طنز سیاسی از موسی ظفر
سرانجام پس از ۲۰ سال، مردم افغانستان توانستند دوباره هالووین را جشن بگیرند.
هالووین یک جشن قدیمی است که مردم با درآوردن خودشان به شکل زامبی و بقیه موجودات ترسناک در بعض نقاط جهان آن را تجلیل میکنند.
در افغانستان این جشن سابقه طولانی ندارد و برای اولین بار در سال ۱۳۷۱ برگزار شد.
این جشن که با حمله آمریکا به افغانستان متوقف شده بود اکنون دوباره احیا شده است.
فاطمه اسیر، دختر ۹ سالهای در هرات که امسال برای اولین بار موجودات ترسناک را دیده بود به خبرنگار گفت که از چنین جشنی خوشش نیامده است.
او گفت وقتی زامبیها سر راهش را گرفتند و دروازه مکتبش را بستند، نزدیک بود زارهاش بکفد.
فاطمه از برگزارکنندگان این جشن خواست تا روش ترساندنشان را تغییر دهند و از دم در مکاتب دخترانه کنار بروند.
او همچنین از دستاندرکاران هالووین خواست که جشن کوتاهتری بگیرند زیرا او همصنفیهایش نزدیک به ۵۰ روز میشود که از ترس زامبیها به مکتب نرفتهاند.
ابوجبار نیاز، یک تن از اشتراککنندگان جشن هالووین امسال که صورتش را نشسته بود و به بلا شباهت پیدا کرده بود اما از این جشن ابراز رضایت کرد.
او گفت از اینکه توانسته تمام مردم کابل را بترساند احساس خوشحالی میکند. آقای نیاز گفت که دو نفر از او نترسیدند و سپس به شهادت رسیدند.
او از درگذشت نابههنگام این دو جوان ابراز تاسف کرد و افزود که اگر مردم از اشتراککنندگان هالووین بترسند عمر طولانی خواهند داشت.
وی از جامعه جهانی خواست تا هالووین افغانستان را به رسمیت بشناسد و داراییهای بلوکهشده این کشور را آزاد کند.
شکیب احمد، مرد ۴۰ ساله در مزار شریف که از دو ماه بدینسو بیکار است و خانوادهاش غذای کافی برای خوردن نداشتهاند، هالووین را جشن بیمعنی توصیف کرد.
وی گفت که به خاطر فقر و گرسنگی پوست بدنش بر روی استخوان چسبیده و شبیه اسکلت شده است.
آقای شکیب افزود که مردم همهروزه از او میترسند و این ترس نیاز به جشن خاص ندارد.
وی گفت هر باری که از سرک میگذرد تمام دکاندارن از او فرار میکنند تا مبادا قرضی بطلبد.
وی هالووین را جشن دوامدار افغانستان خواند.
طبق گزارشها یک تن از اشتراککنندگان جشن هالووین که نقشش را خیلی جدی گرفته بود بر یک مراسم عروسی در ننگرهار آتش گشوده که در پی آن دو نفر کشته و ده نفر دیگر زخمی شدند.
مقامات کنونی افغانستان کشته و زخمی شدن مردم را تقبیح کرده و از آنها خواستهاند تا قیمت مرمیهایی که در محفل شلیک شده را به حملهکننده بپردازند.
مقامات گفتهاند که این حمله جنبه تفریحی داشته و هدف حملهکننده تنها جیغ زدن بوده، ولی متاسفانه به جای حملهکننده، تفنگش جیغ کشیده است.