسلح در بدخشان فعالیت نداشت، اما با انتصاب اسماعیل غزنوی، وضعیت امنیتی این ولایت به‌تدریج وخیم‌تر شده است.

او همچنین غزنوی را متهم کرده که به‌جای تمرکز بر تأمین امنیت، بر استخراج معادن بدخشان تمرکز کرده و به نارضایتی‌های محلی دامن زده است.

100%

محمداسماعیل غزنوی در عقرب ۱۴۰۳ به‌عنوان والی طالبان در بدخشان منصوب شد.

او پیش از آن معین بازرسی‌های مرزی وزارت اقوام و قبایل طالبان و عضو کمیسیون جلوگیری از غصب زمین بود.

از زمانی که غزنوی به‌عنوان والی طالبان تعیین شده، فشارها بر طالبان بدخشانی افزایش یافته است.

در زمان ولایت او استخراج «غیرقانونی» معادن ممنوع شد. فرمانی که منابع اقتصادی برخی از مقامات طالبان به شمول امان‌الدین منصور و جمعه‌خان فاتح را به خطر می‌اندازد.

هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، براساس پیشنهاد اسماعیل غزنوی یک قطعه نظامی هزار نفری به بدخشان اعزام کرد تا جلوی استخراج معادن به دست طالبان بدخشانی را بگیرد.

اسماعیل غزنوی همچنین در دوره ماموریت خود به‌عنوان والی برخی از مقامات محلی طالبان بدخشانی را بازداشت کرده است. او اخیرا از نیروهای وابسته به جمعه‌خان فاتح در دروازها خواسته است سلاح‌های خود را تحویل دهند.

100%

پربازدیدترین‌ها

منابع: چرخبال‌های حامل نیروهای تازه‌نفس طالبان در بدخشان هدف حمله راکتی قرار گرفت
۱

منابع: چرخبال‌های حامل نیروهای تازه‌نفس طالبان در بدخشان هدف حمله راکتی قرار گرفت

۲

جبهه آزادی: پهپادهای طالبان را در فضای تحت کنترول خود در بدخشان سرنگون کردیم

۳

جبهه آزادی اعلام کرد پایگاه‌های مرزی طالبان را در زیباک بدخشان تصرف کرده است

۴

درگیری در ولسوالی درایم بدخشان

۵

عفو بین‌الملل و کلیسای پروتستان آلمان از تصمیم دادگاه درباره پناهجویان افغان حمایت کردند

  • بحران اعتماد؛ ولسوال یک هفته‌ای طالبان در بدخشان

    بحران اعتماد؛ ولسوال یک هفته‌ای طالبان در بدخشان

  • جنگ طلا در بدخشان؛ نزدیکان برخی از فرماندهان تاجیک طالبان بازداشت شدند

    جنگ طلا در بدخشان؛ نزدیکان برخی از فرماندهان تاجیک طالبان بازداشت شدند

  • اختلاف بر سر استخراج طلا در تخار و بدخشان؛ طالبان فعالیت شرکت‌های محلی را متوقف کرده است

    اختلاف بر سر استخراج طلا در تخار و بدخشان؛ طالبان فعالیت شرکت‌های محلی را متوقف کرده است

•
•
•

مطالب بیشتر

مامور پیشین سیا: جنگ با طالبان به سود تمام جهان است

۴ اسد ۱۴۰۵، ۰۹:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

سارا آدامز، مامور پیشین سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا)، به درگیری‌های اخیر میان نیروهای نظامی ضد طالبان و این گروه در بدخشان واکنش نشان داد.

خانم آدامز گفت موفقیت‌های اخیر نیروهای ضد طالبان در بدخشان، نمایانگر این واقعیت است که مردم افغانستان در برابر «حاکمیت تروریستی طالبان» تسلیم نشده‌اند.

او افزود مبارزه مخالفان طالبان فراتر از افغانستان و به سود تمام جهان است، چرا که به گفته او طالبان افغانستان را به بزرگترین پناهگاه امن تروریسم در جهان بدل کرده است. خانم آدامز در یادداشتی در شبکه اکس نوشت: «پیامدهای این وضعیت به مرزهای افغانستان محدود نخواهد ماند. تاریخ پیش از این این واقعیت را به ما آموخته است.»

او از جامعه جهانی خواست که از مخالفان نظامی طالبان که «در برابر تروریسم مقاومت می‌کنند»، حمایت کند. خانم آدامز تاکید کرد: «نخستین گام، ساده است: کمک‌ها به طالبان را قطع کنید.»

آدامز روز شنبه، سوم اسد، در یادداشتی در شبکه اکس با اشاره به پیشروی‌ها و عملیات‌های اخیر نیروهای ضد طالبان در مناطقی مانند یفتل پایین و درگیری‌های مداوم در اطراف ولسوالی زیباک در ولایت بدخشان نوشت که این نبردها یادآور زنده بودن روح ایستادگی در برابر طالبان است.

او تاکید کرد مردان و زنانی که در برابر طالبان مقاومت می‌کنند، به دنبال قدرت‌طلبی نیستند، بلکه برای دفاع از خانه، خانواده و کشوری مبارزه می‌کنند که از آن‌ها دزدیده شده است. به باور این مامور پیشین سیا، ابعاد این مبارزه بسیار فراتر از مرزهای افغانستان است و نفع آن به تمام جهان می‌رسد.

این تحلیلگر امور امنیتی هشدار داد که رژیم طالبان، افغانستان را به بزرگ‌ترین پناهگاه امن تروریسم در سیاره زمین تبدیل کرده است. به گفته او، هم‌اکنون بیش از ۳۰ گروه تروریستی بین‌المللی و منطقه‌ای از جمله شبکه القاعده، شاخه خراسان داعش و تحریک طالبان پاکستان تحت چتر حمایتی طالبان از آزادی کامل برای یارگیری، آموزش، برنامه‌ریزی و اجرای عملیات برخوردارند.

  • جبهه آزادی: پهپادهای طالبان را در فضای تحت کنترول خود در بدخشان سرنگون کردیم

    جبهه آزادی: پهپادهای طالبان را در فضای تحت کنترول خود در بدخشان سرنگون کردیم


این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نیروهای جبهه آزادی از روز پنجشنبه چند درگیری با نیروهای طالبان در زیباک بدخشان داشته‌اند.

جبهه آزادی روز شنبه، سوم اسد، گفت نیروهایش دو پهپاد نظامی طالبان را در زیباک سرنگون کرده‌اند.

این جبهه همچنین مدعی شد که طالبان در روزهای اخیر نتوانسته است به مواضع نیروهای جبهه آزادی پیشروی کند. طالبان تاکنون درباره ادعای سرنگونی پهپادها چیزی نگفته است. در سوی دیگر، منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که شنبه‌شب چند راکت به پاسگاه طالبان در روستای کاسه‌تراش دره قاسان در ولسوالی اندراب شلیک شده است. به گفته منابع پس از شلیک راکت‌ها درگیری میان دو طرف تا ساعاتی نیز ادامه داشته است.

آدامز نقش نیروهای مقاومت را در مهار تهدیدهای بین‌المللی حیاتی دانست و افزود که ایستادگی این نیروها در داخل افغانستان موجب درگیر شدن توان نظامی طالبان و انحراف منابع این رژیم از پشتیبانی مستقیم شبکه‌های تروریستی جهانی می‌شود.

او با انتقاد شدید از سیاست‌های فعلی قدرت‌های جهانی، تصریح کرد اگر جامعه بین‌المللی در ادعای خود برای مبارزه با تروریسم جدی است، باید رفتار با طالبان به عنوان یک حکومت مشروع را متوقف کرده و دادن پول و مشروعیت به آن‌ها را پایان دهد.

طالبان برای جلوگیری از پیش‌روی مخالفان مناطقی از زیباک بدخشان را ماین‌گذاری کرد

۴ اسد ۱۴۰۵، ۰۹:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند طالبان پس از درگیری‌های روزهای گذشته با جبهه آزادی در ولسوالی زیباک بدخشان، روز شنبه، ۳ اسد، برای جلوگیری از حملات غافلگیرانه، راه‌های منتهی به پاسگاه‌های خود را ماین‌گذاری کرد.

به گفته منابع، طالبان ماین‌ها را در مسیرهای منتهی به پاسگاه‌ها و نقاط نزدیک به خطوط درگیری کار گذاشته‌اند تا از حملات احتمالی جبهه آزادی جلوگیری کنند. به گفته این منابع، برخی از این ماین‌ها به‌گونه‌ای جاسازی شده‌اند که در صورت نزدیک شدن نیروهای مخالف، به‌عنوان «دام» عمل کنند.

به گفته منابع، ماین‌گذاری این مسیرها بخشی از تدابیر امنیتی طالبان پس از درگیری‌های اخیر در ولسوالی زیباک است؛ درگیری‌هایی که در روزهای گذشته میان نیروهای این گروه و جبهه آزادی ادامه داشته است.

جبهه آزادی پیش‌تر اعلام کرده بود که چندین موضع طالبان در اطراف کندک سرحدی ولسوالی زیباک را تصرف کرده است. این جبهه همچنین مدعی شد در این درگیری‌ها ۲۱ عضو طالبان، از جمله چند فرمانده، کشته و ۳۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

طالبان وقوع درگیری در ولسوالی زیباک را تأیید کرده و گفته است پنج تن از نیروهای مهاجم کشته شده‌اند، اما درباره آمار تلفات اعلام‌شده از سوی جبهه آزادی اظهار نظر نکرده است.

ماین‌گذاری مناطق برای جلوگیری از پیش‌روی دشمن که جان غیرنظامیان را به خطر بیندازد و بدون نشانه‌گذاری انجام شود، می‌تواند نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه عنوان شود.

والی طالبان در بدخشان از مخالفان خواست از جنگ دست بردارند

۴ اسد ۱۴۰۵، ۰۸:۲۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

محمداسماعیل غزنوی، والی طالبان در بدخشان، از مخالفان نظامی طالبان خواست که از جنگ در برابر این گروه دست بردارند و «امنیت کشور را اخلال نکنند.» آقای غزنوی از سویی هم مخالفان مسلح طالبان را تهدید کرد و گفت طالبان می‌داند چگونه آن‌ها را سرکوب و در برابرشان جنگ کند.

او خطاب به جریان‌های نظامی ضدطالبان گفت: «زمانی که ناتو و امریکا از شما حمایت می‌کرد، چه کردید؟» او افزود که مخالفان طالبان «آرمان تلسط بر کشور را به گور خواهند برد.»

والی طالبان در بدخشان از مخالفان این گروه خواست مردم را «ناآرام» نکنند و افزود مردم به آبادی نیاز دارند و به ادعای او، در حال حاضر در افغانستان «امنیت و عدالت برقرار است.»

غزنوی افزود هر کسی مشکلی دارد، می‌تواند به طالبان مراجعه کند و دروازه‌ اداره این گروه به‌روی آن‌ها باز است.

او همچنین گفت رهبران طالبان تا آخرین حد تلاش می‌کنند مخالفان خود را از راه گفت‌وگو و منطق از «دامن بیگانگان» جدا کنند.

این اظهارات پس از درگیری‌های شدید میان طالبان و نیروهای جبهه آزادی در ولسوالی زیباک بدخشان مطرح شده است.

درگیری در منطقه توپخانه، در نزدیکی مرز پاکستان، روز پنجشنبه آغاز شد و به گفته منابع تا حالا نیز ادامه دارد.

جبهه آزادی روز شنبه، سوم اسد، گفت نیروهایش دو پهپاد نظامی طالبان را در زیباک سرنگون کرده‌اند. این جبهه همچنین مدعی شد که طالبان در روزهای اخیر نتوانسته است به مواضع نیروهای جبهه آزادی پیشروی کند. طالبان تاکنون درباره ادعای سرنگونی پهپادها چیزی نگفته است.

تصاویر رسیده به افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد فصیح‌الدین فطرت، رئیس ستاد ارتش طالبان، برای فرماندهی جنگ در کنار نیروهای این گروه در خط مقدم زیباک حضور دارد. طالبان در روزهای گذشته از راه هوا و زمین نیروهای بیشتری به بدخشان فرستاده است.

حمله راکتی به پاسگاه طالبان در اندراب بغلان

۴ اسد ۱۴۰۵، ۰۸:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال گفتند که شنبه‌شب چند راکت به پاسگاه طالبان در روستای کاسه‌تراش دره قاسان در ولسوالی اندراب شلیک شده است. به گفته منابع پس از شلیک راکت‌ها درگیری میان دو طرف تا ساعاتی نیز ادامه داشته است.

منابع جزئیاتی درباره تلفات یا خسارات احتمالی ارائه نکرده‌اند.

پیش از این، جبهه آزادی نیز از حمله به یک کاروان طالبان که از کابل به‌سوی بدخشان در حرکت بود، خبر داده و مدعی شده بود هفت عضو طالبان کشته و شش تن دیگر زخمی شده‌اند.

  • جبهه آزادی از حمله راکتی به کاروان نظامی طالبان در مسیر بدخشان خبر داد

    جبهه آزادی از حمله راکتی به کاروان نظامی طالبان در مسیر بدخشان خبر داد

با این حال طالبان و جبهه آزادی افغانستان نیز تا زمان نشر این خبر درباره این رویداد اظهارنظر نکرده‌اند.

حملات جبهه‌های نظامی مخالف طالبان اخیرا در چندین منطقه در ولایت بدخشان نیز افزایش یافته است.

پس از سقوط چندساعته ولسوالی یفتل پایین توسط جبهه سپاهیان میهن در روزهای گذشته، درگیری‌ها میان نیروهای جبهه آزادی افغانستان و طالبان از روز پنجشنبه تاکنون در ولسوالی زیباک بدخشان ادامه دارد.

شهروندان در کابل از افزایش «کم‌پیشینه» قیمت گاز شکایت دارند

۴ اسد ۱۴۰۵، ۰۷:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شماری از باشندگان کابل می‌گویند قيمت گاز در روزهاى اخير به طور کم‌سابقه‌ای افزایش یافته و حتی تا حدود ۹۰ تا ۹۵ افغانى در هر کیلو رسيده است.

این در حالی است که طالبان در نرخ‌نامه بهای یک کیلو گاز را ۶۵ افغانی تعیین کرده است. بازرگانان می‌گویند قیمت تعیین‌شده در نرخ‌نامه طالبان پایین‌تر از نرخ خرید گاز است.

یکی از باشندگان مکروریان چهارم کابل به افغانستان اینترنشنال گفت که گاز مایع در فروشگاه‌ها با قیمت ۹۰ افغانی و در «تانک‌های تیل» با قیمت ۸۰ افغانی در هر کیلوگرام عرضه می‌شود.

باشنده دیگری از منطقه کارته پروان نیز می‌گوید بهای گاز در سه هفته گذشته به‌گونه بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. به گفته او، سه هفته پیش هر کیلوگرام گاز بین ۵۲ تا ۵۶ افغانی فروخته می‌شد، اما در این مدت قیمت آن تا ۹۵ و حتی ۱۰۰ افغانی نیز رسید و اکنون در حدود ۹۰ افغانی معامله می‌شود.

یافته‌های افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که بهای هر کیلوگرام گاز مایع در بازار کابل از حدود ۵۵ افغانی به ۹۰ افغانی افزایش یافته است. همچنین قیمت هر لیتر پترول از ۶۵ افغانی به ۸۲ افغانی رسیده است.

در همین حال، یک بازرگان به افغانستان اینترنشنال گفت که با وجود تعیین قیمت ۶۵ افغانی برای هر کیلوگرام گاز مایع در نرخ‌نامه شهرداری، هزینه خرید گاز برای تانکداران، بدون احتساب کرایه حمل‌ونقل، برق، مالیات، معاش کارکنان و سایر هزینه‌های جاری، به ۷۰ افغانی می‌رسد.

او افزود که در چنین شرایطی، فروشندگان حتی پیش از محاسبه سایر هزینه‌ها، در هر کیلوگرام گاز ۵ افغانی زیان می‌کنند.

100%

به گفته این بازرگان، قیمت خرید گاز و مواد سوختی در بازار و مراکز عمده‌فروشی باید مبنای تعیین نرخ‌نامه قرار گیرد. او تأکید کرد که تعیین قیمت فروش پایین‌تر از قیمت خرید، با اصول تجارت و عدالت سازگار نیست و زیان مستقیم به تانکداران و فروشندگان وارد می‌کند.

او از مسئولان شهرداری خواست نرخ‌نامه را بر اساس واقعیت بازار و هزینه‌های قانونی فروشندگان بازنگری کنند تا هم از حقوق مصرف‌کنندگان حمایت شود و هم فروشندگان متضرر نشوند.

افزایش بهای مواد سوخت در هفته‌های اخیر فشار بیشتری بر بودجه خانوارها و فعالیت کسب‌وکارها وارد کرده است. افغانستان بخش عمده نیاز خود به مواد سوختی را از کشورهای منطقه، از جمله ایران، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان و روسیه تأمین می‌کند.

طالبان پیش‌تر در واکنش به افزایش قیمت‌ها اعلام کرده بودند که با توجه به تحولات اخیر در بازارهای جهانی نفت و گاز و افزایش قابل توجه قیمت‌های جهانی، معیارهای کنترول واردات نفت و گاز را به‌طور موقت تغییر می‌دهند.

شرکت نفت و گاز تحت کنترول طالبان هفته گذشته اعلام کرد که برای نظارت بر بازار، گاز مایع را از طریق فروشگاه‌های خود عرضه می‌کند.

این شرکت قیمت هر کیلوگرام گاز مایع را در کابل و پروان ۶۶ افغانی، در بدخشان ۶۷ افغانی، در بلخ ۶۴ افغانی و در هرات ۶۰ افغانی تعیین کرده است.

  • طالبان می‌گوید عوامل منطقه‌ای دلیل افزایش بهای مواد سوختی است

    طالبان می‌گوید عوامل منطقه‌ای دلیل افزایش بهای مواد سوختی است

همچنین اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان اعلام کرده است که پس از حمله اوکراین به تأسیسات و ذخایر نفتی روسیه، واردات ۶۰ تا ۷۰ درصد نفت و گاز افغانستان از این کشور متوقف شده است.