• العربية
  • پښتو
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • پښتو
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • رادیو
  • افغانستان
  • جهان
  • زاویه
  • صفحه شما
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نظامیان امریکایی پس از دو دهه از عراق بیرون می‌شوند

۷ میزان ۱۴۰۵، ۱۳:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)

نیروهای امریکایی تا روز چهارشنبه هفته جاری آخرین پایگاه‌های خود را در عراق ترک می‌کنند و به بیش از دو دهه حضور نظامی در این کشور پایان می‌دهند.

این خروج که بر اساس توافق سال ۲۰۲۴ میان بغداد و واشنگتن انجام می‌شود، از سوی گروه‌های نزدیک به جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک «پیروزی تاریخی» استقبال شده، اما برخی کارشناسان و مقام‌های امنیتی عراقی نسبت به افزایش نفوذ تهران و احتمال احیای داعش هشدار داده‌اند.

نیروهای امریکایی قرار است تا روز چهارشنبه ۳۰ سپتامبر، آخرین پایگاه‌های خود را در عراق تخلیه کنند و به حضوری پایان دهند که با تهاجم امریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ آغاز شده بود.

در جریان این جنگ و مأموریت‌های پس از آن، حدود ۴۵۰۰ نظامی امریکایی در عراق کشته شدند.

این خروج براساس توافقی انجام می‌شود که در سال ۲۰۲۴ در دوره ریاست‌جمهوری جو بایدن نهایی شد و اکنون توسط دولت دونالد ترامپ عملی می‌شود.

کارشناسان امنیتی عراقی می‌گویند که پایان حضور نظامی امریکا می‌تواند به نفع ایران و گروه‌های هم‌پیمان آن در عراق تمام شود.

جاسم البهادلی، تحلیلگر امنیتی عراقی، به رویترز گفت که خروج ائتلاف تحت رهبری امریکا، نیرویی را که سال‌ها به عنوان موازنه‌ای در برابر نفوذ تهران عمل می‌کرد، از میان برمی‌دارد. به گفته او، گروه‌های مسلح نزدیک به ایران تلاش خواهند کرد این رویداد را به دستاوردی سیاسی و امنیتی برای خود تبدیل کنند.

در مقابل، گروه‌های مورد حمایت ایران این تحول را یک پیروزی می‌دانند. ابو مجتبی الیاسری، از فرماندهان ائتلاف «مقاومت اسلامی عراق»، خروج امریکا را «پیروزی تاریخی مقاومت عراق» و «شکست پروژه امریکا» خوانده است. او گفته است که ۳۰ سپتامبر به عنوان روز پایان یک «فصل سیاه» در تاریخ عراق جشن گرفته خواهد شد.

با این حال، برخی رهبران محلی و مقام‌های امنیتی عراق معتقدند که این خروج ممکن است زودهنگام باشد.

عبدالرحمن الزوبعی، یکی از رهبران قبایل سنی در فلوجه، گفته است عراق هنوز به طور کامل برای برعهده گرفتن مسئولیت امنیتی آماده نیست و ایجاد خلأ امنیتی می‌تواند پیامدهای خطرناکی به همراه داشته باشد.

یکی از نگرانی‌های مطرح شده، احتمال احیای گروه داعش است. نیروهای امریکایی پس از خروج اولیه از عراق در پایان سال ۲۰۱۱، کمتر از سه سال بعد و در سال ۲۰۱۴ برای کمک به نبرد علیه داعش دوباره به این کشور بازگشتند.

داعش از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه را در کنترول داشت و شکست آن با حمایت ائتلاف بین‌المللی به رهبری امریکا ممکن شد.

امریکا در سال ۲۰۰۳ برای سرنگونی حکومت صدام حسین به عراق حمله کرد. این جنگ به سقوط حکومت بعث انجامید، اما همچنین زمینه‌ساز سال‌ها درگیری، شورش‌های مسلحانه، ظهور گروه‌های افراطی و گسترش نفوذ ایران در ساختار سیاسی و امنیتی عراق شد.

اکنون با خروج آخرین نیروهای امریکایی، عراق وارد مرحله تازه‌ای می‌شود؛ مرحله‌ای که حامیان آن را گامی به سوی حاکمیت کامل ملی می‌دانند، اما منتقدان درباره پیامدهای امنیتی و ژئوپولیتیکی آن هشدار می‌دهند

پربازدیدترین‌ها

بریتانیا مسیر تازه اسکان زنان افغان و فلسطینی‌ها را راه‌اندازی می‌کند
۱

بریتانیا مسیر تازه اسکان زنان افغان و فلسطینی‌ها را راه‌اندازی می‌کند

۲

جبهه آزادی می‌گوید ۳۷ طالب را در نورستان و کنر کشته است

۳

افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی نخواهد کرد

۴
گزارش ویژه

سوگ بلقیس؛ کمبود قابله جان کودک را گرفت و مادر را تا مرز مرگ رساند

۵

جبهه آزادی از کشتن سه طالب در فیض‌آباد خبر داد

•
•
•

مطالب بیشتر

کمک نقدی سازمان ملل به مهاجران بازگشته به افغانستان نصف شده است

۷ میزان ۱۴۰۵، ۱۰:۴۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان هشدار داد بحران شدید تأمین مالی می‌تواند در سال جاری نزدیک به هشت میلیون و ۳۰۰ هزار پناهنده و آواره اجباری را از دسترسی به کمک محروم کند. کمک نقدی این سازمان به بازگشت کنندگان افغان از ۳۷۵ دالر به ۱۷۰ دالر برای هر نفر کاهش یافته است.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با یکی از شدیدترین بحران‌های تأمین مالی در تاریخ خود روبه‌روست و در پی کاهش کمک‌ها از سوی امریکا و دیگر کشورها، با کسری بودجه پنج میلیارد و ۷۸۹ میلیون دالر مواجه شده است.

بر اساس گزارش تازه این نهاد، منابع مالی در دسترس آن از سال ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ حدود ۲۴ درصد کاهش یافته و تا ماه جون تنها ۳۲ درصد از هشت میلیارد و ۵۰۵ میلیون دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۶ تأمین شده بود.

سازمان ملل در ماه ثور اعلام کرد امریکا ۱.۸ میلیارد دالر کمک بشردوستانه جدید اختصاص داده است؛ در آن زمان حدود ۲۳۹ میلیون نفر در جهان به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشتند.

100%
معترضان مقابل دفتر کمیساریای سازمان ملل در طرابلس، لیبی، ۱۴ جوزا ۱۴۰۵

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان پیش‌بینی کرده است شمار افراد تحت پوشش مأموریت این نهاد تا پایان سال به ۱۳۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد. این رقم در پایان سال گذشته ۱۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود.

این نهاد در گزارش ۲۶ صفحه‌ای خود، پیامدهای کاهش بودجه بر ثبت پناهندگان، برنامه‌های حمایت از کودکان و خدمات به بازماندگان خشونت جنسیتی را تشریح کرد و هشدار داد: «از یک آستانه مشخص که پایین‌تر برویم، سیستم کوچک نمی‌شود، بلکه از کار می‌افتد.»

در چاد، که میزبان پناهجویان گریخته از جنگ سودان است، ثبت‌نام ۳۱۹ هزار نفر با تاخیر روبه‌رو شده و ۲۰۰ هزار زن و دختر نیز ممکن است دسترسی خود را به فضاهای امن و برنامه‌های پیشگیری از دست بدهند.

در سودان نیز پس از آن‌که فعالیت‌های ثبت‌نام در پنج ماه نخست سال متوقف شد، حدود ۱۴۰ هزار پناهنده و پناهجو تا میانه سال ۲۰۲۶، ثبت‌نشده باقی مانده بودند.

سازمان ملل پارسال و در پی افت کمک‌های بین‌المللی، بودجه درخواستی برنامه‌های بشردوستانه خود را برای سال ۲۰۲۶ به ۲۳ میلیارد دالر، کمتر از نصف رقم درخواستی سال قبل، کاهش داد.

100%
برهم صالح، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در مقر سازمان ملل در نیویارک، سوم میزان ۱۴۰۵

کاهش کمک به بازگشت‌کنندگان به افغانستان

در افغانستان، کمک نقدی کمیساریای عالی سازمان ملل به افرادی که به این کشور بازمی‌گردند، از ۳۷۵ دالر به ۱۷۰ دالر برای هر نفر کاهش یافته است.

تنها در سال جاری بیش از یک میلیون نفر به‌صورت اجباری یا داوطلبانه از کشورهای همسایه، از جمله ایران و پاکستان، به افغانستان بازگشته‌اند.

این نهاد اعلام کرد پس از کاهش ۳۳ درصدی نیروی انسانی خود در سال ۲۰۲۵، تعطیلی دفاتر در ۱۴۰ نقطه و توقف فعالیت در ۱۵ کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۴، صرفه‌جویی بیشتر نیز نمی‌تواند کمبود منابع مالی را جبران کند.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، قبلا اعلام کرده بود شمار افرادی که بر اثر جنگ و آزار و اذیت از خانه‌های خود رانده شده‌اند از ۱۲۲ میلیون نفر فراتر رفته است.

این کمیساریا هشدار داد کاهش منابع مالی به‌تدریج نظام حمایت از پناهندگان را فرسوده می‌کند و خطر ثبت‌نشدن آنها و محروم ماندن بازماندگان خشونت جنسیتی از حمایت‌های مورد نیاز را افزایش می‌دهد.

پاپ لئو می‌گوید هوش مصنوعی ممکن است جهان را نابود کند

۶ میزان ۱۴۰۵، ۲۲:۱۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پاپ لئو، رهبر کاتولیک‌های جهان، هشدار داد که نگرانی‌ها مبنی بر اینکه هوش مصنوعی احتمالا جهان را «نابود» کند، «اخبار جعلی» نیست و باید جدی گرفته شود. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، پیشتر گفته بود نگرانی درباره خطرات هوش مصنوعی برای بشریت به باور او یک «فریب» است.

پاپ لئو، رهبر کاتولیک‌های جهان، روز دوشنبه، ششم میزان، هنگام برگشت از سفر چهار روزه فرانسه به رم در یک نشست خبری گفت: «به‌راستی معتقدم نگرانی‌های مطرح‌شده توسط بسیاری از کارشناسان و متخصصان هوش مصنوعی باید جدی گرفته شوند. به نظر من، برخلاف آنچه برخی گفته‌اند، این‌ها اخبار جعلی نیستند.»

این پاپ امریکایی در طول دوران ۱۶ ماهه مسئولیت خود بارها نسبت به خطرات هوش مصنوعی هشدار داده است. او در این نشست خبری مستقیماً از مدیران عامل شرکت‌های فناوری که معتقدند نباید هیچ‌گونه چارچوب نظارتی یا محدودیتی برای این فناوری اعمال شود، انتقاد کرد.

این اظهارات پاپ لئو ظاهراً انتقاد غیرمستقیم از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، به شمار می‌رود. آقای ترامپ هفته گذشته در سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل نگرانی‌های ناشی از توسعه هوش مصنوعی را ادعای بی‌اساس خوانده بود.

رهبر کاتولیک‌های جهان گفت روز دوشنبه خوانده است که مدیرعامل شرکت تراشه‌سازی «انویدیا» اعلام کرده ممکن است راهی برای گنجاندن چارچوب‌های نظارتی در برخی مدل‌های هوش مصنوعی وجود داشته باشد. اما پاپ با ابراز تردید افزود: «با این حال، او همان کسی است که می‌گوید نباید هیچ‌گونه محدودیت یا مقررات دولتی اعمال شود.»

جنسن هوانگ، مدیرعامل شرکت انویدیا، پیشتر در یک مصاحبه خود گفته بود که با ترامپ هم‌نظر است و باور دارد نگرانی‌های ایمنی پیرامون هوش مصنوعی بیش از حد بزرگ‌نمایی شده‌اند.

قرار است ترامپ روز سه‌شنبه در کاخ سفید با مدیران عامل شرکت‌های فناوری درباره هوش مصنوعی گفت‌وگو کند. به گفته منابع آگاه، افرادی همچون هوانگ مسئول شرکت انویدیا، مارک زاکربرگ رئیس متا، داریو آمودی، رئیس شرکت توسعه هوش مصنوعی آنتروپیک و گرگ براکمن، نماینده شرکت اوپن ای‌آی در این دیدار با ترامپ و مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان امریکا حضور خواهند داشت.

بربنیاد گزارش‌ها، احتمالا ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل و ایلان ماسک، مسئول شرکت هوش مصنوعی اکس‌ای‌آی در این نشست حضور می‌یابند.

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان امریکا اعلام کرد که محور این گفت‌وگوها یافتن تعادلی میان نوآوری و نظارت خواهد بود.

با این حال، پاپ لئو از جهانیان خواست تا «گفت‌وگو، مطالعه و تحقیق را ترویج کنند و راه‌هایی بیابند تا اطمینان حاصل شود که هوش مصنوعی به نقطه‌ای نمی‌رسد که بتواند بشریت را نابود کند.»

پاپ گفت: «فکر می‌کنم افراد زیادی هستند که به‌طور جدی به این موضوع اهمیت می‌دهند. اما ما باید به تلاش خود ادامه دهیم.» او تاکید کرد نباید وانمود شود که قرار نیست اتفاقی بیفتد.

  • آنتروپیک: هوش مصنوعی ممکن است از کنترول انسان خارج شود

    آنتروپیک: هوش مصنوعی ممکن است از کنترول انسان خارج شود

داریو آمودی، مدیرعامل شرکت آنتروپیک و از پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی با نشر مقاله‌ای در ۲۱ سنبله از شرکت‌های فعال در این حوزه خواست سرعت توسعه قابلیت‌های این فناوری را کاهش دهند. او هشدار داد که ادامه این روند ممکن است در آینده توانایی انسان برای کنترول هوش مصنوعی را از بین ببرد.

ایلان ماسک، رئیس اکس‌ای‌آی و سم آلتمن، مدیر عامل اوپن‌ای‌آی، نگرانی‌های این پژوهشگر حوزه هوش مصنوعی را به‌جا دانسته‌اند.

رویترز: نتانیاهو در سفری اعلام‌نشده به امارات متحده عربی رفته است

۵ میزان ۱۴۰۵، ۲۱:۲۲ (‎+۱ گرینویچ)
100%

یک مقام ارشد اسرائیلی به رویترز گفت که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه در سفری اعلام‌نشده به ابوظبی رفت و با شیخ محمد بن زاید، رئیس امارات متحده دیدار کرد. رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که ایران محور اصلی گفت‌وگوی دو طرف بوده است.

دفتر نخست‌وزیر اسرائیل و وزارت خارجه امارات تا زمان نشر این خبر درباره این سفر اظهارنظر رسمی نکرده‌اند.

شبکه دولتی «کان» اسرائیل گفته است که نتانیاهو با یک هواپیمای شخصی به ابوظبی رفت و بخش عمده روز را در امارات سپری کرد. به گزارش این شبکه، ایران یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوی دو طرف بوده است.

شبکه ۱۲ اسرائیل نیز به نقل از دو منبع، دیدار نتانیاهو و محمد بن زاید را تایید کرده است. جزئیات گفت‌وگوها و نتایج احتمالی این دیدار هنوز منتشر نشده است.

این سفر در حالی انجام شده که در هفته‌های اخیر گزارشی در اسرائیل درباره روابط نتانیاهو و رئیس امارات جنجال‌برانگیز شده است.

روزنامه هاآرتص این ماه گزارش داد که شیخ محمد بن زاید حدود یک هفته و نیم پیش از حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر ۲۰۲۳، به نتانیاهو درباره احتمال یک عملیات بزرگ علیه اسرائیل هشدار داده بود. این روزنامه مدعی شد که این هشدار به نهادهای استخباراتی و ارتش اسرائیل منتقل نشد.

نتانیاهو این گزارش را رد کرده و تهدید کرده است که علیه هاآرتص شکایت حقوقی کند. مخالفان سیاسی او در آستانه انتخابات، نخست‌وزیر اسرائیل را به داشتن مسئولیت در ناکامی‌های امنیتی پیش از حمله هفتم اکتبر متهم کرده‌اند.

امارات درباره ادعای هاآرتص اظهارنظر مستقیمی نکرده، اما گفته است که از زمان برقراری روابط دیپلوماتیک با اسرائیل در سال ۲۰۲۰، میان دو کشور «کانال‌های باز و مستقیم ارتباطی» وجود داشته است.

یک منبع اماراتی پیشتر به رویترز گفته بود که ابوظبی مسائل امنیتی را از مجاری مربوط با کشورهای دیگر در میان می‌گذارد، نه در سطح رهبران کشورها.

این نخستین گزارش درباره دیدار غیرعلنی نتانیاهو و محمد بن زاید در سال جاری نیست. دفتر نخست‌وزیر اسرائیل در ماه می اعلام کرده بود که نتانیاهو به‌گونه محرمانه به امارات سفر کرده و با رئیس این کشور دیدار داشته است، ادعایی که امارات در آن زمان رد کرد.

با این حال، یک منبع آگاه به رویترز گفته بود که نتانیاهو و محمد بن زاید در ۲۶ مارچ در شهر العین، در نزدیکی مرز امارات و عمان، با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

اسرائیل و امارات در سال ۲۰۲۰ در چارچوب «پیمان ابراهیم» روابط رسمی برقرار کردند. امارات نخستین کشور عربی حوزه خلیج فارس بود که در قالب این توافق‌ها روابط دیپلوماتیک با اسرائیل ایجاد کرد.

پس از حملات تهران به امارات در جریان جنگ اخیر امریکا و ایران، ابوظبی همکاری‌های امنیتی خود با امریکا و اسرائیل را تقویت کرده است. به گزارش رویترز، رئیس موساد در همان دوره دست‌کم دو بار برای هماهنگی‌های نظامی به امارات رفت و اسرائیل نیز سامانه‌های «گنبد آهنین» و نیروهای لازم برای راه‌اندازی آن را در اختیار این کشور قرار داد.

در عین حال، امارات تلاش کرده کانال‌های ارتباطی خود با تهران را حفظ کند. نزدیکی امنیتی به اسرائیل و امریکا برای ابوظبی هم به تقویت بازدارندگی در برابر تهدیدهای منطقه‌ای کمک می‌کند و هم جایگاه این کشور را در ارتباط با واشنگتن تقویت می‌کند.

نویسنده کانادایی در پی اتهام استفاده از هوش مصنوعی از فهرست جایزه معتبر فرانسه حذف شد

۵ میزان ۱۴۰۵، ۱۶:۵۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

آکادمی گنکور فرانسه رمان تلیسون اورلین، نویسنده کانادایی را در پی جنجال‌های مربوط به استفاده از هوش مصنوعی و اتهام سرقت ادبی، از فهرست نامزدان این جایزه معتبر ادبی کنار گذاشت.

رمان «این بود یا مرگ» پیشتر در میان ۱۶ نامزد اولیه گنکور قرار گرفته بود. این آکادمی روز جمعه، ۳ میزان اعلام کرد که برای حفظ اعتبار این جایزه و در پی بررسی گزارش‌های منتشرشده درباره این کتاب، نام آن را از فهرست حذف کرده است.

جنجال درباره این رمان اوایل هفته گذشته آغاز شد. گروهی به نام «کلودت را افشا کن» مدعی شد که بررسی بخش‌هایی از کتاب با نرم‌افزار پنگرام ( Pangram) نشان می‌دهد مقدار قابل توجهی از متن با هوش مصنوعی تولید شده است.

اورلین این ادعا را رد کرده و گفته است که نخستین نسخه رمان را در سال ۲۰۱۹ نوشته، زمانی که ابزارهای تولید متن با هوش مصنوعی هنوز به شکل امروزی در دسترس عموم نبود.
بحث اما به همین‌جا محدود نماند. چند روز بعد، رسانه‌های کانادایی گزارش دادند که شماری از نوشته‌های قدیمی اورلین نیز با آثار منتشرشده دیگران شباهت دارد.

لوموند نوشته است که بعضی از ستون‌ها و مقاله‌های او در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ در رسانه‌های کانادا و فرانسه، بخش‌هایی از نوشته‌های دیگران را تکرار کرده‌اند. رادیو کانادا نیز چند نمونه از این موارد را شناسایی کرده است. وب‌سایت شخصی اورلین که شماری از این مطالب در آن بازنشر شده بود، از ۲۴ سپتامبر از دسترس خارج شده است.

بی‌بی‌سی در گزارش خود درباره این جنجال نوشت که نرم‌افزارهای تشخیص متن تولیدشده با هوش مصنوعی نتیجه قطعی نمی‌دهند. این ابزارها بر اساس الگوهای زبانی و آماری کار می‌کنند و ممکن است نوشته انسانی را به اشتباه محصول هوش مصنوعی تشخیص دهند یا برعکس، متن تولیدشده با هوش مصنوعی را شناسایی نکنند.

با این حال، گنکور در توضیح تصمیم خود گفته است که تنها به یک آزمایش یا یک گزارش تکیه نکرده، بلکه چند بررسی مستقل از سوی پژوهشگران و روزنامه‌نگارانی را در نظر گرفته که به نتایج مشابه رسیده‌اند.

حذف از فهرست گنکور ضربه مهمی به اورلین است، زیرا این نویسنده در هفته‌های اخیر به یکی از چهره‌های تازه و مطرح ادبیات فرانسه تبدیل شده بود.

رمان این بود یا مرگ پیش از آغاز این جنجال جایزه «رمان فناک» فرانسه را برده بود. ناشر کانادایی آن نیز گفته است که این کتاب پرفروش‌ترین اثر این انتشارات در ۶۰ سال گذشته بوده و قرار است به حدود ۲۰ زبان ترجمه شود.

اورلین در سال ۱۹۸۸ در گونایو هائیتی به دنیا آمده است. او از نوجوانی شعر می‌نوشت و در ۱۹ سالگی برای نخستین مجموعه شعرش جایزه گرفت.

او پس از زلزله سال ۲۰۱۰ هائیتی، کشورش را ترک کرد و پس از عبور از جمهوری دومینیکن و امریکا به کانادا رفت. او ابتدا در شهر مونتریال ساکن شد و از سال ۲۰۲۲ در اتاوا زندگی می‌کند.

روزنامه فرانسوی لوموند نوشت که برخلاف معرفی رایج او به‌عنوان نویسنده‌ای که با نخستین رمانش مطرح شده، اورلین پیش از این نیز دو رمان منتشر کرده بود. یکی از آن آثار در سال ۲۰۲۴ برنده یک جایزه ادبی در هائیتی شد.

این بود یا مرگ داستان آموزگاری اهل هائیتی را روایت می‌کند که از خشونت در کشورش می‌گریزد و پس از سفری دشوار سرانجام به کانادا می‌رسد.

اورلین پس از اعلام تصمیم گنکور گفت که در حال حاضر نمی‌خواهد درباره اتهام‌ها صحبت کند و ترجیح می‌دهد بر سلامت جسمی و روانی خود تمرکز کند.

رمان او با وجود حذف از فهرست گنکور، همچنان در میان نامزدان چند جایزه مهم دیگر فرانسه، از جمله رنودو، فمینا و مدیسیس قرار دارد.

جلوگیری از حمله تروریستی در بریتانیا؛ ۵ نفر دستگیر شدند

۵ میزان ۱۴۰۵، ۱۶:۱۸ (‎+۱ گرینویچ)
100%

پولیس بریتانیا اعلام کرد که پنج مرد را به ظن ارتکاب جرایم مرتبط با مواد منفجره بازداشت کرده است. این افراد در پی گزارش از فعالیت‌های مشکوک در نزدیکی پایگاه نظامی آرای‌اف فیرفورد در جنوب‌غرب بریتانیا بازداشت شدند.

پولیس بریتانیا بامداد یکشنبه، پنجم میزان اطلاعاتی دریافت کرد که سه موتر مشکوک نوع ون به سمت پایگاه نظامی فیرفورد حرکت‌اند.

همزمان کارشناسان خنثی‌سازی بمب ارتش در پی یک «حادثه مهم امنیتی» بازرسی شماری از موترها را در نزدیکی پایگاه هوایی مورد استفاده امریکا در جنوب غرب بریتانیا آغاز کردند.

پولیس بریتانیا اعلام کرد که ساکنان مناطق اطراف پایگاه نظامی آر‌ای‌اف فیرفورد از خانه‌های خود تخلیه شده‌اند.

دولت بریتانیا به امریکا اجازه داده از پایگاه نظامی آر‌ای‌اف فیرفورد برای انجام حملات علیه سایت‌های موشکی ایران که به کشتی‌ها در تنگه هرمز حمله می‌کنند، استفاده کند. سپاه پاسداران ایران در ماه جولای هشدار داده بود هر پایگاهی که در این حملات مورد استفاده قرار گیرد، هدف مشروع جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

یک شاهد عینی به رسانه‌ها گفت پولیس مسلح مسیر دسترسی به دروازه اصلی پایگاه را مسدود کرده است. او افزود تجهیزاتی در مقابل ورودی‌ها مستقر شده و ساکنان روستایی در آن نزدیکی به یک مرکز تفریحی منتقل شده‌اند.

حدود ۳۰ موتر امدادی، شامل موترهای پولیس، آمبولانس و ماشین‌های آتش‌نشانی در روستای فیرفورد در نزدیکی این پایگاه نظامی مستقر شده‌اند.

پولیس منطقه گلاسترشر در بیانیه‌ای با اشاره به روستایی در نزدیکی این پایگاه هوایی اعلام کرد: «در پی اعلام وضعیت حادثه مهم، تعدادی از خانه‌ها در منطقه ولفورد نیز، در حال تخلیه هستند. این اقدام پس از بازداشت چند مرد به ظن ارتکاب جرایم طبق قانون مواد منفجره صورت می‌گیرد.»

بیانیه می‌افزاید: «تیم تخصصی خنثی‌سازی مهمات انفجاری ارتش در حال حاضر مشغول بررسی تعدادی از موترهاست.»

پولیس همچنین اعلام کرد که معتقد است وضعیت اکنون تحت کنترول درآمده‌ است.

دولت اعلام کرد که اندی برنام، نخست‌وزیر بریتانیا در جریان جزئیات این حادثه قرار گرفته است. اعلامیه دولت می‌افزاید که «اظهار نظر بیشتر تا زمان ادامه تحقیقات، مناسب نیست.»

سخنگوی نیروی هوایی امریکا از گفت‌وگو با رسانه‌ها درباره اقدامات خاص حفاظتی و امنیتی نیروها خودداری کرده است. او به رسانه‌ها گفت: «یگان ۵۰۱ پشتیبانی رزمی و سایر یگان‌های ما مستقر در بریتانیا هوشیار باقی می‌مانند و اقدامات مورد نیاز را برای تضمین ایمنی و امنیت پرسنل نظامی، غیرنظامیان، پیمانکاران امریکایی و خانواده‌های آنها انجام خواهند داد.»