• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

گزارش اسوشیتدپرس از خودکشی دختر ۱۶ ساله افغان که می‌گفت «دختر بودن بیش از حد دشوار است»

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۱۰:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۴:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)

حتی پس از آن‌که طالبان آموزش دختران را ممنوع کردند، فریبا هر روز به مکتب می‌رفت. این دختر نوجوان با سری افراشته و لبخند بر لب از خانه بیرون می‌شد و می‌گفت از معلم‌هایش خواهد پرسید که چه زمانی دوباره می‌تواند یونیفورم مکتب را بپوشد اما هر شام اندوهگین و شکسته‌دل به خانه بازمی‌گشت.

مادرش که به دلیل ترس از پیامدهای احتمالی نخواست نامش فاش شود، به اسوشیتدپرس گفت: «آن‌قدر ویران شده بود که دیگر نمی‌توانستیم او را بشناسیم. ماه‌ها به همین منوال گذشت.»

شبی خانواده بی‌خبر از آنچه قرار بود رخ دهد، به خواب رفتند. مادرش می‌گوید: «فکر نمی‌کردیم به چنین نقطه‌ای از فروپاشی برسد.» فریبا در حالی که تنها ۱۶ سال داشت، دست به خودکشی زد. او در یادداشتی نوشته بود که دختر بودن در افغانستان بیش از حد دشوار است.

خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشت «این موضوع تازه‌ای نیست. دختر یا زن بودن در افغانستانِ زخمی از جنگ، دهه‌هاست دشوار بوده و برای بسیاری از زنان روستایی حتی قرن‌ها».

این وضعیت در نخستین دوره حاکمیت سرکوب‌گر طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، به‌مراتب وخیم‌تر شد و پس از بازگشت دوباره طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، همزمان با خروج ایالات متحده، بار دیگر به‌شدت رو به وخامت گذاشت.

به گفته بسیاری از زنان افغان و ناظران بین‌المللی، اوضاع همچنان در حال بدتر شدن است. خودکشی‌هایی مانند مورد فریبا نشانه‌ای از عمق بحران است و بررسی چنین رویدادهایی تصویری از وضعیت کلی زنان در افغانستان و تأثیر آن بر دیگر مسائل مهم اجتماعی ارائه می‌دهد.

زمانی که طالبان بار دیگر قدرت را به دست گرفتند، وعده دادند که حقوق زنان را رعایت خواهند کرد. اما در عمل، مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف ششم بستند و این تصمیم را با تفسیر خود از شریعت اسلامی توجیه کردند. آنان همچنین آموزش‌های پزشکی برای زنان را متوقف کرده‌اند؛ اقدامی که به‌طور مستقیم بر سلامت زنان تأثیر می‌گذارد.

مقام‌های طالبان می‌گویند در حال کار روی فراهم کردن شرایط برای بازگشت آموزش دختران هستند، اما تاکنون روشن نکرده‌اند که این شرایط دقیقاً چیست. در همین حال، محکومیت‌های بین‌المللی بیشتر بر سایر موارد نقض حقوق بشر متمرکز بوده است.

اما این ممنوعیت‌ها تنها مسئله حقوق بشر نیست؛ بلکه به اقتصاد و سلامت عمومی افغانستان نیز آسیب می‌زند. کارشناسان هشدار می‌دهند که این سیاست‌ها موجب افزایش ازدواج کودکان، بالا رفتن مرگ‌ومیر مادران و تنها از محل ممنوعیت آموزش دختران در مقطع متوسطه، باعث زیان اقتصادی سالانه حدود ۵۰۰ میلیون دالر می‌شود.

پربازدیدترین‌ها

از امان‌الله تا هبت‌الله؛ ۱۰۷ سال فراز و فرود قدرت در افغانستان
۱

از امان‌الله تا هبت‌الله؛ ۱۰۷ سال فراز و فرود قدرت در افغانستان

۲

پیکر ۱۴ شهروند در دشت‌های نیمروز پیدا شد

۳

سراج‌الدین حقانی نشست محرمانه درباره «سناریوهای آینده افغانستان» در پکتیا برگزار کرد

۴

انتصاب امان‌الدین منصور، والی هلمند به‌ بدخشان برای مهار ناامنی

۵

مولوی حسام: معاون سفارت ایران در جایگاهی نیست که تعیین‌ تکلیف کند

•
•
•

مطالب بیشتر

دو خبرنگار تلویزیون تمدن از زندان طالبان آزاد شدند

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۱۰:۰۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

محمد رحمتی، مدیر مسئول تلویزیون خصوصی تمدن و محمدرضا احسانی، از کارمندان این شبکه از زندان آزاد شدند. این دو خبرنگار در اوایل سرطان به دستور عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه طالبان بازداشت شده بودند.

منابع گفتند که سراج حقانی، وزیر داخله طالبان به والی این گروه در کابل دستور داد که این دو خبرنگار را آزاد کند.

نیروهای طالبان در دوم سرطان امسال به دستور وزیر عدلیه این گروه، به دفتر مرکزی تلویزیون تمدن در کابل یورش بردند و نشرات این رسانه متوقف شد. در پی این رویداد، طالبان محمد رحمتی و محمدرضا احسانی را بازداشت کردند.

این دو خبرنگار در نظارتخانه ولایت کابل نگهداری می‌شدند. طالبان درباره دلیل بازداشت این دو خبرنگار توضیحی نداده‌اند.

به گفته منابع، محمد رحمتی و محمدرضا احسانی در ۱۴ سرطان از زندان آزاد شده‌اند.

پیشتر، منابع آگاه به افغانستان اینترنشنال گفتند که محمد رحمتی دچار بیماری‌های قلبی، دیابت و فشار خون است و وضعیت سلامتی این روزنامه‌نگار در زندان طالبان وخیم است و او به داور و خدمات پزشکی دسترسی ندارد.

  • بازداشت مدیر مسئول و یک کارمند تلویزیون تمدن وارد ششمین روز شد

    بازداشت مدیر مسئول و یک کارمند تلویزیون تمدن وارد ششمین روز شد

وزارت عدلیه طالبان در جوزای ۱۴۰۳ اعلام کرد که فعالیت تلویزیون خصوصی تمدن به دلیل وابستگی به حزب حرکت اسلامی و استفاده از زمین «غضب‌شده» دولتی متوقف می‌شود. این وزارت گفت که رسانه‌های متعلق به احزاب سیاسی افغانستان حق فعالیت ندارند.

جبهه مقاومت می‌گوید دو عضو طالبان را در هرات کشته است

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۰۸:۴۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جبهه مقاومت ملی افغانستان روز شنبه اعلام کرد در حمله به موتر گشت طالبان در هرات دست‌کم دو عضو این گروه را از بین برده است. این جبهه نوشت که حمله در ساحه بند پاشدان انجام شد و افراد کشته‌شده افسران لوای اول قول‌اردوی الفاروق بودند. تاکنون طالبان در این مورد ابراز نظر نکرده است.

جبهه مقاومت ملی افغانستان در خبرنامه‌ای نوشت که این حمله حوالی ساعت ۱۰:۳۰ پنجشنبه‌شب در منطقه بند پاشدان شهر هرات انجام شده است. بربنیاد خبرنامه در این حمله به نیروهای جبهه مقاومت آسیبی نرسیده است.

پیش از این منابع محلی در هرات به افغانستان اینترنشنال گفتند پنجشنبه‌شب در منطقه بند پاشدان صدای شلیک‌های پراکنده را شنیده‌اند.

جبهات نظامی مخالف طالبان اخیراً حملات خود را در نقاط مختلف افغانستان افزایش داده‌اند. جبهه مقاومت در پنجم اسد نیز از حمله به یک پاسگاه طالبان در کران‌ومنجان بدخشان خبر داده بود.

  • جبهه مقاومت می‌گوید یک عضو طالبان را در کران‌ومنجان بدخشان کشته است

    جبهه مقاومت می‌گوید یک عضو طالبان را در کران‌ومنجان بدخشان کشته است

جبهه آزادی می‌گوید در راه زیباک بدخشان «حامیان خارجی طالبان» را کمین زده است

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۰۸:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

جبهه آزادی افغانستان اعلام کرد که در یک حمله سازماندهی‌شده در مسیر منتهی به ولسوالی زیباک بدخشان «تروریستان خارجی حامی طالبان» را کمین زده است. جبهه آزادی مدعی شد که در این حمله دست‌کم دو جنگجوی خارجی کشته و سه نفر دیگر زخمی شدند.

جبهه آزادی افغانستان در خبرنامه‌ای نوشت که این حمله شام جمعه نهم اسد در مسیر ولسوالی زیباک بدخشان انجام شد. در خبرنامه آمده «این افراد که به زبان بومی منطقه آشنایی نداشتند، قرار بود به جنگ علیه نیروهای جبهه آزادی در زیباک بدخشان بپیوندند».

جبهه آزادی همچنین مدعی شد که حضور «گروه‌های تروریستی خارجی» در کنار طالبان ثابت می‌کند که افغانستان تحت تسلط این گروه به «پناهگاه امن و بستر بازتولید و گسترش تروریسم بین‌المللی» تبدیل شده است.

در خبرنامه جبهه آزادی از اصطلاح «تروریستان خارجی حامی طالبان» استفاده شده اما این جبهه وضاحت نداده که این افراد از کدام کشور بوده‌اند.

طالبان تاکنون درباره این رویداد به‌طور رسمی ابرازنظر نکرده است.

پیشتر منابع محلی در بدخشان وقوع درگیری میان طالبان و مخالفان در ولسوالی زیباک را تایید کرده بودند. در ویدیویی که به افغانستان اینترنشنال رسیده، پرواز یک هلیکوپتر در آسمان زیباک دیده می‌شود.

منابع تایید کردند که مخالفان، جمعه‌شب یک کاروان طالبان را که می‌خواست به خط اول جنگ برود، در روستای سنگلیچ ولسوالی زیباک شبیخون زده‌اند و تلفاتی برجای مانده است. هفته گذشته خط اول جنگ میان جبهه آزادی و طالبان در اطراف جهیل توپخانه موقعیت داشت.

طالبان خواهان کمک اوزبیکستان در بخش فنی برق شد

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۰۷:۰۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

رئیس اجرایی شرکت برشنا در دیدار با رئیس اداره مقررات فنی اوزبیکستان، خواستار همکاری این کشور برای ارتقای ظرفیت فنی بخش برق افغانستان شد. دو طرف درباره اجرای معیارهای فنی، معیاری‌سازی لابراتوارها و آموزش تخصصی کارکنان نیز گفت‌وگو کردند.

در خبرنامه‌ای که روز شنبه ۱۰ اسد، از سوی شرکت برشنا، زیر اداره طالبان منتشر شد، آمده است که ملا عبدالحق همکار، رئیس اجرایی این شرکت، در دیدار با اکمل جومانظروف، رئیس اداره مقررات فنی وابسته به شورای وزیران اوزبیکستان، درباره اجرای معیارهای فنی در بخش برق، ارتقای ظرفیت لابراتوارهای آزمایشگاهی و تطبیق معیارهای بین‌المللی گفت‌وگو کرده است.

بر بنیاد خبرنامه عبدالحق همکار از مقام‌های اوزبیکستان خواسته است که در زمینه کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاهی شرکت برق بر اساس معیارهای بین‌المللی، معیاری‌سازی لابراتوارها و ایجاد لابراتوارهای سیار همکاری کنند تا مشکلات فنی شبکه برق با سرعت و دقت بیشتری شناسایی و برطرف شود.

بر اساس این خبرنامه، اداره مقررات فنی اوزبیکستان نیز اعلام آمادگی کرده و وعده همکاری داده است.

در خبرنامه آمده است که دو طرف همچنین بر گسترش همکاری‌های پایدار، تبادل تجربه‌های فنی، اجرای معیارهای بین‌المللی و ارتقای کیفیت و اعتبار بخش برق تأکید کرده‌اند.

به دلیل سطح پایین تولید برق داخلی، افغانستان به منابع انرژی کشورهای همسایه وابسته است.
اکثر برق افغانستان وارداتی است و بیش از ۷۵ درصد برق مورد نیاز از کشورهای همسایه به ویژه اوزبیکستان و تاجیکستان وارد می‌شود.

اوزبیکستان از جمله کشورهای منطقه است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در اسد ۱۴۰۰، روابط اقتصادی و تعاملات خود با افغانستان را ادامه داده است. این کشور، بدون به‌رسمیت شناختن طالبان، بر توسعه روابط تجاری و همکاری‌های اقتصادی با کابل تأکید کرده و مقامات بلند رتبه این کشور بار ها به افغانستان تحت حاکمیت طالبان سفر کرده‌اند.

استخبارات طالبان از امامان مساجد در کنر خواست فهرست نظامیان پیشین را تهیه کنند

۱۰ اسد ۱۴۰۵، ۰۵:۳۷ (‎+۱ گرینویچ)
100%

منابع محلی به افغانستان اینترنشنال می‌گویند که نیروهای استخبارات طالبان از امامان مساجد و بزرگان محل در اسعدآباد مرکز ولایت کنر خواسته‌اند فهرست نظامیان و کارمندان حکومت پیشین را در اختیارشان قرار دهند.

به گفته منابع، ماموران استخبارات طالبان به روستاهای دم‌کلی، کیراله، اندرسیر و چندین روستای دیگر برای شناسایی نظامیان پیشین رفته است.

یکی از باشندگان کنر که این مأموران را از نزدیک دیده، گفت: «امروز شاهد این وضعیت بودیم. طالبان به‌گونه‌ای نگران به نظر می‌رسیدند. آنان بزرگ محل و امام مسجد را نشانده بودند و از آن‌ها می‌خواستند فهرست تمام کارمندان دولتی و نظامیان دوره پیشین را ارائه کنند.»

این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، در نخستین سال حاکمیت این گروه «عفو عمومی» برای نظامیان و کارمندان حکومت پیشین اعلام کرده بود؛ اما این تصمیم هرگز به‌طور کامل عملی نشد.

بر اساس گزارش‌ها، طالبان در ولایت‌های مختلف شماری از نظامیان و کارمندان حکومت پیشین را بازداشت، شکنجه و حتی کشته‌اند.

یکی دیگر از باشندگان اسعدآباد با تایید این موضوع به افغانستان اینترنشنال گفت طالبان تدابیر امنیتی و بازرسی در جاده‌های منتهی به مناطق مختلف و شماری از ولسوالی‌های کنر را به‌طور چشمگیری افزایش داده‌اند.

این منبع گفت: «در مسیر ورود به اسمار پلی وجود دارد و در جاده منتهی به غازی‌آباد نیز راهی به اسمار و دانگام می‌رود. قبلاً در این محل پولیس طالبان مستقر بود، اما امروز نیروهای ارتش این گروه ایستاده بودند جابجا شده است.»

به گفته او، این نیروهای طالبان رهگذران و موترها را به‌دقت بازرسی می‌کنند و علاوه بر بررسی تذکره و محل سکونت، درباره شغل افراد نیز پرس‌وجو می‌کنند.

منابع به افغانستان اینترنشنال گفته‌اند که این بازرسی‌ها و تدابیر امنیتی در دو روز گذشته به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. به گفته منابع، نگرانی از احتمال ناامنی و حملات احتمالی در میان طالبان در کنر افزایش یافته است.

هم‌زمان، یافته‌های افغانستان اینترنشنال نشان می‌دهد که در مناطق مرزی پاکستان، در نزدیکی ولایت کنر، گروه‌های مسلح مخالف طالبان مستقر شده‌اند و برای حملات احتمالی به این ولایت آمادگی می‌گیرند.

پس از حملات جبهه‌های مخالف طالبان از منطقه مرزی ولسوالی زیباک ولایت بدخشان، این گروه نگران‌تر شده و تدابیر نظامی و امنیتی خود را در امتداد دیورند گسترش داده است.